Η θεραπαινίς Καντελάρια τοποθέτησε στα μεγάλα χρυσοκόκκινα πιάτα το φιλέτο, «πασπαλισμένο» με σάλτσα Βουργουνδίας. Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης τράβηξε απαλά τη λινή πετσέτα η οποία βρισκόταν κάτω ακριβώς από τον λιλιπούτειο διακοσμητικό σκύλο. Ο παιδικός μου φίλος χαμογέλασε με ικανοποίηση. Γνώριζε ότι η συλλογή του με σπάνιους, πανάκριβους porcelain dogs είχε ξεπεράσει σε πλούτο και φήμη ακόμη και αυτήν που η αριστοκρατικής καταγωγής Marie-Cecile de Taillac «έκρυβε» στον πύργο της, στη Νοτιοδυτική Γαλλία. Τα πορσελάνινα ζωάκια, μια χαριτωμένη νότα στο τεράστιο τραπέζι, έκλεβαν κυριολεκτικά την παράσταση. Οι καλεσμένοι του πλοιοκτήτη απολάμβαναν το φαγητό τους, μαγειρεμένο πάνω στις αυθεντικές συνταγές των σεφ του ultra-posh «Hotel Byblos» και του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin εστιατορίου La Vague d’ or στο Σεν Τροπέ. Σκέφτηκα ότι έπρεπε μαζί με την Εσθήρ να «εγκαταλείψουμε» γρήγορα το mansion Ευπαλίδη. Η πτήση με κατεύθυνση τη Μύκονο αναχωρούσε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» πολύ νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας. Το κατάλευκο νησί του Αιγαίου έχει τυλιχθεί και πάλι με ένα πολύχρωμο πέπλο. Στίφη τουριστών οι οποίοι κατέβαιναν από τεράστια πολυτελή κρουαζιερόπλοια και πάρα πολλοί Ελληνες βρίσκονται από το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής στα δρομάκια και τα spots.
Η γιορτή της Πρωτομαγιάς την ερχόμενη Τρίτη θεωρήθηκε, σε συνδυασμό με το Σαββατοκύριακο, μια εξαιρετική ευκαιρία για ολιγοήμερη απόδραση με φόντο το μαγευτικό γαλάζιο. Πέρασα τα δάχτυλά μου πάνω από το μαύρο, μεταξένιο μίνι φόρεμα του Givenchy. Η Εσθήρ, η οποία είχε επιλέξει outfit του οίκου Louis Vuitton, χαμογέλασε πονηρά. Αποφασίσαμε να «αντιγράψουμε» το υπέρκομψο γαλλικό στυλ των Μελάνια Τραμπ και Μπριζίτ Μακρόν. Ετσι και αλλιώς ένα… chic γαλλικό άρωμα έχει «κυκλώσει» την Ελλάδα του Μνημονίου και του απόλυτου αλαλούμ. Εστω και αν οι πολυσυζητημένες γαλλικές φρεγάτες καθυστερούν να εμφανιστούν στις θάλασσές μας…

Οι FREMM, η ομοιότητα με το yacht, οι αναβολές

Ο μικροσκοπικός Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος χαμογελάει αμήχανα όταν ο Ντόναλντ Τραμπ τού «καθαρίζει» την πιτυρίδα από το πέτο, κρατάει το «τεφτέρι» του αγαπημένου brand της συζύγου του, σοκολά με χρυσαφί logo, Louis Vuitton. Τι πρέπει να δώσει πίσω η Γαλλία στην Ελλάδα; Τι θα γίνει τελικά; Μήπως πάρουμε τα χρήματα σε είδος! Δηλαδή σε… εξαφανισμένες φρεγάτες. Η Εσθήρ δεν γνωρίζει από αδέξιους υπουργικούς χειρισμούς, παζάρια και πολυσυζητημένα γεωστρατηγικά συμφέροντα της Γαλλίας σε τρικυμιώδη πελάγη. Η στενή μου φίλη «μπερδεύει» μάλιστα τις δύο φρεγάτες τύπου FREMM που η Ελλάδα υποτίθεται ότι θα μίσθωνε μέχρι το καλοκαίρι με το υπερσύγχρονο, κατάλευκο, mega yacht «A» του ρώσου, λάτρη της Κρήτης, billionaire Αντρέι Μελνιτσένκο.
Η Εσθήρ τινάζει ενοχλημένη τις χρυσόξανθες μπούκλες της. Ο γνωστός βιομήχανος δίπλα της αναφέρεται στην αναβολή των γάμων μέλους της εφοπλιστικής οικογένειας Ξυλά. Ισως λόγω του τραγικού θανάτου του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη. Είναι γνωστό ότι ανάμεσα στις δύο οικογένειες υπήρχε στενή συγγένεια. Τα συναισθήματα αλλάζουν όμως γρήγορα κάτω από το φως των κεριών. Είναι η γλυκιά γεύση από την πορτοκαλόπιτα η οποία σερβιρίστηκε στο τραπέζι με τον ίδιο τρόπο που ακολούθησε το προσωπικό του Λευκού Οίκου στο επίσημο δείπνο που διοργάνωσε ο κ. Τραμπ για το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας. Το εντυπωσιακό Chanel ασημί φόρεμα της Μελάνια θα αποτελέσει το big hit του καλοκαιριού. Δύο αγαπημένες μου φίλες το παρήγγειλαν ήδη για τα parties των Ποσειδωνίων αλλά και όλους αυτούς τους γάμους και βαπτίσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Βουλιαγμένη, Μύκονο και Σπέτσες. Πληροφορούμαι ότι στο μικρό νησί του Αργοσαρωνικού θα γίνουν οι γάμοι του Σοφοκλή Παπανικολάου με την Αρτεμη Σταματιάδη.

Η Ιβάνκα και το πτωχό μου mansion…

Κατηφορίζω από τα βόρεια προάστια στο κέντρο της πόλης. Ο σοφέρ του Ντίντη Ευπαλίδη, ο οποίος γνωρίζει όλα όσα συμβαίνουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης, επισημαίνει ότι οι τιμές των mansions και… αγροτεμαχίων στην περιοχή κατεβαίνουν με ξέφρενους ρυθμούς. Κανείς όμως δεν αγοράζει. Παρ’ όλα αυτά, γνωστός επιχειρηματίας (ο αδελφός του, ο οποίος κινείται στον χώρο της ναυτιλίας, είχε δραστηριοποιηθεί στο ποδόσφαιρο μέσα από ομάδα των νοτίων προαστίων) αγόρασε έκταση-φιλέτο στο Παλαιό Ψυχικό, απέναντι από τη Σχολή Μωραΐτη.
Το καλοκαίρι πλησιάζει γρήγορα. Τα φορέματα, κατασκευασμένα από ανάλαφρα υφάσματα, διαγράφουν τη σιλουέτα. Τρέφω αδυναμία στον οίκο Rodarte, όπως και η αγαπημένη κόρη του προέδρου των ΗΠΑ Ιβάνκα Τραμπ. Το ροζ φόρεμα Rodarte αξίας 14.000 δολαρίων, όλες τις κολεξιόν και τα τελευταία νέα της μόδας μπορείτε να ανακαλύψετε στο In.gr, το νούμερο ένα ελληνικό πόρταλ, και στη δημοσιογραφική ενότητα «Blackstrawberry» με την υπογραφή της δημοσιογράφου του «Βήματος» Μαργαρίτας Σφέτσα.
Η low profile Αννα Αγγελικούση απολάμβανε το δείπνο της στο roof garden του «King George» μαζί με το ζεύγος Θεόδωρου Σιούφα. Ο Ντίντης Ευπαλίδης κοιτάζει τους δείκτες του εμβληματικού Royal Oak Offshore με την υπογραφή Audemars Piguet, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στην exclusive boutique του οίκου επί της Βουκουρεστίου. Το ίδιο ρολόι συνηθίζει να φοράει αρκετές φορές και ο πρίγκιπας Κάρολος. Εχω κουραστεί να ακούω «χρυσοφόρα» παραμύθια γύρω από την επίσκεψη του Καρόλου και της Καμίλα στην Ελλάδα.

Η Πάτμος και οι σχέσεις Ελλήνων με Τουρκάλες

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα mega yachts των οικογενειών Λάτση – Αγγελοπούλου θα μεταφέρουν τους πρίγκιπες στην Κρήτη. Μα δεν σκέφτονται αυτοί που τα διαδίδουν ότι, αν και υπερσύγχρονες, οι δύο θαλαμηγοί θα χρειαστούν ώρες μέχρι να φθάσουν στο νησί; Η επίσκεψη του ζεύγους θα διαρκέσει μόλις δύο εικοσιτετράωρα.

Αρκετά πιο μακριά, στην Πάτμο του μυστηρίου και των ειδυλλιακών χρωμάτων, υπάρχει μια έντονη ανησυχία στους επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης. Η τουρκική προκλητικότητα ίσως δημιουργήσει προβλήματα στις τουριστικές ροές και ιδιαίτερα σε επισκέπτες υψηλού οικονομικού επιπέδου.

Οι εικόνες θυμίζουν καρτ ποστάλ στη γραφική «Αστοιβή» και στο «Κύμα», αγαπημένο των Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Ντιέγκο ντε λα Βάλε της Tod’s. Ειλικρινά θεωρώ πιο επικίνδυνη από τον… Ερντογάν την υστερική, αδίστακτη Μεράλ Ακσενέρ της εθνικιστικής Δεξιάς. Ο λαός της Τουρκίας δείχνει όμως να αγαπάει την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Χίο, τις Οινούσσες και τα Καρδάμυλα των εφοπλιστών. Μετά την Εντά Πολάτ, κόρη του μεγιστάνα-κατασκευαστή ουρανοξυστών στην Τουρκία, η οποία παντρεύτηκε τον Δημήτρη Γκινοσάτη, ο νεαρός Αλιόσα Γκρίσιν κυκλοφορεί στα κολωνακιώτικα «Zurbaran», «Woo Woo» και «Malconi’s» με γοητευτική sexy κυρία από τη γειτονική χώρα. Λίγο μεγαλύτερή του στην ηλικία, γόνος πλούσιας οικογένειας. Ξαπλώνω εξουθενωμένη στην εκπληκτική πολυθρόνα-γλυπτό της Κλοντ Λαλάν, ακολουθώντας το παράδειγμα της Μάγδας Μπαλτογιάννη…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ