Το ψηλό μελαχρινό κορίτσι με τις εκρηκτικές αναλογίες φορούσε δερμάτινες κάλτσες οι οποίες έφθαναν πάνω από το γόνατο. Ο doorman του ξενοδοχείου «The Claridge’s» έκλεισε πίσω της την πόρτα της αστραφτερής Bentley. Ο συνοδός της, ένας γοητευτικός Λιβανέζος με sur mesure κοστούμι από τη Savile Row και χειροποίητα παπούτσια Berluti, την έπιασε μαλακά από το μπράτσο. Προχώρησαν μαζί στο tea room με τα κρύσταλλα στους τοίχους, τις μικρές βελούδινες πολυθρόνες και το πράσινο χρώμα να κυριαρχεί στα ακριβά πορσελάνινα σερβίτσια. Η νεαρή γυναίκα είχε συνδυάσει τις μαύρες leather stockings με ίσια, ανδρικού τύπου παπούτσια. Το μίνι ταγέρ του Saint Laurent by Hedi Slimane αναδείκνυε τα πανύψηλα, καλογυμνασμένα πόδια της. Ενα πονηρό χαμόγελο ζωγραφίστηκε στα χείλη μου. Ακόμη και αυτός, ο Γκάι Ρίτσι, γνωστός πλεϊμπόι με αμέτρητα μοντέλα στον «κατάλογο» των κατακτήσεών του, σήκωσε εντυπωσιασμένος το κεφάλι του. Ο πρώην σύζυγος της Μαντόνα, με total white σπορ look, απολάμβανε το τσάι του κοντά σε δύο μεγάλης ηλικίας κυρίες. Το ζευγάρι κάθισε στο βάθος της αίθουσας. Λίγα λεπτά αργότερα μια άλλη νεαρή καλλονή, ντυμένη επίσης στα μαύρα, με πανύψηλες, τύπου Μπαρμπαρέλα, κεντημένες με Swarovski μπότες, έσπευσε να μοιραστεί τη συντροφιά του. Οι κούκλες Λιβανέζες έκλεψαν την παράσταση σε ένα Λονδίνο το οποίο είναι γεμάτο από εκθαμβωτικά ωραίες γυναίκες. Γυναίκες οι οποίες συνοδεύουν πάντα τους billionaires που φθάνουν στη βρετανική πρωτεύουσα με private jets…
Η ιδιοκτήτρια της «Bild», η Αλ Φαγέντ και μια… Σερπαντίνα
Το επόμενο απόγευμα τα δύο κορίτσια έφθασαν με κατακόκκινη Ferrari έξω από τη «Serpentine Sackler Gallery» απέναντι από το Hyde Park. Πίσω τους ακολουθούσε μαύρο τζιπ με θηριώδεις bodyguards. Ανδρες οι οποίοι υποδέχονταν με ομπρέλες τους καλεσμένους τις οδήγησαν γρήγορα στο εσωτερικό μιας από τις πλέον εμβληματικές αίθουσες τέχνης στη Γηραιά Αλβιώνα. Τα κορίτσια κάθισαν στην πρώτη σειρά. Φορούσαν outfits Haute Couture by Celia Kritharioti και ογκώδη κοσμήματα με την υπογραφή Moussaieff. Δίπλα τους καθόταν η Κορίν Βιλ, σύζυγος του ιδιοκτήτη της γερμανικής «Bild», και η λάτρις της Πάτμου, σύντροφος του αιγύπτιου μεγιστάνα Μοχάμεντ αλ Φαγέντ Χάινι.
Η Χριστιάνα Γουλανδρή με την κόρη της Μαριάννα, την Μπέσσυ Λαιμού και τη Μαρί Σαντάλ και την Αθανασία Μαρινάκη βρίσκονταν επίσης στην πρώτη σειρά. Η Φίζι Μπάρκλεϊ (ιδιοκτήτρια της «Daily Telegraph» και του ξενοδοχείου «The Ritz») ήταν πολύ κοντά με μέλη των οικογενειών Μανουκιάν, Λιβανού, Τσαβλίρη, Εστράντα και των μεγαλοτραπεζιτών Σάφρα. Εκεί και η νεαρή Λίντια Φόρτε, η οποία παντρεύεται το φθινόπωρο τον Δημήτρη Χανδρή.
Εριξα μια εξεταστική ματιά στην tres chic κυρία Βιλ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα μορφωμένη γυναίκα η οποία παρακολουθεί στενά τις διεθνείς πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις. Σκέφθηκα να τη ρωτήσω για τα νέα «σενάρια τρόμου» της εφημερίδας της. Αυτά που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα, το προσφυγικό θέμα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Αν τελικά ο σουλτάνος Ερντογάν (επιλέγει επίσης sur mesure λονδρέζικα κοστούμια) πετάξει τη συμφωνία με την ΕΕ στα σκουπίδια; Δεν πρόλαβα όμως. Οι προβολείς έπεσαν πάνω σε μια ψηλή γυναίκα με καστανόξανθα μαλλιά, καταπράσινα μάτια και μακρύ μεταλλικό φόρεμα με κρόσσια. Εξω από τη «Serpentine» συνέχιζε να βρέχει δυνατά…
Η Μπάρος στο fashion show Κριθαριώτη
Η Βραζιλιάνα Ανα Μπεατρίς Μπάρος, πρώην Αγγελος της Victoria’ s Secret και ένα από τα πλέον ακριβοπληρωμένα μοντέλα του πλανήτη, «άνοιξε» το fashion show της Σήλιας Κριθαριώτη. Οι δημοσιογράφοι των «Sunday Times», της «Daily Mail» και οι fashion editors της βρετανικής «Vogue» και του «Tatler» άρχισαν να σημειώνουν στα μπλοκάκια τους. Οι πλέον «δύσκολοι» fashion bloggers της Ευρώπης σε ελάχιστα λεπτά ανέβασαν εντυπωσιακές φωτογραφίες και διθυραμβικά σχόλια στο Διαδίκτυο. Μια ελληνίδα σχεδιάστρια σε εξαιρετικά δύσκολες εποχές για τη χώρα μας έστρεψε επάνω της το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Η κυρία Κριθαριώτη φρόντισε όμως μέσα από την παρουσίαση της κολεξιόν της να «ευαισθητοποιήσει» σημαντικές προσωπικότητες γύρω από το προσφυγικό ζήτημα. Μεγάλα διεθνή ονόματα της επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής ενημερώθηκαν και βοήθησαν σημαντικά το πρόγραμμα Αlone: Help now που «τρέχει» το Ιδρυμα Μποδοσάκη. Τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που φθάνουν στην Ελλάδα έχουν πλέον έναν λόγο να χαμογελούν. Η Φαμπιάν Εκλεστοουν της πανίσχυρης οικογένειας ιδιοκτητών της Formula 1 προσπαθούσε να μάθει όλο και περισσότερα πράγματα γύρω από τη μεγάλη αυτή κοινωνική προσπάθεια. Η Σούζαν Γκούντφρεντ, σύζυγος του ιδιοκτήτη της θρυλικής επενδυτικής εταιρείας Salomon Brothers, άκουγε επίσης με προσοχή. Η κυρία Γκούντφρεντ, η οποία ταξίδεψε στο Λονδίνο από τη Νέα Υόρκη, συνέφαγε με το ζεύγος Κριθαριώτη – Τσάκου και την εγγονή του μεγαλοεφοπλιστή Γιώργου Εμπειρίκου νεαρή Κάθριν στο «The Wolseley». Μια βραδιά πριν από το μεγάλο show.
To επίσημο δείπνο μετά την επίδειξη πραγματοποιήθηκε στο classic «Cipriani» της Davies street. Ο Νίκος Τσάκος, ένας από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους εφοπλιστές διεθνώς, παρακολουθούσε διακριτικά τις επιτυχίες της συζύγου του Σήλιας. Ο low profile κ. Τσάκος ως πρόεδρος της Intertanko ζει πλέον το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στη βρετανική πρωτεύουσα.
«Serpentine» – Μύκονος – Βηρυτός
Οι σταγόνες της βροχής είχαν στήσει τον δικό τους τρελό χορό έξω από τη «Serpentine». Τα μοντέλα περπατούσαν στην πασαρέλα κρατώντας τρυφερά από το χέρι μικρά παιδιά. Χειροποίητες δαντέλες, μουσελίνες, διαφάνειες, ακριβές πέτρες πάνω στα πολύτιμα υφάσματα και η Λένια Κριθαριώτη στα παρασκήνια να χαρίζει το δικό της μοναδικό touch στον οργανωτικό τομέα. Ενα πραγματικό show υψηλής ραπτικής. Η πρώην Σταρ Ελλάς Μαριέττα Χρουσαλά, η οποία πλέον έχει εγκαταλείψει το modeling, ανέβηκε ειδικά για το show στην πασαρέλα. Η Ανα Μπεατρίς Μπάρος δημιουργούσε χαμό σε κάθε πέρασμά της από το catwalk. Η βραζιλιάνα καλλονή θα «πετάξει» σύντομα στην Ελλάδα. Η Μπάρος παντρεύεται τον πολυεκατομμυριούχο Καρίμ αλ Σιάτι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου στη Μύκονο. Το κατάλευκο ανεξάρτητο κρατίδιο Mykonos θα βρεθεί για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο του διεθνούς τζετ σετ. Μεγιστάνες του πλούτου, σταρ και τοπ μόντελ θα φθάσουν με λίαρ τζετ στο Νησί των Ανέμων.
Ενας «στόλος» από ιδιωτικά αεροπλάνα βρίσκεται το weekend που διανύουμε στη Βηρυτό. Η λιβανέζικης καταγωγής Χάλα Χούρι, η οποία «πέταξε» στο Λονδίνο για το show Κριθαριώτη μαζί με συμπατριώτισσές της μόνιμες κατοίκους Αθήνας, αναχώρησε αμέσως μετά για τον Λίβανο. Ο Γουέι Χούρι, αδελφός του συζύγου της Τούφι, παντρεύει την κόρη του με γόνο πολιτικής οικογένειας μέσα σε ένα σκηνικό που θυμίζει «Χίλιες και μία νύχτες»…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ