Το μεταξένιο bracelet-foulard της φθινοπωρινής συλλογής του οίκου Balenciaga γλίστρησε από τον καρπό μου. Ενα ξαφνικό αεράκι που φύσηξε στις συνήθως γαλήνιες θάλασσες του Ιονίου το παρέσυρε μακριά. Μέσα από τα χειροποίητα δερμάτινα κιάλια με τα ροζ διαμαντένια φλαμίνγκο, τα οποία σχεδίασε ειδικά για λίγους και εκλεκτούς ο διάσημος κοσμηματοπώλης Fawaz Gruosi, παρακολουθούσα το «ταξίδι» του στα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά. Τελικά το συλλεκτικό μαντίλι του γαλλικού brand προσγειώθηκε στο εκτυφλωτικά λευκό, μινιμαλιστικό deck του yacht «Jazz».

Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο αποτελεί ένα από τα πολυτελέστερα σκάφη των ναυπηγείων Blohm + Voss. Το πλωτό αυτό βασίλειο που μοιάζει με τεράστιο στρογγυλό γλυπτό, έτσι όπως «κυλάει» στην επιφάνεια της θάλασσας, φέρει τη σφραγίδα της Ζάχα Χαντίντ, η οποία έφυγε πέρυσι από τη ζωή.

Ο παιδικός μου φίλος ξάπλωσε νωχελικά σε μία από τις πολυθρόνες της έπαυλης που μοιάζει να «αιωρείται» πάνω στα βράχια της Κεφαλλονιάς. Εδειχνε διατεθειμένος να διηγηθεί νέες, ενδιαφέρουσες ιστορίες «καλυμμένες» πάντα με πέπλο χρυσόσκονης. Ο golden heir επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μου που θέλουν τη νεαρή, όμορφη Κάθριν Εμπειρίκου να παντρεύεται τον Arthur Altschul junior. Το ειδύλλιο της κατάξανθης εγγονής του Γιώργου Εμπειρίκου με τον γιο του πρώην πανίσχυρου CEO της Goldman Sachs είχε κρατηθεί μέχρι αυτή τη στιγμή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Στενοί φίλοι μάλιστα του κ. Δελμούζου-Κασσανδρή, οι οποίοι εργάζονται στην παγκοσμίου φήμης τράπεζα επενδύσεων, ισχυρίζονται ότι η γνωριμία των δυο νέων πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά με το εντυπωσιακής πολυτέλειας «αδελφάκι» τού «Jazz».

Μυθικές συλλογές και η… Ναόμι

Τα κατάλευκα meditative γλυπτά του Ντέιβιντ Σμιθ, δίπλα στις μπλε και γαλάζιες εικόνες του εμβληματικού Slim Aarons, τραβούν το βλέμμα σαν μαγνήτης. Λίγο πιο μακριά, ο οικοδεσπότης έχει τοποθετήσει το αγαπημένο του έργο με τη σφραγίδα του μεγάλου Σεζάν. Σκέφτομαι ότι η Κάθριν Εμπειρίκου, μέλλουσα κυρία Arthur Altschul, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνική και επιχειρηματική σκηνή της Νέας Υόρκης, έχει κληρονομήσει την αγάπη του παππού της για την τέχνη. Το όνομα του μεγαλοεφοπλιστή Γιώργου Εμπειρίκου φιγουράριζε μόνιμα στη λίστα με τους δέκα ισχυρότερους συλλέκτες στον πλανήτη. Η συλλογή του πλοιοκτήτη περιελάμβανε μυθικών διαστάσεων έργα, όπως τα «Σπουδή για κεφαλή της Ιζαμπέλ Ροσθρόουν» του Φράνσις Μπέικον και «Ο βιασμός» του Πικάσο.

Η old money οικογένεια εφοπλιστών βρέθηκε στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας όταν πούλησε τον εκπληκτικό πίνακα του Πολ Σεζάν «Χαρτοπαίκτες» (στην τιμή των 250 εκατ. ευρώ) στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Η εγγονή του Γιώργου Εμπειρίκου και της Ντόντας Γουλανδρή προσπαθεί να κρατήσει, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος, μακριά από τα flash τη νέα της αυτή σχέση. Η νεαρή Εμπειρίκου τον Δεκέμβριο του 2012 είχε αρραβωνιαστεί επισήμως (μέσα από ένα super glamorous party στο πολυτελές building της Νέας Υόρκης «Carlyle») τον ολλανδό χρηματιστή Αμαντέους Βοσκάν.

Γυρίζω και πάλι το πρόσωπό μου προς τη θάλασσα. Το Unique Circle yacht «Jazz» έχει ρίξει άγκυρα στα νερά της Κεφαλλονιάς. Δίπλα σχεδόν στο «Jazz» βρίσκεται ένα μικρότερο σκάφος. Γνωρίζω ότι η θαλαμηγός έφτασε στο Ιόνιο από την Πάτμο. Ο Ρέμο Ρουφίνι, ιδιοκτήτης του οίκου Moncler, εμφανίζεται στο upper deck μαζί με το super model Ναόμι Κάμπελ. Οι Ρουφίνι και Κάμπελ είχαν παραμείνει για αρκετές ημέρες στο Νησί της Αποκάλυψης. Κολύμπησαν σε απόμερες παραλίες, επισκέφτηκαν το αγαπημένο εστιατόριο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι «Το Κύμα», διασκέδασαν στην «Αστοιβή». Το yacht αναχώρησε την επόμενη ημέρα. Πληροφορούμαι ότι κάποιοι από τους επιβάτες «κατέβηκαν» σε ιδιόκτητο νησί γνωστού έλληνα εφοπλιστή. Ενα πανέμορφο κομμάτι γης το οποίο βρίσκεται κοντά στον ιδιόκτητο Σκορπιό του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Σβαρόφσκι, Φόρτε και ιδιωτικά δείπνα
Το κινητό μου χτυπάει δαιμονισμένα. Η φίλη μου Διοτίμα στην άλλη άκρη της γραμμής με πληροφορεί ότι δυο πολυσυζητημένες γυναίκες του διεθνούς τζετ-σετ έδωσαν το «παρών» λίγα μόλις 24ωρα πριν σε private dinner στο Πόρτο Χέλι. Η πριγκίπισσα Ιρα φον Φίστερμπεργκ και η Φιόνα Σβαρόφσκι, μεγαλοκληρονόμος του γνωστού οίκου κρυστάλλων, πέρασαν τη «βαριά πύλη» υψηλής αισθητικής mansion, το οποίο ανήκει στον ιρανικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματία Χασέμ Χοροσβάνι. Ο κ. Χοροσβάνι είχε επίσης προσκαλέσει στο δείπνο μέλη των οικογενειών Πεταλά, Χανδρή, Κουμαντάρου.
Ο Ντίνος Γουλανδρής, μια εμβληματική πλέον προσωπικότητα του διεθνούς shipping, παρέθεσε επίσης ιδιωτικό δείπνο στο σπίτι του, στην περιοχή Κουνούπι στο Πόρτο Χέλι. Οι αδελφές Λίντια και Ιρένε, οι νεαρές ωραίες κόρες του εκκεντρικού, πάμπλουτου ιδιοκτήτη αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Ρόκο Φόρτε, βρέθηκαν ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους του μεγαλοεφοπλιστή Γιώργου Λιβανού και της συζύγου του Λήτας, στο ιδιόκτητο νησί τους Κορωνίδα. Ο πάντα αυστηρός, συμπαθής όμως θείος της Χριστίνας Ωνάση διοργάνωσε κάλεσμα για λίγους και εκλεκτούς με αφορμή τα βαφτίσια της λιλιπούτειας εγγονής του. Μερικά από τα πολυτελέστερα motor yachts αλλά και κλασικά ιστιοφόρα, «έδεσαν» στο λιμάνι του ιδιωτικού νησιού. Οι καλεσμένοι «ανηφόρισαν» στο σπίτι με τα club cars. Το yacht «Tip-Top» του Γιάννη Χανδρή μετέφερε στην Κορωνίδα τον γιο του Δημήτρη και τη σύζυγό του Λίντια Φόρτε. Το ιστιοφόρο «Xasteria» της οικογένειας Λαιμού και εκείνο το παλιό, εκπληκτικό σκαρί που «κατέβασε» από θάλασσες μακρινές, ο Κλάιβ Γουόρμς, σύζυγος της μικρότερης κόρης Λιβανού, Ευγενίας, οικονομικός παράγοντας διεθνούς βεληνεκούς, δημιουργούσαν κινηματογραφικό σκηνικό. Ο μπαμπάς Σταύρος Λιβανός junior και η σύζυγός του Μαργιέλλα κρατούσαν συνέχεια στην αγκαλιά τους το baby girl…
Στους χώρους της Αναργυρείου – Κοργιαλενείου Σχολής

Ο Πήτερ Γεωργιόπουλος κυκλοφορούσε στις Σπέτσες με την όμορφη σύζυγό του Κάρλα Γιανγκ, πρώην top model και πρώην πολυσυζητημένη σύντροφο του πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αναστάσης Δαυίδ είχε δέσει το yacht «Fatsa» κοντά στο «Esmeralda» του ζεύγους Πόλυ και Ρόζμαρι Χατζηιωάννου. Το νησί της Μπουμπουλίνας γνωρίζει έντονη κινητικότητα το weekend που διανύουμε. Μεγάλα ονόματα της επιχειρηματικής ζωής του τόπου, πνευματικοί άνθρωποι αλλά και διεθνείς προσωπικότητες δίνουν το «παρών» τα 24ωρα που διανύουμε στις λαμπερές, τριήμερες εκδηλώσεις με αφορμή τους γάμους της Σέτης και του Κωνσταντίνου.

Η λιτή πρόσκληση με τα χρυσά γράμματα έγραφε ότι το ζεύγος Μάριου Σταφυλοπάτη, ο κ. Δημήτρης Κοντούζογλου και το ζεύγος Βασιλείου Τζωρτζάκη προσκαλούν στους γάμους των νεαρών παιδιών τους. Το welcome cocktail party έγινε την Παρασκευή το βράδυ στο πρώην «Figaro», ενώ το dinner party πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο στην Αναργύρειο – Κοργιαλένειο Σχολή των Σπετσών. Τους προσκεκλημένους διασκέδασε dj ο οποίος έφθασε αποκλειστικά από το St. Βarts. Με πρωτοβουλία της Μαριάννας Σταφυλοπάτη οι 700 προσκεκλημένοι αντί για δώρα προσέφεραν δωρεές για τις εργασίες αποκατάστασης από τη φθορά του χρόνου της Αναργυρείου – Κοργιαλενείου Σχολής…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ