Οι αχτίδες του ήλιου πρόβαλλαν δειλά πίσω από τις χιονισμένες βουνοκορφές των Γαλλικών Αλπεων. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής «πέρασε» πάνω από το μαύρο Givenchy κοστούμι του το καρό-υπερπαραγωγή παλτό τού οίκου Gucci. Εριξε μια τελευταία ματιά στο κορίτσι, το οποίο είχε αποκοιμηθεί στην κούνια που ο ευρηματικός designer Joseph Dirand «κρέμασε» στο κέντρο του σαλονιού. Σκέφθηκε ότι πολλά-πολλά χρόνια πριν μια «ανάλογη» εικόνα χάρισε έμπνευση στον μεγάλο γάλλο εικαστικό Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ. Ο καλλιτέχνης, λαμπρό παράδειγμα της εποχής του ροκοκό, «τοποθέτησε» τη γοητευτική κοπέλα στην κούνια του κήπου. Στην αριστερή πλευρά του πίνακα, ένας νεαρός άνδρας παρακολουθούσε τον γόνο της αριστοκρατικής οικογένειας. Το κορίτσι φαινόταν να έχει «αφαιρέσει» το ένα παπούτσι, δείγμα (σύμφωνα με τον Φραγκονάρ) απώλειας της παρθενίας!
Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής κοίταξε και πάλι την κοπέλα που κοιμόταν. Τα ξανθά μαλλιά της ακουμπούσαν στις αστραφτερές κορδέλες της κούνιας. Το ασημένιο, στυλ disco φόρεμά της έδειχνε μάλλον ταλαιπωρημένο ύστερα από μια ξέφρενη γιορτινή νύχτα στο σαλέ της οικογένειας Ρότσιλντ στη Μεζέβ. Ανοιξε τις πόρτες με τα βαριά κρύσταλλα. Τύλιξε το μακρύ παλτό γύρω από το σώμα του και βγήκε στη βεράντα. Το κατάλευκο πέπλο χιονιού που είχε καλύψει το Mont d’ Arbois παρουσίαζε εντυπωσιακό θέαμα. Λίγο πιο μακριά, το υπερπολυτελές «Four Seasons Hotel Megeve», ιδιοκτησίας της οικογένειας μεγαλοτραπεζιτών Ρότσιλντ, έμοιαζε να τον… προσκαλεί στη σουίτα του με τα πουπουλένια παπλώματα και το τεράστιο τζάκι. Ενα ακόμα big party με αφορμή την είσοδο του 2018 και οικοδέσποινα την ελληνολάτρισσα Αριάν ντε Ρότσιλντ θα γινόταν μερικές ώρες αργότερα στο «Le 1920 restaurant».

Ελληνικά δάκρυα για τον Τζίλντο, απώλειες και επανεμφανίσεις…

Ενα φλιτζάνι ζεστού καφέ τον περίμενε στη σουίτα του. Δίπλα ακριβώς στο αρωματικό κερί του Maison Francis Kurkdjian, βρισκόταν το βιβλίο του Σαλβαδόρ Νταλί με τίτλο «Les diners de Gala». Στενός του φίλος ο οποίος μόλις είχε αναχωρήσει από ένα λαμπερό πάρτι με φόντο το «Gstaad Palace» του τηλεφωνεί με σκοπό να τον ενημερώσει ότι ο αγαπημένος μετρ των ελλήνων επισκεπτών (στο εμβληματικό ξενοδοχείο) αναχώρησε προς… άγνωστη κατεύθυνση. Τη θέση του Τζίλντο ανέλαβε κάποιος ο οποίος ονομάζεται Αντρέα.
Ο ιταλικής επίσης καταγωγής μετρ δείχνει ακούραστος, συμπαθής, με μάλλον πολύ γερό στομάχι απέναντι στις ιδιορρυθμίες των ισχυρών του χρήματος. Οι περισσότεροι έλληνες όμως μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές οι οποίοι θα βρίσκονται μέχρι και τις επτά Ιανουαρίου 2018 στο δημοφιλέστατο spot των Ελβετικών Αλπεων υποστηρίζουν ότι ο Αντρέα δεν είναι σίγουρα ο Τζίλντο. Ο πρώην μετρ «κουμαντάριζε» ακόμη και αυτόν τον «αγροίκο» μεγαλοπαραγωγό, λάτρη του Γκστάαντ (προτού βρεθεί στη δίνη του σκανδάλου για σεξουαλική παρενόχληση) Χάρβεϊ Γουάινστιν.
Στον Τζίλντο έτρεφαν αδυναμία επίσης ο Βασίλης και η Ελίζα Γουλανδρή, όπως και ο κορυφαίος κολεξιονέρ Αλέκος Γουλανδρής. Ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου μετά από μια μικρή αποχή επέστρεψαν στο σαλέ τους στο ελβετικό θέρετρο χειμερινών σπορ. Η κυρία Αγγελοπούλου έκανε βόλτα στο κέντρο του χωριού με τη Νινέττα Φιξ, ιδιοκτήτρια μαζί με τον σύζυγό της Κάρολο σαλέ το οποίο συναγωνίζεται σε μέγεθος αυτά των Γκραφ, Valentino και ρώσων ολιγαρχών. Μέλη των εφοπλιστικών οικογενειών ΧατζηιωάννουΡόζμαρι μαζί με τη Μαρίζα Κουτσολιούτσου συναντήθηκαν με την πριγκίπισσα Ιρα φον Φίρστενμπεργκ πριν από μερικές ημέρες στην Αθήνα), Τσαβλίρη, Βαφειά, Πέτρου Ανδρεάδη όπως και ο πρίγκιψ Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ απολαμβάνουν τις πρώτες στιγμές του 2018 στα εστιατόρια «Olden», «Megu» και την disco «The Greengo» μέσα στο «Gstaad Palace».

Αστοχίες και παραδείγματα

Οι μάλλον snob ιδιοκτήτες σαλέ και σουιτών στα «Four Seasons Hotel Megeve» και «Les Fermes de Marie» αποφεύγουν, όπως και οι Ρότσιλντ, τις βλαχομπαρόκ καταστάσεις και τους νεόπλουτους, θορυβώδεις επισκέπτες. Τα νεότερα μέλη των Ρότσιλντ αναφέρονται με θαυμασμό στη χώρα μας, τα οικονομικά προβλήματα της οποίας γνωρίζουν καλά. Κάποιοι μάλιστα που ανήκουν στους παλιότερους κατοίκους της Μεζέβ έχουν μεταφέρει ενδιαφέρουσες «ιστορίες» γύρω από τη… δράση πανίσχυρου εκδότη κορυφαίας πριν από χρόνια πολιτικής εφημερίδας. Ο τρόπος που «απάντησε» σε μικρή συντροφιά Ελλήνων η οποία αναφέρθηκε στη σύζυγό του με μάλλον άστοχο χαρακτηρισμό… Ο χαμός που έγινε…
Τελικά η συγκεκριμένη συντροφιά νεόπλουτων δεν τόλμησε να ξαναπατήσει το πόδι της στην αριστοκρατική Μεζέβ. Η σύζυγος του εκδότη ήταν υπερταλαντούχα, σίγουρα εκκεντρική με μια «τρέλα» που οδηγούσε μόνο στην κορυφή. Υπάρχει πάντα λοιπόν μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των «ωραίων, δημιουργικών τρελών» και αυτών οι οποίοι είναι πανέτοιμοι να… ρεζερβάρουν θέση στο τρελάδικο! Η αλήθεια είναι ότι αυτές τις γιορτινές ημέρες στη χώρα του Μνημονίου οι άστοχοι χαρακτηρισμοί και τα κακεντρεχή σχόλια περισσεύουν.
Εντελώς μακριά από τέτοιου είδους σκηνικά, μέσα σε ζεστή φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε private dinner στην οικία Δ. Κροντηρά. Πληροφορούμαι ότι ένα δείπνο για αρκετούς καλούς φίλους ετοιμάζει στις αρχές Φεβρουαρίου και η Ιωάννα Παπαδοπούλου (της γνωστής βιομηχανίας μπισκότων) στην ανακαινισμένη κατοικία της. Οι μουσικές από το τελευταίο hit της Ριάνα, η οποία «υπογράφει» τη νέα συλλογή μπιζού της Chopard, με ταξιδεύουν πάνω από το Mont d’ Arbois.

Μεγαλοτραπεζίτες, ελληνικά άσματακαι disco balls…

Μια τεράστια εκθαμβωτική disco ball κρέμεται πάνω από την κεντρική τραπεζαρία. Καθισμένη δίπλα στον golden heir παρατηρούσα το τοπίο μέσα από τις τζαμαρίες. Τελικά η Μεζέβ, που η ιστορία της ξεκινάει τον 13ο αιώνα, το χωριό των Γαλλικών Αλπεων το οποίο έκανε ξακουστό στα πέρατα του κόσμου η Νοεμί, σύζυγος του βαρόνου Μορίς ντε Ρότσιλντ, διαθέτει μια απίστευτη, εντελώς «διαφορετική», αριστοκρατική ομορφιά. Το κορίτσι της… κούνιας μοιάζει ξεκούραστο το ίδιο βράδυ. Αυτή τη φορά έχει επιλέξει μίνι, στράπλες φόρεμα με πέρλες, κρύσταλλα και παγιέτες του Roberto Cavalli. (Εντυπωσιακά βραδινά φορέματα και ανδρικές στυλιστικές προτάσεις μπορείτε να ανακαλύψετε στη νέα δημοσιογραφική ενότητα του portal In.gr με τίτλο «Black Strawberry».)
Η Μεζέβ, πέρα από τους αριστοκρατικής καταγωγής τραπεζίτες, φιλοξένησε τους πρώτους έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι επιθυμούσαν να αποφύγουν την πολυκοσμία των Σεν Μόριτζ, Γκστάαντ και Courchevel. Ο συχνός μέχρι κάποιο διάστημα επισκέπτης της χώρας μας, γάλλος τραπεζίτης Ματιέ Πιγκάς (επιφανές στέλεχος της Lazard που ως γνωστόν παρείχε συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για τον χειρισμό και την αναδιάρθρωση του χρέους) σχολίαζε με φίλους τη λατρεία των συμπατριωτών μας σε οτιδήποτε λαμπερό, ακριβό, πολυτελές. Ο επονομαζόμενος «κόκκινος τραπεζίτης» περνάει από τη Μεζέβ, αν και λόγω της επαγγελματικής και φιλικής σχέσης του με τον Ξαβιέ Νιέλ (είναι συνέταιροι στον οργανισμό που εκδίδει τη «Le Monde») προτιμάει το ξενοδοχείο «Cheval Blanc» (ιδιοκτησίας της οικογένειας των billionaire Αρνό) στην πολύβουη Courchevel.
Η Ντελφίν Αρνό, κόρη του Μπερνάρ, girlfriend του Νιέλ, μοιάζει να… παρασύρεται από τα τραγούδια του δημοφιλούς αοιδού Αντώνη Ρέμου στο «Nammos Courchevel». H super model Νατάλια Βοντιάνοβα κουνάει ρυθμικά τα πόδια της δίπλα στον γοητευτικό σύζυγό της Αντουάν Αρνό, ιδιοκτήτη της θαλαμηγού «Amadeus» που δένει τον Αύγουστο στις ελληνικές θάλασσες…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ