To pincher μου Ρόμελ προσπαθούσε να σκαρφαλώσει στο δένδρο-installation του Hank Willis Thomas. Ο πτωχός μικρός μου Ρόμελ! Πιστεύει ότι διαθέτει τις ικανότητες αιλουροειδούς το οποίο έχει βρει «καταφύγιο» στην ολομέταξη επιφάνεια μαντιλιού του Salvatore Ferragamo. Ο μεγαλοεφοπλιστής μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης ξέσπασε σε δυνατά γέλια. Ο παιδικός μου φίλος είναι πεπεισμένος ότι το σύνθημα Love the truth πάνω στα κλαδιά του έργου-μικρογραφία με την υπογραφή Willis Thomas εντυπωσίασε το άτακτο τετράποδο. Σκέφθηκα ότι έπειτα από μερικές ημέρες διακοπών στη θορυβώδη, πνιγμένη σε «λόφους» ψεύτικης χρυσόσκονης Μύκονο είναι φυσικό ο Ρόμελ να… αγκαλιάζει τέτοιου είδους τρυφερά συνθήματα. Καθισμένη στον περιστερώνα-κατασκοπευτικό κλουβί του mansion Ευπαλίδη στον Αγιο Στέφανο παρακολουθούσα μέσα από τα κιάλια το super luxury yacht «Pacific». Οι προβολείς και το αλουμίνιο δημιουργούσαν χιλιάδες αντανακλάσεις στα σκοτεινά νερά, το ελικόπτερο στο μπροστινό μέρος έμοιαζε με τεράστιο κινηματογραφικό πουλί, οι προσκεκλημένοι παρακολουθούσαν κάποια ταινία στο cinema-theatre του σκάφους. Το επόμενο πρωινό ο μπάτλερ Σουλπίκιος, στενός φίλος του αρχιθαλαμηπόλου της high tech θαλαμηγού, μας ενημέρωσε ότι οι φίλοι του οικοδεσπότη κατανάλωσαν ατέλειωτες μπουκάλες γαλλικής συλλεκτικής σαμπάνιας. Οι ίδιοι όμως οι πάμπλουτοι guests στο υπερπολυτελές yacht σχολίαζαν γεμάτοι απορία το σκηνικό που επικρατούσε στο κατάλευκο νησί. Η λατρεμένη Mykonos έμοιαζε με την κοσμοπολίτικη Ιμπιζα. «Μα η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών που διασκεδάζει εδώ με αφορμή τις πασχαλινές διακοπές είναι Ελληνες» επεσήμαναν. «Oh! Darling!» αναφώνησε βραζιλιάνα καλλονή. «Μήπως τελικά η πολυσυζητημένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει λάβει τέλος;» αναρωτήθηκε κουνώντας το καπέλο της.
Mykonian άνεμοι και ατυχείς συμπεριφορές
Ο Ντίντης, λάτρης αυτής της χαλαρής απέριττης πολυτέλειας που βγάζουν προς τα έξω οι αμερικανοί σχεδιαστές, έχει τοποθετήσει δίπλα στην πισίνα παραβάν με λευκές και μπλε ρίγες του Ralph Lauren. Τρίβω το πόδι μου με μια καταπραϋντική αλοιφή. Λίγες βραδιές πριν τα φλατ παπούτσια του Erdem σφήνωσαν στις ρόδες από ένα παιδικό καροτσάκι το οποίο βρισκόταν στα Ματογιάννια. Η mother με το bohemian φόρεμα Etro, σύζυγος γόνου μεγάλης επιχειρηματικής οικογενείας, έσπευσε να μου ζητήσει συγγνώμη. Την παρακολουθούσα να… παρκάρει το baby boy στη Φιλιππινέζα και να εξαφανίζεται με κατεύθυνση το «Ling Ling by Hakkasan». Εκεί όπου η ψαγμένη διεθνής κουζίνα με τις ασιατικές αναφορές έκανε μια μικρή «στροφή» λόγω των εορταστικών ημερών. Τα πιάτα Seared Wagyu beef με συνοδεία enoki mushrooms & Roasted silver cod με σαμπάνια και μέλι αντικαταστάθηκαν για δύο ημέρες με μαγειρίτσα και αρνί. Ο δημοφιλέστατος αοιδός Αντώνης Ρέμος, ο οποίος αποδείχθηκε ένας πολύ τρυφερός daddy για την baby daughter Ελένη, κλήθηκε να ερμηνεύσει επιτυχίες του σε έναν χώρο όπου είχε πάει ως πελάτης. Ο ευγενής πάντα Αντουάν Ρεμουά δεν κατάφερε να αρνηθεί κάτω από τις ισχυρές πιέσεις γνωστών επιχειρηματιών, οι οποίοι άλλωστε αποτελούν φανατικοί θαμώνες στα μαγαζιά όπου εμφανίζεται. Ειλικρινά δεν μπορώ να θυμηθώ τίτλους ασμάτων του lovable ερμηνευτή. Τα αφτιά μου βουίζουν άλλωστε από τα κλαρίνα και τα ταμπούρλα σε κοσμοπολίτικη παραλία. Μέρα μεσημέρι. Ο ακούραστος εργάτης του μόχθου-κλαρινοπαίκτης βρέθηκε μάλιστα μέσα στο νερό. Μαζί του κυρία με total black σύνολο, ψάθινο τεράστιο καπέλο και ταλέντο στους παραδοσιακούς χορούς. Τους παρέσυραν στη θάλασσα οι ισχυροί Mykonian άνεμοι. Μμμ! Χρειάζεται μια κάποια προσοχή για τα κορίτσια τα οποία επιθυμούν να διατηρήσουν τους καλούς τους τρόπους…
Navy blue η Ντάναγουεϊ και το κορίτσι του Νιάρχου

Κάποιοι παραμένουν διακριτικοί. Η Φλώρα Κατσαούνη οργάνωσε, όπως κάθε χρόνο την Κυριακή του Πάσχα, στο σπίτι της γιορτινό gathering για στενούς φίλους. Με φόντο τον πανέμορφο κόλπο της Μυρσίνης.
Ο Ηλίας Ψινάκης, ο πολυπράγμων δήμαρχος Μαραθώνα, εμφανίστηκε στο κέντρο του νησιού αλλά και στο κάλεσμα σε σπίτι στενού του φίλου. Στη Mykonos με ντύσιμο στους τόνους του μπλε γαλάζιου και λευκού ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης.
Ο Ντίντης Ευπαλίδης μέσα σε chic εστιατόριο του νησιού συζητούσε για νέες επενδύσεις στον εικαστικό χώρο με αμερικανό dealer. Ο μεγαλοεφοπλιστής πληροφορήθηκε ότι η διάσημη Φέι Ντάναγουεϊ –καλλονή κάποτε star των περίφημων ταινιών «Μπόνι και Κλάιντ» και «Υπόθεση Τόμας Κράουν» –έμεινε εκστατική όταν στο Μονακό βρέθηκε μπροστά στα έργα του Φερνάντο Μποτέρο. Η ωραία 29χρονη σύντροφος του Σπύρου Νιάρχου, Ιζαμπέλ Μπίσερ, ιδιοκτήτρια της διεθνούς ακτινοβολίας γκαλερί «Gmurzynska», παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του ζεύγους Φερνάντο Μποτέρο – Σοφίας Βάρη. Με φόντο το «Le Vistamar», το εστιατόριο του ιστορικού «Hotel Hermitage Monte Carlo».

Τα κοσμήματα της Bibi και ένα… touch από Beverly Χέλι

Στριφογυρίζω στον καρπό του χεριού μου το θεαματικό βραχιόλι με το κεφάλι λιονταριού της Bibi van der Velden. Η κορυφαία σχεδιάστρια εμπνέεται από το φυσικό περιβάλλον και δημιουργεί μικρά αριστουργήματα. Η Bibi θα βρίσκεται στην Αθήνα και στη «Μαγεία» της Ιλεάνας Μακρή την Πέμπτη 12 Μαΐου. Η σχεδιάστρια θα παρουσιάσει αποκλειστικά εκεί τα μπιζού της. Η Τατιάνα Μπλάτνικ, φίλη της Bibi, την περιμένει με ανυπομονησία. Και αν ο πρίγκιπας Νικόλαος με την Τατιάνα έκαναν Πάσχα στην Τήνο, ο Παύλος και η Μαρί-Σαντάλ έψησαν τον οβελία στη βρετανική εξοχή.
Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος επέλεξε και πάλι το Πόρτο Beverly Χέλι και το σπίτι παλιού στενού φίλου. Οι κυρίες Φωτεινή Λιβανού και Αλεξάνδρα Πεταλά διοργάνωσαν επίσης gathering για φίλους στις κατοικίες τους στο Πόρτο Χέλι. Η Καρολίν Μαυρολέων και ο σύζυγός της Πάολο Μαρτζότο φιλοξένησαν μέλος της γνωστής ιταλικής οικογένειας Pucci.
Η θαλαμηγός «Annaeva» του Χάρη Βαφειά έκλεβε ματιές έτσι όπως ήταν αγκυροβολημένη στο κεντρικό λιμάνι στις Σπέτσες. Κοντά το «Esmeralda» της οικογενείας Χατζηιωάννου, το «Mariu» του εφοπλιστή Χατζηγιάννη, τα yachts των Δημήτρη και Γιώργου Μελισσανίδη και το «Paris» του Πάρι Κασιδόκωστα
Οι κεραμιδόγατες παρακολουθούν και καταγράφουν…
Οι Mykonian κεραμιδόγατες, οι οποίες κάποιες φορές συναγωνίζονται σε εξυπνάδα και παρατηρητικότητα ακόμη και αυτές τις γάτες Ιμαλαΐων, έχουν ξαπλώσει νωχελικά σε μικρά και μεγάλα σκαλοπάτια. Παρακολουθούν με ύφος μπλαζέ αυτά που συμβαίνουν σε μια χώρα η οποία έχει πιάσει πάτο. Οι ισχυροί άνεμοι του αιγαιοπελαγίτικου ανεξάρτητου χρυσοφόρου πριγκιπάτου στέλνουν στο νησί όχι μόνο την ελίτ του χρήματος αλλά και ορδές ανώνυμων πολιτών. Ολοι αυτοί παρατηρούν μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές μαζί με τις συζύγους τους να ψωνίζουν σε γνωστά κοσμηματοπωλεία, exclusive boutiques και στο θρυλικό πλέον κατάστημα εσωρούχων Victoria’s Secret. Η εμφάνιση ισχυρού επιχειρηματία να κρατάει το σακουλάκι με τα sexy εσώρουχα στο πλευρό της hot μελαχρινής συζύγου προκάλεσε συζητήσεις. Η Λίλι Ολντριτζ, το πιο καυτό κορίτσι της Victoria’s Secret η οποία έκανε την πλέον chic εμφάνιση (με Michael Kors φόρεμα) στο «Met Gala» της Νέας Υόρκης, αναμένεται να φθάσει στη Mykonos.
Μουσικές παντού, γέλια, χοροί, τρελό shopping, ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες. Η Mykonos της πτωχευμένης Ελλάδας ζει πραγματικά μεγάλες στιγμές. Στα Ματογιάννια, στο «Nammos», στο «Remezzo», στο «Katrin’s».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ