Το εντυπωσιακά όμορφο πρόσωπο της Θέκλας, με την πορσελάνινη επιδερμίδα, τα σαρκώδη χείλη και τις πυρόξανθες α λα Ρίτα Χέιγουορθ μπούκλες, καθρεφτιζόταν στο βαρύ κρύσταλλο ενός vintage Chateau Lafite-Rothschild. Δοκίμασα μια γουλιά από το κρασί το οποίο συνόδευε το chicken paillard rave, μία από τις δημοφιλέστερες σπεσιαλιτέ του «21 Club». Η παιδική μου φίλη τίναξε τον πλούσιο χείμαρρο των μαλλιών της. Σκέφτηκα ότι είχε επηρεαστεί έντονα από το έργο του Diego Rivera με τίτλο «Portrait of Marevna». Ο πίνακας «χτυπήθηκε» στη διάρκεια ενδιαφέρουσας δημοπρασίας του οίκου Phillips, λίγες βραδιές πριν, σε μια ιδιαίτερα υψηλή τιμή. Η Θέκλα έγερνε το κεφάλι της αριστερά, σαν να επιθυμούσε να μιμηθεί τη λατινικής καταγωγής Marevna. Το αυτοκίνητο μας μετέφερε γρήγορα από την Park Avenue στον αριθμό 21 της 52nd street. Εκεί όπου βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια το classic, πολυσυζητημένο «The 21 Club». Αφησα στην γκαρνταρόμπα το κοντό παλτό από renard με λεπτομέρειες vison rase του οίκου Fendi. Η Θέκλα μου αποκάλυψε ότι το ίδιο ακριβώς φορούσε η Μπιγιονσέ όταν μαζί με τον σύζυγό της Jay-Z επισκέφθηκαν το λαμπερό spot της Νέας Υόρκης. Εκείνο το βράδυ ο διάσημος ράπερ παρήγγειλε μπουκάλι κρασί αξίας 10.000 δολαρίων! Ειλικρινά, δεν γνωρίζω αν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνηθίζει να έχει τόσο ακριβά γούστα όσον αφορά την επιλογή των κρασιών του. Σίγουρα όμως προσέδωσε κάτι από το παλιό glamour στο club όταν λίγο μετά τη νίκη του στις εκλογές το επισκέφθηκε με τη σύζυγο και τα παιδιά του. Το μαγευτικό παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο ντεκόρ που έχει στηθεί στο πολύβουο Μανχάταν, οι big stars καθισμένοι στα τραπέζια των private clubs και τα super parties κάνουν πολλούς Ελληνες ισχυρούς του χρήματος να καταφθάνουν στο Big Apple…
Η εμμονή με τα disco parties
Τα κορίτσια γύρω μου έχουν επιλέξει φορέματα που τις κάνουν να μοιάζουν με βασίλισσες της disco. Η Τζίτζι Χαντίντ, η οποία μιμήθηκε με εκπληκτικό τρόπο τη Μελάνια Τραμπ στη διάρκεια των Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων, συνδύασε το super μίνι χρυσό φόρεμα Saint Laurent με παπούτσια AQUAZZURA. Την ίδια ακριβώς επιλογή είχε κάνει και η καλλίγραμμη ξανθιά σύζυγος γνωστού έλληνα επιχειρηματία. Ο ιδρυτής και creative director του προερχόμενου από τη Φλωρεντία διεθνούς φήμης brand Edgardo Osorio βρέθηκε άλλωστε πριν από λίγα 24ωρα στην Αθήνα, με αφορμή το opening party της νέας boutique Enny Monaco στην Κηφισιά. Η σύζυγος του επιχειρηματία αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη έχοντας «κλείσει» στις Louis Vuitton αποσκευές της πολλά ζευγάρια παπουτσιών με τη σφραγίδα του δαιμόνιου Osorio. Η πάμπλουτη Ελληνίδα καθόταν σε κοντινό τραπέζι της Χαντίντ. Σχολίαζε την τελευταία εμμονή των it girls με τα disco parties. Η νέα αυτή «μόδα» ξεκίνησε από τα private clubs της Νέας Υόρκης και εξαπλώθηκε σε διάφορες πρωτεύουσες του πλανήτη. Ενα αστραφτερό σύννεφο γεμάτο χρυσές, ασημένιες, κόκκινες και μοβ παγέτες έχει καλύψει το Μανχάταν, το Λονδίνο, το Μόντε Κάρλο και την «πτωχή» ομοιάζουσα με Σταχτοπούτα Αθήνα. Η ελληνική πρωτεύουσα, με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα και τους αστέγους να βρίσκουν καταφύγιο δίπλα στα στέγαστρα luxury hotels και γιορτινές βιτρίνες γνωστών καταστημάτων, επιμένει να φορέσει το στέμμα της πόλης-disco queen. Στα big parties που διοργανώνονται στα βόρεια και νότια προάστια το concept που επικρατεί είναι αποκλειστικά και μόνο η… Disco.
Η… disco Σταχτοπούτα Αθήνα και τα private dinners
Μεγαλοεφοπλιστές, επιχειρηματίες και οι φασαριόζες σύζυγοί τους χορεύουν επιχειρώντας φιγούρες α λα Τραβόλτα. Οι επιτυχίες των Bee Gees, Ντόνα Σάμερ και Νταϊάνα Ρος επαναφέρουν στη μνήμη τις ένδοξες εποχές της δεκαετίας του ’80.
Ο DJ στο σπίτι του Τάκη και της Θέμιδας Ζουγανέλη προτίμησε όμως μουσικές house. Στο party που πραγματοποιήθηκε σε μία από τις ωραιότερες και πλέον σικ πολυκατοικίες στην περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου. Η Θέμις γιόρταζε τα γενέθλιά της. Με τις προετοιμασίες να έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί. Στο πίσω μέρος του κτιρίου, το οποίο στεγάζει γνωστές old money οικογένειες, το προσωπικό του catering ετοίμαζε το μενού για τους προσκεκλημένους. Ετσι, τα φαγητά έφθαναν στα πιάτα τους ζεστά, φρέσκα, με υπέροχες μυρωδιές. Το party κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η οικοδέσποινα και η Λίσα Μελά ήταν οι πιο κομψές παρουσίες. Μερικές ημέρες πριν η Μικαέλα Δασκαλοπούλου, μια γυναίκα low profile, μάλλον ακριβοθώρητη, διοργάνωσε το δικό της gathering στο σπίτι της, στην Κηφισιά. Αποκλειστικά και μόνο για γυναίκες. Μικρά γεύματα για καλούς φίλους διοργάνωσαν επίσης στις κατοικίες τους τα ζεύγη Βασιλάκη και Κουτσολιούτσου. Η Ευγενία Χανδρή θα είναι η οικοδέσποινα σε private dinner την επόμενη εβδομάδα στο σπίτι της, στο Κολωνάκι. Τη συμπαθή Eugenie συνδέει στενή φιλία με τον απερχόμενο βρετανό πρέσβη Τζον Κίτμερ. Το δείπνο είναι αφιερωμένο στον ευγενή Τζον, έναν από τους καλύτερους βρετανούς πρέσβεις οι οποίοι υπηρέτησαν στην Ελλάδα. Ενα goodbye gathering με φόντο το υψηλής αισθητικής αθηναϊκό σπίτι.
Τι κρύβουν τα Christmas crackers;
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρωταγωνιστεί σε… επεισοδιακό χριστουγεννιάτικο βιντεοκλίπ έχοντας στο πλευρό του την τρομερή μαμά του. Η ξανθιά καλλίγραμμη σύζυγος του έλληνα επιχειρηματία συνηθίζει να αγοράζει exceptional Christmas crackers από το λονδρέζικο Forthum & Mason. Αμέσως μετά την επιστροφή της από το εξωτερικό ετοιμάζει ένα pre-Christmas lunch όπου τα musical whistles θα έχουν περίοπτη θέση. Η Τζίτζι Χαντίντ τραγουδάει δίπλα μας το «I’ ll be home for Christmas» του Josh Groban, όπου μικρό κορίτσι ακόμη έκανε τα φωνητικά.
Πληροφορούμαι ότι αρκετοί έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές οι οποίοι ετοιμάζονταν να μετακομίσουν από το Λονδίνο (λόγω υψηλής φορολογίας) μόνιμα στο Μόντε Κάρλο έχουν μάλλον αλλάξει γνώμη. Ως πριν από κάποιο διάστημα κρατούσες απλά στα χέρια σου ένα «χαρτί» που έλεγε ότι είσαι resident Μονακό. Εστω και αν περνούσες ένα μικρό μέρος του χρόνου στο ηλιόλουστο Πριγκιπάτο. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Εάν επιθυμείς να μετακομίσεις στην πατρίδα του πρίγκιπα Αλβέρτου, πρέπει πλέον να είσαι πραγματικά μόνιμος κάτοικος. Η Μίνα Βαλυράκη έχει ζωγραφίσει με μοναδικό τρόπο τη μαγεία των εμβληματικών πλέον αγώνων της Formula 1 οι οποίοι πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Μονακό. Αυτή τη φορά η κυρία Βαλυράκη «μετακόμισε» στην καρδιά του Μιλάνου. Η έκθεση έργων της με τίτλο «Art in Movement» πραγματοποιήθηκε στο φημισμένο Duomo. Προσωπικότητες από την Ελλάδα, την Ιταλία και τις ΗΠΑ τίμησαν την εικαστικό με τη σημαντική διεθνή παρουσία…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ