Η Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας πίστευε ότι τα σμαράγδια έχουν την ίδια ακριβώς αξία με την δημιουργία ενός μεγαλειώδους στρατού ο οποίος μπορούσε να κατακτήσει τον κόσμο. Η Αικατερίνη δεν αποχωριζόταν τα αγαπημένα της emeralds ούτε τις στιγμές που βρισκόταν στο κρεββάτι της. Μια πανίσχυρη γυναίκα η οποία ένοιωθε να την «αιχμαλωτίζει» αυτό το υπέροχο χρώμα των σπάνιων σμαραγδιών. Πολλά χρόνια αργότερα η Ελίζαμπεθ Τέιλορ αισθανόταν την ίδια αγάπη για την πανάκριβη πέτρα που συνήθιζε να στολίζει τα κολλιέ τα οποία άστραφταν πάνω στο ντεκολτέ της. Ο Ρίτσαρντ Μπάρτον φρόντιζε να ικανοποιεί το ατέλειωτο πάθος τη Λιζ για μοναδικής αξίας συλλογές κοσμημάτων. Τα σμαράγδια ταίριαζαν με το πράσινο των ματιών της κινηματογραφικής «Κλεοπάτρας». Σμαράγδια ρουμπίνια, ζαφείρια και πολλά πολλά διαμάντια. Ένα μάλιστα τεράστιο σπάνιο διαμάντι 69 καρατίων έλαβε το όνομα των μεγάλων σταρς. Πρόκειται για το πολυσυζητημένο Taylor – Burton Diamond. Κάποια από τα κομμάτια που ο Μπάρτον χάρισε στη Τέιλορ αποκτήθηκαν αργότερα από τον οίκο Graff. Η λάμψη των διαμαντιών και τα εκατομμύρια δολλάρια. Το σλόγκαν του περίφημου brand διαμαντιών De Beers «A diamond is forever». Οι ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη να κυκλοφορούν με τα κοσμήματα από τις συλλογές μεγάλων οίκων. Η Αντζελίνα Ζολί δημιούργησε τεράστια αίσθηση όταν πριν μερικά χρόνια εμφανίστηκε σε party στο Λος Άντζελες με δύο μεγάλα «κολλητά» σαν φούσκες ρουμπίνια στα αυτιά της. Τα σκουλαρίκια έφεραν την υπογραφή του οίκου Van Cleef & Arperls. Λίγο αργότερα η Ζολί αποκάλυψε ότι τα μοναδικής ομορφιάς ρουμπινένια σκουλαρίκια ήταν δώρο του Μπραντ Πήτ. Η ωραία Αντζελίνα γυναίκα με κοινωνικές ευαισθησίες ακτιβίστρια υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πάνω από όλα όμως γυναίκα. Τα μακριά φορέματα των οίκων Elie Saab Atelier Versace Carolina Herrera πρέπει πάντα να συνδυάζονται από πανάκριβα διαμάντια.

Ο Τζόνι Ντεπ θα συνεχίσει τώρα να αγοράζει διαμάντια στην Αντζελίνα;

Τελικά ο Μπράντ Πήτ ξόδευε μεγάλα χρηματικά ποσά για να αγοράζει κοσμήματα στην Αντζελίνα; Οι φήμες αναφέρουν ότι μετά την κατάθεση αίτησης διαζυγίου από τη πλευρά της Ζολί ξεκινάει (μεταξύ άλλων) ο μεγάλος πόλεμος των διαμαντιών. Στην συλλογή της Αμερικανίδας σταρ βρίσκεται μια τεράστια συλλογή από σπάνιες πέτρες που οι στενοί φίλοι του Μπράντ λένε ότι αποτελούσαν για το ζευγάρι κάτι σαν… επένδυση. Έργα τέχνης κοσμήματα και συλλεκτικά αυτοκίνητα. Όλα αυτά αποτελούσαν κάτι σαν… αξεσουάρ στις βίλλες τους στο Λος Άντζελες την Nέα Ορλεάνη το Λονδίνο και την Νότιο Γαλλία. Διαμάντια σμαράγδια και ρουμπίνια δίπλα στις μπουκάλες με το εκλεκτό ροζέ κρασί παραγωγής του εξαιρετικής ομορφιάς κτήματος στην South France.

Μυθικές γυναίκες και η λάμψη των διαμαντιών

Ποιες άλλες όμως γυναίκες λάτρευαν και λατρεύουν τα ακριβά κοσμήματα; Κάποιες από αυτές είναι μυθικές προσωπικότητες. Οι «σκοτεινές» από τον χρόνο φωτογραφίες τους ή τα πορτραίτα τους τις «απεικονίζουν» με ογκώδη εντυπωσιακά μπιζού. Η αυτοκράτειρα Θεοδώρα του Βυζαντίου λάτρης των μεγάλων κοσμημάτων χάρισε έμπνευση σε πολλές από τις λεγόμενες Βυζαντινές συλλογές. Ακόμα και οι σημερινοί μοντέρνοι οίκοι κοσμημάτων «μελετούν» τις συλλογές της πανίσχυρης συζύγου του Ιουστινιανού για να δημιουργήσουν μοναδικά κοσμήματα για τις συλλογές τους. Ο οίκος MARC BICEGO παρουσίασε μακριά σκουλαρίκια με ρουμπίνια χρυσό και σμαράγδι που θυμίζουν έντονα αυτά που φορούσε η Θεοδώρα.

Η Τζάκι και τα … αρχαία αντίγραφα, η Ζιζέλ η Τζούλιαν και η Chopard

Η Τζάκι Ωνάση ήταν μια γυναίκα η οποία επίσης έτρεφε μεγάλη αδυναμία στις συλλογές «βγαλμένες» μέσα από την Ελληνική ιστορία. H fashion icon σύζυγος του Αριστοτέλη Ωνάση αγαπούσε τα μπιζού – αρχαία αντίγραφα. Αγόραζε πολύ συχνά κομμάτια από τις συλλογές των Λαλαούνη και Ζολώτα. Η Τζάκι είχε όπως είναι γνωστό ιδιαίτερη αδυναμία στις πέρλες και τα διαμάντια Harry Winston. Η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό είχε αποκτήσει επίσης εξαιρετικά ογκώδη σετ της συλλογής Ζολώτα. Η σύζυγος του Εμίρη του Κατάρ λατρεύει τα διαμάντια και ρουμπίνια. Η γοητευτική Σεϊχα Μόζα ταξιδεύει συχνά με το ιδιωτικό της αεροπλάνο στην Γενεύη και το Λονδίνο για να αγοράσει μπιζού από τους Graff Cartier Bulgari Boucheron.

Η Μπιγιονσέ επιλέγει συχνά τα σκουλαρίκια με ροζ διαμάντια και άκουα μαρίνες του Oscar Heyman. H Κέιτ Μοςς και η Ζιζέλ Μπούντχεν τα διαμάντια του David Yurman.

Η Τζένιφερ Λόπεζ η Τζούλιαν Μουρ η Αλεσάντρα Αμπρόσιο η Πέτρα Νέμκοβα επιλέγουν Chopard. Η Λεά Σεϊντού, η Ιζαμπέλ Ιπέρ η Ζιλιέτ Μπινός εμφανίστηκαν στο γκαλά για τα 70 χρόνια του Φεστιβάλ των Καννών με κοσμήματα του παγκόσμιου φήμης Ελβετικού οίκου που φέρει τη σφραγίδα της tres chic Καρολίν Σόυφλε.

Οι καλύτεροι φίλοι της Μαίρυλιν και της Κίμ

Τελικά τα διαμάντια παραμένουν ακόμα και σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικά εποχές οι καλύτεροι φίλοι των κοριτσιών. Η Μαίρυλιν Μονρόε άλλωστε «ανέβασε» τις παγκόσμιες πωλήσεις κοσμημάτων όταν τραγούδησε το «Diamonds» και αν η θεά Μαίρυλιν άφησε την σφραγίδα της στην παγκόσμια showbusiness τραγουδώντας «τυλιγμένη» σε κόκκινο σατέν και ογκώδη white diamonds η Κιμ Καρντάσιαν δέχθηκε διαμαντένιο δαχτυλίδι από τον Κάνιε Γουέστ. Είναι το δεύτερο μετά το πανάκριβο δαχτυλίδι που της χάρισε τρία χρόνια πριν. Ένα υπέροχο διαμάντι της Lorraine Schwartz.