Τα λεπτά, μακριά δάχτυλα του άνδρα κρατούσαν το κρυστάλλινο ποτήρι με το bellini. Δίπλα ακριβώς, στο δημοφιλέστερο από τα μυθικά κοκτέιλ του «Harry’s Bar» στον αριθμό 1323 της Calle Vallaresso στη Βενετία, ένα μικρό μπολ με ελιές. Ο πελάτης του εμβληματικού spot, ο οποίος είχε επιλέξει το αγαπημένο τραπέζι του Λουκίνο Βισκόντι, αποφάσισε να βγάλει τη χρυσοκέντητη μάσκα από το πρόσωπό του. Σκέφτηκα ότι ο γοητευτικός νεαρός με τα καστανόξανθα, πλούσια μαλλιά θα μπορούσε άνετα να συναγωνιστεί τον Χιθ Λέτζερ όταν εκείνος, πρωταγωνιστής της ταινίας «Casanova», κυκλοφορούσε μέσα στο Palazzo Soranzo Van Axel.

Ο άνδρας τίναξε την κάπα του. Το κορίτσι κοντά του κρατούσε βεντάλια ίδια σχεδόν με αυτήν που κρατούσε η Μαρία Κάλλας, καθισμένη κάποτε δίπλα στον στενό φίλο, διάσημο σκηνοθέτη Βισκόντι και τον εραστή Αριστοτέλη Ωνάση. Ο άνδρας «κάρφωσε» με την πορσελάνινη οδοντογλυφίδα μία από τις ελιές. Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης παρατήρησε ότι το συγκεκριμένο, «συνοδευτικό» έδεσμα είχε φθάσει στο «Harry’s Bar» από την Καλαμάτα.

Λίγες βραδιές πριν συνάδελφός του από τους πλέον ισχυρούς στον χώρο του shipping παρακολουθούσε γεμάτος υπερηφάνεια τον μετρ, στο εστιατόριο του «The Ritz», να του εξομολογείται ότι οι υπεύθυνοι του ιστορικού παριζιάνικου ξενοδοχείου προμηθεύονται ελιές αποκλειστικά και μόνο από την πόλη της Πελοποννήσου. Βυθίζω το πιρούνι μου στη μαγιονέζα – light με πολύ λεμόνι – που «εμπνεύστηκε» ειδικά ο μεγάλος εικαστικός Τζάκσον Πόλοκ για μια αγαπημένη του ιταλίδα κοντέσα η οποία έκανε συνεχώς δίαιτα. Πρόσεξα ότι η γυναίκα απέναντι με το διάφανο δέρμα είχε ντυθεί όπως ακριβώς οι ηρωίδες στο κινηματογραφικό αριστούργημα του Βισκόντι «Θάνατος στη Βενετία»…

Ο διάδρομος με τις «βαλίτσες» και τα ναυλωμένα αεροπλάνα

Το καρναβάλι της πόλης των Δόγηδων, με τα φαντασμαγορικά χρώματα και τους μεταμφιεσμένους μέσα σε υπέροχα κοστούμια να «ταξιδεύουν» στο νερό χρησιμοποιώντας γόνδολες ή υπερσύγχρονα σκάφη, ζει τις καλύτερες στιγμές του. Ο Ντίντης Ευπαλίδης υποστηρίζει ότι νιώθει πιο ευτυχής από ποτέ για το γεγονός ότι βρίσκεται μακριά από την Αθήνα. Η αλήθεια είναι ότι στην ελληνική πρωτεύουσα εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες ένα… άλλου είδους καρναβάλι. Τα χρώματα είναι σκοτεινά, οι φιγούρες γκρίζες, μελαγχολικές, αποκρουστικές κάποιες φορές. Γύρω μυρίζει έντονα μούχλα και… απελπισία. Το κινηματογραφικού τύπου story με τις αποκαλύψεις για μίζες εκατομμυρίων, προστατευόμενους μάρτυρες, χοντρά «πακέτα» και αμερικανικού τύπου πρακτικές που οδήγησαν στην υπόθεση Novartis είναι γεμάτο «τοξικότητα και νοσηρότητα».

Η μαϊμού Σουρλουλού, αγαπημένο κατοικίδιο στην Ευπαλίδειο mykonian βίλα, γλιστράει πάνω σε διάδρομο σπαρμένο με χαρτονομίσματα και τροχήλατες κατακόκκινες βαλίτσες. Αποτελεί πρωταγωνίστρια κυριολεκτικά για τα καρναβάλια. Οπως και πολλοί άλλοι, οι οποίοι εμπλέκονται, σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν, στο σκάνδαλο που δημιουργεί πολιτικό σεισμό.

Αφήνω τη σκέψη μου να πετάξει στις γαλαζοπράσινες θάλασσες και το χαλαρό σκηνικό της Νότιας Ιταλίας. Με γοήτευε πάντα το Αμάλφι, με το super model και έναν από τους ωραιότερους άνδρες στον κόσμο, Ντέιβιντ Γκάντι, να σχίζει το νερό με το χειροποίητο Riva των στενών του φίλων και συνεργατών Dolce & Gabbana. Το Αμάλφι, στον μυχό του ομώνυμου κόλπου της Τυρρηνικής θάλασσας, με θεαματική ομορφιά, θα έχει κάτι από «ελληνικό touch» το καλοκαίρι του 2018. Πληροφορούμαι ότι ένα (ίσως και δύο) αεροπλάνο έχει ναυλωθεί αποκλειστικά και μόνο για τους προσκεκλημένους στους γάμους του γνωστού πλοιοκτήτη Γιάννη Κούστα με τη νεαρή Δήμητρα Μέρμηγκα. Οι εκδηλώσεις για το ευτυχές γεγονός θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 23-27 Ιουνίου. Το Δουκάτο του Σορέντο «τυλιγμένο» με γαλανόλευκη σημαία…

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη τιμήθηκε στο Παρίσι

Το δαχτυλίδι, ένα exceptional κόσμημα με ρουμπίνια από τη Νότια Αφρική, μεταφέρεται με προσοχή μέσω της Πόλης του Φωτός σε χώρο μεγάλης δημοπρασίας στο Χονγκ Κονγκ. Το Παρίσι είναι πάντα γεμάτο σημαντικά γεγονότα. Με φόντο τα ανάκτορα των Βερσαλλιών πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της UNESCO ο εορτασμός της 18ης Επετείου της Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου και η απονομή των βραβείων της Χάρτας. Τα βραβεία δόθηκαν σε προσωπικότητες και οργανισμούς που με το έργο τους στηρίζουν την έρευνα για την καταπολέμηση της ασθένειας.

Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Ογκολογίας των Παρισίων, καθηγητής Νταβίντ Καγιάτ, πρωτεργάτης της Χάρτας, καθώς και της παγκόσμιας εκστρατείας ενάντια στη νόσο. Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας καθώς κατά τη διάρκειά της τιμήθηκε η ελληνίδα πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με αφορμή το εξαιρετικό έργο της στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ. Η κυρία Βαρδινογιάννη είναι άλλωστε μια διεθνής προσωπικότητα που πάντα τιμά την Ελλάδα.

Ο Σαχένκ, η Αθηνά και ο Κοέν

Η Βενετία, όπως είναι ήδη γνωστό, δεν βυθίζεται πλέον. Τα δημοφιλέστατα κανάλια της έχουν ελάχιστο νερό. Η Θέκλα ανέβηκε μαζί μου στο εστιατόριο του «Gritti Palace». Η παιδική μου φίλη, η οποία έφθασε πριν από λίγο από την Αθήνα, μου διηγήθηκε όλες τις λεπτομέρειες από ένα dinner και ένα lunch. Αργά το βράδυ «ανηφόριζε» στο lobby του «Hilton» έπειτα από δείπνο πολλών αστέρων στο «MILOS». Ο τούρκος μεγαλοεπιχειρηματίας Φερίτ Σαχένκ ανέβαινε στη σουίτα που διατηρεί στο αθηναϊκό hotel όταν επισκέπτεται την ελληνική πρωτεύουσα. Πρέπει να ομολογήσω ότι όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα για την αμερικανικής καταγωγής, εντυπωσιακή, low profile σύζυγο του Mr. Dogus.
Την επόμενη ημέρα απολάμβανε το lunch της στο ατμοσφαιρικό «Museum Restaurant» μέσα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κηφισιάς. Το γεύμα για 50 γυναίκες διοργάνωσε η Ζέτα Αντσακλή με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων της. Το φαγητό έφερε την υπογραφή του γνωστού executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Το μπλε φως της Βενετίας, το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες στη Ζυρίχη με τους πολλούς αυτές τις ημέρες Ελληνες και ο χρυσός ήλιος στο Λος Αντζελες. Μαθαίνω ότι η τραγουδοποιός Αθηνά Ανδρεάδη, κόρη του γνωστού βορειοελλαδίτη επιχειρηματία Ανδρέα Ανδρεάδη (του «Sani Beach Hotel»), παντρεύεται με αμερικανό businessman ο οποίος δραστηριοποιείται στο real estate. Ο γάμος θα πραγματοποιηθεί στο Λος Αντζελες όπου το ζευγάρι κατοικεί μόνιμα. Μην ξεχνάμε ότι ο μεγάλος Λέοναρντ Κοέν είχε επιλέξει την Αθηνά να κάνει τη δεύτερη φωνή στο τραγούδι του «Traveling light»…
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ