Οι άκρες των δαχτύλων μου ταξίδευαν αργά πάνω στο μαύρο κρύσταλλο με τις χρυσές λεπτομέρειες. Ο νεαρός εφοπλιστής Πανταλέων Κουλουμπρής γέμιζε ήδη με Moet & Chandon Dom Perignon by Karl Lagerfeld το ποτήρι της μαγευτικά ωραίας συντρόφου του Τάινι. Μερικές σταγόνες κύλησαν στο ροζ Proenza Schouler μικροσκοπικό μπικίνι. Εκείνη δεν φάνηκε να δίνει σημασία. Μέσα από τα φούξια Bvlgari γυαλιά παρακολουθούσε τις κινήσεις των καλεσμένων στο private beach party. Παρατήρησα ότι στο πάνω μέρος των vintage α λα Μπριτ Εκλαντ γυαλιών πολύτιμα διαμάντια «σχημάτιζαν» τη φράση «I am rich, extremely rich girl». Κούνησα αδιάφορα τους ώμους μου. Η παραλία μπροστά από την υπερπολυτελή έπαυλη στο Αμάλφι ήταν γεμάτη από νεαρούς γόνους πάμπλουτων οικογενειών της Ευρώπης. Γαλλικές σαμπάνιες, δυνατές μουσικές, καλλίγραμμα κορίτσια να «κατεβαίνουν» από τα πανάκριβα ιστιοφόρα των εμβληματικών ναυπηγείων Perini Navi. Σκέφθηκα ότι ο διάσημος αμερικανός συγγραφέας Τζον Στάινμπεκ θα είχε πάθει κάτι σαν… μικρό εγκεφαλικό αν μπορούσε να αντικρίσει την πραγματική εικόνα την οποία παρουσιάζει τώρα το θεαματικό, αγαπημένο του spot της Νότιας Ιταλίας. Το Αμάλφι πάντα εντυπωσιακά όμορφο είχε γεμίσει από κακομαθημένους billionaires και τις κατάξανθες ξιπασμένες συντρόφους τους. Αυτό το μεθυστικό αριστοκρατικό άρωμα μιας άλλης εποχής δένει εξαιρετικά με την εκτός ορίων πολυτέλεια και τις κινηματογραφικού τύπου σκηνές κάτω από τον καυτό ήλιο με πρωταγωνίστρια την Ελσα Χοσκ.
Γάμοι σε γαλαζοπράσινα νερά
Eνα αραχνοΰφαντο κομμάτι από τούλι και χειροποίητες δαντέλες καλύπτει ξαφνικά το πρόσωπό μου. Ο άνεμος το έχει παρασύρει μακριά από την πλωτή εξέδρα με τον γοητευτικό καλογυμνασμένο d.j. ο οποίος έχει φθάσει ειδικά από την Ιμπιζα. Το εφετινό καλοκαίρι είναι γεμάτο από γάμους. Ενα ατέλειωτο πέπλο σκεπάζει τα κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά και τις ακτές της Νότιας Ιταλίας. Τις επόμενες εβδομάδες πραγματοποιούνται γάμοι οι οποίοι θα γράψουν ιστορία. Νεαροί μεγαλοεφοπλιστές παντρεύονται κόρες old money οικογενειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στους χώρους των πετρελαίων και του real estate. Διεθνούς φήμης μεγιστάνες του πλούτου ετοιμάζονται να οδηγήσουν στον βωμό του υμεναίου top models με δεκάδες εξώφυλλα στη «Vogue». Η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Τήνος, η Σέριφος φιλοξενούν ήδη στις θάλασσές τους super luxury yachts. Κάποια από αυτά θα παρατείνουν την παραμονή τους και μετά το εορταστικό τριήμερο. Οι μεγάλοι γάμοι πραγματοποιούνται άλλωστε το επόμενο weekend. Με φόντο γαλαζοπράσινα νερά.
Ο γλυκός αυτός πονοκέφαλος!

Η Ευγενία Χανδρή το Σάββατο 25 Ιουνίου παντρεύεται στη Μύκονο τον Θοδωρή Γιαννούση. Ολα τα μέλη της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας θα βρίσκονται στη Mykonos. Στο κατάλευκο νησί του Αιγαίου θα ταξιδέψουν επίσης πολλοί εφοπλιστές οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στο Λονδίνο, στο Μόντε Κάρλο, στη Νέα Υόρκη. Την ίδια ημέρα παντρεύεται στη Μύκονο ο γιος του Μπίλλυ και της Μελίνας Δασκαλάκη.
Κάποια βαριά ονόματα του ελληνικού εφοπλισμού λόγω της στενής τους σχέσης με την οικογένεια Χανδρή προτίμησαν να μην πετάξουν στη βρετανική πρωτεύουσα και στο super glamorous party γόνου παλιάς εφοπλιστικής οικογένειας. Η βάφτιση της κόρης του ζεύγους Ζαννή Φραντζέσκου στην Τήνο «προβληματίζει» αρκετούς. Τα yachts είναι εύκολο να μετακινηθούν το πρωί της Κυριακής από τη Μύκονο στο Νησί της Μεγαλόχαρης για τη βάφτιση και το big party. Το πρόβλημα είναι ότι η Ευγενία Χανδρή έχει διοργανώσει beach party νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής. Σκεπάζω προβληματισμένη το κεφάλι μου με την τεράστια λευκή καπελίνα. Νιώθω έναν μικρό… γλυκό πονοκέφαλο!
Ελληνες συλλέκτες, ο Αναν, ο Τζαμάλ, η Μαγιάσα

Το ολοκαίνουργιο τσαντάκι που σχεδίασε για το εφετινό καλοκαίρι ο ταλαντούχος Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης κύλησε στην άμμο. Πάνω στις λευκές και μπλε ρίγες του brand AtoΖgreek είναι «ζωγραφισμένα» τα πρόσωπα των Μαρίας Κάλλας, Μελίνας Μερκούρη και Νάνας Μούσχουρη. Το κινητό μου κουδουνίζει μέσα από το beach bag του Κωνσταντίνου. Ο Peter Dundas, creative director του οίκου Roberto Cavalli, με ειδοποιεί ότι έχει ήδη αναχωρήσει από το Κάπρι. Ο φιλότεχνος Dundas, ο οποίος περνάει μεγάλο μέρος του καλοκαιριού του στη Νάξο, βρέθηκε στην Ελβετία και στην Art Basel. Τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας τέχνης «πέταξαν» στη Βασιλεία για ένα εικαστικό γεγονός που η εφημερίδα «Le Monde» έχει χαρακτηρίσει το καλύτερο στον πλανήτη. Οι ισχυρότεροι γκαλερίστες art dealers και συλλέκτες (ανάμεσά τους η Πωλίν Καρπίδα και μέλη της οικογένειας Μαρτίνου) «περνούσαν» μπροστά από πίνακες, γλυπτά και installations. Ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν ήταν στη Βασιλεία. Η σύζυγος του κ. Αναν είναι ζωγράφος και μάλιστα πολύ καλή. Ο κ. Αναν συζητούσε με τον επίσης ταλαντούχο εικαστικό Τζαμάλ ο οποίος αυτό το weekend πραγματοποιεί τα εγκαίνια της έκθεσής του στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα. Ο Τζαμάλ είχε δίπλα του τη νεαρή Al-Mayassa bint Hamad bin Khalifa Al Thani (είναι η κόρη του γνωστού ελληνολάτρη εμίρη) η οποία είναι η ιδρύτρια και πρόεδρος των Μουσείων του Κατάρ. Η Mayassa όπως και ο Κόφι Αναν γνώριζαν για την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν στη Λέσβο. Ο κ. Μπαν Κι Μουν συνάντησε τον Πρωθυπουργό και κάποιες προσωπικότητες της χώρας μας. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ συνέφαγε όμως σε πολύ κλειστό κύκλο με ηχηρό όνομα του επιχειρηματικού κόσμου. Ενα πρόσωπο που αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας. Οι αχτίδες του ήλιου πέφτουν πάνω στο mega yacht «Lady M» ιδιοκτησίας του ρώσου billionaire-βασιλιά του χάλυβα Αλεξέι Μορτάσοβ. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κατεβαίνει τη Μεσόγειο με το ολοκαίνουργο «Diamond»…
Τα ατέλειωτα ταξίδια των jet setters
Η Τάινι διορθώνει τις τιράντες από το ροζ μπικίνι της. Μου ψιθυρίζει με… συνωμοτικό ύφος ότι κόρη πασίγνωστου βιομηχάνου σκέφτεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Τζοβάνα Μπατάλια. Σχεδιάζει την ημέρα του γάμου της να προχωρήσει στην αλλαγή τεσσάρων φορεμάτων. Προτιμώ να μην απαντήσω. Ο γάμος της γοητευτικής Ιταλίδας, fashion editor της ιαπωνικής «Vogue» με τον πάμπλουτο σουηδό επιχειρηματία Oscar συγκέντρωσε στο Κάπρι όλο το διεθνές τζετ σετ. Ανάμεσά τους τον Σταύρο Νιάρχο Jr, ο οποίος έφθασε στη Νότια Ιταλία με τη σύντροφό του Τζέσικα Χαρτ και την Ευγενία Νιάρχου. Η Ευγενία έκανε άκρως εντυπωσιακές εμφανίσεις με μεταλιζέ μακριές τουαλέτες και στέμματα με πέτρες από τη συλλογή της Venyx πάνω στα μακριά μαλλιά της.
Η Τάινι μερικά 24ωρα πριν είχε επιλέξει και πάλι ροζ χρώμα για τη βραδινή της τουαλέτα. Ο Χάρης και η Εμιλυ Βαφειά βάφτισαν τον γιο τους. Το μεγάλο πάρτι με αφορμή τη βάφτιση του baby boy πραγματοποιήθηκε στη μονοκατοικία του ζεύγους στην Εκάλη.
Αρκετά πιο μακριά, στη Βουλιαγμένη, με το «χαλαρό» γαλάζιο σκηνικό, το νεαρό ζεύγος Γιάννη και Λάουρας Δράγνη εγκαινίασε μέσα από ένα private dinner με επιχειρηματίες και εφοπλιστές το νέο του σπίτι.
Ο Αρης Κοροπούλης έκανε το δικό του πάρτι με «φόντο» τις κοσμοπολίτικες Σπέτσες. Ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου παρέθεσε private dinner στο σπίτι του στα βόρεια προάστια αποκλειστικά και μόνο για συλλέκτες και προσωπικότητες της τέχνης που είχαν φθάσει από το εξωτερικό. Ο κ. Οικονόμου διαθέτει ως γνωστόν τη δική του σημαντική συλλογή έργων τέχνης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ