Εχουμε πέσει θύματα του jet lag. Αυτό το ταξίδι-αστραπή στις Μπαχάμες δοκίμασε τις αντοχές μας. Μας είχε καλέσει η Kim Kardashian στα γενέθλια του συζύγου της Kanye West στο υπεραποκλειστικό θέρετρο «Bakers Bay Golf & Osean Club», λατρεμένο στον κόσμο των διασήμων για τις ροζ αμμουδιές,τα κρυστάλλινα νερά και τα γήπεδα γκολφ –που δεν έχουμε καταλάβει τι χρειάζονται σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο. Το ζεύγος Kardashian – West είχε νοικιάσει ολόκληρο το θέρετρο για τους επιφανείς καλεσμένους. Αφησα τη Μέρσι να πίνει κοκτέιλ στο μπαρ με τη μαμά της Kim που, ως γνωστόν, έβαλε τα θεμέλια της δυναστείας των Kardashian όταν διέρρευσε στον Τύπο το sex tape της κόρης της λέγοντάς της: «Εχε μου εμπιστοσύνη». Κατέβηκα στην παραλία θέλοντας για λίγο να ξεχάσω όσα με βασάνιζαν, να ξεφύγω έστω και για λίγα λεπτά από τον εφιάλτη του ΣΔΟΕ και του πόθεν δεν έσχες. Επεσα πάνω στην Kim που, όπως μου είπε, ήθελε για λίγο να ξεφύγει από τον εφιάλτη του Kanye. Την ευχαρίστησα για την πρόσκληση και βρήκα την ευκαιρία να τη ρωτήσω για τα μελλοντικά της σχέδια. «Θα εμφανίζομαι από αύριο στον Alpha, αμέσως μετά την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη» μου είπε με ενθουσιασμό. Οταν είπα στη Μέρσι τα συνταρακτικά νέα μού απάντησε: «Πάλι καλά που δεν έκλεισε αποκλειστική συνεργασία με τον Μένιο Φουρθιώτη».

Corbynistas

Ημασταν ανέκαθεν φανατικές θαυμάστριες του Τζέρεμι Κόρμπιν από την εποχή που σπουδάζαμε στο Λονδίνο, εγώ στο Central Saint Martins και η Μέρσι στη London School of Economics και διαδηλώναμε μαζί εναντίον του απαρτχάιντ. Παρά τον αδυσώπητο πόλεμο από τα μέσα ενημέρωσης και τις παγίδες που του έστηνε το ίδιο του το κόμμα ήμασταν σίγουρες ότι τελικά ο Τζέρεμι θα θριάμβευε απέναντι σε μια αντίπαλο όπως η Τερέζα Μέι, που με κάθε της γκριμάτσα έχανε και μια βουλευτική έδρα. Παρακολουθήσαμε τα exit polls στο James Joyce, την καλύτερη ιρλανδέζικη παμπ της Αθήνας, στο Μοναστηράκι. Οταν πλέον βεβαιωθήκαμε για την καταβαράθρωση της Τερέζας κεράσαμε σφηνάκια όλη την παμπ και η Μέρσι πήρε τηλέφωνο τον Τζέρεμι για να τον συγχαρεί από τη μαρτυρική Ελλάδα. Συγκινημένος της απάντησε: «Αν δεν είχα την υποστήριξή σας κορίτσια δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα». Τον ρώτησε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του. «Το επόμενο λάθος της Τερέζας» τής απάντησε.

God save Vivienne

Οση ώρα πανηγυρίζαμε για την άνοδο του Τζέρεμι με πήρε στο Viber η καλή μου φίλη Vivienne Westwood που πανηγύριζε για τον ίδιο ακριβώς λόγο. «Αγάπη μου, τα καταφέραμε» μου είπε και με κάλεσε στο Λονδίνο για να γιορτάσουμε μαζί την επέτειο των 40 χρόνων από την ημέρα που τύπωσε εκείνο το μπλουζάκι με το εξώφυλλο των Sex Pistols που έγραφε «God Save the Queen», αλλάζοντας για πάντα το πρόσωπο του prêt-à-porter. Μου θύμισε τους αγώνες του punk κινήματος, όταν είχε ανοίξει το πρώτο της κατάστημα στην Kings Road, το οποίο σύντομα θα γινόταν η Μέκκα της ανατροπής, το Σούλι των fashion victims, το ground zero για το κατεστημένο της μόδας. Τη μάλωσα για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα τυπώσει ένα μπλουζάκι για το Greek Crisis και μετανιωμένη με διαβεβαίωσε ότι ετοιμάζει super συλλεκτικό t-shirt με φωτογραφία της Αντζυς Σαμίου που θα γράφει: «Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά». «Να της πεις ότι αν το κάνει αυτό, η Εφη Σαρρή θα μετακομίσει στο Κατάρ» μού είπε η Μέρσι.

Πέτρα στην Πέτρα

Η Μέρσι είναι πολύ απογοητευμένη για το γεγονός ότι δεν μας έχει καλέσει ακόμα το Celebrity Travel. Αφορμή για την απελπισία της φίλης μου ήταν η εμφάνιση στην εκπομπή της Ζωής Λάσκαρη με την οποία τη συνδέει παλιά φιλιά και αβυσσαλέος ανταγωνισμός. «Μα είναι δυνατόν να καλέσουν τη Ζωή στην Πέτρα της Ιορδανίας και όχι εμένα που έχω όλα τα τηλέφωνα των Βεδουίνων της περιοχής;» με ρώτησε. Προσπάθησα να την παρηγορήσω λέγοντάς της ότι είμαι σίγουρη ότι θα την καλέσουν στο επεισόδιο που θα είναι αφιερωμένο στις αιγυπτιακές μούμιες στην Κοιλάδα των Βασιλέων. «Μα δεν έχω επαφές σ’ αυτή την κοιλάδα» μού είπε. «Τεράστια παράλειψη. Καιρός ν’ αποκτήσεις» της απάντησα.

Καλό ταξίδι Ανίτα

«Είμαι συντετριμμένη» μού είπε η Μέρσι. «Η Ανίτα έφυγε από τη ζωή». «Η Πάνια;» τη ρώτησα τρομαγμένη. «Οχι καλέ, η φίλη μου η Ανίτα Πάλενμπεργκ, η μούσα των Rolling Stones» μου απάντησε. Μου θύμισε την εποχή που η Ανίτα συναγωνίζονταν με τη Μάριαν Φέιθφουλ για το ποια θα κοιμηθεί με τα περισσότερα μέλη του συγκροτήματος. «Η Ανίτα ήταν ένα κορίτσι με μοναδικό στυλ, μια ιέρεια της μόδας, που τη μία μέρα την έβρισκες στα γυρίσματα του «Dolce Vita» και την επόμενη στο «Factory» του Αντι Γουόρχολ» μου είπε η Μέρσι. «Ηταν αναπόσπαστο κομμάτι των νιάτων μου, τότε που ήμασταν ελεύθερες κι ωραίες και η ζωή μας ήταν ολόκληρη μια άγρια νύχτα» συνέχισε με νοσταλγία. «Τελικά ποια είχε κοιμηθεί με τους περισσότερους Rolling Stones;» τη ρώτησα. «Η Μάριαν» μού απάντησε με βεβαιότητα.

New York – New York

Σε μια προσπάθεια να βγάλω τη Μέρσι από την κακή της διάθεση της είπα να ετοιμάσει τις βαλίτσες της και φύγαμε για τη Νέα Υόρκη, όπου ο Ian Schrager μας είχε καλέσει στα εγκαίνια του νέου του ξενοδοχείου του Public. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Ian ήταν συνιδιοκτήτης του περίφημου Studio 54, στο οποίο είχαμε περάσει αξέχαστες βραδιές παρέα με την αφρόκρεμα του night clubbing και τη μητέρα του Τζάστιν Τριντό, τη Μάργκαρετ. Στα εγκαίνια έδωσε το «παρών» όλη η καλή κοινωνία της πόλης. Είδαμε τη διάσημη party promoter των 80s, Susanne Bartsch, ξαπλωμένη στον τεράστιο λευκό καναπέ στο μπαρ του ξενοδοχείου ενώ δίπλα της κάθονταν η Courtney Love και η Ashley Olsen. «Αγάπη μου, η νύχτα δεν είναι πια αυτό που ήταν. Κάποτε ήμασταν έξω κάθε βράδυ μέχρι το πρωί. Σήμερα είναι όλοι κολλημένοι στις οθόνες ενός κινητού τηλεφώνου παρακολουθώντας τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι άλλοι στο Instagram» μου ψιθύρισε η Susanne τραβώντας μια selfie.

***

Η ζωή είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει, μου είπε η Μέρσι καθώς όρθωσε το ανάστημά της φωνάζοντας: You have no right. «Καλέ σύνελθε. Δεν είμαι ο γερμανός πρέσβης» της είπα. «Δεν με νοιάζει. Κάνω πρόβες» μου απάντησε. «Για ποιο πράγμα;» τη ρώτησα. «Για την αντίσταση σε αυτό που ζούμε εγώ, εσύ κι ολόκληρο το Κολωνάκι» με πληροφόρησε.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ