Ο τεράστιος, σε σχήμα αστερία, καθρέφτης Eve Kaplan τραβούσε τα βλέμματα σαν μαγνήτης. Το σαλόνι του mega yacht άλλωστε ήταν γεμάτο από πανάκριβες κρυστάλλινες επιφάνειες και μυθικά έργα τέχνης. Τα κολονάτα ποτήρια του οίκου Griffe Montenapoleone βρίσκονταν πάνω στον βαρύτιμο ασημένιο δίσκο. Μέσα από το ζωγραφισμένο ροζ, γαλάζιο και σμαραγδί γυαλί μπορούσα να παρατηρήσω τα «σχήματα» στον πίνακα του, δομινικανής καταγωγής, εικαστικού Ζερμάν Πέρεζ.

Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης ακολούθησε το βλέμμα μου. Στάθηκε κοντά σε ένα από τους ογκώδεις «μπαλονάτους» λαγούς του Τζεφ Κουνς, πριν γεμίσει τα πολύτιμα κομμάτια του σερβίτσιου με Domaine Leflaive Montrachet Grand Cru, Cote de Beaune. Ο έκπτωτος πρίγκιψ Βλαντίμιρ σχολίασε ότι ο εγγονός τού Joseph Leflaive, ιδρυτή του σημαντικότερου αμπελώνα λευκών κρασιών στον κόσμο, εκκεντρικός Brice de la Morandiere φρόντιζε να εμπλουτίζει την κάβα του κ. Ευπαλίδη με το εξαιρετικό αυτό Chardonnay. To mega yacht «Blue Lion» αγκυροβόλησε στις θάλασσες της Σύμης. Η Εσθήρ επεσήμανε ότι στο ίδιο περίπου σημείο «έδεσε» την προηγούμενη χρονιά η υπερπολυτελής, επονομαζόμενη κρυστάλλινη θαλαμηγός «Illusion V». To luxury motor yacht είχε «μπερδέψει» μάλιστα τις άγκυρές του με αυτές high tech σκάφους, ιδιοκτησίας πασίγνωστου έλληνα εφοπλιστή. Η επίπονη διαδικασία με σκοπό το πολύπλοκο ξεμπέρδεμα των αγκυρών βιντεοσκοπήθηκε μάλιστα από τον ιδιοκτήτη του οίκου TODS και του σκάφους «Altair», λάτρη της Σύμης και των Δωδεκανήσων, Ντιέγκο ντε λα Βάλε.

Το δείπνο για το ζεύγος και ο sir Stelios

Η χώρα μας με τα γαλάζια λευκά και χρυσά χρώματα θα ζήσει το καλοκαίρι πραγματικά μεγάλες στιγμές. Οι αφίξεις προσωπικοτήτων ξεκινούν επίσημα με αυτή του πρίγκιπα Καρόλου και της συντρόφου του Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς (9-11 Μαΐου). Οι περισσότεροι μιλούν για τις «λεπτομέρειες» γύρω από την επίσημη δεξίωση του Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Λίγοι γνωρίζουν ότι κάποιες σημαντικές προσωπικότητες, οι οποίες σχηματίζουν έναν αστραφτερό, χρυσό άξονα μεταξύ Αθηνών και Λονδίνου, επιθυμούν να διοργανώσουν private dinner με «φόντο» τη βρετανική, πρεσβευτική κατοικία στο Κολωνάκι. Το ιδιωτικό δείπνο θα πραγματοποιηθεί (με «αλμυρό» εισιτήριο) αποκλειστικά για 50-60 καλεσμένους. Ο διεθνούς φήμης επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής του ομώνυμου φιλανθρωπικού ιδρύματος, έχει «κληθεί» να ενισχύσει σε οικονομικό επίπεδο τους ευγενείς σκοπούς της εκδήλωσης. Ο sir Stelios βρέθηκε από το Λονδίνο για λίγα μόλις 24ωρα στην Αθήνα. Συνοδευόταν από τη σύντροφό του.

Συζητήσεις εφοπλιστών και μεταγραφές

Το «Blue Lion» συνεχίζει το ταξίδι του με κατεύθυνση την πάντα γοητευτική, με ένα «touch» μυστηρίου Πάτμο. Ιδανική για τις διακοπές του Πάσχα. Τα χρυσά πέδιλα με τις κορδέλες γύρω από τους λεπτεπίλεπτους αστραγάλους της Εσθήρ φέρουν την υπογραφή του ταλαντούχου, νεαρού designer Στάθη Σαμαντά. Παπούτσια για σύγχρονες, απαιτητικές, stylish Σταχτοπούτες. (Ολα τα εντυπωσιακά αξεσουάρ, στυλιστικές προτάσεις και videos με πασαρέλες μπορείτε να «ανακαλύψετε» στη δημοσιογραφική ενότητα «Black strawberry» του portal in.gr με την υπογραφή της δημοσιογράφου του «Βήματος» Μαργαρίτας Σφέτσα.) Ο ιδιοκτήτης της θαλαμηγού, που το εκθαμβωτικό interior design της επιμελήθηκε ο διάσημος ιταλός αρχιτέκτονας Μάσιμο Λόσα Γκίνι, συζητεί με τους καλεσμένους του σε αυτή τη «γιορτινή» κρουαζιέρα.

Γνωστός πλοιοκτήτης, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην κατοικία του πρεσβευτή της Δημοκρατίας της Κορέας Τάε Σιν Γιανγκ (αποχωρεί σύντομα από την Ελλάδα, ύστερα από μια πολύ επιτυχημένη θητεία) για ένα δείπνο… πολλών αστέρων, αναφέρθηκε στις μεγάλες επενδύσεις γύρω από τον ελληνικό τουρισμό. Οι περισσότεροι από τους επιχειρηματίες και εφοπλιστές (αρκετοί από αυτούς «χτίζουν» εδώ και χρόνια τα πλοία τους στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας) συμφωνούσαν ότι ο τουρισμός είναι ίσως ο μόνος τομέας ο οποίος λειτουργεί τόσο καλά στην ταλαιπωρημένη πατρίδα των σκληρών μνημονίων. Ενας μάλιστα από αυτούς αναφέρθηκε σε περιστατικό το οποίο πραγματοποιήθηκε στο θυρωρείο πολυτελούς κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας. Ο υπεύθυνος του concierge τον πληροφόρησε ότι πήρε μεταγραφή για την ανάλογη «υπηρεσία» στον «Αστέρα Βουλιαγμένης». Η εκπαίδευση του προσωπικού στην πολυσυζητημένη ξενοδοχειακή μονάδα ξεκινάει με άκρα μυστικότητα στις 2 Απριλίου. Οι άραβες και τούρκοι επενδυτές είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί!

Η Σίφνος, ο γάμος και ο Στρος-Καν

Η σειρήνα από ένα μεγάλο καράβι μάλλον παλιάς τεχνολογίας με βγάζει από τις σκέψεις μου. Στενός μου φίλος ο οποίος κατευθυνόταν στη Φολέγανδρο αυτές τις ημέρες μού έλεγε ότι μέσα σε αυτά τα αργά βαπόρια συναντάς παλιούς φίλους και ενδιαφέροντες ανθρώπους. Σε ένα από τα σαλόνια του καραβιού παρακολουθούσε ομάδα γυναικών να συζητούν γύρω από τους γάμους του δημοφιλούς παρουσιαστή του «Survivor» Σάκη Τανιμανίδη με τη νεαρή Χριστίνα Μπόμπα. Οι κυρίες κατευθύνονταν στη Σίφνο και την κατοικία του ζεύγους Μίλτου Καμπουρίδη – Μαρίνας Βερνίκου. Η Μαρίνα θα είναι η κουμπάρα σε έναν γάμο που εδώ και καιρό απασχολεί τα media. Τα σπίτι, από τα ωραιότερα της Σίφνου, δέχεται έγκαιρα τις «φροντίδες» ομάδας ειδικών που ταξίδευαν με το πλοίο της γραμμής. Η Σίφνος, αγαπημένη των νεαρών επιχειρηματιών αλλά και του κάποτε πανίσχυρου διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν. Ο Ντομινίκ επισκεπτόταν πάντα τα καλοκαίρια το νησί του Αιγαίου, όπως επίσης και ο τελευταίος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής επί καθεστώτος απαρτχάιντ Φρεντερίκ ντε Κλερκ. (Η πρώτη σύζυγός του ήταν Ελληνίδα.)

Τα χρώματα από τα καφτάνια και τις μαντίλες των Κλαίρης Γαλανοπούλου και Αγγελικής Νικολοπούλου με φόντο τα «μεγαλειώδη» κτίρια του Ντουμπάι δημιουργούν μέσα μου μικρά κύματα ενθουσιασμού. Το ολόχρυσο, κιτς Ντουμπάι με τις διαμαντοφόρους Rolls Royce και τις extreme επιλογές φαντάζει άκρως διασκεδαστικό αυτές τις «θλιμμένες» ημέρες και νύχτες.

Ντορονίν, Ερντογάν, πρόσφυγες και αντιθέσεις

Η μπλε θαλαμηγός, μοναδικό δημιούργημα των ναυπηγείων Lurssen, κυλούσε αργά πάνω στο νερό. Η θάλασσα είχε ένα περίεργο γκριζομπλέ χρώμα. Ο οικοδεσπότης Ντίντης Ευπαλίδης μού πρόσφερε τα χειροποίητα, δερμάτινα κιάλια του Ralph Lauren. Προσπάθησα να διακρίνω τι ακριβώς έγραφαν τα μπλε γράμματα πάνω σε ένα θεαματικό yacht, όταν την προσοχή μου τράβηξε μια βάρκα γεμάτη πρόσφυγες. Ο μυστακοφόρος, απρόβλεπτος, επικίνδυνος γείτονας Ερντογάν άνοιξε και πάλι τις… προσφυγικές κάνουλες, σκέφθηκα. Στο μυαλό μου ήρθαν εικόνες από το περσινό καλοκαίρι με δύο πρόσφυγες μέσα σε ετοιμόρροπο βαρκάκι να κωπηλατούν με τα χέρια. Προσπαθούσαν να φθάσουν στην παραλία δημοφιλούς νησιού του Βόρειου Αιγαίου.

Οι σκηνές των μεγάλων αντιθέσεων που κατέγραψαν ξένα τηλεοπτικά συνεργεία. Οι «σκληρές» εικόνες με τα βαρκάκια μπροστά από το «Admiral X Force 145», ένα από τα μεγαλύτερα και ακριβότερα yachts του πλανήτη. Ο έκπτωτος πρίγκιψ Βλαντίμιρ συνομιλούσε τηλεφωνικά με τον συμπατριώτη του, ρώσο billionaire Βλαντισλάβ Ντορονίν. Ο κ. Ντορονίν, ισχυρή μορφή στον χώρο του παγκόσμιου real estate και μέγας playboy, σχολίαζε την πολυσυζητημένη, προσωπική επένδυση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Tesla τού επίσης καρδιοκατακτητή Ελον Μάσκ. Ο Βλατισλάβ, πρώην της Ναόμι Κάμπελ, θα φθάσει σύντομα στις ελληνικές θάλασσες με τη νέα εκρηκτική 23χρονη girlfriend, επίσης μοντέλο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ