Το ροζ μεταξένιο μαντίλι με τους μαιάνδρους, κατασκευασμένους από αυθεντική, χρυσή κλωστή και την υπογραφή της Donatella Versace πέταξε μακριά. Η Θέκλα παρακολουθούσε την εντυπωσιακή πτήση του ακριβώς πάνω από την ιδιόκτητη περιοχή. Σκέφθηκα ότι θα ήταν αρκετά δύσκολη η «είσοδος» στον μεγάλο αυτόν ιδιωτικό χώρο, έναν από τους ωραιότερους στο Πόρτο Χέλι, με σκοπό να πάρουμε πίσω το limited edition δημιούργημα του ιταλικού brand. Εριξα μια γρήγορη ματιά στη Mercedes-αντίκα, ζωγραφισμένη σε ροζ χρώμα. Το αυτοκίνητο, το οποίο είχε κάνει δώρο στη Θέκλα η grandmother Γερτρούδη, έμοιαζε με πραγματικό, εκτυφλωτικής γοητείας, έργο τέχνης. Ενα αυτοκίνητο με ιστορία πολλών χρόνων σε αγώνες ταχύτητας, που σίγουρα θα εκτιμούσε ιδιαίτερα ο βρετανός οδηγός της Φόρμουλα 1 και της Mercedes Λιούις Χάμιλτον.

Τελικά ένας από τους φύλακες του κτήματος με τις ανθισμένες αμυγδαλιές μάς επέστρεψε το μαντίλι. Ο νεαρός εφοπλιστής Πανταλέων Κουλουμπρής επισήμανε ότι μετά την πολυσυζητημένη πώληση (μέσω πλειστηριασμού) λαμπερής βίλας σε ξένο επιχειρηματία, ιδιοκτησίας πρώην σημαντικού παράγοντα στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, οι τιμές έχουν πέσει στο Πόρτο-Beverly-Χέλι. Το συγκεκριμένο θέμα μονοπωλούσε τις συζητήσεις σε ιδιωτικό δείπνο το οποίο παρέθεσαν μέλη ιστορικής οικογένειας στον χώρο των ηλεκτρικών οικοσκευών. Η family, η οποία διαθέτει τεράστια έκταση στην περιοχή, «είδε» ξαφνικά την τιμή της στο Χρηματιστήριο του real estate να… κυλάει όπως το μπαλάκι στο ιδιωτικό τους γήπεδο τένις.

Η Εκάλη καλεί την «Ομορφη πόλη»

Η Mercedes, μια ροζ «κούκλα» άλλων εποχών, αστράφτει κάτω από τις αχτίδες του μεσημεριάτικου ήλιου. Η Θέκλα δένει και πάλι το πανάκριβο μαντίλι της φίλης Donatella στον λεπτεπίλεπτο λαιμό της. Ο κ. Κουλουμπρής της λέει ότι αν συνεχίσει να οδηγεί με το φουλάρι, σχεδόν «κρεμασμένο» πάνω στους τέσσερις τροχούς θα δημιουργηθεί δυστύχημα όμοιο με αυτό της… θρυλικής Ισιδώρας Ντάνκαν. Παρατηρώ ότι ελάχιστες από τις πολυτελείς κατοικίες στο Πόρτο Χέλι ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους ιδιοκτήτες τους με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα. Οι βαριές, περίτεχνες κάποιες φορές πόρτες με τις υπογραφές διάσημων ισπανών (αυτή στο σπίτι της εφοπλιστικής οικογένειας Χανδρή κλέβει τις εντυπώσεις) και ελλήνων αρχιτεκτόνων θα παραμείνουν κλειστές.

Οι περισσότεροι θα «πετάξουν» σε μακρινές, ηλιόλουστες περιοχές, όπως το Μαϊάμι, οι Μπαχάμες, το St. Barth. Δύο γνωστές εφοπλιστικές οικογένειες με παιδιά σε μικρή ηλικία αλλά και κάποια στην εφηβεία έχουν επιλέξει το «μαγικό» Ορλάντο των ΗΠΑ. Είναι πραγματικά μια καλή ευκαιρία τα άτακτα πάντα αυτά βλαστάρια να επισκεφθούν την επονομαζόμενη «Ομορφη Πόλη» και το Walt Disney World Resort που ιδρύθηκε το 1971. Πληροφορούμαι ότι το δημοφιλές στους αθηναϊκούς κοινωνικούς κύκλους ζεύγος Χασάν Γκαντούρ θα βρίσκεται μαζί με φίλους στο πάντα ενδιαφέρον Λος Αντζελες. Ο Πανταλέων Κουλουμπρής λίγο πριν από το Πάσχα έδωσε το «παρών» στο big party το οποίο διοργάνωσε γνωστό εφοπλιστικό ζεύγος στο σπίτι του στην Εκάλη.

Μια βραδιά με πολύ γνωστά επιχειρηματικά ονόματα της πόλης να έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση. Τα ζεύγη Πόλυ και Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, Βασίλη και Μαίρης Παναγιωτίδη, Τζώρτζη και Μαρίζας Κουτσολιούτσου, Γιάννη και Ελενας Ξυλά, Χάρη και Εμιλυς Βαφειά, Παύλου Ανδρεάδη, Γιώργου Κόβα, Τάκη Θεοχαράκη, όπως επίσης οι Μιχάλης Χανδρής, Γιώργος και Ισμήνη Αγιοστρατίτη, Βασίλης Πατέρας και Μελίνα Τραυλού (παραδίδει μαθήματα κομψότητας) ήταν εκεί…

Διαθέτουν αυτό το ιδιαίτερο «touch»

Τ
α σανδάλια «Ingrid» που σχεδιάζει η ταλαντούχα Ινγκριντ Μπούκη, σανδάλια με ελληνικές «αναφορές», θα παρουσιαστούν αμέσως μετά το Πάσχα, στην Αθήνα. Με τις άκρες των δαχτύλων μου αγγίζω το κολιέ στον λαιμό μου, ίδιο σχεδόν με αυτό που φορούσε η διάσημη δημοσιογράφος του TF1 Ανν-Κλερ Κουτρέ. Ολα αυτά στη διάρκεια της συνέντευξής της με τον Εμμανουέλ Μακρόν. Το κολιέ φέρει την υπογραφή του international Γιάννη Σεργάκη, ο οποίος μετά τις ΗΠΑ δημιουργεί χαμό και στο Παρίσι. Η σκέψη μου γυρίζει λίγους μήνες πριν. Τότε που η always elegant με outfits Louis Vuitton Μπριζίτ Μακρόν υποδεχόταν στα Ηλύσια Πεδία τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η πρέσβυς καλής θελήσεως της UNESCO συνεχίζει τις επαφές της με διεθνείς προσωπικότητες, προβάλλοντας τη χώρα μας στο εξωτερικό. Η κυρία Βαρδινογιάννη ταξίδεψε, ως γνωστόν, στο Αζερμπαϊτζάν, με αφορμή τη συμμετοχή της στις εργασίες του VI Baku Forum. Ο πρόεδρος της χώρας Ιλχάμ Αλίγεφ της απένειμε το «Παράσημο του Τάγματος της Φιλίας του Αζερμπαϊτζάν» σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής της στη διαμόρφωση φιλίας μεταξύ Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν. Στην κυρία Βαρδινογιάννη απονεμήθηκε επίσης το διεθνές βραβείο Νijami Ganjavi για το σημαντικό φιλανθρωπικό της έργο. Το ίδιο βραβείο απονεμήθηκε στην πρώτη κυρία Μεχριμπάν Αλίγεφα και τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα…

Ο Γιώργος Εμπειρίκος και τα τριήμερα parties στη Μύκονο…

Το top model Αλεσάντρα Αμπρόσιο και ο επί 10 χρόνια σύντροφός της Τζέιμι Μαζούρ συνήθιζαν να απολαμβάνουν κάθε καλοκαίρι τις διακοπές τους στη Μύκονο. Η sexy Βραζιλιάνα, «αιώνιο» μοντέλο στο catwalk και στις φωτογραφίσεις της «Victoria’s Secret» επισκεπτόταν καθημερινά σχεδόν τις παραλίες της Ψαρούς, της Ελιάς και το Καλό Λιβάδι. Αρκετές φορές μάλιστα συντροφιά με τον ελληνοαιγυπτιακής καταγωγής κροίσο Καρίμ αλ Σιάτι και τη σύζυγό του, επίσης top model Αννα-Μπεατρίς Μπάρος. (Ο Mykonian γάμος των Αλ Σιάτι με πολλούς έλληνες προσκεκλημένους πριν από δυόμισι χρόνια στοίχισε περισσότερο από 5 εκατ. ευρώ.) Η είδηση ότι το ζεύγος Αμπρόσιο – Μαζούρ έβαλε τίτλους τέλους στη σχέση του (είναι γονείς δύο παιδιών) έκανε τον γύρο του κόσμου. Προβλέπω ότι η Αλεσάντρα θα φθάσει τον Αύγουστο στη Mykonos, συνοδευόμενη από τις παντοτινές λάτρεις του νησιού, Αντριάνα Λίμα και Ελσα Χοσκ.

Η Μύκονος παραμένει σαγηνευτική όλες τις εποχές του χρόνου. Ο εφοπλιστής Γιώργος Εμπειρίκος επέλεξε το κατάλευκο νησί του Αιγαίου για να γιορτάσει τα γενέθλιά του. Ο Τζορτζ, μέλος της old money οικογένειας πλοιοκτητών, θα είναι ο οικοδεσπότης σε τριήμερα parties τα οποία ξεκινούν (8 Ιουνίου) από το «Sea Satin» για να καταλήξουν στο «NAMMOS» και άλλα trendy spots. Ο κ. Κουλουμπρής με ενημέρωσε ότι στην κατάλευκη Mykonos θα φθάσουν για τα 40χρονα γενέθλια του Τζορτζ εφοπλιστές, επιχειρηματίες και τζετ σέτερς από την Αθήνα, το Λονδίνο, το Μόντε Κάρλο και τη Νέα Υόρκη. Ο Γιώργος Εμπειρίκος και η λιβανέζικης καταγωγής σύζυγός του Ζένα κατοικούν μόνιμα στη βρετανική πρωτεύουσα…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ