Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του. Προσπάθησα να σκουπίσω τα δάκρυά του με τις «άκρες» από το ολόχρυσο metallise μαντό της φθινοπωρινής κολεξιόν του οίκου Lanvin. Ο μπάτλερ Σουλπίκιος έσπευσε να του κάνει αέρα με το «Scream», νέο βιβλίο της συγγραφέως-δημοφιλούς celebrity στη Νέα Υόρκη Tama Janowitz. Ηταν η στιγμή που οι νεαροί υπάλληλοι διεθνούς εμβληματικού οίκου δημοπρασιών «αποκάλυπταν» τον πίνακα του Τζον Κόνσταμπλ. Καταπράσινα λιβάδια, ειδυλλιακές σκηνές στη φύση, ζώα, χρυσαφένια χρώματα παντού. Σκέφτηκα ότι το συγκεκριμένο έργο ταίριαζε απόλυτα στην ψυχολογία του παιδικού μου φίλου. Ο ισχυρός πλοιοκτήτης τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρουσίαζε μια… έντονη βουκολική διάθεση. Αισθανόταν την ανάγκη για επιστροφή στα λατρεμένα χώματα των παππούδων του, οι οποίοι υπήρξαν σημαντικοί φεουδάρχες. Τα βοσκοτόπια της οικογένειας σε ιδιόκτητα νησιά του Ιονίου, τα πρόβατα, οι αγελάδες, οι βοσκοί που έμοιαζαν με τον… Γιάννη Βόγλη στη λαοφιλή black & white ταινία «Κορίτσια στον ήλιο». Ο κ. Ευπαλίδης εκτός από υπερσύγχρονα τάνκερ, πολυτελή διαμερίσματα και μυθικές βίλες διαθέτει τρία private islands με τεράστια βοσκοτόπια. Παρ’ όλα αυτά ο πλοιοκτήτης δεν θέλησε ποτέ να δημιουργήσει το δικό του «Βοσκοτόπι TV». Είμαι σίγουρη ότι μετά τα τραγελαφικά γεγονότα με «φόντο» το πολιτικό-επιχειρηματικό σκηνικό της χώρας η δημιουργία του «Φουστανέλα TV» θα αποτελούσε εξαιρετικά ευχάριστη νότα.
Τα βοσκοτόπια, η Μαντόνα και μια… Lady
O προσωπικός τραπεζίτης του αρχιφεουδάρχη κ. Ευπαλίδη πιστεύει ότι το «χτίσιμο» του καναλιού με έμβλημα τη made by Jean-Paul Gaultier φουστανέλα θα στοιχίσει κάτι λιγότερο από τον πίνακα του Κόνσταμπλ. Ο Ντίντης περπατούσε πριν από λίγες μέρες στα βοσκοτόπια έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του top model Τζίτζι. Πολύ κοντά στην Ιθάκη με τα ειδυλλιακά τοπία και την εντυπωσιακή βίλα της old money εφοπλιστικής οικογένειας Γράτσου (εκεί όπου φιλοξενήθηκε η Μαντόνα) αγκυροβόλησε το luxury yacht «Lady Lara». Ο μεγαλογαιοκτήμων παρακολουθούσε μέσα από τα χειροποίητα δερμάτινα Hermes κιάλια το πλωτό βασίλειο του μεγιστάνα (με καταγωγή από το Καζακστάν) Αλεξάντερ Μακέβιτς να «λικνίζεται» στα σμαραγδένια νερά του Ιονίου. Το super yacht, δημιούργημα των ναυπηγείων Lurssen, δεν είναι το μόνο που συνεχίζει να κάνει φθινοπωρινές βόλτες στις ελληνικές θάλασσες. Μερικά από τα πολυτελέστερα mega yachts του κόσμου «κυκλοφορούν» στο Ιόνιο, στο Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα, ακόμα και σε αυτά τα φιλόξενα νερά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Tea time και η διεθνής Αρτεμις
Τα super models περνούν την πόρτα του πολυτελούς «Brown’s Hotel» στην καρδιά του Mayfair. Μία από αυτές φοράει το trench από βινύλ του Valentino. Κάποιες άλλες τις μπότες «Lily» του οίκου Saint Laurent, κατασκευασμένες από χρυσό πύθωνα. Ολα τα μεγάλα ονόματα του fashion world που βρέθηκαν αυτές τις μέρες για τη μεγάλη γιορτή της μόδας στη βρετανική πρωτεύουσα απολαμβάνουν το τσάι τους στο ισόγειο του ξενοδοχείου το οποίο «τρέχει» η κόρη του sir Ρόκο Φόρτε, Λίντια Φόρτε-Χανδρή. Τα κορυφαία private parties πραγματοποιούνται όμως στον νέο χώρο που δημιούργησε ο Ρόμπιν Μπίρλεϊ πάνω από το resto «5 Hertford Street» μέσα στο private club «Loulou’s». Η γκαλερί του Λάρι Γκαγκόζιαν στην Davies Street είναι γεμάτη από κόσμο. Ο τρομερός Λάρι έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την έκθεση «Giles» η οποία εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στην αθηναϊκή «Gagosian». Η νεαρή όμορφη Αρτεμις Μπαλτογιάννη, η οποία κατοικεί μόνιμα στο Λος Αντζελες, είναι η curator της ομαδικής έκθεσης με τη συμμετοχή παγκοσμίου φήμης εικαστικών. Η art dealer, η οποία έχει σπουδάσει Θεωρία της Τέχνης στο Goldsmith του Λονδίνου, ήταν αμέσως μετά το τέλος της έκθεσης η οικοδέσποινα του casual dinner party στο «Zonars». Την προηγούμενη ημέρα η jet setter Λούλα Γουλανδρή, πρόεδρος του top «Eagles Club» στο Γκστλάαντ, απολάμβανε στο κλασικό εστιατόριο το φαγητό της μαζί με τον καλό της φίλο Γιάννη Πλουμή.
Η βάπτιση Κοπελούζου, ο Ζούμπιν και η… μαύρη γόβα!
Τα τεράστια ροζ-ιβουάρ λουλούδια, τα κρυστάλλινα ποτήρια και τα τραπεζομάντιλα σε απαλά χρώματα δημιουργούν ένα «τρυφερό» σκηνικό μέσα στους κήπους της κατοικίας Κοπελούζου. Γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της προηγούμενης Κυριακής στους τεράστιους χώρους της κατοικίας των Δημήτρη και Χρήστου Κοπελούζου στα βόρεια προάστια. Ο Χρήστος και η Τερέζα Κοπελούζου βάφτισαν τις δύο πολύ όμορφες κόρες τους, δυόμισι ετών και 10 μηνών αντίστοιχα. Τα κοριτσάκια έλαβαν τα ονόματα Σάντυ (από τη γιαγιά της Σάντυ Κοπελούζου) και Αλίκη. Νονοί ήταν ο εφοπλιστής Γιάννης Μαυρής και η δημοφιλής τηλεπαρουσιάστρια Τατιάνα Στεφανίδου.
Κατηφορίζω από τα βόρεια προάστια στο κέντρο της πόλης. Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ανεβαίνει στο roof garden της «Μεγάλης Βρεταννίας». Μαζί του ο διάσημος μαέστρος (διηύθυνε πάλι τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ στην Αθήνα) Ζούμπιν Μέτα. Οι δύο άνδρες μαζί με τις συζύγους τους και τον τρομερό ιμπρεσάριο του Μέτα Αϊβι δοκίμασαν παραδοσιακό μουσακά. (Μερικές ώρες πριν στην privee αίθουσα αποκλειστικά για τα drinks των VIP η Μαρίνα Καρέλλα, η Δήμητρα Φιλίππου, η κόμισσα Σοφί Βάντερντορφ και η Ηρώ Κόβα έκλεψαν την παράσταση με outfits σε σμαραγδί και φλοράλ.). Κάτι μυρίζει υπέροχα στον αέρα της «Μεγάλης Βρεταννίας». Το άρωμα «Good Girl» της Carolina Herrera σε συσκευασία μαύρης γόβας έχει «καλύψει» όλους τους χώρους του hotel μετά το τέλος της μεγάλης δεξίωσης με αφορμή την παρουσίασή του στο «Ball room». Magnifique!
Ο άραβας μεγιστάνας, οι Βραζιλιάνες και τα διαμάντια
Ρώσοι, άραβες, τούρκοι και ινδονησιανοί μεγιστάνες του πλούτου, μπάντες που έφθασαν από την Τζαμάικα, βραζιλιάνες χορεύτριες και εκθαμβωτικά ωραίες γυναίκες με αμύθητης αξίας διαμάντια. Ολα αυτά δημιουργούσαν σκηνικό Saint Tropez. Το γαμήλιο πάρτι άλλωστε του σαουδάραβα tycoon Φαρς Γκαντούρ με την Ντίνα Σααμπάν ήταν προγραμματισμένο να γίνει στη Νότια Γαλλία. Τελικά επέλεξαν το προηγούμενο weekend την Αθηναϊκή Ριβιέρα και το «Island». Ο Φαρς είναι ιδιοκτήτης της διεθνούς Wanda Capital, εταιρείας που ασχολείται με την τεχνολογία και τα media. Η νύφη είναι designer γνωστή στον αραβικό κόσμο. Οι θαλαμηγοί των μεγιστάνων είχαν δέσει στον όρμο μπροστά από το λαοφιλές spot. Η μπάντα έπαιζε όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι Βραζιλιάνες χόρευαν ξέφρενα, οι ακριβοπληρωμένοι d.j. είχαν φτάσει από την Ιμπιζα. Το ζευγάρι μετά το γαμήλιο ταξίδι επιστρέφει στο Ντουμπάι. Το διαμάντι της διάσημης τουρκάλας σχεδιάστριας Αρζού, συζύγου του τούρκου πολυεκατομμυριούχου, ξέφυγε από το αφτί της Τζίτζι. Γλίστρησε δίπλα στο προβατάκι που τριγύριζε στο βοσκοτόπι. Ο αμερικανικής καταγωγής Αγγελος της Victoria’s Secret Ντέβον Γουίντσορ έχασε το δικό της μπριγιαντένιο σκουλαρίκι στα παρασκήνια του λονδρέζικου fashion week.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ