Η θεραπαινίς Καντελάρια τοποθέτησε τις κατακόκκινες τουλίπες στο κρυστάλλινο ψηλό βάζο που σχεδίασε η Alexandra von Furstenberg. Μερικά λεπτά αργότερα παρατήρησα ότι τα αγαπημένα λουλούδια τα οποία ανήκουν στη φημισμένη οικογένεια των Liliaceac… έγειραν απογοητευμένα τα φύλλα τους πάνω από τα βαρύτιμα σερβίτσια. Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι διέκοψε τη συνομιλία με τους συνδαιτυμόνες του, τούρκους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ο επιφανής συλλέκτης ένιωσε και εκείνος κάτι από τη θλίψη η οποία «τύλιξε» ξαφνικά τα εξαιρετικής ομορφιάς flowers. Η σύζυγος του τούρκου μεγιστάνα μάς χάρισε ένα μάλλον συγκαταβατικό χαμόγελο. «Γνωρίζει κι εκείνη ότι ο πόλεμος της ολλανδικής τουλίπας με το τουρκικό… Sac Kavurma συνεχίζεται» επεσήμανε ο κολεξιονέρ. Προτίμησα να μην ασχοληθώ περισσότερο με τα πικάντικα μυστικά των μαγειρείων της γειτονικής χώρας. Οι πάμπλουτοι Τούρκοι είχαν φθάσει στο mansion του Γκαλάτσι-Γκαλάτσι, σε μια από τις ακριβότερες περιοχές του Πόρτο Χέλι με ελικόπτερο από την Αθήνα. Η αγορά έπαυλης σε κοντινό σημείο τούς απασχολούσε σε μεγάλο βαθμό. Η Τουρκάλα με τα πλούσια μαλλιά και τα άψογα χαρακτηριστικά θύμιζε τη συμπατριώτισσά της, ηθοποιό Φαχριγέ Εβτσέν η οποία αρραβωνιάστηκε τελικά τον κούκλο top star Μπουράκ Οζτσιβίτ. Η σύντροφος του Turkish tycoon μού αποκάλυψε ότι γνωρίζει καλά το νεαρό διάσημο ζευγάρι. Εκείνη όμως η οποία μονοπωλούσε το ενδιαφέρον της ήταν η Αϊσέ Καντάφι, συχνή επισκέπτρια τα καλοκαίρια του Πόρτο-Beverly-Χέλι…

Ο Ντάνιελ Κρεγκ, η Καντάφι και το Πόρτο Χέλι

Τα κατάλευκα πανέμορφα puppies, όμοια με αυτά που πρωταγωνιστούν στη νέα φιλανθρωπική καμπάνια του Ντάνιελ Κρεγκ με έπαθλο μια τζεϊμσμποντική Aston Martin, μας συνοδεύουν στη διάρκεια της βόλτας στο κοντινό κτήμα. Η τουρκικής καταγωγής Ζεϊνέπ λέει ότι η fashion icon κόρη του Μοαμάρ Καντάφι, η οποία επιθυμεί να διεκδικήσει την εξουσία στη Λιβύη, κάνει πάντα «περάσματα» από την τουρκική Ριβιέρα προτού κατηφορίσει στην Ελλάδα. Η Αϊσέ Καντάφι «επέτρεπε» στο παρελθόν στα αδέλφια της Σεΐφ αλ Ισλάμ και Μουατασίμ να ταξιδεύουν με τα υπερπολυτελή yachts της οικογένειας στη Μύκονο. Οι δύο άνδρες ξόδευαν απίστευτα ποσά για private parties on the beach με συλλεκτικές σαμπάνιες και d.j. που έφθαναν ειδικά από την Ιμπιζα. Η Αϊσέ επιλέγει να κρατάει καλά κρυμμένα μυστικά πίσω από τους ψηλούς τοίχους ενοικιαζόμενων επαύλεων στο Πόρτο Χέλι. Οι μεγάλες εκτάσεις στην περιοχή, οι βίλες, οι ιδιωτικές περιοχές και οι πιθανοί ξένοι επενδυτές… Λίγοι αγοράζουν όμως ακολουθώντας το παράδειγμα του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας και του περσικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματία Χοσροβάνι. Κοντά, πολύ κοντά, στη γραφική Ερμιόνη πραγματοποιήθηκαν λίγα 24ωρα πριν οι επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 190 χρόνων από την Γ’ Εθνοσυνέλευση του 1827. Ενα σημαντικό ιστορικό γεγονός καθώς εξέπεμψε το εθνικό μήνυμα της ενότητας και της ομοψυχίας των Ελλήνων με σκοπό τη συνέχιση του Αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Υδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδας και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ, ο ναύαρχος ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης με τη σύζυγό του Δέσποινα, το ζεύγος Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η low profile Μαρίτσα Τραυλού και άλλες προσωπικότητες ήταν εκεί…

Νέα γενιά μεγιστάνων και ο ταλαντούχος κ. Γουίλσον

Επιστρέφω στην Αθήνα με το ελικόπτερο των τούρκων μεγαλοεπιχειρηματιών. Το ίδιο βράδυ απολαμβάνω το φαγητό μου στο σπίτι γνωστού έλληνα βιομηχάνου στην περιοχή του Καβουρίου. Παρακολουθώ τη συζήτηση μιας θορυβώδους συντροφιάς ανδρών. Μια καινούργια, ιδιαίτερα ισχυρή γενιά μεξικανών και χιλιανών ολιγαρχών είναι αυτή η οποία θα παίξει σπουδαίο ρόλο στο παγκόσμιο επιχειρείν, υποστήριζαν οι περισσότεροι. Μμμ! Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι ετοιμάζει τις βαλίτσες του για ένα ταξίδι στην ειδυλλιακή The Riviera Maya του μακρινού Mexico. Οι νεόπλουτοι μεγιστάνες της χώρας έχουν αναδειχθεί σε υψηλού κύρους συλλέκτες έργων τέχνης. Ο εκκεντρικός κολεξιονέρ με πληροφορεί ότι η διάσημη συνάδελφός του Μάγια Χόφμαν όπως και πολλά άλλα ηχηρά ονόματα στον χώρο της τέχνης θα φθάσουν στις 6 Απριλίου στην Αθήνα. Το Μουσείο Ακροπόλεως φιλοξενεί τον international δημιουργό Μπομπ Γουίλσον ο οποίος θα παρουσιάσει το υπέροχο light sculpture «La Traviata» μαζί με τον ιδιαίτερα δραστήριο διευθυντή του Museum Δημήτρη Παντερμαλή. Ο Μπομπ προτού πετάξει μακριά από την Αθήνα, νωρίς το πρωί της 7ης Απριλίου θα επισκεφθεί το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Το μεσημέρι της προηγούμενης Τρίτης ανέβηκα στο roof garden της «Μεγάλης Βρεταννίας». Η σύζυγος του αμερικανού πρέσβη Mary Paiat δοκίμαζε το πλούσιο μενού συντροφιά με καλούς φίλους.

Το ανεξάρτητο πριγκιπάτο Mykonos, οι πισίνες, τα drones

Ο ισχυρός άνεμος παρασύρει την ελαφριά ανοιξιάτικη κάπα ζωγραφισμένη στο χρώμα της τουλίπας. Ενα τεράστιο ιστιοφόρο με χρυσά πανιά, εντυπωσιακό δημιούργημα των ναυπηγείων Perini Navi πλησιάζει στην περιοχή. Η καλεσμένη μου επισημαίνει ότι το εφετινό καλοκαίρι πολλοί τζετ-σέτερ θα επισκεφθούν την Ελλάδα. Η σύζυγος του τούρκου μεγιστάνα αναφέρεται μάλιστα σε ένα super party το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Μύκονο με προσκεκλημένους top d.j., μια ντίβα της διεθνούς showbiz και σκηνικό εμπνευσμένο από τα mega clubs της Ιμπιζα. Το gathering θα έχει «φόντο» την παραλία τεράστιου μινιμαλιστικού ύφους mansion σε δημοφιλές προάστιο της Mykonos. Κατεβάζω τα κατάλευκα Courreges κιάλια με τις φουτουριστικές λεπτομέρειες από τα μάτια μου.
Χαμογελάω πονηρά. Οι πισίνες στυλ… κομάντος καλυμμένες με «ειδικά δίχτυα» θα φωταγωγηθούν με αφορμή το big party. Οι φορολογικές αρχές έχουν σύμφωνα με πληροφορίες επιστρατεύσει drones για να ανακαλύψουν τις πισίνες οι οποίες για λόγους που γνωρίζουμε όλοι «εξαφανίζονται» με τακτικές Κόπερφιλντ τις οποίες ακολουθούν οι ιδιοκτήτες τους. Οι τελευταίες πληροφορίες από το κατάλευκο νησί του Αιγαίου αναφέρουν ότι τα αεροπορικά εισιτήρια επιστροφής στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο έχουν εξαφανιστεί. Οι επαυλοκρατούντες μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές «πέταξαν» στη διάρκεια του weekend στο ανεξάρτητο χρυσοφόρο πριγκιπάτο Mykonos με σκοπό να προετοιμάσουν τους χώρους για το Πάσχα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ