Η θεραπαινίς Καντελάρια έριξε μια εξεταστική ματιά στους χώρους της high-tech κουζίνας. Κανείς δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα στην πολυτελή Mykonian βίλα. Η μελαχρινή με οπίσθια α λα Τζένιφερ Λόπεζ θυγάτηρ του μόχθου φρόντισε να απαλλαγεί γρήγορα από τα καμένα διαιτητικά μπιφτέκια τα οποία προορίζονταν για τον Ντίντη Ευπαλίδη. Ο μεγαλοεφοπλιστής μεγαλογαιοκτήμων είχε αναχωρήσει άλλωστε νωρίς το πρωί με τη θαλαμηγό του για την κοντινή Ρήνεια. Χαμογέλασε πονηρά. Σκέφθηκε ότι το τελευταίο διάστημα πολλά από τα τρόφιμα… πολεμικές προμήθειες του μινιμαλιστικού ύφους mansion βρέθηκαν στο καλάθι των αχρήστων. Η μεξικανικής καταγωγής θεραπαινίς παρακολουθεί φανατικά την υπερπαραγωγή «Pablo Escobar». Η πολυτάραχη ζωή του μεγαλέμπορου ναρκωτικών Escobar και οι συναρπαστικές σκηνές δράσης κάνουν την πτωχή ονειροπαρμένη Καντελάρια να παραδίδει άθελά της στην πυρά γεύματα του εργοδότη Ντίντη.
Ο ήλιος άρχισε να βυθίζεται σιγά-σιγά στα νερά της θάλασσας. Το yacht «Blue Lion» του κ. Ευπαλίδη κάνει την εμφάνισή του στο κεντρικό λιμάνι της Μυκόνου. Το επόμενο πρωινό ο Ντίντης και ο ρώσος κροίσος φιλοξενούμενός του ξεκινούν και πάλι εντατικά μαθήματα με «αντικείμενο» τον traditional dance καγκέλι. Πρόκειται για αυτόν που χόρευε ο Πρωθυπουργός πριν από μερικές ημέρες στην Αρτα. Πολλοί του «χάρισαν» μάλιστα την ονομασία ο «χορός του Μπαϊρακτάρη» λόγω της φημολογούμενης στενής πολιτικής σχέσης συριζαίων – καραμανλικού στρατοπέδου. Το καγκέλι αποτελεί σήμερα το απόλυτο trend στους κύκλους των επαυλοκρατούντων της Μυκόνου και της Εκάλης…

Λάμψη πάνω στο κύμα

Η πριγκίπισσα Ιρα φον Φίρστενμπεργκ, στενή φίλη των μελών της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό αλλά και της Royal family του Μαρόκου, φθάνει σε λίγα μόλις 24ωρα στην Αθήνα με αφορμή low profile γάμο παιδιών οικογενειακών φίλων. Ερχομαι τώρα στο απόλυτο «Greek It couple» σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό «Tatler». Ο Φίλιππος Λαιμός και η Μαριάννα Γουλανδρή προσκάλεσαν στις Σπέτσες (μέσα στην ιδιόκτητη περιοχή της Lemos family) συγγενείς και αγαπημένους φίλους για να γιορτάσουν επίσημα τους αρραβώνες τους. Ολα τα εμβληματικά εφοπλιστικά ονόματα, σύσσωμη η πρώην βασιλική οικογένεια της Ελλάδας και πολλοί νεαροί φίλοι από όλο τον κόσμο ήταν εκεί. Οταν υπάρχει ένα όμορφο, νέο, χαμηλών τόνων ευτυχισμένο ζευγάρι είναι φυσικό να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των media. Εχουν γραφτεί και γράφονται πολλά. Σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων, στήλες γενικού ενδιαφέροντος, κυρίως όμως στο Διαδίκτυο. Αρκετές φορές γράφονται ανακρίβειες. Προτιμώ λοιπόν να κρατήσω χαμηλούς τόνους. Αποφάσισα να μην επικεντρωθώ σε λεπτομέρειες. Εύχομαι απλά κάθε ευτυχία στον Phillip και τη Μαριάννα.

Private dinners, ο Δουκάκης, η Ινές και η Μαρίσσα
Ο εκκεντρικός ιταλός μεγαλοεπιχειρηματίας Τζιανλούκα Βάκι κατευθύνεται στα νησιά του Ιονίου με το yacht του. Αντίθετα, ο sir Φίλιπ Γκριν εγκατέλειψε επιτέλους την Ιθάκη (εκεί όπου είχε δημιουργηθεί επεισόδιο με δημοσιογράφο του Sky News) και τις επισκέψεις στη βίλα έλληνα εφοπλιστή. Είχα αναφερθεί στην επίσκεψη του Γκριν με τις πτωχευμένες του βρετανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα όταν ακόμη βρισκόταν στη Μύκονο.
Πληροφορήθηκα ότι ο Μάικλ Δουκάκης, υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ το 1988 και πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο σε private dinner στην Αθήνα. Το δείπνο προς τιμήν τού ελληνοαμερικανού πολιτικού διοργανώνεται στο πολυτελές σπίτι ζεύγους λιβανέζων επιχειρηματιών. Ο κ. Δουκάκης είχε δηλώσει κάποιους μήνες πριν ότι «η Ελλάδα δεν θα πάει πουθενά με μέτρα λιτότητας…». Ο Μάικλ ξέρει!
Οι δυνατές μουσικές μού υπενθυμίζουν ότι βρίσκομαι στη Μύκονο. Η σύντροφος του Russian tycoon αναφέρθηκε στην εμφάνιση της Πάρις Χίλτον σε ρόλο D.J. στο «Cavo Paradiso» των κορυφαίων Ντέιβιντ Γκέτα, Στιβ Αόκι, Αρμιν Βαν Μπιούρεν. Μύκονος όμως δεν σημαίνει μόνο ολονύχτια parties on the beach με άραβες, ρώσους, τούρκους μεγιστάνες και συλλεκτικά μπουκάλια Armand de Brignac. Η ψηφιακή έκθεση «Η Αλωση της Τροίας» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου (σε επιμέλεια του καθηγητή Νίκου Σταμπολίδη) συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον. Τα μοναδικά αντίγραφα αρχαίων αγγείων του σημαντικού αγγειογράφου Θωμά Κοτσιγιάννη «έκλεψαν ματιές» διεθνών προσωπικοτήτων.
Στη θάλασσα του Αργοσαρωνικού το ηλιοβασίλεμα είναι το ίδιο μαγευτικό με αυτό του Νησιού των Ανέμων. Η Τίνι παρακολουθεί από τα μπαλκόνια του «Poseidonion Grand Hotel» mega yachts όπως το «Al Mirqab», το «Venus» (της χήρας του Στιβ Τζομπς Λορίν Πάουελ), το «5Α», το «Astarte» τον «Ταξιάρχη», να ταξιδεύουν στα κρυστάλλινα νερά. Δύο νεαρά κομψά κορίτσια τα οποία απολαμβάνουν το απογευματινό τους κοκτέιλ στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου τράβηξαν την προσοχή της. Το ένα ήταν η «άγνωστη» μέχρι τώρα low profile Ινές Νιάρχου. Η κόρη του Σπύρου Νιάρχου και της fashion icon Δάφνης Γκίνες. Κοντά της η επίσης χαμηλών τόνων καλή της φίλη Μαρίσσα, κόρη του ζεύγους Διαμαντή και Μπέσσυς Λαιμού. Οι νεαρές, οι οποίες εκπροσωπούν το new generation των old money εφοπλιστικών οικογενειών, συζητούσαν σύμφωνα με την Τίνι γύρω από τις σπουδές τους.
Ο Ντιντιέ Γκιγιόν, πρόεδρος της Valmont, είναι ένας από τους σημαντικότερους συλλέκτες έργων τέχνης στην Ευρώπη. Στην πολυτελή Penthouse Suite του ξενοδοχείου «King George» διοργανώθηκε σιωπηρή δημοπρασία (σε επιμέλεια της νεαρής ταλαντούχας Μαρίας Μιγάδη) έργων τέχνης του Tom Powell. Λίγο πριν από τη μεγάλη έκθεση στο Μουσείο της Υδρας. Τα έσοδα διατέθηκαν στα παιδιά του «Make a Wish».
Η Ιρίνα,ο Μπράντλεϊ και ο γάμος Χανδρή – Φόρτε

Καθισμένη σε έναν από τους καναπέδες του καινούργιου, πολυσυζητημένου, με την bohemian chic ατμόσφαιρα spot «Principauté de Mykonos» στον Πάνορμο δοκιμάζω gourmet γεύσεις. Πάνω από τα μακριά μαλλιά μου φοράω το Νο1 αξεσουάρ της εφετινής σεζόν, το Mermaid crown. Παρατηρώ ότι και η ξανθιά συνοδός του ρώσου μεγαλοεπιχειρηματία, στενού φίλου του Ντίντη, έχει επιλέξει στέμμα με λευκές πέρλες σε αντίθεση με το δικό μου που είναι γεμάτο με τιρκουάζ βότσαλα και κρύσταλλα.

Είναι το ίδιο που φοράει η συμπατριώτισσά της Ιρίνα Σάικ στη διάρκεια των βραδινών εξόδων της με τον Μπράντλεϊ Κούπερ. Το καυτό ζευγάρι Σάικ – Κούπερ έκανε διακοπές στις θάλασσες της Νότιας Ιταλίας προτού επισκεφθεί την αριστοκρατική Τοσκάνη. Ενα λευκό πέπλο από ακριβή βενετσιάνικη δαντέλα καλύπτει τα εμβληματικά estates με τους αμπελώνες και τα luxury ξενοδοχεία της περιοχής. Ο sir Ρόκο Φόρτε, πάμπλουτος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης μερικών από τα σημαντικότερα five stars ξενοδοχείων του κόσμου, παντρεύει το ερχόμενο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου την όμορφη κόρη του Λίντια με τον νεαρό γιο του Γιάννη Χανδρή, Δημήτρη.

Μεγαλοεφοπλιστές, jetsetters, γαλαζοαίματοι και μερικά από τα ωραιότερα κορίτσια του πλανήτη ετοιμάζονται να πετάξουν με private jets στην Τοσκάνη. Οι κατοικίες Χανδρή στο Πόρτο Χέλι και στο Eaton Square του Λονδίνου έχουν ήδη «φωταγωγηθεί» γιορτινά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ