Τα εντυπωσιακά βολάν από το φόρεμα της ανοιξιάτικης συλλογής του οίκου Isabel Marant ακολουθούσαν την πορεία του ανέμου. Η Εσθήρ βρισκόταν πάνω στην ξύλινη, χειροποίητη κούνια. Ο ιταλός φωτογράφος έκλεινε στον φακό του τις εικόνες. Η παιδική μου φίλη άφηνε σε κοινή θέα τα καλλίγραμμα πόδια της έτσι όπως ο αέρας «παρέσυρε» το πολύτιμο αραχνοΰφαντο ύφασμα. Ο γοητευτικός Ιταλός, συνεργάτης εδώ και χρόνια των Μόνικα Μπελούτσι και Μπιάνκα Μπραντολίνι, ζήτησε από την Εσθήρ να πετάξει στο γκαζόν το γοβάκι του Francesco Russo. Η οικοδέσποινα της τεράστιας ιδιόκτητης περιοχής στην Ανάβυσσο κατόρθωσε τελικά να γίνει η «πρωταγωνίστρια» σε μια σκηνή που θύμιζε το πιο δημοφιλές ίσως έργο του Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ. Ο διάσημος photographer, ο οποίος υπογράφει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, προσπάθησε να «αντιγράψει» την εικόνα από τον περίφημο πίνακα «Κούνια».
Ο ήχος από την κουδούνα μιας αγελάδας μάς έκανε να κοιτάξουμε στο απέναντι «λιβάδι». Ο επιφανής συλλέκτης Γκαλάτσι-Γκαλάτσι επεσήμανε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει γύρω μας ένα έντονα τρυφερό σκηνικό για τους φίλους τα ζώα. Αγελαδίτσες και προβατάκια να τριγυρίζουν μέσα σε glamorous ιδιόκτητες περιοχές. Τα χιουμοριστικά τουιταρίσματα με τα Μπεεε για τον Μαδούρο μετά τις δηλώσεις του συριζαίου βουλευτή Τριαντάφυλλου Μηταφίδη για το καλό(!!!) επίπεδο ζωής στη Βενεζουέλα. Χρυσοφόρες διαφημιστικές καμπάνιες του οίκου Gucci με λιοντάρια της Kate Spade, με καμήλες και η classic του brand Loro Piana με το κορίτσι και το αρνάκι. Αναμένω σε έναν μήνα στην Αθήνα… ελέφαντες με χρυσοποίκιλτες «στολές» για ένα ιδιωτικό, θεαματικό Bollywood gathering.
Το λάθος των media και ο αθηναϊκόςγάμος του ινδού μεγιστάνα

Το κινητό τηλέφωνο του κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι κουδουνίζει στους ρυθμούς του «I don’t wanna live Forever» από την ταινία «Fifty Shades Darker». Συνεργάτης του τον πληροφορεί από τη Γαλλία ότι ρώσος ολιγάρχης αγόρασε μια εκπληκτικής ομορφιάς έπαυλη η οποία θυμίζει το Chateau du Jonchet του μετρ της μόδας Hubert de Givenchy. O Givenchy «κρατούσε» εκεί το υπέροχο περιστέρι από μπρούτζο, μέρος της συλλογής του με έργα του γλύπτη Ντιέγκο Τζιακομέτι, αδελφού του παγκοσμίου φήμης Αλμπέρτο. Ο άνδρας στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής επισημαίνει ακόμα ότι αντίθετα με τα όσα έγραψε μερίδα του ελληνικού Τύπου, με αφορμή τον γάμο της εγγονής του εικαστικού Φερνάντο Μποτέρο Αντρέα με τον Ράφαελ-Γιόνας Κέπλερ στην Καρταχένα (είχαμε αναφερθεί στο γεγονός δύο μήνες σχεδόν πριν), ο Σπύρος Νιάρχος δεν έδωσε ποτέ το «παρών» στο ευτυχές γεγονός. Ο δευτερότοκος γιος του μεγιστάνα Σταύρου Νιάρχου, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα πριν από μερικά 24ωρα με αφορμή την τελετή παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού ΙΣΝ στο Ελληνικό Δημόσιο, πρέπει να σημειώσω επίσης ότι δεν διατηρεί πλέον δεσμό με την αρκετά νεότερή του γκαλερίστα Ιζαμπέλ Μουρτζίν Γκμιρζίνσκα Μπίσερ.

Τα γκρίζα χρώματα της Αθήνας σε λίγες μόλις εβδομάδες θα γίνουν πιο φωτεινά. Το Bollywood «μετακομίζει» στη χώρα μας. Τις πρώτες ημέρες του Απριλίου θα πραγματοποιηθούν στην ελληνική πρωτεύουσα οι γάμοι του γιου του ινδού μεγιστάνα στον χώρο της τεχνολογίας Καράν Ισράνι
Τα τριήμερα parties των Ισράνι καιο Kαλιάρντος
Το Bollywood style επιβάλλει μυσταγωγία, glamour, εκτυφλωτικά χρώματα για τα χειροποίητα κοστούμια με λεπτομέρειες από real gold. Μυθικά κοσμήματα που θυμίζουν μαχαραγιάδες άλλων εποχών και ένα ιδιαίτερα απαιτητικό μενού για τους υψηλούς προσκεκλημένους οι οποίοι φθάνουν με ιδιωτικά αεροπλάνα από διάφορες περιοχές του πλανήτη. Η οικογένεια Ισράνι επέλεξε αυτή τη φορά την Ελλάδα για να γιορτάσει μέσα σε «κινηματογραφική ατμόσφαιρα» τους γάμους του γιου της. Λίγα χρόνια πριν ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ισράνι προτίμησε να διοργανώσει τους γάμους της κόρης του Σαμίρα με τον Σουμπίρ Κιματράι στην πόλη Udaipur (την επονομαζόμενη πόλη με τις λίμνες). Οι πάμπλουτοι Ισράνι είχαν κλείσει περισσότερα από 250 δωμάτια για τους καλεσμένους τους σε ξενοδοχεία όπως τα super luxury «Taj Lake Palace» και «The Oberoi Udaivilas». Οι εορτασμοί κράτησαν τρεις ολόκληρες ημέρες και νύχτες. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και στην «πτωχή» Αθήνα. Τα διεθνή φώτα της δημοσιότητας αναμένεται να στραφούν στην Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα σε χιλιάδες προβλήματα. Ο υψηλής στάθμης τουρισμός είναι μια πραγματικά σημαντική ανάσα για την οικονομία μας. Κροίσοι από ολόκληρο τον κόσμο, private jets, πολλά χρήματα τα οποία θα ξοδευτούν για διαμονή σε ξενοδοχειακά καταλύματα.
Οι αφίξεις προσωπικοτήτων συνεχίζονται. Ο διεθνής makeup master, συνιδρυτής του εμβληματικού περιοδικού «Visionaire» Τζέιμς Kαλιάρντος φθάνει στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα. Προς τιμήν του διάσημου συμπατριώτη μας η MAC διοργανώνει private dinner στο Μουσείο της Ακροπόλεως.

Ο αριθμός 7, τα top models, η Μελάνια…

Ο αισθητά βελτιωμένος καιρός σού δημιουργεί τη διάθεση να κατηφορίσεις χαμηλά στην Ερμού. Εγκαινιάζω τα ανοιξιάτικα booties του Maison Margiela στο νέο, ιδιαίτερα ενδιαφέρον εστιατόριο που φέρει την ονομασία «ΕΠΤΑ 7». Στη σκιά της Ακρόπολης, ανοίγω τον κατάλογο με το ευφάνταστο μενού. Το βλέμμα μου αιχμαλωτίζει ένας μικρός αρχαιολογικός χώρος ο οποίος βρίσκεται μέσα στο νεοκλασικό κτίριο που φιλοξενεί το restaurant. Οι κυρίες στο διπλανό τραπέζι σχολιάζουν την υπέρκομψη, total black εμφάνιση της Μελάνια Τραμπ στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Ενα 24ωρο πριν στο big party του «Vanity Fair» τα top models Αλεσάντρα Αμπρόσιο και Κάρλι Κλος με θεαματικά κατακόκκινα φορέματα Ralph & Russo και Naeem Khan προκάλεσαν… απανωτά εγκεφαλικά στον ανδρικό πληθυσμό.

Οι εικόνες αλλάζουν και πάλι. Διεθνείς προσωπικότητες, όπως η κόμισσα Σοφί Βάντερντοφ, ο γερμανός μεγαλοεπιχειρηματίας Βάιτ Τόρινγκ, αδελφός της αρχιδούκισσας των Αψβούργων, η Αλεξάνδρα Πεταλά και άλλα μεγάλα ονόματα έφθασαν στην Ελλάδα με αφορμή την τελετή μνήμης (στην Αγγλικανική Εκκλησία) για τον Αλαν Τζόουνς (έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες). Ο αυστραλός interior designer, ο οποίος είχε εγκατασταθεί από το 1970 στην Αθήνα, ήταν αυτός ο οποίος δημιούργησε τις όμορφες κατοικίες της Ντόλλυς Γουλανδρή, της Ντόντας Βορίδη, μελών της οικογενείας Λιβανού και της Αλίκης Περρωτή.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ