Οι διακριτικές πέρλες έμοιαζαν να αιωρούνται γύρω από τους πλατινένιους κρίκους. Τα σκουλαρίκια με τις natural pearls χάριζαν μοναδικό φως στην ηλιοκαμένη επιδερμίδα της Κριστίν. Το πρόσωπο του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθρεφτιζόταν στην επιφάνεια του πολύτιμου ακριβού μετάλλου, στη διάρκεια της συνάντησής του με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής παρατηρούσε μέσα από μεγεθυντικό φακό τη φωτογραφία με τα κοσμήματα τα οποία συνόδευαν το μπλε-λευκό σύνολο της Κριστίν Λαγκάρντ. «Η Κριστίν, την οποία συνήθιζα να συναντάω τα καλοκαίρια στο St. Tropez, παραμένει πιστή στη σημασία των συμβολισμών» σημείωσε ο παιδικός φίλος μου.
«Επέλεξε για το πολυσυζητημένο ραντεβού με τον Alexis τα γαλανόλευκα χρώματα» συνέχισε. «Οσο για τις πέρλες οι οποίες κοσμούσαν τα σκουλαρίκια και τα δύο υπέροχα βραχιόλια της; Ταιριάζουν απόλυτα σε μια γυναίκα πραγματικά hyper chic» συμπλήρωσε. Τα μπιζού της Κριστίν Λαγκάρντ είμαι σίγουρη ότι θα ενέκρινε ακόμη και αυτός ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Θανί ο οποίος έζησε τον 19ο αιώνα και άφησε εποχή για την περίφημη συλλογή του από σπάνιες φυσικές πέρλες. Η απουσία της υπέρκομψης Μελάνιας, λάτριδος των κοσμημάτων με πέρλες του Tiffany’s από το πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ, ήταν σίγουρα αισθητή. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής φρόντισε να μου υπενθυμίσει την τυχαία συνάντησή μας με τον κ. Τραμπ πριν από αρκετά χρόνια στη Νέα Υόρκη. Είχαμε μόλις βγει από το υψηλής αισθητικής διαμέρισμα της Αλίκης Περρωτή στο Trump Tower της Πέμπτης Λεωφόρου όταν «πέσαμε» πάνω στον τότε ισχυρό εκκεντρικό μεγαλοεπιχειρηματία…
Ανέμελα «κινηματογραφικά» καλοκαίρια…
Ο πίνακας του Αντι Γουόρχολ με τις μοβ, κρυσταλλιζέ γόβες στον χώρο υποδοχής του λαμπερού διαμερίσματος της Αλίκης Περρωτή στον Trump Tower ήταν από τους μεγαλύτερους και ακριβότερους. Ο νυν πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο τετ-α-τετ με τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι η Ελλάδα είναι μια από τις ωραιότερες χώρες του κόσμου. Είμαι σίγουρη ότι ο ματαιόδοξος Τραμπ, ο οποίος έχει ζήσει μια μυθιστορηματική, super glamorous ζωή, φαντάζεται χρυσά ελληνικά καλοκαίρια με γαλάζιες θάλασσες και ωραίες μπικινοφορούσες γυναίκες πάνω στα sailing yachts των ναυπηγείων Perini Nani. Οι πλούσιοι Αμερικανοί λατρεύουν άλλωστε τη Σαντορίνη, την οποία επισκέπτονται με mega yachts και ιδιωτικά αεροπλάνα. Ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια των συναντήσεών του με ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες δήλωσε ότι η πατρίδα μας αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τα γυρίσματα χολιγουντιανών παραγωγών.
Στο νησί του ηφαιστείου η εκρηκτική Αλίσια Βικάντερ ως νέα Λάρα Κροφτ δημιουργεί πραγματικό χαμό με sexy δερμάτινες στολές πάνω από επικίνδυνους γκρεμούς και γαλαζοπράσινα νερά! Οι εικόνες περνάνε γρήγορα από το μυαλό μου. Το πρόσωπο του Ντόναλντ με τα μαλλιά στο χρώμα φτερών κοκοριού μπερδεύεται με τις εικόνες από τα… φτερά των F-16 και τη «γλυκιά» αίσθηση που αφήνουν τα δολάρια στα δάχτυλά σου. Σε αναμονή της άφιξης των… χοντρών πακέτων με τα dollars από τις αμερικανικές επενδύσεις αφήνω τη σκέψη μου να ταξιδέψει σε σκηνές από ένα μεγάλο gathering στα βόρεια προάστια.
Ο γνωστός επιχειρηματίας Καλλίνικος Καλλίνικος (της Goldair) με αφορμή τα γενέθλιά του προσκάλεσε φίλους στο Ekali Club. Ενα μικρό φύσημα του ανέμου έκανε τις φλόγες από τα 50 κεριά της τούρτας να τρεμοσβήνουν. Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του shipping και του επιχειρείν τραγούδησαν στον αμφιτρύωνα (μαζί με τη σύζυγό του Ρεγγίνα Γκολέμη) το «Happy birthday». Μουσικές από dj, τραγούδια από τον special guest Σάκη Ρουβά, χοροί και ειδικές κατασκευές για το πάρτι δημιούργησαν εντυπωσιακό σκηνικό.
Αεροπλανοφόρα και… αθώα ερωτήματα
Η Ούρσουλα κάνει θεαματική είσοδο στο σαλόνι. Ρωτάει τον κ. Δελμούζο-Κασσανδρή αν όντως το αμερικανικό αεροπλανοφόρο το οποίο υπέστη βλάβη επισκευάστηκε στη Σούδα. Ο golden heir γνέφει καταφατικά. Στη συνέχεια η στενή μου φίλη αναφέρεται στη βόλτα της το προηγούμενο βράδυ σε γνωστά spots στο κέντρο της πόλης. Το opening στην Πατριάρχου Ιωακείμ της πολυαναμενόμενης brasserie του Λεωνίδα Φωτεινόπουλου (έχει νυμφευθεί την όμορφη κόρη του Ριάντ Ζέιν) δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη. Στο roof garden της «Μεγάλης Βρεταννίας» μια μεγάλη παρέα επισημαίνει ότι η Κάρλα Μπρούνι στη διάρκεια της παραμονής της στην ελληνική πρωτεύουσα (με αφορμή τις δύο παραστάσεις στο «Παλλάς») θα εγκατασταθεί σε μιαν απλή, junior σουίτα του ιστορικού ξενοδοχείου. Το Salon de Bricolage μετακομίζει στο City Link.
Στη βρετανική πρωτεύουσα οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν γοητευθεί σε υπερβολικό βαθμό από την ομάδα καλλιτεχνών The Merger. Οι αγαπημένοι της Μαντόνα Κουβανοί (ζουν μεταξύ Αβάνας και Μαϊάμι) «γέμισαν» ήδη με έργα τους σπίτια ελλήνων εφοπλιστών στην Belgravia και στην Grosvenor Square. Η διεθνούς φήμης πάμπλουτη μεξικανή συλλέκτρια Πάολα Κούσι, η οποία πέρασε το καλοκαίρι της στο Πόρτο Χέλι, προσκάλεσε ξένους και έλληνες φίλους στο κινηματογραφικό σπίτι της στο Knightsbridge. Πανάκριβα έργα τέχνης, διάσημοι καλλιτέχνες, μεγάλοι συλλέκτες να κινούνται γρήγορα στις πρωτεύουσες του πλανήτη. Στην Αθήνα η αναδρομική έκθεση της ταλαντούχας Μαρίτσας Τραυλού με τίτλο «Κεραμική Γλυπτική 1990-2017» (είχα αναφερθεί εκτενώς στην ηλεκτρονική έκδοση της «Σίβυλλας») συνεχίζεται με επιτυχία στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη της Πειραιώς. Το στήσιμο θυμίζει μεγάλα μουσεία στη Νέα Υόρκη και στη Βαρκελώνη, το βιβλίο της κυρίας Τραυλού γύρω από τη δουλειά της είναι επίσης εξαιρετικό. Αξίζει να επισκεφθείτε την έκθεση για ένα μαγικό ταξίδι στον οραματικό κόσμο της εικαστικού η οποία δουλεύει αδιάλειπτα με επίμονες τεχνικές της κεραμικής…
Ο φευγάτος και ο αεράτος σε… έντονο φόντο
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανήκει στον αστερισμό των Διδύμων, βαριέται, λέει, εύκολα. Επιβεβαιώνω ότι οι Δίδυμοι όταν η συζήτηση δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αρχίζουν να γλιστράνε σιγά-σιγά από την πολυθρόνα. Ο «αεράτος» σύμφωνα με τους… ειδήμονες Αλέξης Τσίπρας με ποιον τρόπο κράτησε το ενδιαφέρον του άτακτου, brutal προέδρου των ΗΠΑ; Πόσο, μα πόσο ελκυστική είναι τελικά αυτή η πορτοκαλοροζοκόκκινη ατζέντα με τα εξοπλιστικά και τον στόλο των F-16! Πρέπει κάπου εδώ να σημειώσω ότι ανάμεσα σε όλους αυτούς τους ενθουσιώδεις Ελληνοαμερικανούς οι οποίοι παρέστησαν στις δεξιώσεις προς τιμήν του πρωθυπουργικού ζεύγους στο Σικάγο η παρουσία old money πλοιοκτήτη πέρασε απαρατήρητη. Ο shipowner έφθασε στη Μέκκα του καπιταλισμού κατευθείαν από το Λονδίνο όπου έδωσε το «παρών» σε private dinner.
Ο Αλέξης Πεταλάς διοργάνωσε βραδιά για στενούς φίλους από ολόκληρο τον κόσμο με «φόντο» τη Regent Street. Πληροφορούμαι ότι οι έλληνες ισχυροί του χρήματος θα αρχίσουν να μετακομίζουν από αύριο Δευτέρα στη Γηραιά Αλβιώνα με αφορμή την αργία της 28ης Οκτωβρίου. Οι περισσότεροι έχουν ήδη κάνει reservations στο George, στο Harry’s Bar, στο Loulou’s, στο Mayfair Garden αλλά και σε σημαντικές παραστάσεις και όπερες. Στην ελληνική πρωτεύουσα και στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος η κορυφαία όπερα του Ρίχαρντ Στράους «Ηλέκτρα» την οποία παρουσίασε η Εθνική Λυρική Σκηνή (σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου και τις Χογκρέφε και Μπάλτσα στη σκηνή) ήταν διεθνούς επιπέδου. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με την αποκλειστική χορηγία του ομίλου Μυτιληναίου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ