Οι τιρκουάζ, χαρακτηριστικές μπάλες του κοσμηματοπωλείου «Tiffany’s» καθρεφτίζονταν στην επιφάνεια του Richebourg Grand Cru. Ο βρετανικής καταγωγής μπάτλερ Εγκον έριξε μια τελευταία, εξεταστική ματιά στον βαρύτιμο Christofle δίσκο. Τα κολονάτα ποτήρια με το πανάκριβο κρασί, προϊόν της φημισμένης γαλλικής επαρχίας της Βουργουνδίας «ισορροπούσαν» επιτυχώς πάνω στο αστραφτερό μέταλλο. Ο Εγκον, μια φλεγματική, σνομπ προσωπικότητα, παρέδωσε τον δίσκο στη Φιλιππινέζα Σαλίτα, η οποία βρισκόταν στην κουζίνα με τα χειροποίητα πλακάκια, ζωγραφισμένα από τον Luke Edward Hall.
Η Σαλίτα κράτησε τα πολύτιμα αντικείμενα στα μικροσκοπικά της χέρια. Ελάχιστα δευτερόλεπτα προτού αποχωρήσει με κατεύθυνση το κεντρικό σαλόνι του τεράστιου mansion, πρόλαβε να ρίξει ένα γρήγορο βλέμμα στην τηλεοπτική οθόνη. Ο απίστευτα γοητευτικός τούρκος ηθοποιός Τσατάι Ουλουσόι τα «έσπαγε» μέσα από το γυαλί. Ο πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς «Insider» (στα τουρκικά «Icerde») είναι το πλέον επιτυχημένο εξαγώγιμο προϊόν της γειτονικής χώρας.
Ο σκληροτράχηλος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα την Αθήνα, θα πρέπει μάλλον να… επιβραβεύσει τον brutal, νεαρό Τσατάι με τις φαρδιές πλάτες, τους καλογυμνασμένους κοιλιακούς και το μπλαζέ ύφος. Ο sexy τούρκος ηθοποιός, αντικείμενο του πόθου για εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον πλανήτη, προσφέρει σημαντική ενίσχυση μέσω της προβολής του σίριαλ (μεταδίδεται στις πέντε ηπείρους και στην Ελλάδα φυσικά) στην τουρκική οικονομία…

Πράκτορες της ΜΙΤ, gatherings που ματαιώθηκαν και το ιδιωτικό δείπνο

Το πολυσυζητημένο members club «Soho House» στην περιοχή Μπεογκλού της Κωνσταντινούπολης είναι το αγαπημένο τού επίσης δημοφιλούς τούρκου ηθοποιού Κιβάντς Τατλιτούγκ, αλλά και μεγαλόσχημων ελλήνων επιχειρηματιών. Πολύ γνωστά ονόματα συμπατριωτών μας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο επιχειρείν και το shipping, έχουν απολαύσει το ποτό τους στο bar ή στους μεγάλους γαλάζιους καναπέδες.
Το πίντσερ μου Ρόμελ εγκαταλείπει τη θέση του κάτω από το Christmas tree. Πετάγεται ξαφνικά σαν γερμανικό πάντσερ στη χρυσή, γεμάτη κρύσταλλα Swarovski, haute couture φόρμα της Σήλιας Κριθαριώτη που είχε επιλέξει η επιφανής τουρκάλα προσκεκλημένη. (Παρόμοια, επίσης by Celia, με λευκά-ασημί κρύσταλλα θα φοράει η Ελένη Φουρέιρα στη σκηνή του «Αθηνών Αρένα»). Η φίλη της Εμινέ Ερντογάν παρέμεινε στην Αθήνα μαζί με τον σύζυγό της, κορυφαίο επιχειρηματία στην Τουρκία, με αφορμή ιδιωτικό δείπνο σε έπαυλη των βορείων προαστίων.
Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντη Ευπαλίδης σχολιάζει το θεαματικό σκηνικό που είχε δημιουργηθεί στην πτωχή, ταλαιπωρημένη Αθήνα λόγω της επίσκεψης του τούρκου προέδρου. Χιλιάδες αστυνομικοί, πράκτορες της ΜΙΤ, οι αγριωποί bodyguards της προσωπικής φρουράς Ερντογάν, ελεύθεροι σκοπευτές, τεθωρακισμένα αυτοκίνητα, άνδρες της ασφάλειας με βαρύ οπλισμό. Οι εικόνες θυμίζουν αυτές ταινιών με πρωταγωνιστή τον πράκτορα 007. Λίγο μετά την αναχώρηση του ζεύγους Ερντογάν, ένα μελαγχολικό, γκρίζο πέπλο σκέπασε την πόλη. Οι προβολείς άναψαν και πάλι το βράδυ του Σαββάτου στο «Tudor Hall». Το πολυτελές εστιατόριο στον έβδομο όροφο του «King George» φιλοξένησε χθες το private dinner της Αννας Αγγελικούση.
Η συμπαθής κυρία Αγγελικούση είχε τη δυνατότητα να περιποιηθεί άψογα τους καλεσμένους της, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ισχυρά ονόματα του ελληνικού εφοπλισμού. Κάποια άλλα γεύματα και parties στο κέντρο της Αθήνας είχαν αναβληθεί λόγω της επίσκεψης του Ρετζέπ και της μαντιλοδεμένης (με Hermes πάντα) Εμινέ…

Στο «Annabel’s» ο Χάρι

Η Εσθήρ βγάζει διακριτικά από το χρυσαφένιο, αξίας 11.700 ευρώ, Mounat μεταλλικό της τσαντάκι τις προσκλήσεις για εορταστικά δείπνα και parties στο Λονδίνο, στο Γκστάαντ και τη… διαμαντοφόρο, πολύβουη Courchevel των άτακτων ρώσων μεγιστάνων. Μου αποκαλύπτει ότι το καινούργιο members club «Annabel’s» στην Berkeley Square, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ανοίξει για τα μέλη του στις αρχές του 2018, θα φιλοξενήσει αποκλειστικά και μόνο την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τρία super gatherings. Τα δύο φέρουν την υπογραφή πανίσχυρων διεθνών κροίσων και το τρίτο έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία.
Ο πρίγκιπας Χάρι και η αρραβωνιαστικιά του Μέγκαν Μαρκλ, επιφανή μέλη του νέου «Annabel’s», δεν γνωρίζω αν θα είναι ανάμεσα στους καλεσμένους του έλληνα businessman. Λίγο καιρό όμως πριν ο βρετανός γαλαζοαίματος συναντήθηκε, στη διάρκεια ιδιωτικού δείπνου στο Λονδίνο, με την κόρη και τη σύζυγο του ελληνολάτρη, μόνιμα εγκατεστημένου στη χώρα μας, επιχειρηματία Αόν Κάσλοκ. Η Λουτζέιν και η Μαχασίν συνοδεύονταν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθανάσιο Τομά, μέλος της χριστιανικής εκκλησίας η οποία χτίστηκε στη βρετανική πρωτεύουσα με αποκλειστική δωρεά του γνωστού διεθνώς για την ανθρωπιστική του δράση κυρίου Κάσλοκ. Το κόκκινο διαμάντι λάμπει στο μπούστο της Μέγκαν Μαρκλ.
Τα αγαπημένα μου κόκκινα και ροζ χρώματα έχουν επιλέξει οι fashion editors Ηλίας Μιχαλόλιας και Χάρης Γκοτζαμανίδης, όπως και ο make up artist Φρέντυ Καλομπράτσος για το νεαρό μοντέλο Αννα-Μαρία Ηλιάδου, με αφορμή ένα εντυπωσιακό fashion βίντεο. Ολα αυτά για τις ανάγκες της νέας, σίγουρα διαφορετικής, δημοσιογραφικής ενότητας με τίτλο «Blackstrawberry». Η συγκεκριμένη αυτή ενότητα, η οποία φέρει την υπογραφή της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Σφέτσα, ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στο in.gr, το νούμερο ένα ελληνικό portal. Χρώματα, ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, συνεντεύξεις, ειδήσεις, αποκλειστικότητες, εκπλήξεις και πολλά βίντεο. Γιατί τα ωραιότερα πράγματα και οι σημαντικότεροι άνθρωποι κρύβονται τελικά πίσω από μια «Blackstrawberry». Με ολόχρυσες όμως αντανακλάσεις…

Το μικρό μυστικό πάρτι του Κασιδόκωστα

Η twenty something Νουρ Φαρς, λιβανέζικης καταγωγής σχεδιάστρια κοσμημάτων, πληροφορούμαι ότι θα κάνει τη φωτογράφιση της καινούργιας της κολεξιόν (σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης οίκο Manoush) στην Ελλάδα. Η Νουρ, κόρη πάμπλουτου λιβανέζου επιχειρηματία, στενή φίλη των Ευγενίας Νιάρχου, Μαργαρίτας Μισόνι και Αρτεμης Μπαλτογιάννη (οι τρεις κοπέλες θα φορέσουν τα κοσμήματα της νέας της σειράς) κάνει συχνά τα καλοκαίρια διακοπές στην Αντίπαρο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου. Γοητευτικά κορίτσια, με έντονη προσωπικότητα, που διαπρέπουν στο επιχειρείν. Ανάμεσά τους ένας νεαρός άνδρας με λαμπρή πορεία στον χώρο των διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών. Ο Πάρις Κασιδόκωστας ετοιμάζει σε λίγα εικοσιτετράωρα το δικό του private party.
Πρόκειται για το καθιερωμένο μεγάλο gathering λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η διαδικασία είναι γνωστή σε αυτούς οι οποίοι λαμβάνουν στα χέρια τους την πολυπόθητη πρόσκληση. Η ανακοίνωση, η ημερομηνία και η «επιθυμία» του οικοδεσπότη να παραμείνει κρυφή η ακριβής τοποθεσία. Την προηγούμενη χρονιά είχε ζητηθεί από τους καλεσμένους να κλείσουν τα κινητά τους. Είναι αρκετοί αυτοί οι οποίοι ανυπομονούν να μάθουν τις λεπτομέρειες γύρω από τον special guest star του πάρτι. Προς το παρόν, οι καλεσμένοι ψάχνουν για κάποιο ιδιαίτερο outfit σε κόκκινο χρώμα…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ