Ενα μικρό λαχταριστό κεράσι, πασπαλισμένο με ροζ κρέμα, κόλλησε στο ογκώδες, κοπής Ασερ, διαμάντι της Εσθήρ. Η παιδική μου φίλη προσπάθησε να τραβήξει από το δάχτυλό της την πανάκριβη πέτρα η οποία έδενε αρμονικά με το «στεφάνι» από πλατίνα που είχε κατασκευάσει φημισμένη Haute Joaillerie επί της place Vendome. Χορεύτριες συγχρονισμένης κολύμβησης με ροζ μαγιό και ασημόσκονη στα μαλλιά τους βούτηξαν με επεισοδιακό τρόπο στην πισίνα.
Οι τεράστιες πλαστικές πάπιες οι οποίες έκαναν βόλτες στην επιφάνεια του νερού κούνησαν… ενοχλημένες τα φτερά τους. Ρούφηξα μια γουλιά σαμπάνιας Cristal. Το Kobe nigiri με χαβιάρι beluga, διακοσμημένο με φύλλα χρυσού, καθρεφτιζόταν στο διάφανο μπουκάλι του καμπανίτη. Τα baccarat βρίσκονταν δίπλα σε παιδικά ποτήρια και μπιμπερό. Μια παρέα μικρών κοριτσιών και αγοριών έκανε τα πρώτα της βήματα με τη βοήθεια νταντάδων. Oh mes doux delicats bebes! Το άρωμα της σαντιγί και της σοκολάτας μπερδευόταν με αυτά του σούσι, της Nestle και της παιδικής πούδρας. Η βίλα «Ροζ Ορτανσία» στην περιοχή της Εκάλης είχε μεταμορφωθεί εκείνο το φθινοπωρινό μεσημέρι σε… μια λιλιπούτεια Disneyland. Μικροί και μεγάλοι διασκέδαζαν με χιλιάδες πολύτιμα παιχνίδια, μπάντες, δυνατές μουσικές, κλόουν και χορεύτριες. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής επισήμανε ότι τα super glamorous παιδικά parties αποτελούν πλέον το απόλυτο trend.
Ο ίδιος παραχώρησε την έπαυλή του για ένα κάλεσμα με αφορμή τα γενέθλια των δίδυμων ανιψιών του. Είχε προηγηθεί το επίσης εντυπωσιακό birthday πάρτι με «φόντο» την κατοικία του ζεύγους Ζαννή ΦραντζέσκουΒερόνικας Πάστρα. Η daughter βρισκόταν στο επίκεντρο της προσοχής.
Τα παιδικά parties που «σκοτώνουν» την κρίση και η πρόσκληση των 1.000 ευρώ
Η Εσθήρ σκούπισε το διαμάντι με την πλέον φημισμένη κοπή στον πλανήτη. Τα δίδυμα ανίψια του golden heir έκαναν βόλτες με τα αλογάκια του Mary go around. Τα ίδια ακριβώς είχαν χρησιμοποιηθεί και στο πάρτι για τα γενέθλια της κόρης του ιδιοκτήτη του NAMMOS (στη Μύκονο και στην Courchevel) Ζαννή Φραντζέσκου. Η μικρή έκλεινε τα δύο της χρόνια μέσα από ένα πάρτι που αρκετοί χαρακτήρισαν υπερπαραγωγή. Ο Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής επιμένει ότι τα παιδικά πάρτι αποτελούν την καλύτερη δικαιολογία για να τα «σπάσει» κανείς χωρίς ενοχές. Ετσι τουλάχιστον σκέφτεται ο ίδιος. Μέσα από τέτοιου είδους gatherings με το «άγγιγμα» της αθωότητας όλοι αισθάνονται πανευτυχείς. Τα παιδιά διασκεδάζουν και οι γονείς έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, να απολαύσουν σούσι και σαμπάνιες, να «λικνιστούν» με τις δυνατές μουσικές του Dj. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος υποστηρίζει ότι κανένας, ακόμα και σε εποχές έντονης οικονομικής κρίσης, δεν μπορεί να κατηγορηθεί όταν φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο τους λιλιπούτειους βλαστούς του. Τα παιδικά πάρτι για τα οποία ξοδεύονται πραγματικά μεγάλα ποσά είναι πολύ συχνό φαινόμενο στα mansions των βορείων προαστίων.
Τσίμπησα λίγο από το χαβιάρι beluga. Η μητέρα του άτακτου, μικρού Πολυδεύκη με πληροφορεί ότι έσπευσε να προσφέρει… χωρίς ενοχές 1.000 ευρώ με σκοπό να εξασφαλίσει την πολυπόθητη «καρέκλα» στο κλειστό δείπνο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου προς τιμήν του Jean-Paul Gaultier. Ο διάσημος γάλλος μετρ θα επιμεληθεί ο ίδιος το ντεκόρ και την επιλογή του φαγητού. Τα διάφανα μπουκάλια σαμπάνιας, τα baccarat και τα φύλλα χρυσού αστράφτουν κάτω από τους πολυελαίους της έπαυλης. Η Εσθήρ με διαβεβαιώνει ότι η πλατινομαλλούσα μήτηρ του Πολυδεύκη προμηθεύτηκε τους κρυστάλλινους πολυελαίους του σπιτιού της σε κοντινή απόσταση από πανάκριβο οίκο της Βενετίας. Θυμάμαι ότι ο ωραιότερος πολυέλαιος ever μεταφέρθηκε κομμάτι-κομμάτι από τη Γηραιά Αλβιόνα στο Νυμφαίον της Φλώρινας λίγα χρόνια πριν. Ο Νίκος Σωσσίδης και η Εύη Γουλανδρή εκτός από τη δωρεά εκατομμυρίων ευρώ για την ανακαίνιση του Ναού του Αγίου Νικολάου φρόντισαν να τον «στολίσουν» με πολυέλαιο που συναντά κανείς μόνο σε κινηματογραφικές παραγωγές εποχής…
Τα urban landscapes και το Personal Banking της Eurobank
Η ασπρόμαυρη φωτογραφία του Yuki Ondera «δείχνει» μια μητέρα να κρατάει τρυφερά από το χέρι την κόρη της. Η έκθεση «Frieze» στη βρετανική πρωτεύουσα, η οποία ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα με ένα λαμπερό preview, έχει ήδη συγκεντρώσει στην πόλη ξένες προσωπικότητες, ισχυρούς συλλέκτες και έλληνες επιχειρηματίες. Το classic ιταλικό «Scallini» στη Walton street «μαζεύει» πάντοτε σημαντικό κόσμο. Στενή μου φίλη, φανατική θαμώνας του Italian spot, με πληροφόρησε ότι ο Μπάμπος Οικονομίδης και η σύζυγός του Αντζελα Βαγιωνή μοιράζονταν τρυφερό τετ-α-τετ πάνω από pasta και κόκκινο κρασί. Η Σοφία Πετροπούλου, η νεαρή ταλαντούχος εικαστικός η οποία συνεργάζεται μόνιμα με την Cadogan Gallery, μαθαίνω ότι έχει γοητεύσει με τα urban landscapes της τους παγκοσμίου φήμης interior designers Candy & Candy.
Οι δύο βρετανοκυπριακής καταγωγής leading designers που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στο One Hyde Park, στον Millennium Tower αλλά και σε super yachts και ιδιωτικά αεροπλάνα δηλώνουν γοητευμένοι από την Ελληνίδα low profile Σοφία. Στην Αθήνα οι Ανθια Γιουρούκου, Νάσια Θανοπούλου, Λώρα Τσουκαλά, Τατιάνα Μπλάτνικ, Χριστίνα Λεντούδη, Εμιλι Βαφειά αποτελούσαν τις κομψότερες παρουσίες στο ιδιωτικό δείπνο της Χριστίνας Φιλιαγκουρίδου το οποίο πραγματοποιήθηκε σε εστιατόριο της Κηφισιάς. Κατηφορίζω με κατεύθυνση το Φάληρο και το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο όμιλος Eurobank με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων της υπηρεσίας Personal Banking πραγματοποίησε δεξίωση στον Φάρο του ιδρύματος με την ωραιότερη θέα στην πόλη.
Το δείπνο εν πλω και οι Αγγελοι…
Παρέα καλών μου φίλων διασκέδαζε στο super party το οποίο διοργάνωσαν στο Μόντε Κάρλο οι υπεύθυνοι της εταιρείας κατασκευής των εμβληματικών σκαφών Riva. Με πληροφορούν ότι η ανακαίνιση του περίφημου yacht «Lady Moura» ιδιοκτησίας του ελληνολάτρη Νάσερ αλ Ρασίντ θα ξεπεράσει το ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Ο διεθνούς φήμης συλλέκτης έργων Φοντάνα κ. Ιντάν Οφέρ ήταν ανάμεσα στους προσκεκλημένους στο private dinner το οποίο διοργάνωσε ο γιος της Καρολίν Μαυρολέων, Τομέι. Το δείπνο πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα μικρό πλοίο το οποίο έκανε «νυχτερινή κρουαζιέρα» στον Τάμεση.
Ο Τομέι το περασμένο καλοκαίρι φιλοξένησε στη βίλα Μαυρολέων στο Πόρτο Χέλι τη sexy ηθοποιό Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ. Ξένοι μεγαλοεπιχειρηματίες αλλά και γνωστοί έλληνες εφοπλιστές «δοκίμασαν» τα πανάκριβα κρασιά που είχαν μεταφέρει διάσημοι σομελιέ. Ο κ. Κασσανδρής ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Σανγκάη. Το αγαπημένο show της Victoria’s Secret θα πραγματοποιηθεί στη συγκεκριμένη πόλη με τις Στέλλα Μάξγουελ, Μάρθα Χαντ, Κάντις Σουάνποελ, Σάρα Σαμπάιο και Ελσα Χοσκ στο catwalk. Η Μαχασίν Κάσλοκ, την οποία συνάντησα σε gathering (με αέρα Hermes) μαζί με τον γιο της Χουσεΐν, τη Λούλου Ζέιν και τη Ράνια Χούρι, συνηθίζει να εγκαταλείπει για λίγο την Ελλάδα με σκοπό να δώσει το «παρών» στο ετήσιο show των top models που «συγκλονίζουν» τον πλανήτη…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ