Οι χρυσαφένιες αχτίδες του ήλιου έπεφταν απαλά πάνω στα κόκκινα, μαύρα και μοβ abstracts του Stuart Davis. Το περίφημο, αξίας πολλών χιλιάδων δολαρίων έργο που ο οικοδεσπότης είχε αγοράσει σε σημαντική δημοπρασία στον Christies της Νέας Υόρκης, η vintage λάμπα του οίκου Ο’ Sullivan Antiques και το ογκώδες βιβλίο με black & white φωτογραφίες των προέδρων της Αμερικής έμοιαζαν «παγιδευμένα» σε ολόχρυσο σύννεφο. Αντικατέστησα γρήγορα τα καλυμμένα με αυθεντικά φύλλα χρυσού και τριαντάφυλλα από φίλντισι συλλεκτικά γυαλιά των Dolce & Gabbana με τα δερμάτινα κιάλια μου. Η τεράστια αυτοκινητοπομπή με τα θηριώδη μαύρα Jeep, τις λιμουζίνες, τα ασθενοφόρα, τις μηχανές της αστυνομίας και τους πάνοπλους άνδρες μόλις περνούσε τον Λαιμό της Βουλιαγμένης. Οι ηλιαχτίδες έπαιζαν και πάλι αστραφτερά παιχνίδια με τα φιμέ τζάμια του υπερθωρακισμένου αυτοκινήτου, γνωστού παγκοσμίως ως «κτήνους», το οποίο μετέφερε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Αστήρ Παλάς τον Μπαράκ Ομπάμα. Οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι βρίσκονταν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης 15 Νοεμβρίου πάνω στον όμορφο δρόμο με τους φοίνικες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σκηνές που θύμιζαν κινηματογραφική υπερπαραγωγή. Η Ελληνική Ριβιέρα, όπως άλλωστε και ολόκληρη η Αθήνα, γνώριζε πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας με αφορμή την επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ. «Αστακός η ελληνική πρωτεύουσα» σημείωναν τα διεθνή Μέσα. Κοίταξα το Lobster dress εμπνευσμένο από τα drawings (εποχής 1939) του Jean Cocteau σε σχεδιασμό του οίκου Elsa Schiaparelli. Ο τεράστιος κόκκινος αστακός πάνω στο μεταξωτό λευκό ύφασμα έμοιαζε απόλυτα ικανοποιημένος…
Το water aerobics στη Βουλιαγμένη και οι γυναικείες παρουσίες

Ελάχιστα μόλις λεπτά προτού το αυτοκίνητο περάσει την εμβληματική πλέον είσοδο του Αστέρα, το μάτι του Μπαράκ έπεσε σε μια παρέα ηλικιωμένων. Οι φιλήσυχοι κύριοι και κυρίες της τρίτης ηλικίας είχαν πάρει άδεια από την Ασφάλεια να κάνουν γυμναστική στο νερό. Ο καλογυμνασμένος president χαμογέλασε πλατιά. Ισως να σκέφτηκε ότι η επίσης ηλικιωμένη Χίλαρι Κλίντον, η μεγάλη χαμένη των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, λατρεύει το water aerobics. Η «πτωχή» Χίλαρι ακολούθησε το παράδειγμα του πρώην προέδρου Λίντον Τζόνσον, ο οποίος περνούσε αρκετό χρόνο στην πισίνα του Λευκού Οίκου. Ο αμερικανός πρόεδρος μέσα από τη σουίτα του στον Αστέρα μπορούσε να απολαύσει το εντυπωσιακό σκηνικό της Ελληνικής Ριβιέρας. Οι βίλες, η μαρίνα (η θέα στα λαμπερά yachts είχε γοητεύσει και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος φιλοξενήθηκε στον ίδιο χώρο), εφοπλιστές και επιχειρηματίες που όταν αναχώρησε ο Ομπάμα επέστρεψαν στο εστιατόριο «Matsuhisa». Είναι άλλωστε το μόνο που θα μείνει ανοιχτό μέσα στο συγκρότημα, το οποίο κλείνει με σκοπό να ανακαινιστεί. Λίγοι και εκλεκτοί αυτοί που εξασφάλισαν πρόσκληση για το δείπνο προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο. Στα φωταγωγημένα γιορτινά σαλόνια το βράδυ της περασμένης Τρίτης οι 120 προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και λίγοι –οι πιο τυχεροί –να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο-big star Μπαράκ. Δεν επιθυμώ να σταθώ σε όλα αυτά που διαδραματίστηκαν στο δείπνο προς τιμήν του Ομπάμα. Εχουμε διαβάσει τα πάντα. Επικεντρώνω την προσοχή μου στις ελάχιστες γυναικείες παρουσίες οι οποίες έδωσαν αυτό τον ξεχωριστό, όμορφο τόνο. Η σύμβουλος Ασφαλείας του Λευκού Οίκου κυρία Ράις, οι υπουργοί Τουρισμού και Πολιτισμού Ελενα Κουντουρά (με μαύρο τύπου Jackie O φόρεμα) και Λυδία Κονιόρδου (με πάντα… κουλτουρέ touch στο outfit), η υπέρκομψη πρέσβειρα της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η εντυπωσιακή πάντα Μαριάννα Λάτση. Οσο για αυτούς που το πρωί της Τρίτης χαιρετούσαν από τα μπαλκόνια της Ηρώδου Αττικού τον Μπαράκ; Ηταν οι ένοικοι της «κολλητής», εξαιρετικής αρχιτεκτονικής πολυκατοικίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Ενα κτίριο στο οποίο κατοικούν μέλη των οικογενειών Πατέρα, Φιξ κ.ά. Κάπου εκεί στον κήπο τρυπώνει και ο δημοφιλής γκρίζος γάτος όταν «δραπετεύει» από το Μαξίμου.
Διαμάντια και αθηναϊκά gatherings

Τα κοσμήματα της προσωπικής σειράς QVC της κυρίας Τραμπ είναι γεμάτα μπριγιάν και σμαράγδια, με τα ογκώδη δαχτυλίδια να έχουν τον πρώτο λόγο. Οταν η Μελάνια δεν φοράει τα δικά της μπιζού επιλέγει αυτά των Αμερικανών Mark Alary (στενού φίλου και πρώην συνεργάτη του Μάρκ Τζέικομπς) και Spinelli Kilcollin που στην Αθήνα τα «συναντάμε» στις βιτρίνες του Jewelry Concept Store της Ιλεάνας Μακρή. Πληροφορούμαι ότι η Ιλεάνα, η οποία βρισκόταν αυτό το διάστημα στις ΗΠΑ, ετοιμάζεται μέσα στον Δεκέμβριο να υποδεχθεί διάσημες σχεδιάστριες κοσμημάτων που η ίδια φιλοξενεί στο κατάστημά της στο Κολωνάκι. Η Ιλεάνα με τις πρωτοποριακές ιδέες, οι σχεδιάστριες Ευγενία Νιάρχου και Delphina Delettrez της οικογενείας Fendi και ένα «μπουκέτο» από ενδιαφέροντα gatherings όσο προχωρούμε προς τα Χριστούγεννα: Το lunch της συζύγου ενός από τους μεγαλύτερους έλληνες εφοπλιστές στην κατοικία τους στο Καβούρι. Το πάρτι με θέμα «Cotton Club» το οποίο διοργανώνει στο «Zonars» η Ηρώ Βαχάρη-Καμπάνη. Το κάλεσμα του ζεύγους Σπύρου Διβάνη με φόντο επίσης το ειδυλλιακό τοπίο του Καβουρίου. Ο γάμος της κόρης του γνωστού εφοπλιστή Αγαπητού.
Μετά το τέλος της επίσκεψης Ομπάμα η Βουλιαγμένη και το Καβούρι απέκτησαν και πάλι το γνωστό χαλαρό τους ύφος. Ενα ψηλό, μελαχρινό, εκθαμβωτικά όμορφο κορίτσι φωτογραφίζεται με φόντο τον δρόμο με τους φοίνικες. Το νεαρό μοντέλο Ντιάνα Χομπζίλα με προτάσεις για διεθνή καριέρα μού θυμίζει την Κένταλ Τζένερ
Το χρυσό δίπλα στα αεροπλάνα των χρεοκοπημένων
O κατακόκκινος εκτυφλωτικός αστακός πάνω στο φόρεμα κλέβει την παράσταση στην κατοικία της Βουλιαγμένης. Ακριβώς όπως η emperor red γραβάτα του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου όταν υποδέχθηκε τον Ομπάμα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η ρουμάνα designer Roxana Butharu, αγαπημένη της νέας –σλοβενικής καταγωγής –Πρώτης Κυρίας Μελάνια Τραμπ σχεδιάζει sexy φορέματα και ολόσωμες φόρμες σε κόκκινο χρώμα. Τα εφετινά Χριστούγεννα ίσως είναι τα τελευταία που το ζεύγος Τραμπ θα περάσει στο κοσμοπολίτικο Ασπεν του Κολοράντο. Το ολόχρυσο ιδιωτικό αεροπλάνο του εκκεντρικού Ντόναλντ, ο οποίος αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου 2017, συνήθιζε να «παρκάρει» δίπλα σε αυτά άλλων tycoons. Κοντά στο Boeing 757-200 και κάποια άλλα ιδιοκτησίας ελλήνων ισχυρών του χρήματος. Δύο από αυτούς οι οποίοι διέμεναν σε υπερπολυτελή σαλέ οδηγήθηκαν στη χρεοκοπία με εκκωφαντικό μάλιστα τρόπο. Οι συγκεκριμένοι κύριοι συνήθιζαν αμέσως μετά το Ασπεν να «οδηγούν» τα αεροσκάφη τους στο St. Barth. Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Μελάνια Τραμπ γνωρίζει ότι οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας «επηρεάζουν» τις πολύτιμες πέτρες.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ