Το τσαντάκι σε σχήμα ανανά, ένα από τα εντυπωσιακότερα που σχεδίασε η Charlotte Olympia για το καλοκαίρι 2017, «κύλησε» στη ροζ άμμο. Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι παρατηρούσε τη… διαδρομή του στην αστραφτερή Pink Beach του Harbor Island. Τελικά σταμάτησε δίπλα ακριβώς στους κομψούς αστραγάλους της Θέκλας. Εκείνη συνέχισε να απολαμβάνει τις ζεστές αχτίδες του ήλιου. Ο διεθνούς φήμης συλλέκτης έργων τέχνης σκέφθηκε ότι η απόφαση να υποδεχθούν τον καινούργιο χρόνο στις Μπαχάμες ήταν εξαιρετική. Παιχνίδια στη θάλασσα και στη μοναδικής ομορφιάς ροζ παραλία. Επισκέψεις στα mega yachts κροίσων από ολόκληρο τον κόσμο και στις υπερπολυτελείς κατοικίες διάσημων φίλων στο private club «Lyford Cay» του New Providence Island. Ο θόρυβος του ελικοπτέρου το οποίο μετέφερε τους επισκέπτες από το ένα μέρος του νησιού στο άλλο τον έβγαλε από τις σκέψεις του. Οι αμερικανοί «ιπτάμενοι» πελάτες του επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα για έργα τέχνης με την υπογραφή καλλιτεχνών από την Αργεντινή. Η χώρα της Νότιας Αμερικής αποτελεί τον νέο πόλο έλξης για τους «ψαγμένους» φιλότεχνους του πλανήτη. Η μελαχρινή ταλαντούχα Καταλίνα Λεόν η οποία έχει δημιουργήσει παγκόσμια επιτυχία με τα abstract της και ο Νικάνορ Αραόζ είναι οι αγαπημένοι εικαστικοί του Γκαλάτσι-Γκαλάτσι. Ο μεγαλοεφοπλιστής μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης τού τηλεφωνεί από την Courchevel για να τον ενημερώσει ότι και αυτοί οι… άξεστοι ρώσοι ολιγάρχες επιθυμούν να «ψωνίσουν» από την περίφημη art scene του Μπουένος Αϊρες…
Το party στο St. Barts και ένα μυθικό κολιέ
Η γλυκιά μελαγχολία του Μπουένος Αϊρες! Το «vintage» σκηνικό με τα εμβληματικά κτίρια, εκεί όπου ξεκίνησε τη δημιουργία μιας παγκόσμιας ναυτιλιακής αυτοκρατορίας ο Αριστοτέλης Ωνάσης, είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό του St. Barts. Οι μεγαλύτερες και πολυτελέστερες θαλαμηγοί του πλανήτη έχουν αγκυροβολήσει στο Gustavia Harbor του Αγίου Βαρθολομαίου. Ρώσοι ολιγάρχες όπως ο «πολύς» Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο Φάρκαντ Ακμέντοφ (ο επονομαζόμενος «King» του φυσικού αερίου), ο Εβγκένι Σβίντλερ και ο «δικός μας» ιδιοκτήτης του Σκορπιού Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ υποδέχονται τους προσκεκλημένους τους στα πανάκριβα yachts «Eclipse», «Luna» «Le Grand Bleu» και «My Anna». Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς μετά το περίφημο πάρτι του με προσκεκλημένους μεγαλοεπιχειρηματίες από ολόκληρο τον κόσμο, Αγγελάκια της «Victoria’s Secret», τον big star Λεονάρντο Ντι Κάπριο και μέλη των συγκροτημάτων Rolling Stones και Guns & Roses ετοιμάζεται να πετάξει με το ιδιωτικό του αεροπλάνο στις Ελβετικές Αλπεις. Θορυβώδης συντροφιά ελλήνων, λιβανέζων και γερμανών επιχειρηματιών συζητεί στο ολοκαίνουργο restaurant & bar «Le 3780» στο Γκστάαντ γύρω από το μυθικής αξίας σετ κοσμημάτων το οποίο χάρισε ο λάτρης της Κεφαλλονιάς Αμπράμοβιτς στην ωραία σύζυγό του Ντάσα. Οι φήμες αναφέρουν ότι το κολιέ και τα σκουλαρίκια θύμιζαν έντονα αυτά που φορούσε η υπέρκομψη πριγκίπισσα Μαίρη στο πολυσυζητημένο πρωτοχρονιάτικο δείπνο το οποίο παρέθεσε η βασίλισσα Μαργαρίτα στο Amalienborg Palace της Κοπεγχάγης.
Ελβετικές Αλπεις, «Le 3780» και «Ultima»
Το «Le 3780» με το βαρύ ζεστό ξύλο και τη γαλλική κουζίνα είναι πλέον το αγαπημένο spot των ελλήνων ισχυρών του χρήματος οι οποίοι παραμένουν και αυτή την εβδομάδα στο δημοφιλέστερο θέρετρο των Ελβετικών Αλπεων. Τα σαλόνια του «Gstaad Palace», το «Olden», το «Rialto», το «Alpina Gstaad», είναι classic. Τα εστιατόρια και bars του υπερπολυτελούς boutique hotel «Ultima Gstaad», το οποίο άνοιξε τις πύλες του λίγες εβδομάδες πριν, συγκεντρώνουν κορυφαίες προσωπικότητες. Η Μαντόνα, ο Βαλεντίνο, μέλη της πάμπλουτης οικογένειας Μανουκιάν και πολλοί έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές δοκίμαζαν ιταλική γαστρονομία στο resto «The Duchessa» και κοκτέιλ στο «Shisha Bar». Το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς οι έλληνες big fans του λαμπερού ελβετικού χωριού επέλεξαν όπως πάντα το κλασικό «Gstaad Palace». Οι συμπατριώτες μας είναι άλλωστε αυτοί οι οποίοι κάθε χρόνο παραμονή Πρωτοχρονιάς δημιουργούν εκρηκτική ατμόσφαιρα στις αίθουσες του ξενοδοχείου. Λίγο μετά την Πρωτοχρονιά το ζεύγος Νίκου και Μάιρας Τσαβλίρη διοργάνωσε επίσης στο «Gstaad Palace» gathering με αφορμή τα γενέθλια της κόρης του. Συνάδελφοι εφοπλιστές από την Αθήνα όπως και οι λιγοστοί old money έλληνες μόνιμοι κάτοικοι (Πέτρος Ανδρεάδης, ζεύγος Καρόλου Φιξ) έδωσαν το παρών.
Το γιορτινό gathering του «Zonars»
Οι μουσικές από το περίφημο κονσέρτο του νέου έτους με τη «σφραγίδα» του σερ Τζον-Ελιοτ Γκάρντινερ στο θέατρο «La Fenice» της Βενετίας «μπερδεύονται» στο μυαλό μου με αυτές των djs Khaled, Στιβ Αόκι, Κάλβιν Χάρις. Γαλλικές σαμπάνιες, πυροτεχνήματα, big parties σε εξωτικά νησιά, mega yachts, θέρετρα στις Ελβετικές και Γαλλικές Αλπεις. Η Αθήνα πτωχή «Σταχτοπούτα» ανάμεσα στα μυθικά spots των κροίσων σε ολόκληρο τον πλανήτη επέλεξε και εκείνη ένα αστραφτερό γιορτινό φόρεμα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Γεμάτο χιλιάδες αστέρια και ατελείωτες μικρές λάμψεις να σκορπίζουν αισιοδοξία στο κέντρο της πόλης. Το φως μέσα από τις ιβουάρ χειροποίητες κουρτίνες του εμβληματικού «Zonars» είναι δυνατό. Οι dance και house μουσικές σε προσκαλούν να «περάσεις» στο εσωτερικό του δημοφιλούς εστιατορίου. Μερικά από τα πλέον σημαντικά ονόματα του επιχειρηματικού γίγνεσθαι απολαμβάνουν το φαγητό τους. Τα γκαρσόνια σερβίρουν το αυστηρά επιλεγμένο για τη συγκεκριμένη βραδιά μενού, το οποίο συνοδεύεται από λευκά και κόκκινα κρασιά. Λίγο αργότερα οι Dom Perignon σε ψηλά κολονάτα ποτήρια συνοδεύουν τα βήματα αυτών που έχουν σηκωθεί από τα τραπέζια τους για μια «βόλτα» στο bar.
Φαντασμαγορικό α λα New York party!

Ξαφνικά το σκηνικό του «Zonars» αλλάζει. Οι ταλαντούχες χορεύτριες της ομάδας του Κωνσταντίνου Ρήγου εμφανίζονται στο κέντρο του «spot». Αρχίζουν να χορεύουν καλώντας τους guests να τις ακολουθήσουν. Ετσι κι έγινε! Οι χοροί κράτησαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Το σκηνικό θύμιζε ανάλογο σε private clubs της Νέας Υόρκης και spots στις Γαλλικές και Ελβετικές Αλπεις. Τα ζεύγη Κοπελούζου, Αγγελικούση, Φράγκου, Ζέιν, Τσίγκα, Τσουκαλά, Κάτσικα, Φειδάκη, Διβάνη ήταν εκεί. Η Σάντυ Κοπελούζου, η Αγγελική Τσίγκα, η καλλίγραμμη Ζελιάνα Φράγκου, η Ελενα Σύρακα με χρυσό outfit Alberta Ferretti, η Λώρα Τσουκαλά με Balmain, η Κωνσταντίνα Διβάνη και η κόρη του προέδρου της Κύπρου Ελσα Αναστασιάδη έκλεψαν την παράσταση με τις στυλιστικές τους επιλογές. Η ώρα πλησιάζει τέσσερις το πρωί. Ο ευρηματικός Χρύσανθος Πανάς προσκαλεί τους πάντες σε ένα άλλο φαντασμαγορικό party. Ενα party το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσα στη Στοά του City Link. Αυτό ήταν το ωραιότερο πρωτοχρονιάτικο «δώρο» σε μια Αθήνα που σε δύσκολες εποχές πρέπει να δείξει προς τα έξω το πλέον φωτεινό πρόσωπό της…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ