Τα δάχτυλά μου χάιδεψαν απαλά το σατέν, κατάλευκο ύφασμα. Εδεσα σφιχτά γύρω από τη μέση μου το εξαιρετικής πολυτέλειας δημιούργημα του οίκου Christian Dior. Μμμ! Une robe de chambre de couleur blanc pur. Το χρώμα της αγνότητας πάνω στη ρόμπα δωματίου, το πορσελάνινο σερβίτσιο τσαγιού, τα άσπρα τριαντάφυλλα και οι ασημένιες πολυθρόνες του διαμερίσματος στον αριθμό 770 της Park Avenue δημιουργούσαν σκηνικό χολιγουντιανής κομεντί.
Ενιωσα να απολαμβάνω την παραμονή μου σε ένα από τα εμβληματικότερα κτίρια στο Upper East Side του Μανχάταν. Με την άκρη της λινής πετσέτας σκούπισα τις μικρές κουκκίδες από μέλι οι οποίες είχαν κολλήσει στις άκρες των χειλιών μου. Χαμογέλασα πίσω από τη διάφανη κούπα γεμάτη Da-Hong Pao, το ακριβότερο ίσως τσάι στον κόσμο που φέρει τη σφραγίδα της δυναστείας των Ming. Σκέφτηκα ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δεν μπορεί να κρύψει την ευτυχία του με αφορμή τις συνεχείς επισκέψεις σε επιτυχημένες βιομηχανικές μονάδες και τις εγκάρδιες συνομιλίες του με ισχυρούς επιχειρηματίες, θα συμφωνούσε ότι το συγκεκριμένο breakfast είναι πραγματικά μοναδικό. Η θεραπαινίς Καντελλάρια, η οποία μετακόμισε για μερικές ημέρες στη Νέα Υόρκη, σέρβιρε μέλι από πορτοκάλι, κάτι σαν εκείνο που «έμεινε» στα χείλη του έλληνα πρωθυπουργού στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Apivita. O Greek prime minister είμαι σίγουρη ότι θα επισκεπτόταν με τον ίδιο ενθουσιασμό δύο πολυτελή διαμερίσματα του building των 19 ορόφων στο Big Apple. Οι ιδιοκτήτες τους «κρύβουν» εκεί μέσα κάτι από Ελλάδα. Στο πρώτο διαμέρισμα η σύζυγος του δισεκατομμυριούχου Stephen Schwarzman, εκ των ιδρυτών της Blackstone, έχει γεμίσει τις ντουλάπες της με ρούχα διεθνούς φήμης ελληνίδας σχεδιάστριας…
Η σύντροφος του κροίσου, η ανιψιά του Ιόλα, τα spots

Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο και η παγκόσμια αναγνωρισιμότητα κρύβονται πίσω από τις βαριές, σκαλιστές πόρτες της γκαρνταρόμπας της υπέρκομψης κυρίας Christine Schwarzman, η οποία τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στη χώρα μας. Μακριά και κοντά φορέματα από φίνο μετάξι, χειροποίητες δαντέλες και χρυσοποίκιλτα κεντήματα της ελληνίδας designer συνυπάρχουν με αυτά των διάσημων συναδέλφων της. Ο κ. Τσίπρας θα χειροκροτούσε ενθουσιασμένος την ελληνική κυριαρχία στις στυλιστικές επιλογές της συντρόφου τού billionaire μεγαλομετόχου του παγκόσμιου private equity Blackstone Group. Στο δεύτερο διαμέρισμα με το ελληνικό ενδιαφέρον σερβίρουν επίσης τσάι από σπάνιες ποικιλίες Wuyi Oolong. Η Σύλβια-Μαρία ντε Κουέβας, ανιψιά του Αλέξανδρου Ιόλα και κληρονόμος μεγάλου μέρους της αμύθητης συλλογής του, είναι ιδιοκτήτρια ενός από τα ωραιότερα και ακριβότερα διαμερίσματα στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Κοιτάζω έξω από το παράθυρο με την εκπληκτική θέα στο πολύβουο Μανχάταν.

Πραγματικά είναι η καλύτερη εποχή για ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη. Πίσω στην Αθήνα μετά τον «θόρυβο» που προκάλεσε η επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν τα πράγματα μοιάζουν να κινούνται στους ίδιους βαρετούς ρυθμούς. Παρ’ όλα αυτά, εστιατόρια όπως το «Milos», το «L’ Abreuvoir», το «Zurbaran», το «Nikkei» είναι γεμάτα κόσμο. Κάποια γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού χώρου προτίμησαν να περάσουν το weekend που διανύουμε στις Σπέτσες. Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αρμάτας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου αυτή τη φορά, αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους ιδιοκτήτες των mega yachts…

Συναντήσεις…

Ο κοσμοπολίτης businessman μού αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της έντονης οικονομικής διαμάχης πασίγνωστου επίσης έλληνα πλοιοκτήτη με την πρώην σύντροφό του η οποία διεκδικεί με φιλόδοξο τρόπο θέση στο κινηματογραφικό στερέωμα. Ο στενός μου φίλος πιστεύει ότι η γυναίκα θα κατορθώσει τελικά να του αποσπάσει μυθικών διαστάσεων χρηματικό ποσό. Δοκιμάζουμε κοκτέιλ στο μπαρ του Four Seasons Hotel New York. Προτιμώ να αφήσω πίσω μου «περίεργες» καταστάσεις, διαμάχες, το χρώμα του γκρίζου. Πληροφορούμαι ότι η Μαριάννα Λάτση, η οποία έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση πριν από λίγα 24ωρα στη Μύκονο, «πέταξε» στο Big Apple. Η κυρία Λάτση συνόδεψε τον μικρότερο γιο της Φίλιππο Κούρκουλο στη Νέα Υόρκη. Ο νεαρός Φίλιππος επέστρεψε σε ένα από τα πλέον φημισμένα πανεπιστήμια της πόλης με σκοπό να συνεχίσει τις σπουδές του.
Στην Αθήνα και σε ιδιωτικό κοινωνικό γεγονός το οποίο συγκέντρωσε στην Εκάλη πασίγνωστους επιχειρηματίες, γιγαντόσωμους bodyguards και ισχυρή δύναμη της Τροχαίας, η οποία προσπαθούσε να επιβάλει την τάξη, συναντήθηκαν δυο σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες. Ο παγκοσμίου φήμης επιχειρηματίας Λέοναρντ Λόντερ του οίκου καλλυντικών (συνομίλησε μάλιστα με υπουργό της κυβέρνησης ο οποίος τρέφει αδυναμία στα μαντιλάκια στο πέτο και στις signe σαγιονάρες) και η Ουμπέρτα Μπερέτα, μέλος της πασίγνωστης ιταλικής οικογένειας οπλοβιομηχάνων. Καλή φίλη της ωραίας Ελιζαμπέτα Γκρεγκοράτσι, συζύγου του Mykonian πρώην ισχυρού άνδρα της Φόρμουλα 1, Φλάβιο Μπριατόρε.
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη
Προσωπικότητες της παροικίας μας στη μητρόπολη του πλανήτη συζητούν για τη σημαντική παρουσία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στο 5th Annual Hellenic Initiative στις 29 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Hilton της NY, το οποίο στην είσοδό του φιλοξενεί γλυπτό της Ελληνίδας Σοφίας Βάρη. Η κυρία Βαρδινογιάννη με τη διεθνή ακτινοβολία και το σπουδαίο κοινωνικό έργο υπήρξε, ως γνωστόν, η κινητήριος δύναμη πίσω από τη σημαντική συναυλία των Θεοδωράκη – Κορκολή στο Ηρώδειο. Τα έσοδα διατέθηκαν για τα καρκινοπαθή παιδιά της «Ελπίδας». Μεγάλα ονόματα της πολιτικής, πνευματικής και κοινωνικής ζωής έδωσαν το «παρών». Η Χριστιάννα Βαρδινογιάννη-Γουλανδρή ήταν η ωραιότερη παρουσία της βραδιάς.
Οικογενειακές διαμάχες εκατομμυρίων δολαρίων…

Η Νέα Υόρκη είναι τυλιγμένη σε πέπλο από εκτυφλωτικά χρώματα. Το κατάστημα του οίκου κοσμημάτων Cartier στην Πέμπτη Λεωφόρο, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα, το Tiffany και το Bergdorf Goodman προσελκύουν, όπως πάντα, τους συμπατριώτες μας ισχυρούς του χρήματος. Ελληνας μεγαλοεπιχειρηματίας ο οποίος μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στη Νέα Υόρκη, το Παλμ Μπιτς και την Αθήνα αναφέρεται στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην οικογένεια πολύ γνωστού εφοπλιστή. Οικονομικά συμφέροντα, ίντριγκες, αλληλοκατηγορίες, αγωγές εκατομμυρίων δολαρίων. Οι δύο κόρες του γηραιού πλοιοκτήτη έχουν λάβει θέσεις μάχης εναντίον της μητριάς τους, η οποία λέει στο παρελθόν εργαζόταν σε σουβλακερί της Αστόρια. Oh! My God. Πώς είναι δυνατόν από το πίτα – γύρος – τζατζίκι η συγκεκριμένη «πτωχή» κορασίς να βρεθεί στα αστραφτερά διαμερίσματα του Μανχάταν και στις πολυτελείς επαύλεις του Σαουθάμπτον; Οι κόρες δεν «επιτρέπουν» κάτι τέτοιο και διεκδικούν με κάθε τρόπο από τον πατριάρχη της οικογένειας ολόκληρη σχεδόν την περιουσία. Ενας άλλος πλοιοκτήτης, από τους σημαντικούς της παροικίας μας στη Νέα Υόρκη (έγινε γνωστός στην Ελλάδα όταν δραστηριοποιήθηκε στη διοίκηση – σε πολύ υψηλή μάλιστα θέση – μεγάλης αθηναϊκής ποδοσφαιρικής ομάδας), δεν επιθυμεί, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, να πάρει θέση στην υπόθεση με πρωταγωνιστές καλούς φίλους του…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ