Τα βήματά μου πάνω στις πλάκες της Place Vendome ήταν αργά, προσεκτικά. Τα τακούνια-στιλέτο από τις κατακόκκινες, πανύψηλες Fendi μπότες άφηναν πίσω τους έναν ήχο γλυκό, ρυθμικό, λες και ήταν οι ολόχρυσοι δείκτες ενός πολύτιμου ρολογιού. Πρόκειται για το ρολόι-σύμβολο που έφερε μαζί του (από τα αγαπημένα του Bikini islands) στο Παρίσι και το εμβληματικό «The Ritz Hotel» ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ. Ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ κατευθύνονται εκείνη τη στιγμή στο bar του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, το οποίο φέρει το όνομα του βραβευμένου με Νομπέλ συγγραφέα. Η απόμακρη συνήθως κυρία Μπέκαμ, διάσημη fashion designer, ρίχνει μια γρήγορη ματιά στα μποτίνια της Λάις Ριμπέιρο. Το βλέμμα της μένει καρφωμένο στις πέτρες, στην οργκάντσα και στο μετάξι, υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα τα μποτίνια της βραζιλιάνας super model. Σκέφτομαι ότι η Σήλια Κριθαριώτη, η διεθνούς φήμης ελληνίδα couturier, «επέτρεψε» στη Ριμπέιρο να αναχωρήσει από το «Ritz» φορώντας το outfit και τα χειροποίητα μποτίνια που σχεδίασε ειδικά για την επίδειξη. Το show «Celia Kritharioti Haute Couture» είχε πλέον τελειώσει. Οι προβολείς όμως παρέμειναν στραμμένοι στην Ελληνίδα, η οποία μέσα από τη μοναδική δουλειά της στην υψηλή ραπτική «ανάγκασε» τα στελέχη της σνομπ «Vogue» να γράψουν κολακευτικά σχόλια.

Η Ριμπέιρο άνοιξε το «Haute Couture Show Κριθαριώτη»

Τα φλας εξακολουθούν να αστράφτουν εκτυφλωτικά. Η σαγηνευτικά ωραία Λάις Ριμπέιρο, κορυφαία της Victoria’s Secret, σχολιάζει ότι αυτή εδώ είναι μία από τις καλύτερες δουλειές που έκανε ποτέ. Η βραζιλιάνα καλλονή, η οποία έχει γίνει εξώφυλλο στα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου, «άνοιξε» το show της Σήλιας Κριθαριώτη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής. Μερικά λεπτά πριν η Ριμπέιρο αγκάλιαζε θερμά την ελληνίδα couturier. «Αναμένω με πραγματική ανυπομονησία το επόμενο μεγαλειώδες show» φώναξε η Λάις με τις θανατηφόρες αναλογίες. Τα υπόλοιπα μοντέλα στριφογύριζαν γύρω από τη Σήλια και έστελναν χαμόγελα στα τηλεοπτικά συνεργεία που είχαν φθάσει από κάθε γωνιά του πλανήτη με σκοπό να «κλείσουν» στις κάμερές τους τις δημιουργίες μιας Ελληνίδας που κάνει τη μικρή, ταλαιπωρημένη από τα δεινά των μνημονίων χώρα της πραγματικά υπερήφανη. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η κυρία Κριθαριώτη «δείχνει» στην Εβδομάδα Haute Couture με φόντο το Παρίσι. Το εφετινό της ραντεβού ήταν, όμως, το κάτι άλλο. Η επιτυχία ήταν τόσο εκθαμβωτική όσο και η λάμψη των diamonds στις βιτρίνες του «απέναντι» οίκου De Beers.

Η δική μας παρουσία

Τα super models και αρκετοί από τους καλεσμένους, οι οποίοι είχαν «πετάξει» στη γαλλική πρωτεύουσα από την Αθήνα, το Λονδίνο, το Μόντε Κάρλο και τη Νέα Υόρκη, απολάμβαναν παγωμένες σαμπάνιες στο ατμοσφαιρικό «Hemingway Bar». Το κορίτσι που φορούσε το ροζ φόρεμα με τα τούλια by Celia λέει στη συνάδελφό της, θεαματική ξανθιά, ότι η ντίβα του διεθνούς modeling Μπέλα Χαντίντ τις περιμένει στο εστιατόριο του «Hotel Costes» στη Faubourg St Honore. Εστεμμένη από τη Σαουδική Αραβία, η οποία παρήγγειλε ολόκληρη την κολεξιόν της Σήλιας Κριθαριώτη, σχολιάζει ότι το ζεύγος Μπέκαμ διαμένει στη σουίτα όπου κατοικούσε μέχρι τον θάνατό της η Coco Chanel.
Στέλνω γρήγορα φωτογραφίες και βίντεο στο πόρταλ in.gr και την εντυπωσιακή ενότητα «Blackstrawberry» (με την υπογραφή της δημοσιογράφου του «Βήματος» Μαργαρίτας Σφέτσα). Εκεί θα βρείτε τα καλύτερα! Σίγουρα αυτά που δεν έχουν οι άλλοι. Ημασταν άλλωστε παρόντες σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της εκθαμβωτικής αυτής γιορτής της παγκόσμιας μόδας.

Το δείπνο στην ιδιωτική λέσχη

Οι δρόμοι γύρω από τη rue Faubourg Saint Horone είχαν σχεδόν κλείσει. Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε αποφασίσει να μετακινηθεί εκείνο το βράδυ από την κατοικία του. Οι σαράντα περίπου προσκεκλημένοι του Αντρέα Κανίνο προσπαθούσαν αμέσως μετά το τέλος του Haute Couture Fashion Show να προσεγγίσουν την περιοχή. Κατόρθωσα να φθάσω από τους πρώτους στον αριθμό 33 του δρόμου, εκεί όπου βρίσκεται ένα εξαιρετικής ομορφιάς κτίριο, μέσα στο οποίο στεγάζεται ιδιωτική λέσχη για επιφανείς προσωπικότητες. Στο εμβληματικό λοιπόν «Cercle de l’ Union Interalliee» ο κ. Κανίνο, οικονομικός παράγοντας με διεθνή ακτινοβολία, παρέθεσε δείπνο προς τιμήν της Σήλιας Κριθαριώτη. Τον κ. Κανίνο συνδέει φιλία με τον σύζυγο της couturier, γνωστό εφοπλιστή Νίκο Τσάκο. Σκούρα κοστούμια, μακριές τουαλέτες (με τις Κριστίν Σγουόρτσμαν, σύζυγο του μεγαλοεπενδυτή της Blackstone, Καλλιόπη Καρέλλα, Χάλα Χούρι, Σούζαν Γκουντφρέντ να είναι οι πλέον κομψές) και ακριβά κοσμήματα μέσα στην αίθουσα με τους χρυσούς καθρέφτες. Διεθνείς οικονομικές προσωπικότητες, επιστήμονες, επιχειρηματίες όπως οι Ζαν-Λικ ντι Πάολα Γκαλόνι και Εβανς-Τσαρλς Κοπέ (πρώην μεγαλομέτοχος της εφημερίδας «Liberation», την οποία πούλησε στους Ρότσιλντ), η Σάρα Χάρις, η Ολίβια Παλέρμο, η top model Πέτρα Νέμκοβα ήταν εκεί.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ