Ο ισχυρός άνεμος πέταξε μακριά τη στάχτη του πούρου από το κρυστάλλινο τασάκι. Ο μεγαλοεφοπλιστής – μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης στριφογύριζε ενοχλημένος πάνω στη vintage bubble lounge chair. Το Μόλα-Μόλα, το επονομαζόμενο The sun fish που συναντά κανείς στα νησιά Γκαλάπαγκος του Ισημερινού, έμοιαζε να «κουνιέται» ρυθμικά μέσα από τις ζωγραφιές του. Ο ήχος των ελικοπτέρων που έφθαναν ανά πέντε λεπτά στην Αντίπαρο έκανε τον Ντίντη να σκέφτεται την επιστροφή του στη Λατινική Αμερική. «Ακόμα και σε αυτά τα νησιά μεταξύ Ισημερινού και Καραϊβικής δεν πετούν με τέτοια συχνότητα τα ελικόπτερα» επεσήμανε ο πλοιοκτήτης. Το βλέμμα του κόλλησε σε δύο κυρίες οι οποίες είχαν καθήσει στον απέναντι βράχο. Αγαπημένο τους «σπορ», η κοινωνική κριτική. Ο κ. Ευπαλίδης σχολίασε ότι θα μπορούσε να τους «χαρίσει» τον τίτλο της λαϊκάντζας Σούλας παίρνοντας έμπνευση από τα γνωστά θαλασσοπούλια Σούλες στα Γκαλάπαγκος. Οι κυρίες σχολίαζαν την ικανότητα μεγαλοεπιχειρηματία ο οποίος διαθέτει θεαματική βίλα στην Αντίπαρο να παρακολουθεί μέσω ιδιαίτερα εξελιγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων τι ακριβώς κάνει το υπηρετικό του προσωπικό στο σπίτι του στις ΗΠΑ. Ομάδα φίλων του μεγαλοεφοπλιστών παρακολουθούσε μέσα από την οθόνη την καμαριέρα να στρώνει κρεβάτια σε bedroom που θύμιζε σουίτα στο «Four Seasons». Το καινούργιο πολυτελές σπίτι τού επίσης Ελληνοαμερικανού Τζιμ Γιαννόπουλου – με τη σφραγίδα εμβληματικής μορφής της ελληνικής αρχιτεκτονικής –αποτελούσε ένα ακόμη θέμα σχολιασμού…
Μεγαλοεφοπλιστές φυγόδικοι, mansions και ένας… ναός
Οι μορφές μέσα από τον πίνακα «Dustheads» του Jean-Michel Basquiat παρακολουθούν με ύφος μπλαζέ όλα αυτά που διαδραματίζονται στο μικρό πρώην ταπεινό νησί της μαυροφορεμένης Μανταλένας. «Ψάρια πουλάω και δεν με νοιάζει» τραγουδάει η Ούρσουλα, την οποία γοητεύουν πάντα οι σκηνές με τις ξυπόλυτες μαντιλοδεμένες πρωταγωνίστριες των black & white ελληνικών ταινιών. Ο Mr 20th Century Fox Τζιμ Γιαννόπουλος δεν γνωρίζω αν τρέφει κάποια εκτίμηση στις ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Σίγουρα όμως η Αντίπαρος του έχει κλέψει την καρδιά. Ακριβώς όπως και του διάσημου σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Jacques Grange (είναι ο δημιουργός της πιο ακριβής –ύψους 75.000 δολαρίων τη βραδιά –σουίτας στον πλανήτη μέσα στο νεοϋορκέζικο «The Mark Hotel»), ο οποίος έχει αποκτήσει σπίτι στο little island. Παρέα επιχειρηματιών σχολίαζε ότι μερικά από τα πολυτελέστερα σπίτια βρίσκονται στην περιοχή Σορός. Ο ισχυρότερος από αυτούς καυτηρίαζε την προκλητική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με επίκεντρο τη βίλα φυγόδικου επιχειρηματία. Το παλιό σπίτι του άνδρα αντικαταστάθηκε με καινούργιο που η λάμψη του ξεπερνά αυτή των Ψαριών του Ηλιου στα Γκαλάπαγκος. Το σπίτι νοικιάζεται τα καλοκαίρια σε πολύ-πολύ υψηλή τιμή. Ο πάμπλουτος «κυνηγημένος» από τις διωκτικές αρχές ιδιοκτήτης παραμένει άφαντος. Μια νότα αισιοδοξίας η αναστήλωση του Ναού του Απόλλωνα στο Δεσποτικό, ο οποίος θα είναι έτοιμος μέχρι του χρόνου. Ο φιλότεχνος εφοπλιστής Ντίνος Μαρτίνος και το Ιδρυμα Κανελλόπουλου προσέφεραν τα χρήματα για την αναστήλωση του ναού, που μοιάζει μαγευτικός στη δύση του ηλίου.

O Myconian sir Φίλιπ Γκριν, ο Mr Real Estate και τα χρυσά καλοκαίρια

Το υπερπολυτελές yacht του μεγαλοεπιχειρηματία sir Φίλιπ Γκριν μετά τη Μύκονο κάνει ένα σύντομο πέρασμα από την Αντίπαρο. Ο 64χρονος βρετανός κροίσος (βρίσκεται ανάμεσα στους 10 δισεκατομμυριούχους της Ευρώπης) της Arcadia, στην οποία ανήκει το λαοφιλές παγκοσμίως Topshop, έκανε τη βόλτα του στο Νησί των Ανέμων. Ο Γκριν ενημερώθηκε ότι στις Σπέτσες βρισκόταν ο φίλος του δανός μεγαλοεπιχειρηματίας Πίτερ Σόλντμπρο Ντάμπιν, ο οποίος κατέχει το 10% της αγοράς real estate της χώρας του. Ενα χειροποίητο Riva Isseo «δένει» στο Παλιό Λιμάνι. Το κορίτσι-επιβάτις φοράει ολομέταξη μπλούζα σε εκρηκτικά γαλαζοπράσινα χρώματα από τη συλλογή Sea Through SS16 της Ντόρας Παϊσίδου-Καλλιτσάντση, η οποία γνωρίζει ήδη διεθνή επιτυχία. Ο εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης απολαμβάνει το κοκτέιλ του με θέα τη θάλασσα. Ο κόσμος καθισμένος σε δημοφιλή εστιατόρια, bars και ταβέρνες συζητάει γύρω από το ιδιαίτερα «φασαριόζικο περιστατικό» το οποίο δημιούργησε μεγάλη αναταραχή και τρελό gossip στον λαμπερό «υδάτινο» διάδρομο ανάμεσα σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι.
Ποιοι «κατέστρεψαν» τη γαλήνη των παραθεριστών;

Η εγγονή του Γουίνστον Τσόρτσιλ Τζέιν, η οποία βρισκόταν στην κατοικία του κόμη Πάολο Μαρτζότο και της συζύγου του Καρολίν Μαυρολέων, δεν «ενημερώθηκε» για το γεγονός. Οι πληροφορίες ότι ένοικοι γνωστής πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας εκδιώχθηκαν από τον χώρο δημιουργώντας εικόνα ιπτάμενων Μαίρη Πόπινς ελέγχονται ως… ανακριβείς! Το θέμα είναι ότι δικαστικοί επιμελητές μαζί με ομάδα γιγαντόσωμων ανδρών (κάποιοι υποστηρίζουν ότι ήταν απλά νεαρά καλογυμνασμένα όργανα της τάξης) θέλησαν για λογαριασμό κατασκευαστικής εταιρείας να προχωρήσουν στο κλείσιμο του καταλύματος λόγω χρεών (ύψους κάποιων εκατομμυρίων ευρώ). Τα χρήματα είναι άμεσα απαιτητά, με εισαγγελική μάλιστα εντολή. Τελικά δεσμεύτηκαν όσα από αυτά βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της τουριστικής επιχείρησης. Οι δύο πλευρές έδωσαν ραντεβού για «νέες διαπραγματεύσεις» τις επόμενες ημέρες.
Στη Myconos οι μουσικές του «Cavo Paradiso» φθάνουν στις επαύλεις των ακριβών προαστίων. Ο Τάκης και η Θέμις Κανελλοπούλου διοργάνωσαν private party με καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Μαρί Σαντάλ έδωσε και πάλι μαθήματα στυλ. Ο πρίγκιψ Παύλος χόρεψε φοβερό ζεϊμπέκικο. Ο Τάκης Κανελλόπουλος τραγούδησε καταπληκτικά κάτω από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα της μαμάς της Τατιάνας Μπλάτνικ, του ζεύγους Διαμαντή και Μπέσσυς Λαιμού, του Μιχάλη Χανδρή, των Γιάννη και Φλώρας Κατσαούνη και του επιτελικού στελέχους του οίκου Christie’s Πέντρο Τζιράο.

Ο Nέιθαν, η Κοπακαμπάνα και η πολυθρόνα-χελώνα
Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι βρίσκεται στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Ο διεθνούς φήμης συλλέκτης μάς πληροφορεί από τη θρυλική παραλία Κοπακαμπάνα του Ρίο ότι έκλεισε ένα big deal με σπάνια έργα τέχνης. Σκέφτομαι ότι ο λατρεμένος μου φίλος εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την επίσκεψή του στη Βραζιλία με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάπου στο βάθος ακούγονται οι μουσικές από το τραγούδι του Μπάρι Μανίλοου «Copacabana». Τα νεαρά κορίτσια με τα καυτά σορτς και τα χειροποίητα σανδάλια από την international συλλογή της Μαριέττας Χρουσαλά το χορεύουν ακόμη στα μπαράκια της Αντιπάρου μαζί με το τελευταίο hit του ράπερ Φλο Ρίντα «Whistle». Ρωτάω τον Γκαλάτσι-Γκαλάτσι για τα hot news γύρω από τους super αθλητές Jordan Spieth του golf και Nathan Adrian της κολύμβησης. Ο Nέιθαν –φωτογραφήθηκε από τον Μάριο Τεστίνο δίπλα στο top model Cameron Russel –μοιράζει ατέλειωτα εγκεφαλικά στον γυναικείο πληθυσμό. Μια σέρφερ ξεκουράζεται πάνω σε αυτές τις πολύ trendy πολυθρόνες σε σχήμα πάπιας ή χελώνας. Μου θυμίζει κάτι από την καλλονή πρωταθλήτρια-μοντέλο Αναστασία Ασλεϊ, η οποία «σέρνει» χιλιάδες άνδρες θαυμαστές πίσω της όταν εμφανίζεται στις παραλίες της Brazil.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ