Η Μόνικα Βίτι μοιάζει να παρακολουθεί όλες τις κινήσεις με εκείνο το επίμονο αισθησιακό της βλέμμα. Η τεράστια ασπρόμαυρη φωτογραφία της ιταλίδας ντίβας είναι τοποθετημένη στο κεντρικό μινιμαλιστικού ύφους σαλόνι του «Βvlgari Hotel London». Δοκιμάζω espresso μέσα από το πορσελάνινο μπλε ελεκτρίκ φλιτζάνι με τη διακριτική χρυσή ρίγα. Σκέφτομαι ότι το σερβίτσιο με τα «τετραγωνισμένα» κομμάτια ανήκει στα ελάχιστα αντικείμενα τα οποία έχουν… δραπετεύσει από τον μανδύα του total black. Ολα μέσα στο super luxury ξενοδοχείο στον αριθμό 171 Knightsbridge είναι μαύρα. Παρατηρώ ότι αν και βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τέλος Ιουνίου η φωτιά στο τζάκι καίει ακόμη. Τα ξανθά μαλλιά της Μόνικα ακουμπούν «τρυφερά» πάνω στο σμαραγδένιο κολιέ του κοσμηματοπωλείου Bvlgari. Το κορίτσι το οποίο μού σερβίρει τώρα μια διαιτητική σαλάτα με κινόα και αγνό ελαιόλαδο παρακολουθεί τη ματιά μου.«Η Μόνικα Βίτι έχει επιλεγεί από τους επικεφαλής του Group Bvlgari ειδικά για τον χώρο του ξενοδοχείου» με πληροφορεί. «Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, λάτρις και εκείνη των σμαραγδιών του brand, βρίσκεται μέσα πάντα από τις φωτογραφίες της στις exclusive boutiques με τις συλλογές μπιζού» επισημαίνει.
Η Θέκλα λίγα μόλις λεπτά πριν είχε υποστεί ένα μικρό σοκ όταν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του υπέρλαμπρου διπλανού κτιρίου «Knightsbridge apartments» την απώθησαν άκομψα! Η παιδική μου φίλη θέλησε να «περάσει» μέσα από την private είσοδο του building, τόπο κατοικίας μεγιστάνων του πλούτου. Το ίδιο βράδυ η γυναίκα με τα κόκκινα, κυματιστά α λα Ρίτα Χέιγουρθ μαλλιά «αποζημιώθηκε» για την άσχημη εμπειρία της. Η Θέκλα έπινε τσάι σε διαμέρισμα billionaire στο One Hyde Park…
Bodyguards, Rolls-Royce και χρυσά μυστικά
Το τσάι που σερβίρουν στο εξαιρετικής λάμψης και απίστευτης πολυτέλειας διαμέρισμα φθάνει κατευθείαν από το «απέναντι» «Harrods» και το tres chic «Georgian Restaurant». Το blend με Darjeeling, Assam και Sri Lankan Teas είναι εκπληκτικό. Ο μεγαλοεφοπλιστής – μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης μάς ανάγκασε να… ορκιστούμε δίπλα σε ένα σπάνιο έργο του Rudolf Stingel ότι δεν θα αποκαλύψουμε το όνομα του οικοδεσπότη μας. Κοιτάζουμε γύρω με προσοχή. Μια κουστωδία από bodyguards με βλέμμα… Husky είναι διασκορπισμένη στο σαλόνι και στους γύρω χώρους. Κάποιοι άλλοι μάς έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο στην είσοδο ενός από τα ακριβότερα κτίρια στον κόσμο. Δίπλα σε Ferrari, Bentley, Rolls-Royce και ολόχρυσα πανάκριβα γλυπτά εξωτερικού χώρου. Σκέφτομαι ότι αν περάσω σε αποκαλύψεις στοιχείων και ονομάτων οι βαριές πόρτες του κινηματογραφικού τύπου apartment θα κλείσουν για πάντα. Οι λιγοστοί προσκεκλημένοι άλλωστε ανήκουν στη διεθνή επιχειρηματική και οικονομική ελίτ. Γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μυστικά και ύστερα από δύο-τρία ποτήρια συλλεκτικής γαλλικής σαμπάνιας από την κάβα του «Hedonism» περνούν σε άκρως ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις. Τελικά η επιλογή μου να «πετάξω» στο Λονδίνο αντί για ένα βαρετό weekend στη Mykonos ήταν θαυμάσια. Ο στενός μου φίλος ο οποίος μάς καλεί από τη Νέα Υόρκη έχει ακριβώς την ίδια άποψη. Οι κορυφαίοι του πλανήτη βρίσκονται αυτές τις μέρες στις δύο πιο ενδιαφέρουσες «φασαριόζικες» πόλεις του πλανήτη: τη βρετανική πρωτεύουσα και το Big Apple.
Η θέα στον Hudson River, ο υπουργός και οι επιχειρηματίες

Ο αγαπημένος μου φίλος απολαμβάνει τη θέα στο trendy «STK restaurant», φοβερό roof top στο Meatpacking. Δίπλα του ιδιοκτήτες και στελέχη των μεγαλύτερων funds του κόσμου, όπως τα Wellington, York, Falcon Blackrock κ.λπ. Λίγο πριν βρισκόταν στο επίσης πολυσυζητημένο «Bagatelle» με κορυφαίους ξένους και έλληνες επιχειρηματίες. Με πληροφορεί ότι ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης δεν θέλησε να ακολουθήσει τις θορυβώδεις παρέες στα μοδάτα spots και στην breathtaking view στον Hudson River. Το Greek Investment Forum in New York ήταν ενδιαφέρον αλλά κουραστικό. Ο sweet sweet friend μού λέει ότι στο «Sofitel» που… έκαναν διάσημο στα πέρατα της υφηλίου ο Ντομινίκ Στρος-Καν και η «θηριώδης» καμαριέρα κυκλοφορούσαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαράλαμπος Γκότσης με τη σύζυγό του, ο επιχειρηματίας Βασίλης Φουρλής, ο Τίμος και η Μαργαρίτα Μελισσάρη, στελέχη των εταιρειών Motor Oil, Intralot, Ελληνικά Πετρέλαια, των επιχειρήσεων Μυτιληναίου, Aegean και στελέχη τραπεζών όπως η Εθνική, η Alpha, η Πειραιώς και η Eurobank.
Οι αμερικανοί μεγαλοεπιχειρηματίες αναφέρονταν συχνά στην Ελλάδα, στην οικονομική κατάσταση και στα ατέλειωτα χρυσά καλοκαίρια στη Μύκονο. Μερικοί από αυτούς έχουν ήδη «κλείσει» βίλες στα top προάστια του island ή ετοιμάζονται να φθάσουν με mega yachts. Ποια θα είναι τα κέρδη όμως από το υπέροχο golden summer στη Mykonos; ρωτούσε μεγαλοεπενδυτής. Ο χρόνος θα δείξει.
Στην Αθήνα ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν είχε ιδιαίτερη συνάντηση με την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Η κυρία Βαρδινογιάννη και το ζεύγος Μπαν συνδέονται εδώ και χρόνια με στενή φιλία.
Ελληνικοί αμφορείς σε μυθικά διαμερίσματα
Προχωρώ στην τραπεζαρία του apartment. Πάνω σε μοντέρνες «κολόνες» από βαρύ ξύλο βρίσκονται δύο αμφορείς. Μου θυμίζουν εκείνους που είχα θαυμάσει χρόνια πριν στο αθηναϊκό σπίτι πασίγνωστης κραταιάς και πάμπλουτης Ελληνίδας. Κάποιοι άλλοι «στόλιζαν» την τεράστια μονοκατοικία που είχε αγοράσει έναντι αστρονομικού ποσού στο Λονδίνο και πούλησε λίγα χρόνια μετά. Στη διάρκεια σύντομης επίσκεψής μου στην Gallery Kallos της Davies street είχα την ευκαιρία να δω από κοντά μοναδικούς αμφορείς. Οι υπεύθυνοι της γκαλερί με ενημέρωσαν ότι την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση. Οπως και αυτή που πραγματοποιείται στον οίκο δημοπρασιών Phillips με έργα του 20ού αιώνα. Περνάω αρκετή ώρα στο auction house στην Berkeley Square. Μμμ! Δεν θέλω να σκέφτομαι πόσο ακριβώς μπορεί να πουληθεί ένας Ghemie, ένας Gholi, ένας Pistoletto. Κατηφορίζω στο κάτω μέρος της πολυαγαπημένης μου πλατείας και στο πολυτελές super trendy «Sexy Fish».
Παρέα λιβανέζων φίλων μου έχει κλείσει ένα από τα καλύτερα τραπέζια. Κοντά σε αυτό της super model Doutzen Kroes. Τρώμε sushi και σαλάτες με μεγάλες γαρίδες στο κέντρο όταν ξαφνικά φθάνουν ποτήρια με παγωμένη σαμπάνια δίπλα στα πιάτα μας. Τα ψάρια του Frank Gehry πάνω από το bar και η γοργόνα του Damien Hirst «κουνιούνται» ρυθμικά.
Private clubs στο Λονδίνο
Ο Λούσο, ένα από τα γκαρσόνια του «Sexy Fish», μου λέει σε άψογα ελληνικά ότι τα «στέλνει» η συμπατριώτισσά μας Μάχη. Το καστανό χαριτωμένο κορίτσι είναι μία από τις κοπέλες που έχουν επιτελική θέση στο restaurant το οποίο άνοιξε μόλις πριν από επτά μήνες. Αργότερα η νεαρή Ελληνίδα μού λέει ότι ξεκίνησε να δουλεύει στο «Nobu» και μετά στον Ομιλο που σήμερα έχει κάτω από την ομπρέλα του το «Sexy Fish» και το κορυφαίο παγκοσμίως private club «Loulou’s». Το ψαροφαγικό «Scotts», το «Ivy», το «Harry’s Bar», το «George» και βέβαια το εμβληματικό private club «Anabbel’s» (ανάμεσα στα ιδρυτικά στελέχη ο Χαρίτων Εμπειρίκος, ο Διαμαντής Ι. Λαιμός, ο Μιχάλης Χανδρής, ο Γιώργος Γουλανδρής) του ίδιου Group συγκεντρώνουν πάντα τους top του πλανήτη. Λίγο πριν αναχωρήσω «πέρασα» από το dinner της Kim Robson στο «Loulou’s». Αυτή που κλέβει πάντα την παράσταση είναι η Ντέμπι Ρούμπεν. Ο σύζυγός της, ο οποίος ασχολείται με το real estate σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που στεγάζει το «Loulou’s»…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ