Οι τιρκουάζ παγέτες από το μικροσκοπικό μπικίνι του νεαρού μοντέλου δημιουργούσαν εκτυφλωτικά παιχνίδια με τα baccarat κρύσταλλα των ποτηριών. Ο μπάτλερ Λουτσιάνο, τον οποίο ο ιδιοκτήτης του super yacht «Limitless» είχε κυριολεκτικά… απαγάγει μέσα από τις σουίτες του «Grand Hotel Timeo» της Ταορμίνας, σερβίρισε παγωμένο Tenuta Della Terre Nere Etna Rosato.
Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης συμφώνησε με τον αμφιτρύωνα, αμερικανό μεγαλοεπιχειρηματία Les Wexner ότι αυτό είναι το καλύτερο ροζέ κρασί το οποίο παράγει η Σικελία. Παρατήρησα ότι το έντονο τιρκουάζ του μαγιό και το σμαραγδί των αξεσουάρ θύμιζαν με έναν μαγικό τρόπο το spectacular –όπως το χαρακτηρίζουν αυτοί που ξέρουν –φως της Ταορμίνας. Ο κ. Wexner, chairman και ceo του πασίγνωστου ανά τον κόσμο brand Victoria’s Secret, θεωρεί ότι το φθινόπωρο είναι η ιδανικότερη εποχή του χρόνου για να απολαύσει κανείς τα απίστευτης ομορφιάς τοπία της συγκεκριμένης περιοχής της Ιταλίας.
Ο κ. Ευπαλίδης, καθισμένος σε πολυθρόνα στο main deck, διασκέδαζε αφάνταστα με τις γκριμάτσες στο πρόσωπο του ανερχόμενου κατάξανθου μοντέλου. Το κορίτσι, φανατική θαυμάστρια του ράπερ Drake, έμοιαζε να βαριέται αφόρητα με τις μουσικές επιλογές του Les. Κομμάτια του Τσαϊκόφσκι από τον Βαλέρι Γκέργκιεφ για τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μονάχου. Ο πλοιοκτήτης χαμογέλασε πονηρά. «Ο νομπελίστας συγγραφέας Ερνεστ Χεμινγκγουέι συνήθιζε να λέει ότι είναι τόσο δυνατή η γοητεία της Σικελίας που νιώθεις να σε πονάει όταν την κοιτάζεις!» φώναξε ξαφνικά. Το μοντέλο κόλλησε τρομαγμένο το βλέμμα του στον μεγαλοεφοπλιστή. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε στο εσωτερικό της θαλαμηγού…
Οι Ελληνες στο δείπνο του σεΐχη και η Lady Gaga
Δύο παγέτες από το sexy μπικίνι της Victoria’s Secret έχουν πέσει στο κατάστρωμα του ογκώδους yacht το οποίο φέρει τις υπογραφές των εμβληματικών γερμανικών ναυπηγείων Lurssen και του ιδιοφυούς J. Bannenberg. Το πλωτό βασίλειο του Wexner έχει δέσει τώρα στη Βενετία. Η πόλη των Δόγηδων είναι γεμάτη από σπουδαία γεγονότα αυτές τις μέρες. Οι κυρίες Σάφια αλ Ρασίντ, η ελληνολάτρης Φατίμα Μαλέκι, η στενή φίλη και συνεργάτιδα του Φερνάντο Μποτέρο Μάγδα Μπαλτογιάννη-Καλλιτσάντση και ο διάσημος σκηνοθέτης και εικαστικός Μπομπ Γουίλσον έχουν περάσει στους παραμυθένιους χώρους του Palazzo Ducale.
Μαζί με τον Les, τον Ντίντη και λίγους έλληνες επιχειρηματίες ακολουθούμε το κύμα της λάμψης των διαμαντιών, που είναι πιο ισχυρή και από… αυτήν ακόμη του βενετσιάνικου φεγγαριού. Ο σεΐχης Χαμάντ μπιν Αμπντουλάχ αλ Θανί, μετά την παρουσίαση της σπάνιας συλλογής κοσμημάτων του (παλιά και καινούργια κομμάτια του Cartier δημιουργούν την «Tesori dei Moghul e dei Maharaja»), παρέθεσε δείπνο. Κοιτάζω τη λίστα με το μενού. Σαλάτα αστακού, ζυμαρικά με μαύρη τρούφα, λαβράκι με «Gaciucco» και για επιδόρπιο σορμπέ ροδάκινο. Το ανερχόμενο μοντέλο της Victoria’s Secret εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί και εκείνη στη θέση της πλατινομαλλούσας Lady Gaga. Ο Γουίλσον είχε δημιουργήσει, ως γνωστόν, ένα εξαιρετικό πορτρέτο της super star.
Θαλαμηγοί… μυστήριο, μνημόνια και ο ταλαντούχος κύριος Κασιδόκωστας
Το μπλε και λευκό yacht «Limitless» έχει αγκυροβολήσει μεταξύ Αρσενάλε και Τζαντίνι. Το μοντέλο με τις χρυσές μπούκλες και τις θανατηφόρες αναλογίες φοράει τώρα ολομέταξο φλοράλ σύνολο της φθινοπωρινής συλλογής του οίκου Gucci. Το βλέμμα μου έχει κολλήσει στην κροκοδειλέ τσάντα της φίρμας Mounat, αξίας 35.800 δολαρίων, την οποία λέει αγόρασε από τη Νέα Υόρκη. Ελληνας βιομήχανος ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Ρώμη διακωμωδεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο όλο αυτόν τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από τη… μυστηριώδη θαλαμηγό «Al Mirqab». Μα το συγκεκριμένο είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα σκάφη στην Ελλάδα. Η θαλαμηγός ρίχνει άγκυρα μάλιστα κάποιους μήνες στα δικά μας γαλάζια νερά. Πριν από έναν χρόνο το yacht ιδιοκτησίας του Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπόρ αλ Θάνι είχε αγκυροβολήσει κοντά στο υψηλής αισθητικής yacht «Alouette II», μέσα στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο εφοπλιστής Γιώργος Κουμάνταρος (κάπου εκεί κοντά η θαλαμηγός της Μαρίας Εμπειρίκου φιλοξενούσε τον Κάρλος Πικόν, ένα από τα ικανότερα διευθυντικά στελέχη που έχουν περάσει από το Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης).
Η συντροφιά των ιταλών, ελλήνων και αμερικανών επιχειρηματιών συζητεί για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας με αφορμή τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. «Στην Ελλάδα κινδυνεύετε να φύγουν τα μνημόνια και να μείνει η φτωχοποίηση» επισημαίνει κελεμπιοφόρος Καταριανός ο οποίος κάνει δυναμική είσοδο στη συζήτηση. Στο «Limitless» οι μικροί, φουσκωτοί λαγοί του Jeff Koons στέκουν πάνω σε τραπέζια καλυμμένα με μάρμαρα της εποχής των Μεδίκων. Ο αμερικανός επιχειρηματίας επισημαίνει ότι στην Ελλάδα των τεράστιων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων υπάρχουν νέα, φωτεινά, δημιουργικά μυαλά που τη διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο Πάρης Κασιδόκωστας, τον οποίο «συνάντησα» στην always classic Aqua marina της Βουλιαγμένης, είναι σίγουρα ένα από αυτά τα φωτεινά μυαλά. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στην ταινία «American Made», παραγωγής του τρομερού διδύμου Terry Dougas-Paris Kasidokostas-Latsis με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ. Ολοι γνωρίζουν πλέον ότι πρόκειται για international επιτυχία. Απλώς περιμένουμε το επόμενο εντυπωσιακό βήμα του Πάρη. Μμμ! Ισως και ένα Οσκαρ…
Το «Matsuhisa»,η Λούλου,η πρόσκληση Χαΐτογλου
Η Θέκλα επικοινωνεί μαζί μας από την Αθήνα. Ενα μικρό φθινοπωρινό αεράκι την ανάγκασε να καλύψει τους λεπτεπίλεπτους ώμους της με μια πασμίνα Charvet, όταν το προηγούμενο βράδυ βρέθηκε στο εστιατόριο «Matsuhisa» της Βουλιαγμένης. Η γοητευτική Λούλου Ζέιν με τα μακριά κατάμαυρα μαλλιά παρέθεσε private dinner αποκλειστικά και μόνο για τις στενές φίλες της. Αρκετά πιο μακριά, στο Πόρτο-Beverly-Χέλι, εκεί όπου οι περισσότερες βαριές πόρτες των επαύλεων δείχνουν… ερμητικά κλειστές αμέσως μετά την έναρξη του φθινοπώρου, η Ελένη Σαραντίτη-Πατσέα γιόρτασε τα γενέθλιά της.
Με εντυπωσίασε η «τρυφερή» τούρτα παγωτό με τα ρομαντικά λουλούδια. Κάποιοι άλλοι φίλοι βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλονίκη. Ο γνωστός βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας Κώστας Χαΐτογλου (του λαοφιλούς Μακεδονικού Χαλβά) βαφτίζει την εγγονή του. Μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα «ανηφόρισαν» στη συμπρωτεύουσα το week end που διανύουμε. Οι γονείς της μικρής, Στέλιος και Ντενίζ Καλιγιάννη, προσκάλεσαν αμέσως μετά τη βάφτιση (πραγματοποιείται στο εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στην έπαυλη της οικογένειας) σε big party με «φόντο» το Porto Palace. Στη συμπρωτεύουσα ταξίδεψε επίσης στενός μου φίλος μεγαλοεπιχειρηματίας.
Ο συγκεκριμένος, ο οποίος διακρίνεται για τη γενναιοδωρία του, συζητούσε γύρω από ένα μάλλον… κωμικοτραγικό περιστατικό το οποίο συνέβη στον ίδιο και σε παρέα φίλων του στις μουντές, φθινοπωρινές Σπέτσες. Το εξαιρετικά λιτό φαγητό το οποίο παρήγγειλαν σε δημοφιλές εστιατόριο με εντυπωσιακή βεράντα ανέβηκε στα 120 ευρώ το άτομο. Σε ένα σχεδόν άδειο πλέον νησί…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ