Παρά το γεγονός ότι η Μέρσι κι εγώ υποστηρίζαμε ανέκαθεν τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ, από την εποχή που κάναμε στενή παρέα με την Τζάκι Ο, αναγνωρίσαμε από νωρίς το δικαίωμα στο σλοβένικο όνειρο και ήμασταν κρυφές, αλλά ενθουσιώδεις θαυμάστριες της Μελάνια. Είχαμε καταλάβει από την πρώτη στιγμή ότι ήταν αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει τον Ντόναλντ προκειμένου να γίνει πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Σε μια φωτογράφιση στη Νέα Υόρκη, όπου είχαμε συναντηθεί, όταν ακόμη έψαχνε τον δρόμο της για τον Λευκό Οίκο, μου είχε αποκαλύψει το σατανικά απλό σχέδιό της: να πείσει έναν πλούσιο να την παντρευτεί, να τον πείσει να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία και μετά να πείσει 250 εκατ. Αμερικανούς να τον ψηφίσουν. Κάτι στο βλέμμα της με είχε πείσει ότι θα τα κατάφερνε. Επιπλέον, με κάθε δημόσια εμφάνισή της η Μελάνια μας ενισχύει την αίσθηση της ασφάλειας και της σιγουριάς μέσα σε αυτόν τον απρόβλεπτο και σκοτεινό κόσμο που θέλει να μας επιβάλει η προγονή της, η Ιβάνκα. Αναμένουμε με κομμένη την ανάσα τη συνάντησή της με τον Βλαδίμηρο Πούτιν, που θα είναι η μητέρα όλων των συναντήσεων.«Μα γιατί ήταν τόσο πένθιμο το μοντέλο που φορούσες όταν επισκέφθηκες τον Πάπα;» τη ρώτησε προχθές η Μέρσι. «Ηταν για τις ανάγκες της πρόβας τζενεράλε» της εξήγησε.

Πίπα,μην κλαις

«Μα πώς και δεν σε είδα στον γάμο της Πίπας;» ρώτησα τη Μέρσι. Μου εξήγησε ότι η πρόσκλησή της είχε ανακληθεί την τελευταία στιγμή μετά τον καβγά της με την Πίπα στο messenger. «Προσπάθησα μέχρι την τελευταία στιγμή να τη σταματήσω, να την αποτρέψω, να της αλλάξω γνώμη, να τη γλιτώσω» μου είπε η Μέρσι. «Από τι καλέ;» τη ρώτησα. «Από το να παντρευτεί τον Μανόλη Δεστούνη» μου είπε και πρόσθεσε ότι μετά από αυτό η Πίπα την έκανε unfriend, block και report στο Facebook.


Το κώνειο του Σόιμπλε
Η Μέρσι κατέφθασε μια μέρα με τρομακτικά νέα. Μου είπε ότι στο Παλαιό Χρηματιστήριο είχαν συγκεντρωθεί οι καλύτεροι bartenders της Αθήνας προκειμένου να πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή των κοκτέιλ, το Athens Fine Drinking. «Ηθελα να δω ποιες είναι οι νέες τάσεις. Τι θα πίνουμε τον χειμώνα του 2018 στην Αθήνα» μου εξήγησε. «Το κώνειο του Σόιμπλε» της είπα, αλλά εκείνη συνέχισε απτόητη. Μου εξήγησε ότι το πιο hot trend αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο βασίζεται στον όρο-κλειδί «waste management», δηλαδή με ποιον τρόπο μπορεί κανείς να διαχειριστεί τα απορρίμματα της κουζίνας. Οπως με πληροφόρησε, ο Πάνος Κανατσούλης, ο έλληνας νικητής του «Worldclass 2017», που οσονούπω θα αγωνιστεί για τον τίτλο του καλύτερου bartender στον κόσμο, προτείνει το «Phoenix», ένα κοκτέιλ που φτιάχνει εμβαπτίζοντας αρχικά τα υπολείμματα από λίπος χοιρινού σε ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve.«Στη συνέχεια, αποσπά με έναν τρόπο, που μοιάζει περίπλοκος αλλά είναι απλός, το νερό από τα υπολείμματα φρέσκων παντζαριών και φτιάχνει χειροποίητη σόδα. Και, τέλος, επειδή τίποτα δεν πάει χαμένο στη χαμένη μας ζωή, κάνει ζελέ το κατακάθι της απόσταξης και το σερβίρει πάνω σε χώμα σοκολάτας με βρώσιμα μυρμήγκια» μου είπε. «Αυτό είναι κοκτέιλ ή διατροφικός εφιάλτης;» τη ρώτησα.

Ψωνίζω, άρα υπάρχω!
«Χρειάζομαι επειγόντως αποτοξίνωση!» μου είπε με σταθερή φωνή η Αέλια εισβάλλοντας στο σπίτι μου με… άδεια χέρια! Προτού προλάβω να ρωτήσω οτιδήποτε, μου εξομολογήθηκε ότι ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι της για ψώνια στο Μιλάνο. Κι εδώ, όμως, στην Αθήνα, έχει να πλησιάσει βιτρίνα ένα ολόκληρο διήμερο! Τη συγκλόνισε η πρόσφατη έρευνα για λογαριασμό της Greenpeace σύμφωνα με την οποία το shopping, όχι μόνο δημιουργεί εξάρτηση, αλλά παράλληλα ρυπαίνει και δεν φέρνει ευτυχία. Αντιθέτως, δημιουργεί συναισθηματικό κενό και αισθήματα ενοχής και ντροπής. «Εγώ πάλι δεν ντρέπομαι καθόλου» είπα στην Αέλια. «Το μόνο που μου δημιουργεί αισθήματα ενοχής είναι ότι χρωστάω ακόμη κάτι μοντελάκια που έχω αγοράσει από την Ντονατέλα… Δεν τολμώ να σηκώσω το τηλέφωνο κάθε φορά που βλέπω το νούμερό της στο κινητό μου!».
Πρόγευμα στο Cartier
Κάθε πρωί ακολουθούμε με τη Μέρσι τη δική μας μικρή ιεροτελεστία. Παίρνουμε το πρόγευμά μας στο Cartier. Αγοράζουμε ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης και το τρώμε χαζεύοντας τη βιτρίνα του γνωστού κοσμηματοπωλείου. Την περασμένη εβδομάδα, εκεί που θαυμάζαμε τους πολύτιμους λίθους, ακούστηκαν κάποιοι μακρινοί θόρυβοι και ένα μυστήριο άρωμα πλημμύρισε την ατμόσφαιρα. «Είναι τα ΜΑΤ» είπε η Μέρσι. «Τι είναι αυτό; Το νέο άρωμα της Prada;» τη ρώτησα. «Τρέχα, Σίβυλλα, τρέχα» μου είπε και αρχίσαμε πανικόβλητες να τρέχουμε στη Βουκουρεστίου. Καταφέραμε να μπούμε στο Zonar’s. Ηταν η μέρα που οι πιστωτές-μόδιστροι έπαιρναν νέα μέτρα προκειμένου να διατηρήσει η χώρα μας την κομψή σιλουέτα της λιτότητας. «Νιώθω σαν ελεύθερη πολιορκημένη» είπα στη Μέρσι. «Εγώ νιώθω ψεκασμένη και πολύ διψασμένη» μου απάντησε και παρήγγειλε τρία Βloody Mary. «Εσύ, τι θα πάρεις;» με ρώτησε.
Κάννες 2017

Η Μέρσι είναι εξοργισμένη με την εκρηκτική εμφάνιση της Σούζαν Σαράντον στο Φεστιβάλ των Καννών. «Δηλαδή, αν τα 70 είναι τα νέα 16, τα 50 είναι τα νέα 2;» με ρώτησε με αγωνία. Της είπα να μην ανησυχεί, καθώς η Νικόλ Κίντμαν, η νέα λαμπερή μούσα του Γ. Λάνθιμου, δήλωσε ότι παίζει ακόμα σαν να ήταν 21 ετών. Η Νικόλ είπε επίσης ότι ο Λάνθιμος της έλεγε να μην κάνει τίποτα στα γυρίσματα και ότι ήταν η πρώτη φορά που κάποιος σκηνοθέτης της ζητούσε κάτι ανάλογο. «Και να της ζητούσε να κάνει κάτι, θα τα κατάφερνε;» αναρωτήθηκε η Μέρσι. «Με τόσο μπότοξ η Νικόλ δεν θα μπορούσε να ουρλιάξει πειστικά ακόμη κι αν της την έπεφτε ο Τραμπ» πρόσθεσε.

nnn
Η Μέρσι μου έλεγε ότι είναι θορυβημένη από την επιδημία των fake news. Της είπα ότι στην περίπτωσή της θα έπρεπε να φοβάται περισσότερο τα real news και ηταν η πρώτη φορά που συμφώνησε τόσο γρήγορα μαζί μου.
nnn
«Αν δεν ήσουν αυτή που είσαι, ποια θα ήθελες να είσαι;» ρώτησα τη Μέρσι.«Η Ντέλια Βελκουλέσκου» μου απάντησε. «Εσύ;».«Η Εφη Αχτσιόγλου» της είπα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ