Η θεραπαινίς Καντελάρια μάζεψε γρήγορα δύο από τα μαύρα κρυστάλλινα πιόνια τα οποία είχαν κυλήσει στο πάτωμα. Εριξε μια πλάγια ματιά στον μεγαλοβιομήχανο, χρυσό κληρονόμο Φίφη Δελμούζο-Κασσανδρή. Ο παιδικός μου φίλος έμοιαζε να κοιμάται πάνω στη vintage δερμάτινη πολυθρόνα. Οι φλόγες από το τζάκι καθρεφτίζονταν στην αστραφτερή επιφάνεια του chess set που δημιούργησε ο Ντάνιελ Λάιμπεσκιντ για το Atellier Swarovski. Με τις άκρες των δακτύλων μου χάιδεψα τα λευκά πιόνια κατασκευασμένα από το πολύτιμο υλικό. Ταίριαζαν απόλυτα με το total white Dior Haute Couture φόρεμα και τα λευκά διαμάντια του Harry Winston. Τα ανδρικά βελούδινα σοκολατί Res Ipsa loafers δίπλα στη φωτιά, το μισογεμάτο μαύρο limited edition μπουκάλι σαμπάνιας Dom Perignon και ο σκύλος να κάνει σκανδαλιές γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο δημιουργούσαν ατμόσφαιρα γλυκιάς θαλπωρής. Ο golden heir ψέλλισε κάτι μέσα στον ύπνο του. Τι ονειρευόταν άραγε ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής; Μια βόλτα με την καινούργια Lincoln Continental στους δρόμους του πολύβοου Μαϊάμι; Μήπως τη θεαματική πτήση με το τελευταίας τεχνολογίας χρυσού χρώματος ελικόπτερο πάνω από τις βουνοκορφές της Courchevel; Πιστεύω τελικά ότι οι Γαλλικές Αλπεις και τα κοσμοπολίτικα θέρετρά τους ταιριάζουν περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία του χρυσού κληρονόμου. Ιδιαίτερα τώρα που το Mykonian λαοφιλές «NAMMOS» ανοίγει τις πύλες του στην αγαπημένη των ελλήνων ισχυρών του χρήματος Courchevel…
Οταν η άμμος… μεταμορφώνεται σε χιόνι!
Το πορτoκαλοκόκκινο στολίδι στο σχήμα του πολυσυζητημένου καπέλου του Ντόναλντ Τραμπ τραβάει την προσοχή του Chow-Chow. Ο Μάο ρίχνει τελικά το charm, αξίας 140 δολαρίων, μέσα στο ποτήρι σαμπάνιας το οποίο ο οικοδεσπότης είχε εγκαταλείψει κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Σκέφτομαι ότι δίπλα στο λατρεμένο καπέλο του νέου προέδρου των ΗΠΑ θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στολίδια-κούκλες με δύο κορυφαίους αμερικανούς ηθοποιούς. Ο Μπραντ Πιτ έχει δημιουργήσει τελικά δεσμό με τη sexy Κέιτ Χάντσον; Νιώθουμε τη συμπαθέστατη Κέιτ λίγο… δική μας. Το κορίτσι μένει κάθε καλοκαίρι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε βίλα στη Σκιάθο. Διαφημίζοντας έτσι τη χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο. Το πορτοκαλοκόκκινο στολίδι συνεχίζει να… κολυμπάει στα χρυσαφένια κύματα της συλλεκτικής Dom Perignon. Το μικρό αυτό «σκηνικό» φέρνει στη μνήμη μου γλυκές χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις από την Courchevel. Γοητευτικός ρώσος κροίσος είχε στείλει στην Εσθήρ ένα μεγάλης αξίας λευκό διαμάντι. Το white diamond έφθασε στο δωμάτιό της μέσα σε ένα ποτήρι σαμπάνιας. Οι Russian tycoons συνεχίζουν να κάνουν κάτι σαν… επέλαση στο πλέον φημισμένο και ακριβό spot των Γαλλικών Αλπεων. Το opening του «NAMMOS» στην Courchevel έχει δημιουργήσει κλίμα τρελού ενθουσιασμού στις τάξεις των ρώσων μεγαλοεπιχειρηματιών. Οι ρώσοι ολιγάρχες έχουν περάσει απίστευτες στιγμές διασκέδασης στο resto-beach bar στην παραλία της Ψαρούς. Η Mykonian άμμος με το άγγιγμα ενός μαγικού ραβδιού από real diamonds μπορεί να… πάρει τη μορφή κατάλευκου, υπέροχου, κουρσεβέλιου χιονιού. Magnifique!
Το δέντρο που διχάζει…

Φίλοι μου τηλεφωνούν από το Λονδίνο. Απολαμβάνουν τσάι στο ισόγειο του ξενοδοχείου «Claridges». Με πληροφορούν ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο lobby, χωρίς καθόλου decorations, δημιούργημα του design guru της Apple Jony Ive, διχάζει. Τα περισσότερα σχόλια είναι αρνητικά. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι ο Ive επιθυμεί να δώσει ένα «μήνυμα» μέσα από το «γυμνό» Christmas tree. Τα σαλόνια του πολυτελούς ξενοδοχείου έχουν φωταγωγηθεί γιορτινά. Το απόγευμα της Κυριακής διοργανώνεται το δημοφιλές St. Nicholas party, ένα κάλεσμα που σκοπό έχει να συγκεντρώσει χρήματα για τα πάσχοντα από σοβαρές ασθένειες παιδιά. Μέλη της σημαντικής φιλανθρωπικής οργάνωσης η Πία Γκετί, η Χέδερ Κέζνερ, η Χριστιάννα Γουλανδρή, η Μπέσσυ Λαιμού, η Τρίβι Γουότολ και άλλες γυναίκες με διεθνή ακτινοβολία.
Πούρα Αβάνας, ο Μεγάλος Ευεργέτης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής έχει σηκωθεί από τη vintage πολυθρόνα. Απολαμβάνει πούρα Αβάνας. Κοντά του μια εφημερίδα με τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα στην επικήδεια τελετή για τον Φιντέλ Κάστρο. Ο οικοδεσπότης μας αποφασίζει να ασχοληθεί με πραγματικά σημαντικά θέματα. Με ενημερώνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τίμησε για την προσφορά του (μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας) στην πατρίδα, τον πολιτισμό, την κοινωνία τον low profile Μεγάλο Ευεργέτη. Τον εμβληματικό αυτόν Ελληνα ο οποίος προσφέρει τα χρήματα για τις περίφημες συναυλίες της Φιλαρμονικής του Ισραήλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εναν άνθρωπο με βαθιά μόρφωση, γνώσεις για την τέχνη, κυρίως όμως ατέλειωτη αγάπη για την Ελλάδα που δοκιμάζεται σκληρά.
Μια σημαντική επίσης εκδήλωση, η οποία συγκέντρωσε στην πρωτεύουσα διεθνείς προσωπικότητες, ήταν η Συνάντηση των «Αθηνών – Φιλόξενες Πόλεις για τους Πρόσφυγες». Τη συνάντηση, που κέντρισε το παγκόσμιο ενδιαφέρον, διοργάνωσαν η UNESCO και το «Ιδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη». Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη διάρκεια της εκδήλωσης για το περιβάλλον, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό τίμησε τη γενική διευθύντρια της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα. Το βραβείο παρέδωσε ο πρύτανης, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος. Ακολούθησε ο χαιρετισμός της πρέσβειρας καλής θελήσεως της UNESCO Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.
Private partyμε θέμα «The Great Gatsby»
Τα θεματικά parties αποτελούν το απόλυτο trend για τη γιορτινή σεζόν. Ενα από τα πλέον low profile ζευγάρια της Αθήνας, ο Νικόλας Λυκιαρδόπουλος και η σύζυγός του Κατερίνα Κατόπη, ακολούθησαν την «τάση» η οποία δημιουργεί πραγματικό χαμό στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Πριν από μερικές ημέρες ένα ιδιωτικό gathering με Ελληνες οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στο Λονδίνο, εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1920, πραγματοποιήθηκε στο 5 Hertford Street (το εστιατόριο του πανάκριβου Loulou’s). Ο Νικόλας, ο οποίος ανήκει σε μία από τις ισχυρότερες old money οικογένειες της Αθήνας, και η Κατερίνα προσκάλεσαν καλούς φίλους σε ένα ιδιωτικό πάρτι με θέμα εμπνευσμένο από την αριστουργηματική ταινία «The Great Gatsby». Το πάρτι πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό νεοκλασικό κτίριο «Amalias 36», το οποίο οικοδομήθηκε το 1927 από τον Ν. Δ. Λυκιαρδόπουλο, παππού του Νικόλα. Στην αρχή χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία της οικογένειας. Σήμερα το Μέγαρο Λυκιαρδόπουλου, ανακαινισμένο με εξαιρετικό τρόπο, πανέμορφο, λαμπερό, αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την γκρίζα, γεμάτη σκουπίδια Αθήνα. Εχω την αίσθηση ότι οι προσκεκλημένοι (οι άνδρες ντυμένοι με tuxedo και οι γυναίκες μέσα σε χρυσά, ασημένια, λευκά εκτυφλωτικά φορέματα στο πνεύμα της δεκαετίας του ’20) κατόρθωσαν να μεταφέρουν τη μοναδική αίσθηση αυτής της εξαιρετικής ταινίας με την υπογραφή του Μπαζ Λούρμαν. Η καλλίγραμμη οικοδέσποινα Κατερίνα Κατόπη-Λυκιαρδοπούλου με ολόχρυσο φόρεμα και η Αννούσκα Ραφαήλ ήταν αυτές που συγκέντρωσαν τα περισσότερα κολακευτικά σχόλια για τις στυλιστικές τους επιλογές.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ