Μερικά λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Το αυτοκίνητο παρκάρει στην «πυλωτή» της πολύ γνωστής ιδιαίτερα glamorous πολυκατοικίας επί της Ηρώδου Αττικού. Το κτίριο είναι «μεσοτοιχία» με το Μέγαρο Μαξίμου. Ο μεγαλοβιομήχανος χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής επιμένει ότι αν κάποιος μέσα από τις τζαμαρίες και τις βεράντες των διαμερισμάτων αποφασίσει να παρακολουθήσει με προσοχή θα ανακαλύψει διάφορα «χαριτωμένα» στιγμιότυπα στο Μ.Μ. Ακριβώς όπως αυτό το οποίο είχε πρωταγωνιστή πριν λίγες βραδιές τον υπέροχο γκρίζο γάτο. Το προαύλιο του Μεγάρου έμοιαζε εντυπωσιακό κάτω από τους προβολείς. Οι κηπουροί είχαν ρίξει νερό στον κήπο αλλά και το τσιμέντο μπροστά από την κεντρική είσοδο. Οι θερμοκρασίες άλλωστε ήταν υψηλές. Ακόμα και τις νυχτερινές ώρες. Ο πονηρός γατούλης είχε ξαπλώσει μπροστά από τις μαρμάρινες σκάλες. Εκεί που παρκάρει το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο αλλά και αυτά προσωπικοτήτων στην διάρκεια επίσημων επισκέψεων. Ο πονηρός γατούλης «μάζευε» δροσιά γύρω από το τρίχωμά του. Φαινόταν να απολαμβάνει αυτή την αίσθηση. Μόνο που έτσι όπως είναι γκρίζο το τρίχωμά του δεν μπορείς να τον ξεχωρίσεις από το…τσιμέντο! Ο γάτος ανοιγόκλεινε κάποιες φορές τα μάτια του. Έμοιαζε να παρακολουθεί τους άνδρες της φρουράς στην είσοδο. Εκείνες τις στιγμές ο γάτος δεν είχε διάθεση να κυνηγήσει κάποια ποντικάκια τα οποία κρύβονταν στον κήπο.

Ποιά είναι η ταυτότητα του γκρίζου γάτου;

Μα ποιός είναι τελικά αυτός ο γατούλης; Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποκτήσει τον…δικό του Λάρι; Ο γκρίζος γάτος είναι η μασκότ του Μεγάρου ακριβώς όπως ο πολυσυζητημένος διάσημος παγκοσμίως συνάδελφός του της Ντάουνινγκ στρήτ; Ο γκρίζος γάτος είναι ένας… Δημόσιος υπάλληλος που θα παραμείνει στο Μέγαρο όσες κυβερνήσεις και αν αλλάξουν; Ο Αλέξης Τσίπρας συμπαθεί τον γκρίζο γάτο; Μην ξεχνάμε ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέηβιντ Κάμερον «αναγκάστηκε» να κάνει αποκαλύψεις γύρω από τα πραγματικά του αισθήματα για τον γάτο Λάρι. «Πάντα αγαπούσα τον Λάρι» είπε ο Κάμερον λίγο πριν αναχωρήσει από το κτίριο στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ στρήτ. Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν η νέα πρωθυπουργός Τερέζα Μέϊ θα συμπαθήσει τον «σνόμπ» γάτο Λάρι. Η Τερέζα μάλλον έχει περισσότερη αδυναμία στα σκυλάκια ράτσας King Charles.

Φώτα κάμερες… πάμε για τον » Έλληνα Λάρι »

Ο γκρίζος γάτος ο οποίος κατοικοεδρεύει στου Μαξίμου ίσως δεν είναι τόσο εντυπωσιακός όσο ο Βρετανός Λάρι με τα λευκά μαύρα χρώματα και την χρυσή «κονκάρδα» στον λαιμό. Είναι σίγουρα όμως πιο αδύνατος. Περισσότερο κομψός από τον «βαρύ» Λάρι ο οποίος κινείται μόνο στα σαλόνια της Ντάουνινγκ στρήτ. Ο γκρίζος γάτος λοιπόν βρέθηκε πριν τρία χρόνια στην είσοδο της διπλανής πολυκατοικίας μιας από τις πλέον πολυτελείς στην Αθήνα. Μέλη των οικογενειών Φίξ Πατέρα Τσαβλίρη είναι κάτοικοι του συγκεκριμένου κτίσματος με την εξαιρετική αρχιτεκτονική.

Οι κάτοικοι περιμάζεψαν τον γάτο όταν τον εγκατέλειψε η μαμά του. Οι άνθρωποι του έδιναν τροφή καθημερινά και τον φρόντιζαν λες και ήταν ένα αγαπημένο μωρό. Ο γάτος μεγάλωσε. Χαριτωμένος πανέξυπνος, παιχνιδιάρης έμοιαζε να τον ενδιαφέρει περισσότερο η… πολιτική από ένα «χρυσό» μεγαλοαστικό περιβάλλον με ισχυρούς επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Δραπέτευσε λοιπόν από την πολυκατοικία και βρέθηκε στο Μαξίμου. Ο γκρίζος γάτος κάνει βόλτες και παρακολουθεί με προσοχή τα γεγονότα. Επιτελεί βέβαια και… κοινωνικό έργο αφού καθαρίζει σε δευτερόλεπτα τα τρωκτικά τα οποία φθάνουν από τον Εθνικό Κήπο. Οι κάμερες στον » Έλληνα Λάρι » παρακαλώ! Αξίζει πραγματικά λίγα λεπτά δημοσιότητας. Ο πανέξυπνος, «μάγκας» αυτός κεραμιδόγατος που κλέβει καρδιές στην «αριστοκρατική» Ηρώδου Αττικού χρειάζεται την προσοχή μας…

Αδελφοποίηση του Ιδρύματος «ΕΛΠΙΔΑ» Κύπρου με τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ»

Στην διάρκεια μιας σεμνής τελετής, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, παρουσία των Προέδρων της Κυπριακής και της Ελληνικής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη Προκόπη Παυλόπουλου, το Ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ» για παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία και ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον παιδικό καρκίνο.

Το πρωτόκολλο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «ΕΛΠΙΔΑ» Κύπρου, Δρ. Λοΐζος Γ. Λοΐζου και η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία ταξίδεψε για αυτό τον σκοπό στη Λευκωσία.

Η συνεργασία των δυο σωματείων έγινε με πρωτοβουλία της κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, Πρώτης Κυρίας της Κύπρου, και Επίτιμης Προέδρου του Ιδρύματος «ΕΛΠΙΔΑ» της Κύπρου, η οποία κατά την τελετή αναφέρθηκε εκτενώς στο περιεχόμενο αυτής της συνεργασίας και εξήρε το έργο της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Η τελετή άρχισε με ομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρίου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος αφού καλωσόρισε την κυρία Βαρδινογιάννη και τη συνεχάρη για το έργο της, είπε μεταξύ άλλων: «Μαζί θα δώσουμε το μήνυμα της Ελπίδας για όλα τα παιδιά στις χώρες μας που πάσχουν ή έτυχε να γνωρίζουν την οδυνηρή εμπειρία του καρκίνου και της λευχαιμίας. Σήμερα τα δύο ιδρύματα επισφραγίζουν την κοινή τους προσπάθεια για την καταπολέμηση του παιδικού και εφηβικού καρκίνου. Δίνοντας μαζί τη μάχη ενάντια στον εφιάλτη γινόμαστε πιο ισχυροί και αποτελεσματικοί».

Η ομιλία του κ. Προκόπη Παυλόπουλου

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση, επεσήμανε: «Σήμερα η ΕΛΠΙΔΑ στην Ελλάδα αποτελεί κόσμημα του κοινωνικού κράτους. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην Κύπρο.

Βίοι παράλληλοι για δυο Ελπίδες. Σήμερα σε μια κορυφαία, όχι μόνο συμβολική, αλλά και ουσιαστική κίνηση αδελφοποιούνται. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτός ο σπόρος που πέφτει σήμερα να βλαστήσει και να θρέψει. Αυτό το άνθος της σιγουριάς και της προσδοκίας που ανήκει σε αυτά τα παιδιά για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής… Στο μέτρο των δυνάμεών μου θα κάνω ό,τι μπορώ για να συμβάλω σε αυτή την προσπάθεια που πραγματικά αξίζει τον κόπο».

Η ομιλία της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Η κυρία Βαρδινογιάννη συγκινημένη από τη θερμή υποδοχή που της επιφύλαξε ο Πρόεδρος της Κύπρου και η σύζυγός του, τους ευχαρίστησε, και στην ομιλία της είπε μεταξύ άλλων: «Ο λαός της Κύπρου κατέχει ένα ξεχωριστό μέρος της αγάπης και της εκτίμησής μας καθώς είναι ένας ηρωικός λαός γεμάτος ευαισθησία, ανθρωπισμό και ιδανικά. Και αυτό αντανακλάται στο πρόσωπό σας, κύριε Πρόεδρε, και στα λόγια σας με τα οποία εκφράσατε την ψυχή του Κυπριακού λαού, ο οποίος ανέκαθεν αγωνιζόταν δίπλα σε κάθε παιδί του οποίου η ζωή απειλείτο… Δεν είναι τυχαίο πως η Κύπρος ξεχωρίζει για την κοινωνική της ευαισθησία και είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε αριθμό εθελοντών δοτών μυελού των οστών αναλογικά με τον πληθυσμό της. Και είναι αυτή που, μέσα από τη συνεργασία μας με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, βοήθησε την ΕΛΠΙΔΑ να δημιουργήσει την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ» στην οποία μέσα σε δύο χρόνια συγκεντρώσαμε περισσότερους από 30.000 εθελοντές δότες. Η Κύπρος είναι ένας τόπος που από τα βάθη των αιώνων διδάσκει την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Η άρρηκτη σχέση Κύπρου και Ελλάδος συμβολίζεται περίτρανα από την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου, σήμερα στον χώρο αυτό, τον οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης ολόθερμα για τα καλά του λόγια και την πολύτιμη στήριξή του στο έργο του Συλλόγου μας και στην νέα μας συνεργασία με το Ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ» της Κύπρου. Αισθάνομαι πραγματικά πως αυτή είναι μια ευλογημένη στιγμή…».


Κινηματογραφικό σκηνικό στο CORFU PALACE της Κέρκυρας

Θυμάμαι μια σκηνή από την black & white δημοφιλή Ελληνική ταινία «Διακοπές στην Κέρκυρα» με πρωταγωνιστές την Τζένη Καρέζη και τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Η ωραία τότε Τζένη σύμφωνα με το σενάριο εργαζόταν στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου Corfu Palace. Το hotel υπήρξε δημοφιλές από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του στα μέσα της δεκαετίας του ’50.

Οι λάτρεις της Κέρκυρας θεωρούν πάντα ότι το ιστορικό ξενοδοχείο Corfu Palace είναι “all time classic” επιλογή. Οι επώνυμοι που βρέθηκαν στο νησί την προηγούμενη εβδομάδα δεν θα μπορούσαν παρά να το επιλέξουν απολαμβάνοντας μία υψηλών προδιαγραφών διαμονή.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην πόλη της Κέρκυρας μόλις πέντε λεπτά από το Liston. Λειτουργεί όλο το χρόνο. Χτίστηκε το 1954 από τον γνωστό αρχιτέκτονα Σακελάριο. To Corfu Palace αποτελείται από 106 δωμάτια, 6 σουίτες και ένα Penthouse, όλα με θέα στη θάλασσα πάνω στον όρμο της Γαρίτσας. Διαθέτει ένα πλήρως ανανεωμένο χώρο SPA σε συνεργασία με τα MEDIPRINOU. H εξωτερική του πισίνα με θαλασσινό νερό, είναι μέσα σε ένα πανέμορφο κήπο.

To“Casino Corfu” βρίσκεται και πάλι μέσα στο Corfu Palace. Η κουζίνα του ξενοδοχείου αποτελεί επίσης σημείο αναφοράς για το νησί. Το εστιατόριο “Scheria” βρίσκεται στην κεντρική βεράντα του ξενοδοχείου κάτω από τα αστέρια με θέα τη θάλασσα.

Οι τάσεις στα μπιζού και ο στυλίστας του Hollywood

Εκρηκτικά χρώματα και εντυπωσιακές καλοκαιρινές επιλογές για το fashion jewellery brand Angelo di Spirito Rosa.

Σε συνεργασία με τον διάσημο στυλίστα Dennis Kolpodinos η εταιρεία Angelo di Spirito Rosa πρόσφερε στους επισκέπτες της ένα ταξίδι στη μόδα.

Ο γνωστός στυλίστας του Hollywood μοίρασε τα στυλιστικά του tips και γέμισε τους επισκέπτες με ιδέες συνδυασμού των λεπτεπίλεπτων κοσμημάτων καθώς και τρόπους ένταξής τους στο προσωπικό στυλ των παρευρισκόμενων.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, τόσο από τους fans του brand όσο και από αυτούς που παρευρέθηκαν. Η Κατερίνα Καινούριου, η Ζέτα Μακρυπούλια, fashion bloggers και πολύς ακόμα κόσμος ήταν εκεί.

Τα events με θέμα “spoil yourself ” πραγματοποιήθηκαν στα Angelo di Spirito Rosa Corners στο Attica-Golden Hall και στο Attica-City Link, στο κατάστημα του brand στην Κηφισιά (Παναγίτσας 6) και στο ολοκαίνουριο κατάστημα στη Γλυφάδα (Μεταξά 17).