Οι φράουλες και τα βατόμουρα στο μέγεθος του περίφημου ρουμπινοφόρου δαχτυλιδιού με την υπογραφή Stephen Webster είχαν σταματήσει τον τρελό χορό τους μέσα στο μισογεμάτο ποτήρι σαμπάνιας. Η Ντρι Χεμινγκγουέι χάιδεψε με τις άκρες των δαχτύλων της το μπουκάλι με το Clos de La Roche Laurent Ponsot.

Τα βαθυκόκκινα κύματα του κρασιού που είχε φθάσει με ειδική πτήση από το Morey-Saint-Denis καθρεφτίζονταν στο πανάκριβο κόσμημα του βρετανού designer. Η εγγονή του νομπελίστα συγγραφέα αισθανόταν έντονα ικανοποιημένη. Η κόρη της Μάριελ Χεμινγκγουέι κατόρθωσε να «αρπάξει» το δαχτυλίδι μέσα από τα χέρια της Μαντόνα και του Τζόνι Ντεπ, οι οποίοι είναι φανατικοί πελάτες του Webster. Το βιβλίο του Ερνεστ Χεμινγκγουέι «Για ποιον χτυπά η καμπάνα» βρισκόταν ακριβώς δίπλα σε αυτό του Amor Towles με τίτλο «Ενας Gentleman στη Μόσχα». Η Ντρι επεσήμανε ότι ο grandfather Ερνεστ συνήθιζε να περνάει τον χρόνο του στο «Barclay Hotel» του Μανχάταν.

Το πλήρως ανακαινισμένο νεοϋορκέζικο ξενοδοχείο, η σουίτα, το ολονύχτιο πάρτι, τα άδεια ποτήρια και μπουκάλια με συλλεκτικές σαμπάνιες και κρασιά. Ολα αυτά αποτελούσαν πολύτιμα… απομεινάρια μιας ξέφρενης βραδιάς με δυνατές μουσικές, ατέλειωτους χορούς και πανέμορφα κορίτσια. Οι ουρανοξύστες του Big Apple φαντάζουν απερίγραπτα «γοητευτικοί» έτσι όπως τους κοιτάζεις μέσα από τις τεράστιες τζαμαρίες των luxury διαμερισμάτων…


Οι «πτωχοί» εφοπλιστές και τα διαμάντια

Τα καινούργια ολόχρυσα δερμάτινα καπέλα με την καμέλια, κάτι μεταξύ κράνους και… κατσαρόλας, της Chanel κάνουν θραύση στη Νέα Υόρκη. Ο ισχυρός άνεμος «ταξιδεύει» τα κίτρινα φύλλα του Central Park στη Fifth Avenue και στο εμβληματικό «The Pierre». Εκεί όπου έμεναν μόνιμα σχεδόν νέα φιλόδοξα ονόματα του ελληνικού εφοπλισμού. Ηταν η εποχή που οι σημερινοί «μεγάλοι» προσπαθούσαν να δημιουργήσουν υψηλές διεθνείς γνωριμίες με αμερικανούς μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι περισσότεροι τα κατάφεραν.

Οι πλατινομαλλούσες σύζυγοί τους μπορούν τώρα να κάνουν βόλτες και υπερβολικού κόστους αγορές στο εκθαμβωτικό Bergdorf Goodman της Πέμπτης Λεωφόρου. Το βραχιόλι από χρυσό και white diamonds του έλληνα σχεδιαστή Yannis Sergakis, αξίας κάποιων χιλιάδων δολαρίων, «δίπλα» σε ιστορικά ονόματα, όπως οι οίκοι Cartier, Boucheron, Van Cleef & Arpels, τραβάει το ενδιαφέρον συζύγου αμερικανού billionaire. Ο Σεργάκης πριν από λίγο καιρό δέχθηκε τις ζεστές αγκαλιές της Ευγενίας Νιάρχου όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διεθνή συνάντηση νέων ταλαντούχων κοσμηματοπωλών στο Λας Βέγκας. Η πριγκίπισσα Eugenie, κόρη του δευτερότοκου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, Αντρέα, και της Σάρας Φέργκιουσον, μετά την Τοσκάνη και τον περίφημο γάμο Δημήτρη ΧανδρήΛίντιας Φόρτε, πέταξε στη Νέα Υόρκη για shopping. Η αλήθεια είναι ότι έχουν γραφτεί πολλά, πάρα πολλά γύρω από το συγκεκριμένο γεγονός.

Οι φίλοι τους ανέβασαν και ανεβάζουν στιγμιότυπα στο instagram. Η άφιξη στην Πίζα με ιδιωτικά αεροπλάνα, το πρώτο πάρτι με κοντά φορέματα για τις κυρίες, η τελετή, η δεξίωση στο Palazzo Αγκοστίνο, οι μακριές τουαλέτες, η ιταλίδα κοντέσα μαμά Αλάγια, οι jetsetters και οι έλληνες εφοπλιστές.

Επιλέγω να ασχοληθώ με έναν γάμο πολύ-πολύ low profile. Ντυμένο με καθαρά ελληνικά χρώματα. Η Ερικέττη Μεθενίτη παντρεύτηκε τον Τρύφωνα Ασημακόπουλο. Οι συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν σε ένα όμορφο κτήμα στη Βάρη για να ευχηθούν στο ζευγάρι. Ηταν εκεί σύσσωμη σχεδόν η οικογένεια Μαρτίνου, μέλη των οικογενειών ΜουνδρέαΤσαβλίρη και πολλά άλλα γνωστά ονόματα του εφοπλισμού και των επιχειρήσεων.
Το δείπνο υπουργών και μεγαλο-επιχειρηματιών
Ο κ. Δουκάκης καθόταν στο κεντρικό τραπέζι. Κοντά του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομίας κ.κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και Γιώργος Σταθάκης. Πολύ κοντά στον ομιλητικότατο, κομψότατο πάντα κ. Κατρούγκαλο ένα μεγάλο όνομα του ελληνικού εφοπλισμού. Η Αγγελική Φράγκου. Στο διπλανό τραπέζι επίσης ισχυρά ονόματα του shipping και των επιχειρήσεων. Ο Σωκράτης Κόκκαλης (έφθασε με τον γιο του Σωκράτη junior), ο εφοπλιστής, πρόεδρος της Παγκόσμιας Intertanko Νίκος Τσάκος, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Σήλια Κριθαριώτη, το ζεύγος Δημήτρη Καλλιτσάντση, ο εφοπλιστής Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο Γιώργος και η Ανούσκα Ραφαήλ. Η καλλίγραμμη οικοδέσποινα Χάλα εντυπωσίασε και πάλι με μια θεαματική στυλιστική επιλογή…
Το καπέλο κράνος-κατσαρόλα της Chanel ταιριάζει απόλυτα στο κορίτσι του μυθικού «Ρόκι». Η μόλις 18 χρόνων Σιστίν, κόρη του Σιλβέστερ Σταλόνε, αμέσως μετά την επιστροφή της από τη Βενετία και την Τοσκάνη θα πραγματοποιήσει εμφανίσεις στα shows του Fashion week με «φόντο» το πολύβουο Big Apple. Οι διεθνείς προσωπικότητες –ανάμεσά τους και αρκετοί γνωστοί έλληνες επιχειρηματίες –βρίσκονται στη Νέα Υόρκη. Στη μικρή γκρίζα Αθήνα των ατέλειωτων προβλημάτων πραγματοποιούνται όμως σημαντικά ιδιωτικά δείπνα με διεθνούς κύρους προσκεκλημένους και υπουργούς… έκπληξη να έχουν λάβει θέσεις γύρω από τις ροτόντες με τα πανάκριβα σερβίτσια.

Δύο εβδομάδες πριν είχα γράψει για το private dinner το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη μονοκατοικία λιβανέζου επιχειρηματία. Με επίσημο προσκεκλημένο τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ το 1988 Μάικλ Δουκάκη. Το δείπνο πραγματοποιήθηκε τελικά στην Εκάλη και στην εντυπωσιακή κατοικία του ζεύγους Τούφι και Χάλα Χούρι, λίγο μετά την ομιλία του Μάικλ στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Αφίξεις με σημασία

Επιστροφή στην Αθήνα. Οι πρώτες δυνατές σταγόνες της βροχής με βρίσκουν απόλυτα προετοιμασμένη. Το χρυσό καπέλο-κράνος λειτουργεί σαν εξαιρετική ασπίδα προστασίας. Κάποιοι περνούν την είσοδο του νέου πεντάστερου ξενοδοχείου που δημιούργησε στην οδό Μητροπόλεως (εκεί όπου βρισκόταν το υπουργείο Παιδείας) ο όμιλος Electra Hotels & Resorts. Ο Ζερόμ Νετρ και ο βραζιλιάνος εικαστικός Κρίστιαν Ρόζα ρωτούσαν λεπτομέρειες γύρω από τη νέα εμφάνιση της παγκοσμίου φήμης Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ στο Μέγαρο Μουσικής (17 και 18 Σεπτεμβρίου). Με διευθυντή ορχήστρας πάντα τον super Ζούμπιν Μέτα και τη διάσημη αμερικανίδα σοπράνο Κριστίν Λιούις να ερμηνεύει τέσσερα αριστουργηματικά τραγούδια Ρίχαρντ Στράους.

Παραμένω στο σκηνικό ποιοτικής μουσικής. Ολοι αυτοί οι οποίοι ταξίδεψαν στην Πάρο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική ερμηνεία της ταλαντούχας Ολγας Βενέτη. Η Ολγα ερμήνευσε αγαπημένα ελληνικά και γαλλικά τραγούδια στο κατάμεστο θέατρο Περιβαλλοντικού Πάρκου Πάρου.
Η Ασπασία Λεβέντη μας ξαφνιάζει πάντα ευχάριστα μέσα από τις διεθνείς της επιλογές. Η δυναμική πρόεδρος του International Foundation for Greece βράβευσε στο Μουσείο Ακροπόλεως με τα IFG Awards παγκοσμίου κύρους προσωπικότητες για το σημαντικό τους έργο. Τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, τον επιστήμονα Πίτερ Διαμαντή, τον ελληνοαμερικανό μεγαλοεπιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη, τον δημοσιογράφο Τζορτζ Στεφανόπουλο και τη θεατρική-κινηματογραφική παραγωγό του Χόλιγουντ (σύζυγο του Τομ Χανκς) Ρίτα Γουίλσον.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ