Η γάτα Μαρέλα μοιάζει να έχει πάρει έναν μικρό υπνάκο πάνω στον καναπέ του «Blakes Below Bar». Το κατάλευκο τρίχωμά της έρχεται σε αντίθεση με το σκούρο γκρι ακριβό υλικό με το οποίο η διάσημη interior designer Anouska Hempel κάλυψε τα έπιπλα του πλέον πολυσυζητημένου spot αυτή τη στιγμή στη βρετανική πρωτεύουσα. Η Γκρέτα Γκάρμπο μέσα από την ασπρόμαυρη φωτογραφία στον τοίχο του πλήρως ανακαινισμένου από τον περασμένο Σεπτέμβριο «Β.Β.Β.» χαμογελάει ειρωνικά. Τα εξωτικά πουλιά στην τεράστια ταπισερί με τα λευκά, κόκκινα και πράσινα χρώματα κουνούν «ανήσυχα» τα φτερά τους. Κανείς δεν πιστεύει ότι το πανέμορφο κατοικίδιο ράτσας Khao Manee κοιμάται πραγματικά! Η Μαρέλα ανοίγει τα μάτια της. Εχουν διαφορετικά χρώματα. Το ένα είναι μπλε και το άλλο καστανό. Ο Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής, κορυφαίος πελάτης του πολυτελούς «Blakes Hotel London» στο South Kensington, μπορεί να κουβαλάει τη γάτα του ακόμα και στο εσωτερικό του bar. O κ. Κασσανδρής τής χάρισε το όνομα της Μαρέλα Ανιέλι. Η συγκεκριμένη ράτσα άλλωστε θεωρείται σύμβολο τύχης, πλούτου και ευημερίας. Η Μαρέλα παρακολουθεί τα πάντα. Στη διάρκεια των ταξιδιών της «επιτρέπει» στον κύριό της να διηγείται καθημερινές ιστορίες με την ίδια στο επίκεντρο. Η γάτα-λευκό κόσμημα είναι παρούσα σε σημαντικά επιχειρηματικά deals και λαμπερά κοινωνικά γεγονότα ενώ μαζί με αγαπημένες «συναδέλφους» της διαφορετικής, πάντα όμως σπάνιας πανάκριβης ράτσας απασχολούν με τη «δράση» τους κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες στη διάρκεια επεισοδιακών συζητήσεων στην ελληνική Βουλή. Τα προηγούμενα 24ωρα ήταν πράγματι εκρηκτικά. Εντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις, super glamorous γάμοι, private dinners, top επιχειρηματίες και εφοπλιστές να κυκλοφορούν στην πόλη με στίφη από bodyguards…
Πάθος για την ηλεκτρονική μουσική
Η γάτα ράτσας Khao Manee κουνάει τα πόδια της ρυθμικά όταν παρακολουθεί το χιουμοριστικό βίντεο με τους Τραμπ – Κλίντον να «τραγουδούν» μαζί το γνωστό κομμάτι «Time of my life». Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής επιμένει ότι οι μουσικές επιλογές στο γαμήλιο party του ζεύγους Στέλιου Ιωάννου – Αλίνας Ξύδη ήταν πολύ καλές. Εστω και αν στη «λίστα» δεν υπήρχαν κομμάτια «κλασικά», όπως το προηγούμενο. Ο γιος του γνωστού μεγαλοκατασκευαστή και διεθνούς φήμης συλλέκτη Δάκη Ιωάννου (ασχολείται με τον ναυτιλιακό βραχίονα του οικογενειακού επιχειρηματικού group) είναι λάτρης της ηλεκτρονικής μουσικής. Ο Στέλιος αφιερώνει σημαντικό μέρος του χρόνου του στα «μουσικά του ταξίδια». Αυτά που ξεκίνησαν σαν χόμπι. Σήμερα ο κ. Ιωάννου ανεβαίνει στα decks μεγάλων clubs της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πολλές φορές έχει δίπλα του παγκοσμίου εμβέλειας DJs, όπως ο Τιέστο ή ο Diablo, τον οποίο μάλιστα είχε προσκαλέσει στην Κέρκυρα αποκλειστικά και μόνο για τα εγκαίνια παραλιακού bar με τη δική του επιχειρηματική σφραγίδα. Το wedding party πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό, το οποίο είχε στηθεί στο ξενοδοχείο «Intercontinental», επί της λεωφόρου Συγγρού. Λίγες μέρες πριν, πολυμελή συνεργεία έστηναν ειδικές κατασκευές, έκαναν δοκιμές, πρόβες, όλα αυτά δηλαδή που θα οδηγούσαν σε μια τέλεια οργανωμένη βραδιά.
Ο πράκτωρ 007, το ζεύγος Assouline, η Βέτα, η Χάλα

Ο Ντάνιελ Κρεγκ κάνει λαμπερή είσοδο στο «Beast», ένα από τα πλέον trendy σήμερα εστιατόρια στο Λονδίνο. Παραγγέλνει whole Norwegian King Crab και αμέσως μετά Australian Chauteaubriand. Χαμογελάει με σιγουριά. Οι παραγωγοί άλλωστε των ταινιών James Bond του προσφέρουν αστρονομικά ποσά για να κρατήσει και πάλι τον ρόλο του πράκτορα 007. Σε κοντινό τραπέζι το ζεύγος Πρόσπερ και Μαρτίν Ασουλίν, ιδιοκτήτες του ομώνυμου εκδοτικού οίκου, απολαμβάνουν το φαγητό τους μαζί με τη Βέτα ΣτεφανίδουΤσουκαλά και τη νεαρή κόρη της Λώρα. Μετά την πολυτελή έκδοση της ASSOULINE «Living next to Delphi», με την υπογραφή της κυρίας Τσουκαλά, η συνεργασία ανανεώνεται και εξελίσσεται με πολύ δημιουργικό μάλιστα τρόπο. Το κομψό κτίριο «VST» στα βόρεια της πόλης θα φιλοξενεί αποκλειστικά τα εμβληματικά «προϊόντα» ενός από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους εκδοτικούς οίκους στον πλανήτη. Η έκδοση με τη μυθική ζωή στα Χάμπτονς, η νέα με τα luxury cars και το καινούργιο βιβλίο «LEE», που έγραψε η Λι Ράτζιβιλ, αδερφή της Τζάκι Κένεντι-Ωνάση, γνωρίζουν παγκόσμια επιτυχία. Αρκετά πιο μακριά, στα νότια προάστια της Αθήνας, ο διάσημος καρδιολόγος Ντίλος Κόνγκροβ και άλλες σημαντικές προσωπικότητες από τον διεθνή χώρο της ιατρικής, της επιστήμης, του πνεύματος και της επιχειρηματικότητας, συναντήθηκαν στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης για το Annual Board Meeting του Cleveland Hospital (βρίσκεται στο Οχάιο των ΗΠΑ).
Η ωραία ξανθιά Σάφια, πρώην σύζυγος του σαουδάραβα κροίσου Αλ Ρασίντ, τρώει σπαγγέτι στο κολωνακιώτικο «CAPANNA». Η Χάλα Χούρι, η πιο εντυπωσιακή ίσως γυναίκα που κυκλοφορεί στην πρωτεύουσα –ιδιαίτερα όταν επιλέγει μίνι φορέματα Balmain και δαντελένιες φόρμες -, επιμένει ότι το «Salon de Bricolage», που άνοιξε τις πύλες του την προηγούμενη εβδομάδα, είναι το best χειμερινό spot…

Black & white σκηνικό και ένας… πρίγκιπας

Παρακολουθούσα τις ατέλειωτες προετοιμασίες στο «Intercontinental» κρυμμένη πίσω από το μπλε μεγάλο γλυπτό του Λάππα το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του hotel ιδιοκτησίας της οικογένειας Ιωάννου. Το βράδυ της γαμήλιας δεξίωσης υπήρχε τρομερό security μέσα και έξω από το ξενοδοχείο. Η Αλίνα φορούσε παραμυθένιο haute couture νυφικό by Celia Kritharioti. Φόρεμα της international ελληνίδας σχεδιάστριας είχε επιλέξει και η Δούκισσα Νομικού. Η ωραία Δούκισσα συνόδευε τον σύντροφό της Δημήτρη Θεοδωρίδη, ο οποίος ήταν ο κουμπάρος του ζευγαριού. Το μοντέλο – παρουσιάστρια «αιχμαλώτισε» μάλιστα τη νυφική ανθοδέσμη όταν η Αλίνα την πέταξε στον αέρα. Οι αίθουσες του «Intercontinental» είχαν «βαφτεί» total black, ενώ από το ταβάνι κρέμονταν κατάλευκα λουλούδια. Το συγκρότημα «Μέλισσες» και οι djs έπαιζαν μουσική, πολλοί χόρευαν σε τρελούς ρυθμούς, ενώ κάποιοι άλλοι «διάβαζαν» τα μικρά κομψά καρτελάκια πάνω στα τραπέζια. Οι Στέλιος – Αλίνα παρακαλούσαν μέσα από αυτά τους καλεσμένους να μην τραβούν φωτογραφίες με τα κινητά τους. Μερικοί από τους προσκεκλημένους «τσιμπούσαν» ακόμα ένα κομμάτι γαμήλιας τούρτας. Συζητούσαν για την εξαιρετική συνεργασία του Δάκη Ιωάννου στην Κύπρο με τον παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Ζαν Νουβέλ. Με διαφορά κάποιων ωρών ένας ακόμα γάμος –πριγκιπικός αυτή τη φορά –πραγματοποιήθηκε στη γειτονική Αλβανία. Ο πρίγκιπας Λέκα Β’ παντρεύτηκε στο δημαρχείο των Τιράνων την ηθοποιό Ελία Ζαχαρία. Ηταν εκεί η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η Φαράχ Ντιμπά, η αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου πριγκίπισσα Ειρήνη, ο prince Μάικλ του Κεντ, η Μαρίνα Καρέλλα και 100 ακόμα γαλαζοαίματοι και jet setters. Μμμ! Τι glamour η Αλβανία!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ