Ένας ζεστός ήλιος έχει τυλίξει με τις χρυσαφένιες του αχτίδες το Παρίσι. Το κρύο εξακολουθεί να είναι τσουχτερό. Οι Γάλλοι περπατούν στην rue Rivolli απέναντι από το Μουσείο του Λούβρου. Προσπερνούν αδιάφορα τους τουρίστες, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ουρές έξω από την δημοφιλέστατη τσαγερί «Angelina». Τους παρακολουθώ να στέκονται υπομονετικά στην ουρά. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Αμερικανοί. Όλοι τους θέλουν να καθίσουν στα τραπεζάκια του εμβληματικού spot για να απολαύσουν αρωματικό τσάι υπέροχα γλυκά, αλμυρές τάρτες και κάποια «ιδιαίτερα» πιάτα. Λίγο πιο εκεί ένα από τα γνωστότερα βιβλιοπωλεία της Πόλης του Φωτός έχει γεμίσει τη βιτρίνα του με πολυτελείς τόμους που αναφέρονται στην ιστορία της μόδας. Παρατηρώ το ροζ εκτυφλωτικό βιβλίο με τον τίτλο «Fashion». Ένα άλλο έχει να κάνει με το fashion icon, μούσα του Givenchy Ώντρεϋ Χέπμπορν η οποία εξακολουθεί να εμπνέει με το στυλ της πολλά χρόνια μετά τον θάνατό της.

Διαμάντια στην Place Vendome

Στο ξενοδοχείο «Meurice» κάνουν την είσοδό τους μερικοί από τους πλέον καλοντυμένους ανθρώπους στο Παρίσι. Το ξενοδοχείο είναι από τα πλέον ακριβά στην πόλη. Προσωπικά μου δημιουργεί μια κάποια μελαγχολία. Προτιμώ το πάντα χαρούμενο γεμάτο από ωραίους ανθρώπους «The Ritz» στην Place Vendome. Το «Bar Hemingway» είναι γεμάτο από ισχυρούς του χρήματος και top models. Τα καταστήματα μέσα στο hotel (η πρόσφατη ανακαίνισή του στοίχισε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια) παρουσιάζουν στις βιτρίνες τους τα βραδινά πέδιλα διάσημων σχεδιαστών, πανάκριβα ρούχα και σπάνιες αντίκες οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε Άραβες και Λιβανέζους κροίσους. Οι ξένοι tycoons οι οποίοι φιλοξενούνται στις σουίτες του ξενοδοχείου είναι αυτοί οι οποίοι αγοράζουν τα κοσμήματα στις exclusive boutiques επί της Place Vendome. Κοσμηματοπωλεία με υπογραφές Cartier Boucheron, Chaumet, Van Cleef & Arpels De Beers Repossi. Τα διαμάντια σμαράγδια ρουμπίνια δημιουργούν εκπληκτικούς συνδυασμούς. Μετά το shopping οι ολιγάρχες συνηθίζουν να τρώνε «Kinu» και το private club «Arc».

Το «Costes» το «Colette» οι βιτρίνες στην Faubourg και την Avenue Montaigne

Το ξενοδοχείο «Costes» στην Faubourg είναι πάντα γεμάτο από μοδάτους ανθρώπους. Απέναντι ακριβώς ετοιμάζεται η νέα super boutique Balenciaga. Η δημοφιλής «Colette» είναι το αγαπημένο spot αυτών που ξέρουν τι πρέπει να αγοράσουν στο Παρίσι. Εξαιρετικές επιλογές ρούχων μπιζού με υπογραφές νέων μοντέρνων σχεδιαστών (ανάμεσά τους και η δική μας Ιλεάνα Μακρή) και στον δεύτερο όροφο η έκθεση του φωτογράφου Mark Romanek με τίτλο SNAPSHOTS. Κόσμος πολύς και στο υπόγειο στο πάντα δημοφιλές Water Bar. Η βόλτα μπροστά από τις βιτρίνες γεμάτες με Ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά ρούχα συνεχίζεται. Τα χρώματα είναι έντονα, αισιόδοξα εκτυφλωτικά. Ο οίκος Chanel επιμένει στο ροζ. Η βιτρίνα του Moschino με χρώματα μπλε φούξια ροζ κόκκινα κίτρινα τραβάει τα βλέμματα. Η super star Τζένιφερ Λόπεζ σχεδιάζει ολόχρυσα παπούτσια για διεθνή οίκο. Κατηφορίζω στο Champs Elysee. Οι βιτρίνες του τεράστιου Louis Vuitton μοιάζουν με έργα τέχνης έτσι όπως οι ελέφαντες από χειροποίητο ξύλο μας «παρακολουθούν» μέσα από το τζάμι. Παρατηρώ τα πλήθη να πηγαινοέρχονται στα Ηλίσια Πεδία. Αρκετά πιο κάτω τα νεαρά πανέμορφα μοντέλα απολαμβάνουν lunch στο «L’ Avenue» της Avenue Montaigne. Οι boutiques στον συγκεκριμένο δρόμο (Fendi, Celine, Valentino Emilio Pucci και το κοσμηματοπωλείο Harry Winston δίπλα στο Hotel «Plaza Athenee») είναι οι πιο ακριβές στην Πόλη του Φωτός.

Η έκθεση του Bernard Buffet στο «Le Musee d’ Art Moderne de la ville de Paris» είναι εκπληκτική. Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας παρουσιάζει έκθεση του διάσημου φωτογράφου Richard Avedon. Το Παρίσι είναι γεμάτο από τουρίστες παρά τον φόβο των τρομοκρατικών χτυπημάτων. Μια πόλη γεμάτη νέους ωραίους ανθρώπους. Μια πόλη η οποία βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της διεθνούς πολιτικής επιχειρηματικής και πολιτιστικής επικαιρότητας. Με κάτι από…ελληνικό «touch» που έχει να κάνει με «κρυφές συναντήσεις» σε περιώνυμους οίκους καλλυντικών και ισχυρούς τραπεζικούς Ομίλους…