Ο νεαρός σαουδάραβας εστεμμένος παρακολουθούσε αφηρημένα τα μικρά κυκλικά, ασημένια σύννεφα που δημιουργούσε ο καπνός του πούρου του. Το πολυτελές μαύρο κουτί έκρυβε στο εσωτερικό του τα συλλεκτικά Cohiba Behike, αξίας κάποιων χιλιάδων ευρώ. Ο γοητευτικός πρίγκιψ συνηθίζει πάντοτε ύστερα από το μεσημεριανό γεύμα να απολαμβάνει ένα χειροποίητο CB, κατασκευασμένο από τα καλύτερα, παλαιωμένα καπνά της Κούβας. Παρατήρησα ότι ο Ναμάντ είχε φροντίσει να αλλάξει την κελεμπία που φορούσε λίγες ώρες πριν με καινούργια, φρεσκοσιδερωμένη, «πασπαλισμένη» με ένα ιδιαίτερα βαρύ άρωμα. Εβαλα το πρόσωπό μου πίσω από την ευφάνταστη τσάντα του brand Olympia Le-Tan «ζωγραφισμένη» με την αφίσα της εμβληματικής ταινίας του Alfred Hitchcock «The Master’s Choice».
Η αλήθεια είναι ότι ο κελεμπιοφόρος, πουροφόρος εστεμμένος στη διάρκεια σύντομης βόλτας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα έζησε μια «περιπέτεια» που θύμιζε ταινία θρίλερ. Ο Ναμάντ κοίταζε με έκπληξη δύο άνδρες να λιάζονται αμέριμνοι δίπλα στη θάλασσα η οποία έβγαζε κυριολεκτικά πετρέλαιο. Ο πρίγκιψ έφερε τις άκρες από το σαρίκι μπροστά στη μύτη του. «Tragique, affreux!» αναφώνησε ο γαλλομαθής στενός συγγενής της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας.
Στη συνέχεια με ρώτησε ποιοι ήταν αυτοί οι άνδρες που έκαναν ηλιοθεραπεία χωρίς να ενοχλούνται από το μαζούτ και τη πίσσα που «έριχναν» στην άμμο τα κύματα. Τσεκάρισα ότι κανένας από αυτούς δεν ήταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος αρνείται να «αντικρίσει» το πετρέλαιο που μαύρισε τον Σαρωνικό. Ο Ναμάντ ανασήκωσε το κάτω μέρος της κελεμπίας στην οποία είχε κολλήσει ένα ψόφιο ψάρι. «Les fainéants de la tache de petrole fertile» γέλασε δυνατά. Μμμ! Οι τεμπέληδες της… εύφορης πετρελαιοκηλίδας είναι πλέον το αγαπημένο θέμα συζήτησης στα φθινοπωρινά gatherings.

Colonial style και members clubs
Ενα εικοσάχρονο κορίτσι, μέλος old money οικογενείας με αποικιοκρατικού ύφους ενδυματολογικές επιλογές, έλεγε στη συντροφιά της ότι προτιμά να διασκεδάζει σε spots στο κέντρο της Αθήνας. Το «Rock & Roll» στην πλατεία Κολωνακίου θα στεγάζει πλέον το «Block» (το γνωστό bar της Νέας Ερυθραίας) Το «Rock» θα μετακινηθεί στην παλιά του «θέση» στην οδό Λουκιανού, όπως έχει ανακοινωθεί ήδη. Η always classic «Ράτκα» άνοιξε την περασμένη Πέμπτη, το λαμπερό, ιστορικό «Zonars» είναι και πάλι γεμάτο από κόσμο. Στα τραπέζια του «21» συζητούν για την εντυπωσιακή δεξίωση στην κατοικία του ζεύγους Παύλου Ανδρεάδη Αλεξάνδρας Τσαβλίρη.
Το gathering πραγματοποιήθηκε στην κατοικία της οικογένειας Νίκου Τσαβλίρη στην Εκάλη, για τη βάφτιση του χαριτωμένου baby boy στο οποίο δόθηκε το όνομα Πέτρος. (Ο Πέτρος Ανδρεάδης, ο οποίος ζει μεγάλο μέρος του χρόνου στην Ελβετία, είναι γιος του αείμνηστου τραπεζίτη Στρατή Ανδρεάδη.) Πρέπει να ομολογήσω ότι μέσα από ένα σύννεφο σιφόν και μουσελίνας η σύζυγος του Σταύρου Λιβανού junior Μαργιέλα και η Μάγια Γ. Μαρτίνου ήταν οι πλέον κομψές, «λιτές» παρουσίες. Ο κ. Κουλουμπρής φλερτάρει με την εικοσάχρονη διαμαντοφόρο κόρη.
Μου εκμυστηρεύεται ότι η εμφάνιση του κοριτσιού θυμίζει κάτι από το colonial style το οποίο επικρατεί στα Old Hamptons. O ship owner με τους κοιλιακούς-φέτες και η νεαρή δίνουν ραντεβού στο soft opening του καινούργιου «Annabel’s» στην Berkeley Square. Το νέο «αδελφάκι» του εμβληματικού members club θα έχει πολύ λιγότερα μέλη και ένα super private spa. Το new «Annabel’s», το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά από το 2018, θα είναι άκρως ανταγωνιστικό στο «5 Hertford Street» και στο «Loulous» που γνωρίζουν φοβερή επιτυχία (ιδιαίτερα ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής παροικίας του Λονδίνου). Το πολυτελές «5 Hertford Street» σε δύο εβδομάδες φιλοξενεί το «The Cyclades Preservation Fund». Την πρόσκληση απευθύνουν οι Αναστάσης Λεβέντης, Αλις Απόνι και Μπεν Γκόλτσμιθ.

Μονακό – Αθήνα – Ρώμη
Ο Πανταλέων Κουλουμπρής είναι πραγματικά πολύ κομψός μέσα σε ένα σκουρόχρωμο κοστούμι Brooks Brothers. Ο πλοιοκτήτης θα βρίσκεται στο cocktail reception το οποίο διοργανώνουν η ΒΒ για την παρουσίαση της φθινοπωρινής-χειμερινής συλλογής και η Ferretti Group με αφορμή το Monaco Yacht Show 2017.
Ο Τομ Χάρντι, ο διάσημος sexy ηθοποιός, δεν ξέρω αν θα βρίσκεται την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στο Μόντε Κάρλο, το οποίο επισκέπτεται πάντα όταν έχει την ευκαιρία. Ο Τομ θα «πετάξει» όμως στο Παρίσι τον Οκτώβριο για το super show της L’Oreal (στα Ηλύσια Πεδία) σε συνεργασία με τον οίκο Chopard των υπέροχων διαμαντιών. Παραμένω σε κλίμα με γαλλικό στυλ, ακριβά αρώματα και εκλεκτές μουσικές! Ο κ. Κουλουμπρής αναφέρει ότι επιφανείς Ελληνες και Γάλλοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου να προσκαλέσει μερικές ημέρες πριν στο Προεδρικό Μέγαρο (για το επίσημο δείπνο προς τιμήν του ζεύγους Μακρόν) τον ταλαντούχο γαλλοκαναδό πιανίστα και συνθέτη Αλέν Λεφέβρ.
Ο κ. Παυλόπουλος κατόρθωσε να «προωθήσει» με τον δικό του μοναδικό τρόπο την ελληνογαλλική φιλία. Superbe! Από την Αθήνα στη Ρώμη και στο private party του διεθνούς τραπεζίτη-επενδυτή Κρίστιαν Βάγκνερ. Ο κ. Βάγκνερ και η λιβανέζικης καταγωγής σύζυγός του Λίνα θα υποδεχθούν καλεσμένους από ολόκληρο τον κόσμο αλλά και πολλούς έλληνες εφοπλιστές (Χανδρήδες, Λαιμούς κ.λπ.) με τους οποίους γνωρίζονται εδώ και χρόνια. Μην ξεχνάμε το αστραφτερό gathering των Βάγκνερ την περασμένη άνοιξη στο «Eagle’s» του Γκστάαντ, με σημαντικούς έλληνες επιχειρηματίες να δίνουν το παρών…
Kobe beef, black cod, «εξορμήσεις» στα βόρεια…
Ενα διαμαντένιο δάκρυ κυλάει πάνω στα ολομέταξα φουλάρια της νέας συλλογής Hermès για τα οποία ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου, Pierre-Alexis Dumas, αισθάνεται πολύ υπερήφανος. Την επομένη από το πάρτι που έδωσαν στους χώρους του Ωδείου Αθηνών ο κ. Dumas και η Francesca di Carrobio κατηφόρισα και πάλι στο παραλιακό μέτωπο. Οι περισσότεροι είχαν εγκαταλείψει τις γνωστές ψαροταβέρνες και τα sushi restaurants. Σκέφθηκα ότι το γιαπωνέζικο Kobe beef γνωρίζει και πάλι ημέρες δόξας στις τεράστιες μινιμαλιστικού ύφους κουζίνες και στα βαριά, κιτς σαλόνια των ισχυρών του χρήματος.
Ποιος θα επιλέξει πλέον ψάρια από τη μολυσμένη θάλασσα του Σαρωνικού; Η παιδική μου φίλη Νεφερτίτη (η διεθνούς φήμης βυζαντινολόγος Ελένη Αρβελέρ μού εκμυστηρεύθηκε ότι αποτελεί ένα από τα ωραιότερα γυναικεία ονόματα της αρχαίας Αιγύπτου) λέει ότι μπορούμε άνετα να φάμε black cod, τον λαοφιλή μαύρο μπακαλιάρο του Βόρειου Ειρηνικού. Ο φίλος του Ναμάντ, νεαρός πλοιοκτήτης Πανταλέων Κουλουμπρής προτίμησε να παραμείνει στα βόρεια με αφορμή φιλικό κάλεσμα. Η Κατερίνα Λαναρά διοργάνωσε private dinner στο «21». Το γνωστό εστιατόριο της Κηφισιάς με την έναρξη της φθινοπωρινής σεζόν είναι και πάλι γεμάτο από σημαντικά ονόματα του επιχειρηματικού χώρου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ