Σήκωσα το πόδι μου ψηλά. Tο mirror ballet slipper που σχεδίασε ο Τζόναθαν Αντερσον για τον οίκο Loewe δημιουργούσε εκτυφλωτικές λάμψεις μέσα από το Crystal Caviar’s installation του yacht «Talisman C». Οι ασημένιες παγέτες του παπουτσιού – disco dream και το χειροποίητο κρύσταλλο το οποίο σαν πολύτιμο κόσμημα κάλυπτε μεγάλο μέρος από τις επιφάνειες της θαλαμηγού παρέπεμπαν σε χολιγουντιανό σκηνικό. Το «Talisman C» είναι πράγματι ένα από τα ωραιότερα και πολυτελέστερα σκάφη του πλανήτη. Το super model Τίνι κατέβηκε από το sundeck με τη σχεδόν ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα στο κυρίως σαλόνι. Η αφοπλιστικά γοητευτική σύντροφος του νεαρού εφοπλιστή Πανταλέοντος Κουλουμπρή ένιωθε πανευτυχής για τη φιλοξενία στο «T.C.». Η θαλαμηγός, μετά από ένα μεγάλο tour στις ακτές της Νότιας Γαλλίας και της Νότιας Ιταλίας, αγκυροβόλησε στα φιλόξενα νερά του Πόρτο-Beverly-Χέλι. Ακριβώς κάτω από την ιδιόκτητη πολυσυζητημένη περιοχή η οποία από τα «χέρια» του συμπαθούς ζεύγους Κόβα πέρασε σε αυτά του Νικόλα Γουλανδρή. Οι καταπακτές του 70μετρου yacht άνοιξαν. Τα jet ski σε μαύρα χρώματα «πετάχτηκαν» σαν βολίδες πάνω στη θάλασσα. Το σκάφος είναι άλλωστε γνωστό παγκοσμίως για τα πολλά διαφορετικά water toys και το υπερσύγχρονο υποβρύχιό του.
Το μυθιστορηματικό classic yacht «Disco Volante» (εκεί όπου γυρίστηκαν σκηνές από τις τζεϊμσμποντικές ταινίες «Thunderball» και «Spectre»), το «Sagitta» των Γιάννη και Μιχάλη Χανδρή και το «IDEFIX» κινούνται συνέχεια ανάμεσα σε Πόρτο Χέλι και Σπέτσες.
Ο δούκας Γκρόσβενορ αυστηρά ινκόγκνιτο
Το ελικόπτερο προσγειώνεται μπροστά στην υπερπολυτελή VIP καμπίνα του «Talsiman C» με τα λευκά – μαύρα χρώματα, τους τεράστιους καθρέφτες και το δέρμα από white pony να καλύπτει τους τοίχους. Προσπάθησα να μάθω από τους καμαρότους ποιο υψηλό πρόσωπο έχει φθάσει αυστηρά ινκόγκνιτο για ολιγοήμερες διακοπές στην κρυστάλλινη θαλαμηγό. Ο Πανταλέων Κουλουμπρής εγκαταλείπει το beach club και φθάνει στο σαλόνι με τα κρυστάλλινα κηροπήγια. Μου εκμυστηρεύεται ότι οι συνεχείς θορυβώδεις ελικοπτερούχες διαδρομές των billionaires έχουν αρχίσει να τον ενοχλούν. Η πτωχή Σταχτοπούτα Ελλάδα του σκληρού Μνημονίου βρέθηκε όμως και το εφετινό καλοκαίρι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ισχυρών του χρήματος. Στενοί φίλοι του κ. Κουλουμπρή από το Λονδίνο τον πληροφόρησαν ότι ο γοητευτικός μόλις 25 ετών Χιου Γκρόσβενορ, χρυσός κληρονόμος του Γουεστμίνστερ (μετά τον θάνατο πριν από μερικές ημέρες του πατέρα του Τζέραλντ Κάβεντις Γκρόσβενορ), επισκέφτηκε κάτω από απόλυτη μυστικότητα την Ελλάδα. Ο δούκας, ο οποίος είναι σήμερα ο νεότερος πιο πλούσιος άνθρωπος της Αγγλίας, διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με νεαρούς γόνους μεγάλων ελληνικών εφοπλιστικών οικογενειών. Ο ξανθός γαλαζοαίματος μοιράστηκε μαζί τους τις εμπειρίες των extreme sports με φόντο εμβληματική ιδιόκτητη περιοχή του Αργοσαρωνικού.
Ο ελληνολάτρης φίλος του Ερντογάν και η αγορά Γκρίτι στις Σπέτσες

Ο Χιου Γκρόσβενορ θα συναντήσει και πάλι τους έλληνες νεαρούς εφοπλιστές τον Σεπτέμβριο στα private clubs της βρετανικής πρωτεύουσας. Συνδρομές πολλών χιλιάδων στερλινών για τα μέλη της ελληνικής παροικίας αλλά και τους άραβες billionaires φίλους τους οι οποίοι έχουν ήδη προμηθευτεί τη συλλεκτική Lamborghini Veneno. Το αυτοκίνητο που πριν από λίγο καιρό κυκλοφορούσε παγκοσμίως μόνο σε εννέα «κομμάτια» διεκδικεί επίσης τούρκος ελληνολάτρης επιχειρηματίας φιλικά προσκείμενος στο καθεστώς Ερντογάν. Ο businessman, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αθήνα και σε μεγάλα νησιά, είμαι σίγουρη ότι δεν θα προσκαλέσει ξανά στο glamorous 80 μέτρων yacht του την κούκλα βασίλισσα της τουρκικής pop Σίλα Γκέντσογλου. Ο Σουλτάνος Ταγίπ έχει… θυμώσει λέει πολύ με την ατίθαση Σίλα, η οποία εκφράζει άφοβα τις πολιτικές της απόψεις. Ο τούρκος όμως μεγαλοεπιχειρηματίας προτίμησε να μείνει μακριά από καταστάσεις με «γκρίζα χρώματα». Επέλεξε το μοναδικό σμαραγδί που «βάφει» τα νερά του Κλέφτικου στη Μήλο, τη Ρόδο και την Πάτμο προτού περάσει με τη θαλαμηγό του στο Ιόνιο.
Λίγα 24ωρα πριν το yacht ελλήνων εφοπλιστών φιλοξενούσε μέλη της πανίσχυρης τουρκικής οικογένειας Τασκένδ. Η πάμπλουτη family δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα.
Η jet setter Μπίμπι Γκρίτι, πρώην σύζυγος του ιταλού μεγαλοεπιχειρηματία (στην ομπρέλα των δραστηριοτήτων του ανήκει και το περίφημο «The Gritti Palace» στη Βενετία), αγόρασε την κατοικία Βελισσαρίδη στις Σπέτσες. Η ελβετικής καταγωγής Μπίμπι παρέθεσε private dinner για λίγους έλληνες φίλους. Αργά το βράδυ ο γιος της Μπραντολίνι διοργάνωσε πάρτι στο πρώην «Stavento».
Champagne diamonds
Οι ιρανικής καταγωγής Χασέμ και Κέιτ Κοσοβάνι (τον χειμώνα κινούνται μεταξύ Παλμ Μπιτς Νέας Υόρκης και Λονδίνου) είχαν προσκαλέσει καλούς φίλους στο σπίτι τους στο Πόρτο Χέλι. Ο Φίλιπ Εμπειρίκος, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης μεγάλου σπιτιού ψηλά στις πηγές των Σπετσών, συνοδευόταν από την κόρη του Αντριάνα, η οποία έχει νυμφευθεί τον «βασιλιά» των hedge funds στον Καναδά. Αγγίζω με τις άκρες των δακτύλων μου τα champagne diamonds που η υπερταλαντούχα Ιλεάνα Μακρή «έδεσε» με βότσαλα. Το κολιέ μαγνήτισε τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν στην έκθεση «Vanity. Ιστορίες από τις Κυκλάδες» μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου. Οι γνωστοί δημιουργοί κοσμημάτων, ο μουσειογραφικός σχεδιασμός του Kois Associated Architects, οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ και η επιμέλεια του project από τον Μιχάλη Πάντο δημιούργησαν υπέροχο αποτέλεσμα…
Ιδιωτικά δείπνα και η φίλη του Σπύρου Νιάρχου
Το yacht «Drad» του Γιάννη Κούστα ανηφορίζει σιγά-σιγά από την Πύλο στα νερά του Αργοσαρωνικού. Οι Σπέτσες και το Πόρτο Χέλι μετά τον Δεκαπενταύγουστο γεμίζουν και πάλι με ένα πολύχρωμο θορυβώδες πλήθος. Τα γεύματα 30-40 ατόμων στα δροσερά μπαλκόνια και στις αυλές με τα vintage στοιχεία είναι σχεδόν καθημερνά. Στο δημοφιλές «Freud Oriental» ο επιχειρηματίας Γιάννης Συγγελίδης παρέθεσε δείπνο με αφορμή τα γενέθλιά του. Η Τίνι, η οποία καθόταν σε άλλο τραπέζι με φίλη που είχε φθάσει από την Ιμπιζα, παρατήρησε ότι ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν ο Τζώρτζης και η Μαρίζα Κουτσολιούτσου, ο Γιάννης και η Ζελιάνα Φράγκου, ο Νίνο και η Αλεξάνδρα Γιαννακοπούλου, ο Μάριος και η Μαριάννα Σταφυλοπάτη, ο Χρήστος Χούμπαυλης, ο Βίλλυ και η Μαίρη Παναγιωτίδη, η Πέγκυ Φιλίππου.
Λίγο πιο μακριά στο «Bikini» o Σπύρος Νιάρχος απολάμβανε το ποτό του με εντυπωσιακή συντροφιά. Ο κ. Κουλουμπρής επισήμανε ότι ο μεγαλοεφοπλιστής δεν συνοδευόταν από την εδώ και χρόνια σύντροφό του Ιζαμπέλ Γκμιρζίνσκα Μπίσερ αλλά από πανύψηλη sexy ξανθιά. Ο κ. Νιάρχος ήταν μάλιστα πολύ διαχυτικός μαζί της. Στο ίδιο spot η ανιψιά του Ευγενία μαζί με τη στενή της φίλη, top model Μπιάνκα Μπραντολίνι, ο Μιχάλης Τσαμάζ, ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, ο Τίμος και η Μαργαρίτα Μελισσάρη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ