Σημαντικές συναντήσεις με προσωπικότητες διεθνούς κύρους είχε το τελευταίο διήμερο η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO επισκέφθηκε συνοδευόμενη από τη στενή της φίλη Kerry Kennedy τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Η κυρία Kennedy είναι ως γνωστό πρόεδρος του “Robert F. Kennedy Human Rights”, ένα ίδρυμα παγκόσμιας ακτινοβολίας με εξαιρετικά εντυπωσιακές δράσεις. Ο κ. Γαβρόγλου και οι δύο κυρίες συζήτησαν θέματα σχετικά με την εφαρμογή και την προώθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τίτλο: «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία», στα ελληνικά σχολεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πιλοτικά και προαιρετικά για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 σε ιδιωτικά και δημόσια γενικά Λύκεια της Αττικής, ενώ από τη φετινή χρονιά θα διδάσκεται στα Λύκεια όλης της χώρας.

Οι κυρίες Βαρδινογιάννη και Kennedy ευχαρίστησαν τον Υπουργό Παιδείας για τη στήριξή του στο πρόγραμμα και τον ενημέρωσαν για την πορεία εφαρμογής του στα σχολεία. Στη συνέχεια η Μαριάννα και η Kerry επισκέφτηκαν ένα από τα σχολεία στα οποία την προηγούμενη χρονιά είχε εφαρμοστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» και συγκεκριμένα στο Κολέγιο Αθηνών-Κολέγιο Ψυχικού, όπου τις υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αλέξανδρος Σαμαράς, ο Διευθυντής του Κολεγίου Richard Jackson και πολλοί καθηγητές. Η κυρία Kennedy μίλησε στους μαθητές για τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία». Οι μαθητές ευχαρίστησαν την κ. Kennedy αλλά και την κυρία Βαρδινογιάννη που ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει το πρόγραμμα στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν επίσης η Kerry Kennedy μαζί με μέλη της οικογενείας της, όπως επίσης και ο δευτερότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Νικόλαος, μαζί με την σύζυγό του Τατιάνα…