Τα χειροποίητα, με τις ακριβές δερμάτινες λεπτομέρειες, καλάθια Brunello Cucinelli δημιουργούσαν ένα ατέλειωτο κομβόι. Ξαπλωμένη στο deck της θαλαμηγού «Blue Lion» παρακολουθούσα τους υπέρκομψους νεαρούς ιταλούς καμαρότους να τα υποδέχονται στο πλωτό ανάκτορο της οικογένειας Ελκαν. Η 36χρονη Τζινέβρα, εγγονή του μυθικού ζεύγους Τζιοβάνι και Μαρέλα Ανιέλι, κληρονόμος της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat, μοιάζει απόλυτα εξοικειωμένη με το Πορτοφίνο. Η ξανθιά Τζινέβρα Ελκαν περνούσε πάντα άλλωστε πολλούς μήνες διακοπών στο κοσμοπολίτικο spot της ιταλικής Ριβιέρας. Μου κούνησε το χέρι έτσι όπως στεκόταν στη σκάλα του yacht. Η στρογγυλή «φιγούρα» με το πονηρό χαμόγελο πάνω στο μαύρο ολόσωμο μαγιό του Moschino με… παρότρυνε να συνεχίσω την ηλιοθεραπεία μου. Το τελευταίο καλάθι με τα γλυκά κουταλιού είχε φθάσει στα χέρια της διεθνούς φήμης curator ιδιοκτήτριας εκπληκτικής private gallery στο Τορίνο. Με την υπογραφή του «δικού μας» πλέον Ρέντζο Πιάνο. Η Ελκαν δοκίμαζε ελληνικής παραγωγής γλυκά με τον παραδοσιακό τρόπο που της είχα «διδάξει» μερικά χρόνια πριν στους Παξούς. Το περγαμόντο, το βύσσινο, το σύκο και οι βανίλιες με μύρτιλο και ροζ πιπέρι ταξιδεύουν με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς από το εμβληματικό G.B. Corner της «Μεγάλης Βρεταννίας» στα mega yachts των ισχυρών του πλανήτη. I found my love in Portofino τραγουδάει η Δαλιδά συνοδεύοντας τα βήματα των μοντέλων σε μία από τις ωραιότερες διαφημιστικές καμπάνιες που γυρίστηκαν ποτέ για τον οίκο Dior.
Οι… Κερκυραίοι Γκέφεν – Ριβς καλούν Σαρλίζ
Τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα yachts του πλανήτη ταξιδεύουν αυτές τις ημέρες στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου. Αποτελεί παράδοση εδώ και πολλά χρόνια οι έλληνες και ξένοι ισχυροί του χρήματος να επιλέγουν τα καταπράσινα Επτάνησα προτού κατηφορίσουν στα θορυβώδη spots της Νότιας Ιταλίας. Το sailing yacht «Queen L» των ναυπηγείων Perini Navi, κατασκευασμένο από ατσάλι με ασημένια εκτυφλωτικά πανιά, θυμίζει κόσμημα. Κάτι σαν το ογκώδες διαμάντι που ο διάσημος φωτογράφος Steven Klein επέλεξε για τη Ριάνα, η οποία φωτογραφήθηκε ως «αμαζόνα του μέλλοντος» μέσα σε ένα φουτουριστικό περιβάλλον. Η sexy Riri δεν εμφανίστηκε, μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, στην Κρήτη και σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ελούντας. Η μοιραία ξανθιά της παγκόσμιας showbiz Σαρλίζ Θέρον ταξίδεψε όμως ως τη συγκεκριμένη περιοχή και το ίδιο τουριστικό κατάλυμα το οποίο επιλέγει πάντα η super star της R&Β.
Ο Ντέιβιντ Γκέφεν, πανίσχυρος χολιγουντιανός παραγωγός της Dreamworks, ο οποίος έφθασε στην Κέρκυρα με το τεράστιο σκάφος του «Rising Sun», τηλεφώνησε στην αγαπημένη του πολυβραβευμένη Σαρλίζ. Ο διάσημος star Κιάνου Ριβς βρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω στο yacht του στενού του φίλου Γκέφεν. Και αν η Θέρον επέλεξε την Κρήτη, η Κάιλι Μινόγκ μετά τη Σέριφο έκανε βουτιές στο Κάπρι.
Οι jet setters, το dinner και η βάφτιση της μικρής Κόκκαλη

Το pinscher μου Ρόμελ πλησιάζει επικίνδυνα κοντά τη στιγμή που δοκιμάζω chocolate sorbet από την περίφημη «Gelateria Vivoli» με έδρα τη Φλωρεντία. Ο μεγαλοβιομήχανος χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής λίγο προτού επισκεφθεί τα θορυβώδη spots της Νότιας Ιταλίας έκανε μια στάση στη Βερόνα. Την πόλη της Ιουλιέτας, των εξαιρετικών μουσικών παραστάσεων και σημαντικών εικαστικών γεγονότων. Επισκέφθηκε τη μεγάλη έκθεση-αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας και έψαξε για μία ακόμη φορά στα πλακόστρωτα δρομάκια για την… αθώα, τρυφερή Ιουλιέτα!
Κοιτάζω μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της Μαρίας Κάλλας από τις Σπέτσες. Η ντίβα κάνει shopping στο νησί, τον Αύγουστο του 1961. Η Κέιτ Μος και η πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Ανδρέα της Μεγάλης Βρετανίας Σάρα Φέργκιουσον κάνουν ακριβώς το ίδιο τον Αύγουστο του 2016. Το προηγούμενο weekend δείπνησαν στον «Ταρσανά». Η Μαρία Κάλλας αντίθετα προτιμούσε τα γραφικά ταβερνάκια της Επιδαύρου. Εκείνο τον Αύγουστο, 55 χρόνια πριν, πρωταγωνίστησε στη «Μήδεια» του Κερουμπίνι. Οι κερκίδες του Αρχαίου Θεάτρου θα γεμίσουν και πάλι ασφυκτικά με προσωπικότητες την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Αυγούστου. Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση «πετάει» για πρώτη φορά στην Επίδαυρο με την παράσταση «Ορνιθες» του Αριστοφάνη. Η συνεργασία του ταλαντούχου Νίκου Καραθάνου και της ευρηματικής Αφροδίτης Παναγιωτάκου φαντάζει ιδανική.
Αρκετά πιο μακριά, στη Mykonos της Νικόλ Σέρτζινγκερ και των αράβων billionaires, η elegant Αναστασία Πατέρα και ο σύζυγός της τραπεζίτης Στέφανο Μαρσάλια παρέθεσαν private dinner στο «Sea Satin».
Τα περισσότερα σκάφη μερικά μόλις 24ωρα πριν είχαν αγκυροβολήσει στην Αντίπαρο. Το νεαρό ζεύγος Ντίνου Κόκκαλη – Αταλάντης Μαρτίνου βάφτισε την baby daughter. Στη μικρή δόθηκε το όνομα της πάντα γοητευτικής, low profile γιαγιάς της, Ελένης Κόκκαλη. Παρατηρώ την κόρη του λιβανέζου κροίσου Φαρς, την καλλίγραμμη Νουρ, να κάνει σερφ στα νερά της Αντιπάρου. Η νεαρή Νουρ έφθασε στο νησί για τη βάφτιση με την οικογενειακή θαλαμηγό…
Η Νικόλ, η φιλοξενία που δεν έγινε και η Ντόρα
Η πρώην του άσου της Φόρμουλα 1 Λιούις Χάμιλτον, Νικόλ Σέρτζινγκερ, απολαμβάνει φορώντας κατακόκκινο μπικίνι τον ήλιο της Μυκόνου. Η εκρηκτική ηθοποιός Κέιτ Χάντσον κολυμπάει στα σμαραγδένια νερά της Σκιάθου σε… απόσταση αναπνοής από πρώην και νυν «αστέρες» της πολιτικής ζωής. Πρέπει κάπου εδώ να επισημάνω ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αντίθετα με όσα γράφτηκαν στον Τύπο, δεν φιλοξενήθηκε ποτέ στο σπίτι του καθηγητή και πρώην επιχειρηματία στον κατασκευαστικό τομέα Γιώργου Παμπούκη. Ο κ. Παμπούκης και η σύζυγός του Εφη λατρεύουν τα ήσυχα χαλαρά καλοκαίρια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η καλλίγραμμη κόρη του ex prime minister Μαργαρίτα Παπανδρέου συγκεντρώνει βλέμματα θαυμασμού έτσι όπως κυκλοφορεί με μικροσκοπικό μαύρο μπικίνι στη Σύμη. Φοράει ακουστικά και κουνάει ρυθμικά τα πόδια της στις μουσικές του τελευταίου big hit του d.j. Κάλβιν Χάρις. O daddy George συναντάει τον Φρανσουά Ολάντ στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Αμέσως μετά τις συζητήσεις γύρω από τις παγκόσμιες εξελίξεις… μαθαίνουν σάμπα από το 26χρονο top model της Victoria’s Secret Λάις Ριμπέιρο. Η πολυπράγμων Ντόρα Πάλλη, υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Ο Τζον και η Ντόρα αντάλλαξαν τις συλλεκτικές καρφίτσες της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και της Αμερικανικής Διπλωματικής Αποστολής στη Βραζιλία. Ο στόχος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας είναι μια πρωτοβουλία για την ειρήνη. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τους Olympic Games του 2004 στην Αθήνα. «Είναι μια συμβολική κίνηση για να υποστηρίξουμε τη σημασία της προσωρινής παύσης των εχθροπραξιών κατά τη διάρκεια των ΟΑ» επεσήμανε η Ντόρα Πάλλη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ