Το μεταξένιο φουλάρι του οίκου Pucci έβγαζε προς τα έξω αυτό το exuberant glamour το οποίο χαρακτήριζε τις στυλιστικές επιλογές των ιταλών τζετ σέτερ τη δεκαετία του ’60. Ο δυνατός αέρας της Μυκόνου έκανε το μαντίλι του μεγάλου ιταλικού οίκου να «πετάει» πάνω από τα κιάλια. Ο νεαρός, γοητευτικός πλοιοκτήτης Πανταλέων Κουλουμπρής προσπάθησε να βοηθήσει την Ούρσουλα στην προσπάθειά της να τσεκάρει το mega yacht το οποίο έκανε επιβλητική είσοδο στο λιμάνι. Η θαλαμηγός, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ατσάλι, δημιουργούσε εκτυφλωτικά παιχνίδια με τις αχτίδες του ήλιου. Το «Privilege – One» είναι μόνο ένα από τα υπερπολυτελή πλωτά ανάκτορα τα οποία φθάνουν στα γαλάζια Mykonian νερά. Ο καιρός μετά την πρόσφατη μελαγχολική παρένθεση επιλέγει και εκείνος τα εκρηκτικά χρώματα της άνοιξης. Το κατάλευκο νησί του Αιγαίου ετοιμάζεται να φορέσει τον γιορτινό του μανδύα. Το Πάσχα είναι πλέον κοντά. Τα μινιμαλιστικού ύφους mansions στα δημοφιλή προάστια του νησιού φρεσκάρονται με σκοπό να υποδεχθούν τους οικοδεσπότες τους. Αρκετοί από αυτούς επιλέγουν όμως να τα ενοικιάσουν σε ξένους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις οικογένειές τους. Κάποιοι μάλιστα επιθυμώντας να δημιουργήσουν ένα… πιο ελκυστικό «πακέτο» προσφέρουν μαζί με την ενοικιαζόμενη βίλα και τη θαλαμηγό τους. Οι πελάτες με τα βαριά Hermes πορτοφόλια δεν μπορούν παρά να υποκύψουν μπροστά σε τέτοιου είδους λαμπερές «συμφέρουσες» προσφορές. C’ est formidable!

Ιδιωτικά νησιά, parties on the beach και μεγιστάνες
Μια βόλτα με ένα υπερσύγχρονο yacht είναι πάντα δελεαστική. Σκάφη τελευταίας τεχνολογίας με τις υπογραφές περιώνυμων ναυπηγείων όπως τα Blohm & Voss, Lurssen, Fincantieri και τα εμβληματικά σκαριά όπως το «El Horriya» (κατασκευής 1865) αναμένονται στη λαοφιλή Mykonos. Ο ρώσος κροίσος Ρόμαν Αμπράμοβιτς, λάτρης του αιγαιοπελαγίτικου νησιού το οποίο επισκέπτεται με τη θαλαμηγό του «Eclipse», βρισκόταν πριν από μερικές βραδιές στη Royal Opera του Covent Garden. O «Ρόμι» δεν αγοράζει τελικά private island στα ελληνικά πελάγη. Ο Russian tycoon έχει ενημερωθεί από συναδέλφους του επιχειρηματίες γύρω από τις εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες και την τεράστια ταλαιπωρία που επιφυλάσσει στους ξένους επενδυτές η ελληνική νομοθεσία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλος ισχυρός επιχειρηματίας δείχνει ενδιαφέρον να επενδύσει στη Σκιάθο και στη γύρω περιοχή. Η Σκιάθος και η Αλόννησος, μόνιμοι τόποι διακοπών εφοπλιστών του old money, αποτελούν το ιδανικό, κινηματογραφικό σκηνικό για holidays πολλών αστέρων. Ο γάμος του νεαρού επιχειρηματία Φαίδωνα Τομάζου και μία ακόμη επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ Χαμάντ μπιν Τζαμίρ μπιν Μουχαμάντ αλ Θανί με το yacht «Al Mirqab» είναι γεγονότα απόλυτα επιβεβαιωμένα.
Επιστρέφω στην πολυαγαπημένη μου Μύκονο. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες πραγματοποιούνται επισκευές στα γραφικά, άκρως όμως επικίνδυνα για τις κυρίες με τις 12ποντες suede πλατφόρμες Bottega Veneta, Ματογιάννια. Μετά το τέλος των πασχαλινών διακοπών στα trendy spots του νησιού πραγματοποιούνται big parties on the beach με οικοδεσπότες άραβες και τούρκους μεγιστάνες.

Χρυσές διαδρομές
Η Μύκονος είναι απόλυτα ήρεμη αυτή την περίοδο. Φαντάζει υπέροχη, επιβλητική, μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας, τυλιγμένη σε λευκά χρώματα και το ατελείωτο γαλάζιο της θάλασσας που υμνεί μέσα από το τελευταίο του διαφημιστικό σποτ ο οίκος Chanel. Οι «εισβολείς» (ο κ. Κουλουμπρής επιμένει ότι αυτοί που «ψάχνουν» τα συστήματα αναγνώρισης των super yachts είναι οι παπαράτσι) θα γεμίσουν αργότερα το «NAMMOS» στην Ψαρού, το οποίο γνωρίζει πραγματικά μεγαλειώδεις στιγμές. Θεωρείται ένα από τα κορυφαία brand διασκέδασης στον πλανήτη. Ιδιαίτερα μετά το opening τα περασμένα Χριστούγεννα στην Courchevel. Οι top DJs του κόσμου θα φθάσουν και πάλι στο «Cavo Paradiso». Σκέφτομαι ότι η λάτρις της Καραϊβικής και της Μυκόνου, top model Κάρα Ντελεβίν, θα φθάσει με yacht στο ελληνικό νησί.
Ο δρόμος της επιστροφής από τη Mykonos είναι καλυμμένος από τη μαγική λάμψη του χρυσού. Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις στο χρώμα που μαγνητίζει με φόντο τους Δελφούς και την Αθήνα. Το Δεύτερο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, ένα «μικρό Νταβός» μέσα στην Ελλάδα της κρίσης, με ομιλητές προσωπικότητες διεθνούς κύρους από τους χώρους της πολιτικής, της οικονομίας, του πνεύματος και των επιστημών, γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Με το magic touch πάντα που έχει ο Συμεών Γ. Τσομώκος. Ειδικό βραβείο για τη σημαντική συμβολή του στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας δόθηκε στον low profile international λιβανέζο businessman Ταοφίξ Χούρι.
Στην Αθήνα η 17χρονη Λαβίνια Ν. Μακροπούλου κρατούσε υπερήφανη τη χρυσή πλακέτα που της απένειμε η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας. Η Λαβίνια κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ομαδικό Αγώνισμα Εφήβων του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ιππικής Δεξιοτεχνίας. Αποδεικνύοντας έτσι ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ελληνικής ιππασίας.
Συστήματα αναγνώρισης «επισκεπτών»

Τα μπουκάλια της συλλεκτικής Armand de Brignac, αξίας 180.000 ευρώ, δημιουργούν μικρές αστραφτερές «κουκκίδες» πάνω στην άμμο. Οι τεράστιες πιατέλες Christofle μεταφέρουν αστακούς και χαβιάρι, οι χορεύτριες που φθάνουν κατευθείαν από τα Αραβικά Εμιράτα δίνουν το δικό τους show. Πανάκριβα πούρα δίπλα στις γαλλικές σαμπάνιες, εντυπωσιακές φωτιές και οι προβολείς από τα yachts με τα συστήματα αντιπυραυλικής ασφάλειας και συστήματα αναγνώρισης εισβολέων να πέφτουν στην παραλία. Οι διεθνείς κροίσοι επιλέγουν πάντα για τα ιδιωτικά τους gatherings τους πλέον διάσημους και ακριβοπληρωμένους «planners» του πλανήτη. Ενας από τους κορυφαίους, ο περίφημος Ρικάρντο, έχει κληθεί για να τοποθετήσει την προσωπική του σφραγίδα σε έναν γάμο που αναμένεται να αφήσει εποχή. Πρόκειται για αυτό της νεαρής Μαριέττας Χανδρή με τον Α. Χατζηελευθεριάδη. Το Πόρτο Χέλι είναι το ιδανικό spot για τη γαμήλια τελετή και το wedding party. Ο Ρικάρντο, με γραφεία στο Λονδίνο και στη Βενετία, έχει επιμεληθεί τους κινηματογραφικού στυλ γάμους των Σαμπρίνα Γκεττί, Νουρ Φαρς και πρόσφατα στο Λονδίνο της Μαριάννας Γουλανδρή με τον Φίλιππο Λαιμό. Πολλά ωραία αγόρια και κορίτσια επιλέγουν όμως και πάλι Mykonos για τους γάμους του Αντώνη Κανελλάκη, γιου του εφοπλιστή Χρήστου Κανελλάκη και της Αννας Αγγελικούση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ