Τα γαλάζια loafers με την υπογραφή Fendi έπεσαν στο χειροποίητο ξύλο της βεράντας. Η Ούρσουλα συνέχισε να κουνιέται πάνω στη swing chair που σχεδίασε η αγαπημένη των Κάμερον Ντίαζ, Μπεν Στίλερ, Γκουέν Στεφάνι διάσημη interior designer Kelly Wearstler. Ο νεαρός μεγαλοεφοπλιστής Πανταλέων Κουλουμπρής έμοιαζε απορροφημένος από την ανάγνωση του νέου βιβλίου του Andrew Scott Cooper με τίτλο «The Fall of Heaven». Ο πλοιοκτήτης «ανακάλυψε» το συγκεκριμένο black & white book (εξιστορεί τις glamorous ημέρες και νύχτες της δυναστείας Pahlavi στο περίφημο Golestan Palace της Τεχεράνης) στα συντρίμμια του ξενοδοχείου «Grand Yazici» της Μαρμαρίδας.
Σκεφτόμουν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν αυτός ο οποίος «ξέχασε» το βιβλίο στην πολυτελή σουίτα όταν οι άνδρες της προσωπικής του φρουράς τον φυγάδευσαν από το πολυτελές hotel. O τούρκος πρωθυπουργός με τη βοήθεια 100 κομάντος κατόρθωσε να ξεφύγει από τους πραξικοπηματίες οι οποίοι βομβάρδισαν το λαμπερό κατάλυμά του. Οι ολομέταξες όμως μαντίλες Hermes, τα φύλλα τσαγιού αξίας 1.700 ευρώ (!) της συζύγου του Eμινέ και τα δικά του χειροποίητα Berluti αποδεικνύουν ότι στις ολιγοήμερες διακοπές του στη Μαρμαρίδα της Τουρκικής Ριβιέρας ζούσε σαν σουλτάνος. To είδωλό του άλλωστε Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής είχε το 1522 στρατοπεδεύσει στη συγκεκριμένη περιοχή…
Οι μεγιστάνες εγκαταλείπουν την Τουρκική Ριβιέρα
Ανοίγω διάπλατα τα χέρια μου λες και θέλω να αγκαλιάσω αυτά τα υπέροχα χρώματα της θάλασσας που χάρισε στην Turkish Riviera την ονομασία Turquoise Coast. Η θέα από τις βεράντες του εξάστερου «D-Resort Grand Azur», ιδιοκτησίας του ελληνολάτρη τούρκου κροίσου Φερίτ Σαχένκ, είναι εκπληκτική. Ειλικρινά δεν αισθάνθηκα, παρά τις απειλητικές σκιές γύρω μου, ούτε για μια στιγμή την επιθυμία να εγκαταλείψω τη Μαρμαρίδα, το Μπόντρουμ, το Κουσάντασι. Στενοί φίλοι μού τηλεφωνούν από τη Μύκονο. Υπερπολυτελή mega yachts με διάσημους μεγιστάνες και νεαρές μπικινοφορούσες στάρλετ στα decks έχουν εγκαταλείψει τα επικίνδυνα κατά την άποψή τους τουρκικά παράλια και μετά από μια στάση στην Κω αγκυροβολούν στο Νησί των Ανέμων. Το «Luna» (ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς το πούλησε στον μεγιστάνα Φαρκάντ Αχμέτοβ) εντυπωσιάζει ακόμη και αυτόν τον αμειβόμενο με πολλά εκατομμύρια ευρώ άσο της Μπάγερν Μονάχου Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Λεβαντόφσκι και η καλλίγραμμη σύζυγός του έχουν «καταλάβει» τώρα τις ξαπλώστρες εκεί όπου ξεκουραζόταν ο αμερικανός σταρ Τζέραρντ Μπάτλερ προτού ξεκινήσει για ολονύκτιο ξεφάντωμα στο «Cavo Paradiso».
Η Ευγενία, η Μπιάνκα και τα λευκά ζαφείρια
Ο καταιγισμός πληροφοριών από τη Mykonos κάνει το ροζ playboy κουνελάκι που βρίσκεται στη διαμαντοστόλιστη θήκη του κινητού μου να μοιάζει ενοχλημένο. Η Ευγενία Νιάρχου διοργάνωσε gathering με jetsetters προσκεκλημένους στην boutique «VENYX» μέσα στο «Belvedere Hotel». Η νέα συλλογή Oceanyx της κόρης του Φίλιππου Νιάρχου και της Βικτώριας Γκίνες τα «σπάει» πραγματικά. Το Mykonos Sunset Ring, ένα «ιδιαίτερο» δαχτυλίδι από ασήμι, λευκά ζαφείρια και τιρκουάζ, έδειχνε εκτυφλωτικό πάνω στη στενή φίλη της Ευγενίας top model, γόνο αριστοκρατικής ιταλικής οικογένειας Μπιάνκα Μπραντολίνι. Η δημοφιλής βρετανο-ιρλανδέζα ηθοποιός, μοντέλο και σχεδιάστρια μόδας Μίσα Μπάρτον, η πάμπλουτη νεαρή επίσης jewels designer Νουρ Φάρες, η Τατιάνα Πέσκο, ο Μπράντον Ντέιβις, η international Ιλεάνα Μακρή, η Ιωάννα Μαρινοπούλου, η Μαριέττα Χανδρή, η Κυβέλη Μελετοπούλου και η Μαρίνα Βερνίκου έδωσαν το παρών.
Οι on the beach συναυλίες του Σάκη Ρουβά στο «Rakkan» και η classic πλέον του Αντώνη Ρέμου στο «Nammos» αναμένονται με ανυπομονησία.
Οι βασιλείς της Ολλανδίας, το Πόρτο Χέλι και η Νινέτα
Στο Αιγαίο γίνεται χαμός με τους ισχυρούς ανέμους. Αρκετοί βρίσκουν καταφύγιο στα mansions του Πόρτο – Beverly – Χέλι και στις κοντινές Σπέτσες. Το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας δειπνούσε στο «Ορλώφ». Ο Βίλεμ Αλεξάντερ και η Μάξιμα έλεγαν σε έλληνες φίλους τους ότι τον Αύγουστο θα αναχωρήσουν για τη Βραζιλία με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και η σύζυγός του Δανάη Στράτου έπιναν το ποτό τους στις βεράντες του «Poseidonion Grand Hotel». Το ζεύγος Βαρουφάκη έμενε στην όμορφη κατοικία της οικογένειας Στράτου.
Ο Κάρολος και η Νινέτα Φιξ «κατηφόρισαν» από τις Ελβετικές Αλπεις στο σπίτι τους στο Πόρτο Χέλι. Η Νινέτα, η οποία ζει μόνιμα εδώ και 35 χρόνια στο εξωτερικό με τον σύζυγό της, επιτελεί εκπληκτικό έργο με τα αδέσποτα στην περιοχή. Η γεμάτη ευαισθησίες κυρία Φιξ (τις μοιράζεται με ανθρώπους όπως η δισεγγονή Φαμπερζέ και ο Ντάμιεν Μπάιρνς), η οποία ασχολείται ενεργά με την όπερα και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς στο Παρίσι, προσφέρει φιλοξενία σε ειδικό χώρο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κυρίως αγάπη για τους εγκαταλελειμμένους μικρούς μας φίλους.
Δεν γνωρίζω τι λέει για όλα αυτά ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο σταρ με τις μεγάλες κοινωνικές ανησυχίες. Το Leonardo Di Caprio Foundation ετοιμαζόταν να διοργανώσει super gala με διεθνείς προσωπικότητες στο Σεν Τροπέ.
Η τιμή της πρόσκλησης έφθανε για τον καθένα ξεχωριστά τις 10.000 ευρώ! Η Julius Baer Group Ltd προσφέρει στους μεγιστάνες-κορυφαίους πελάτες αποκλειστικές invitations. Η Μαριέττα Χρουσαλά, μία από τις ελάχιστες ελληνίδες προσκεκλημένες, δεν θα ταξιδέψει τελικά στη Γαλλική Ριβιέρα…


Σεν Μόριτς, Σύρος και πλωτές εξέδρες

Η ξανθιά elegant εγγονή του Σταύρου Νιάρχου μετά τη Μύκονο αναχώρησε για το St. Moritz. Η Eugenie διοργάνωσε στο θρυλικό spot χειμερινών σπορ ένα private party με αφορμή τα γενέθλιά της. Οι στενές της φίλες, γόνοι μεγάλων οικογενειών της Ευρώπης και της Αμερικής, τη βοήθησαν να σβήσει τα ροζ κεράκια.

Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αλήθεια αν σε κάποιο τέτοιο κοσμοπολίτικο σποτ σαν το Σεν Μόριτς, το Γκστάαντ, την Κουρσεβέλ ή τα παραθαλάσσια Ιμπιζα, Πόρτο Τσέρβο, Σεν Τροπέ χρειαζόταν να στηθεί κάποια «ειδική εξέδρα» με αφορμή ένα σημαντικό γεγονός. Οι μόνιμοι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών, οι Αρχές, όλοι οι… γύρω-γύρω τέλος πάντων θα δημιουργούσαν προβλήματα; Είναι δυνατόν για μια κατασκευή η οποία βρίσκεται εκεί αποκλειστικά και μόνο για μία ή δύο νύχτες να δημιουργείς εξαιρετικά άσχημο κλίμα;
Οι ειδικές κατασκευές και οι άνθρωποι πίσω από αυτές. Είναι εκείνοι οι οποίοι ξοδεύουν πολλά χρήματα. Κάτι που έχει ανάγκη ο τουρισμός μας και η ελληνική οικονομία γενικότερα. Πραγματικά με εξέπληξε ο θόρυβος ο οποίος δημιουργήθηκε γύρω από το γαμήλιο πάρτι του Μάρκου Λύρα και της Ινγκριντ Παπαδάκη στη Σύρο. Το νεαρό ζευγάρι επέλεξε το αριστοκρατικό νησί του Αιγαίου για να γιορτάσει την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του. Ο γάμος του γιου του γνωστού χιώτη εφοπλιστή Γιάννη Λύρα με τη χαριτωμένη Ινγκριντ έφερε στη Σύρο σημαντικά ονόματα πλοιοκτητών και μεγαλοεπιχειρηματιών από το Λονδίνο, το Μόντε Κάρλο και τη Νέα Υόρκη. Κάποιοι δημιούργησαν προβλήματα με «αντικείμενο» τις πλωτές εξέδρες που «στήθηκαν» μέσα στη θάλασσα. Η οικογένεια Λύρα άφησε χρήματα στο νησί. Αν δεν ηρεμήσουν μερικοί, πιστεύω ότι το επόμενο χρυσοφόρο πάρτι θα πραγματοποιηθεί στη super Ιμπιζα!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ