Οι φοίνικες στον Λαιμό της Βουλιαγμένης είχαν καλυφθεί από το βαρύ πέπλο χιονιού. Ο νεαρός μεγαλοεφοπλιστής Πανταλέων Κουλουμπρής παρακολουθούσε εντυπωσιασμένος το ασυνήθιστο, σίγουρα όμως φαντασμαγορικό σκηνικό σε μια από τις ωραιότερες και ακριβότερες περιοχές της Ευρώπης. Οι τεράστιες τζαμαρίες της μεζονέτας σε εμβληματικό, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίριο πάνω στον δρόμο που οδηγεί στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Astir Palace» τού επέτρεπαν την «πρόσβαση» σε εικόνες που θύμιζαν πίνακα ζωγραφικής. Ξαφνικά την προσοχή του τράβηξε μια καλλίγραμμη γυναίκα η οποία προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο. Ο πλοιοκτήτης ξέσπασε σε δυνατά γέλια.

Η Εσθήρ τυλιγμένη σε κατάλευκη γούνα Chloe που συνόδευε με ασορτί κολάν και μπότες Balenciaga έκανε κάτι σαν… ένα με το χιονισμένο τοπίο. Λίγα λεπτά αργότερα η παιδική μου φίλη αποκάλυψε ότι τα πολυτελή yachts στη μαρίνα της Βουλιαγμένης παρουσίαζαν την ίδια ακριβώς εικόνα με τις ταπεινές βαρκούλες στα νερά αλλά και το καρνάγιο του Παλαιού Φαλήρου. Οι θαλαμηγοί έμοιαζαν με τεράστιες αστραφτερές χιονόμπαλες. Ο κ. Κουλουμπρής σκέφθηκε ότι μερικές ημέρες πριν τα φημισμένα χιονοδρομικά spots στις Ελβετικές και Γαλλικές Αλπεις δεν είχαν σχεδόν καθόλου χιόνι. Το σκηνικό τώρα είναι διαφορετικό. Πολλοί όμως ισχυροί του χρήματος κατευθύνονται ήδη σε άλλους προορισμούς. Τα νησιά Μπόρα Μπόρα, το Ντουμπάι, το Τούσον στην Αριζόνα και η Καρταχένα της Κολομβίας συγκεντρώνουν τον μήνα που διανύουμε ξένους και έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ο γάμος της εγγονής Μποτέρο, η Σοφία, η Εύβοια

Τα ροζ κύματα του Chateau Miraval μέσα στο κρυστάλλινο ποτήρι σε ταξιδεύουν μακριά. Η Εσθήρ λέει ότι το εξαιρετικό αυτό rosé κρασί, προϊόν του κτήματος Ζολί – Πιτ στη Νότια Γαλλία, αλλάζει ετικέτα στην αμέσως επόμενη σοδειά. Το χολιγουντιανό πολυσυζητημένο ζευγάρι ξεκίνησε τις διαδικασίες διαζυγίου, το Miraval Provence όμως έχει λάβει περίοπτη θέση στα ιδιωτικά γεύματα τα οποία πραγματοποιούνται σε λαμπερά mansions βορείων και νοτίων προαστίων. Μμμ! Δεν γνωρίζω εάν στον γάμο της εγγονής του διάσημου γλύπτη Φερνάντο Μποτέρο οι λιγοστοί προσκεκλημένοι θα απολαύσουν το κρασί με τη «σφραγίδα» ενός πρώην μεγάλου έρωτα. Σίγουρο είναι ότι οι guests της οικογενείας Μποτέρο οι οποίοι θα φθάσουν από διαφορετικά μέρη του πλανήτη στην Κολομβία αισθάνονται πανέτοιμοι να ζήσουν σε κινηματογραφικό σκηνικό. Ο γάμος της εγγονής Μποτέρο, όμορφης Αντρέα Βιλντ με τον αγαπημένο της Ραφαήλ στις 11 Φεβρουαρίου θα έχει κάτι από ελληνικό «touch». Ο Κολομβιανός Φερνάντο Μποτέρο, ένας από τους μεγαλύτερους και ακριβότερους εικαστικούς της εποχής μας, είναι ως γνωστόν παντρεμένος με την ελληνίδα γλύπτρια Σοφία Βάρη. Το ζεύγος Μποτέρο – Βάρη θα ταξιδέψει στην Κολομβία μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του στο σπίτι που έχουν αγοράσει στην Εύβοια. Η designer Reem Acra «υπογράφει» τις βραδινές δημιουργίες που θα φορέσουμε στο γαμήλιο πάρτι. Φορέματα που μοιάζουν με το κίτρινο σατέν το οποίο επέλεξε το top model Εμιλι Ρατακόφσκι στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

Hippie Chic και η συνδρομή των 150.000 ευρώ
Τα ιδιωτικά αεροπλάνα θα προσγειωθούν από το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου στην Καρταχένα. Οι εορτασμοί άλλωστε για τους γάμους της γερμανοκολομβιανής καταγωγής Αντρέα και του Ραφαήλ θα κρατήσουν τρεις ολόκληρες ημέρες. Οι πολυτελείς προσκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μου αναφέρονται σε μεσημεριανά και βραδινά gatherings με «φόντο» ιδιωτικά νησάκια, παραλίες και «προτροπές» για ευφάνταστες στυλιστικές προτάσεις τύπου Beach wear και Hippie Chic. Ο Φερνάντο και η Σοφία φτάνουν πάντα στην Κολομβία με το αεροπλάνο του προέδρου της χώρας. Με τις άκρες των δαχτύλων μου αγγίζω το ογκώδες βραχιόλι από χρυσό και ξύλο το οποίο σχεδίασε η Σοφία Βάρη και φόρεσε με σύνολο της προσωπικής της συλλογής η Βικτόρια Μπέκαμ.
Το μικρογλυπτό σε σχήμα ροδιού με την υπογραφή της Μαρίτσας Τραυλού κρέμεται στο λευκό ντεκολτέ της Εσθήρ. Η κυρία Τραυλού το χάρισε σε εκλεκτούς φίλους για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς. Η δημιουργός θα παρουσιάσει τη σειρά μεγάλων γλυπτών της το ερχόμενο φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη. Εικαστικά και χορός σε έναν εντυπωσιακό συνδυασμό. Ο ταλαντούχος, γεννημένος στο Σικάγο Λιλ Μπακ χορεύει ανάμεσα σε Πικάσο και Ματίς στο Fondation Louis Vuitton στο Παρίσι. Μερικά 24ωρα πριν είχε επισκεφθεί τις Ελβετικές Αλπεις. Πληροφορούμαι ότι η συνδρομή σε κορυφαίο club του Γκστάαντ αγαπημένο των ελλήνων εφοπλιστών έχει ξεπεράσει τις 150.000 ευρώ ετησίως!

Gatherings με σημασία

Στενή μου φίλη ιδιοκτήτρια έπαυλης σε έναν από τους πλέον chic δρόμους του Παλαιού Ψυχικού με πληροφόρησε ότι οι κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκαν σε απογευματινό gathering. Το κάλεσμα πραγματοποιήθηκε στα βόρεια προάστια με εκλεκτούς καλεσμένους. Οικοδεσπότης καλός φίλος και για ένα διάστημα «θορυβώδης» (χωρίς να το έχει επιδιώξει ο ίδιος) συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού κ. Σαμαρά.
Το γοητευτικό πρόσωπο του νεαρού μοντέλου «έπαιζε» πολύ συχνά στην ηλεκτρονική σελίδα του «Βήματος» μέσα από την καμπάνια του VIVIFY. Οι δυναμικοί νέοι επιχειρηματίες του φημισμένου κέντρου ιατρικής αισθητικής και αντιγήρανσης Σωτήρης Κομματάς, Μάγδα Λέκκα και Εφη Κωνσταντοπούλου προσεγγίζοντας πάντα με ευαισθησία θέματα που αφορούν παιδιά στηρίζουν το έργο του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά». Οι κυρίες Αλεξάνδρα Μαρτίνου (α’ αντιπρόεδρος του «Χαρά»), Χάρις Καρατζά και Αλεξάνδρα Πάλλη παρέλαβαν πριν από μερικές ημέρες την προσφορά των ιδιοκτητών του Beauty Science.

Ζερμάτ, Μίλερ, κελεμπιοφόροι

Ο νεαρός μεγαλοεφοπλιστής Πανταλέων Κουλουμπρής απολαμβάνει το Kobe beef στην τραπεζαρία με θέα το «κρυστάλλινο» τοπίο της Βουλιαγμένης. Το προηγούμενο βράδυ είχε ανηφορίσει στην Κηφισιά. Σε δημοφιλές εστιατόριο της περιοχής συνάντησε τη Μαρίνα Κουλουκουντή της old money οικογενείας πλοιοκτητών και τραπεζιτών. Η κυρία Κουλουκουντή μετά από μια σύντομη απόδραση στις «βουνοκορφές» του Ζερμάτ επιστρέφει στη Νέα Υόρκη και στο ιδιαίτερα καλόγουστο διαμέρισμά της στην Park Avenue. O Τόμας Μίλερ, ένας από τους πλέον ισχυρούς πρέσβεις των ΗΠΑ οι οποίοι πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα, «εγκατέλειψε» για λίγο τη χώρα του με αφορμή ένα ακόμα ταξίδι στην Αθήνα. Τον κ. Μίλερ συνάντησαν φίλοι οι οποίοι ανέβαιναν στο roof garden της «Μεγάλης Βρεταννίας». Η παρέα των εφοπλιστών μόλις είχε φθάσει στην Αθήνα από το Ντουμπάι. Στη διαδρομή με κατεύθυνση την ελληνική πρωτεύουσα έκαναν μια στάση στην Κύπρο για να επισκεφθούν την περίφημη Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή, η οποία βρίσκεται σε κεντρική περιοχή της οροσειράς Τροόδου μέσα στην κοιλάδα της Μαραθάσας. Η ευρηματική Αννα Παπαγιάννη, η οποία είχε φωτίσει μερικά από τα πλέον εμβληματικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, έκανε το ίδιο για την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται η Μονή.

Παρέες κυπρίων μεγαλοεπιχειρηματιών έχουν κατακλύσει αυτές τις μέρες μαζί με άλλες κελεμπιοφόρων Αράβων πεντάστερα αθηναϊκά ξενοδοχεία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ