Οι μικρές ολόλευκες μαργαρίτες κύλησαν στο γκαζόν. Τίναξα βαριεστημένα τη μακριά γαλλικού τύπου κοτσίδα. Κάποια από τα λουλούδια βρέθηκαν μέσα στην πισίνα. Ο χρόνος κυλούσε αργά, σχεδόν βασανιστικά. Παρατήρησα ότι οι καλλονές Αντριάνα Λίμα και Ελσα Χοσκ είχαν αποκοιμηθεί πάνω στις ξαπλώστρες της ιδιωτικής παραλίας. Την προηγούμενη ημέρα βρέθηκαν στο στόχαστρο των paparazzi όταν αποφάσισαν να «κατηφορίσουν» σε θορυβώδη κοσμοπολίτικη ακρογιαλιά. Το εκτυφλωτικό κατακόκκινο μπικίνι της Βραζιλιάνας Λίμα και το λευκό της Σουηδέζας Χοσκ αναδείκνυαν με τον καλύτερο τρόπο τις θεαματικές αναλογίες τους. Προχώρησα σε εκείνη την πλευρά της ιδιόκτητης περιοχής που «βλέπει» στο αεροδρόμιο. Μέσα από τα χειροποίητα δερμάτινα κιάλια παρακολουθούσα την κίνηση στον μοναδικό αερολιμένα της Μυκόνου. Ειλικρινά δεν γνώριζα αν έπρεπε να γελάσω ή να κλάψω με όλο αυτό που διαδραματιζόταν σε ένα από τα πλέον δημοφιλή τους καλοκαιρινούς μήνες airports του πλανήτη. Η Πάρις Χίλτον αναχωρούσε με το private jet της. Η μεγαλοκληρονόμος δύο 24ωρα πριν μου είχε επισημάνει ότι η πολυσυζητημένη direct αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ιμπιζας και Μυκόνου έπρεπε να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν. Αχ! Η γλυκιά μου Πάρις. Η απευθείας αεροπορική γραμμή θα εξυπηρετούσε τους αμέτρητους fans της οι οποίοι την ακολουθούν φανατικά όταν ανεβαίνει στα decks των κορυφαίων clubs του πλανήτη…
Τριτοκοσμικές συνθήκες και private jets
Οι σκηνές στο airport παραμένουν οι ίδιες. Εικόνες απογοητευτικές, μάλλον ντροπιαστικές. Σκουπίδια, πλαστικά ποτηράκια και service για κλάματα στο αεροδρόμιο του ανεξάρτητου χρυσοφόρου κρατιδίου Mykonos. Οι τουρίστες μετακινούνται χωρίς να ξέρουν πού πάνε ακριβώς. Περιμένουν ξαπλωμένοι στο πάτωμα να ακούσουν κάτι καινούργιο γύρω από την αναχώρηση της πτήσης τους. Πλήρης ανοργανωσιά και χαμόγελα αμηχανίας από τους ιθύνοντες για τις μεγάλες καθυστερήσεις εξαιτίας, λέει, ατέλειωτων πτήσεων των private jets. Τα ιδιωτικά αεροπλάνα των κροίσων οι οποίοι –ιδιαίτερα την προηγούμενη εβδομάδα λόγω ξεχωριστών γεγονότων –φθάνουν από όλες τις γωνιές του κόσμου δημιουργούν ουρές. Ο συγκεκριμένος αερολιμένας με τα τόσα προβλήματα είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει τον upper upper class τουρισμό. Τα σκουπίδια και τα πλαστικά «αιωρούνται» γύρω από βαλίτσες Louis Vuitton, Hermes, Bottega Veneta. Τα private jets σε λίγο θα… παρκάρουν στα χωράφια. Οσο για τα ελικόπτερα; Ευτυχώς που έχουν δημιουργηθεί ελικοδρόμια σε πολυτελή resorts και luxury μεγάλες βίλες σε προάστια του νησιού.
Τα yachts σε εκρηκτικά λευκά και σκούρα μπλε χρώματα με ασημένια και χρυσά «διακριτικά» λικνίζονται στη θάλασσα. Στο deck του «Blue Lion» σερβίρουν σούσι το οποίο έχει φθάσει ειδικά από δημοφιλές Japanese resto της Mykonos.
Τα private dinners Γκαντούρ – Ζέιν και το «Alemagu»
Λίγο πριν ξεκινήσουν τα πολυσυζητημένα big parties τα ζεύγη Χασάν Γκαντούρ και Ριάντ Ζέιν παρέθεσαν ιδιωτικά δείπνα στο «Matsuhisa Mykonos» και στο «Ling-Ling Hakkasan». Τη συγκεκριμένη βραδιά τα drones δεν εμφανίστηκαν στον σκοτεινό ουρανό του island. Η Χάλα Χούρι με ολόχρυσο μίνι φόρεμα και ιλιγγιώδες ντεκολτέ μονοπωλούσε την προσοχή των καλεσμένων στο private dinner των Χασάν και Ράντας Γκαντούρ. Τις επόμενες δύο ημέρες με αφορμή καλέσματα διεθνών κροίσων τα drones είχαν στήσει ολονύχτιο χορό. Τελικά όμως δεν κατάφεραν να «καταγράψουν» σκηνές από το αυτοσχέδιο πάρτι που έστησαν αγόρια και κορίτσια γνωστών οικογενειών στο «Alemagu».Το δημοφιλές spot στη Φτελιά άνοιξε ξημερώματα Κυριακής αποκλειστικά για golden boys and girls. Οι γοητευτικοί νεαροί γόνοι με τους κοιλιακούς-φέτες και τα καλλίγραμμα κορίτσια έφθασαν εκεί με ταχύπλοα. Προερχόμενοι από το white party το οποίο διοργάνωσαν οι νιόπαντροι Καρίμ αλ Σιάτι και Ανα Μπεατρίς Μπάρος. Οι μουσικές ήταν διαφορετικές από αυτές του συγκροτήματος Earth Wind and Fire που είχαν φέρει ειδικά από το εξωτερικό ο ελληνοαιγύπτιος γοητευτικός κροίσος και το πρώην μοντέλο της Victoria’s Secret. Τα κορίτσια λικνίζονταν στην άμμο σε ρυθμούς house. Κάποιες είχαν βγάλει τα ψηλοτάκουνα και φορούσαν τις σαγιονάρες με τους ανεμόμυλους που τους είχε προσφέρει το νεαρό ζεύγος Αλ Σιάτι μαζί με… χαλβαδόπιτα.
Ο αμερικανός διπλωμάτης και τα ελληνοπρεπή outfits
Η Θέκλα φοράει ολόσωμη μεταξωτή φόρμα από τη διεθνούς φήμης κολεξιόν Zeus & Dione, η οποία φέρει τη σφραγίδα των Μαρέβας Μητσοτάκη – Δήμητρας Κολοτούρα. Αρκετοί jet setters οι οποίοι έφθασαν αυτές τις μέρες στη Μύκονο επέλεξαν τα «ελληνοπρεπή» outfits μέσα από τον εντυπωσιακό χώρο του «G.B. Corner» στη «Μεγάλη Βρεταννία». Ο αμερικανός πρώην πρέσβης Τόμας Μίλερ, ένας από τους ισχυρότερους και πλέον πολυσυζητημένους διπλωμάτες που έχουν περάσει από τη χώρα μας, περπατάει πάνω στα ακριβά μάρμαρα του lobby. Ο Μίλερ βρίσκεται, όπως κάθε καλοκαίρι, για ολιγοήμερες διακοπές στην Ελλάδα. Ο Οδυσσέας, γιος του γνωστού εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του ιστορικού ξενοδοχείου Θανάση Λασκαρίδη, παντρεύεται το weekend που διανύουμε την Ανφια Λοΐζου. Ενας ακόμη εφοπλιστικός γάμος πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις Σπέτσες. Η Ναταλία, κόρη του εφοπλιστή Ανδρέα Τσαβλίρη, παντρεύτηκε τον Περικλή Βασιλόπουλο. Η σκέψη μου γυρίζει όμως και πάλι στη λατρεμένη μου Mykonos. Το φουστάνι της Ελενας Παπαρίζου όταν ανέβηκε στη σκηνή του «Nammos» για το πάρτι Ζέιν δεν με ενθουσίασε. Η Σάφια αλ Ρασίντ είχε επιλέξει το top φόρεμα της βραδιάς. Λευκό Dolce & Gabbana με φοίνικες από παγέτες. Ιδιαίτερα κομψές η Μαριάννα Λάτση, η Μελίνα Τραυλού με εκρηκτικό κόκκινο Pucci με παγέτες (όλοι μιλούσαν για τη νεαρότατη πανέμορφη κόρη της Μελίνας) και η Μαρίνα Βερνίκου.

Νεαροί χρυσοί κληρονόμοι

Παρατηρώ το ολόχρυσο-υπερπαραγωγή Naeem Khan φόρεμα της Ανα Μπεατρίς Μπάρος – Αλ Σιάτι. Η Μπάρος μάγεψε τα πλήθη με τις στυλιστικές επιλογές της, οι οποίες περιελάμβαναν από τον always classic Valentino ως αμερικανο-ινδούς designers της νέας γενιάς και βέβαια τα αγαπημένα της High Jewellery κοσμήματα Chopard. Ο Καρίμ (λόγω της μητέρας του Ντόρας Θεοδώρου) μιλάει αρκετά καλά ελληνικά, ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι η οικογένεια των billionaires διαθέτει ένα όμορφο διαμέρισμα στη Γλυφάδα. Η αδελφή του Καρίμ Τάνια ήταν μια από τις ωραιότερες παρουσίες της βραδιάς, όπως επίσης η στενή της φίλη Ευγενία Νιάρχου η οποία παρουσιάζει τη συλλογή κοσμημάτων Venyx Oseanyx στο Mykonian «Belvedere». Ο γιος της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό Αντρέα Κασιράγκι και η σύζυγός του Τατιάνα Σάντο Ντομίνγκο έκλεψαν την παράσταση, όπως και η άτακτη πάντα Πάρις Χίλτον.
Η Πάρις «συναντήθηκε» με τους δύο πρώην της, γόνους ισχυρών ελληνικών οικογενειών: τον Σταύρο Νιάρχο junior (συνοδευόταν από τη σύντροφό του top model Τζέσικα Χαρτ) και τον Πάρι Κασιδόκωστα. Η Χίλτον πληροφόρησε μάλιστα τους πάντες στο πάρτι Σιάτι ότι θα επιστρέψει τον Αύγουστο για να κάνει το πρόγραμμά της ως international πλέον d.j. στο «Cavo Paradiso». Η Πάρις πριν φθάσει στη Μύκονο βρισκόταν στην Αγγλία, στη Νότια Γαλλία και στο St. Barth.
Στη βρετανική πρωτεύουσα έδωσε το παρών στο private party του μεγαλοεπιχειρηματία Ντέιβιντ Ρούμπεν στο ολοκαίνουργο spot «Ours». Διεθνείς προσωπικότητες και λίγα μέλη της ελληνικής παροικίας όπως ο Διαμαντής και η Μπέσυ Λαιμού βρέθηκαν στο λαμπερό gathering…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ