Το χρυσό pillbox με τα ροζ διαμάντια και την υπογραφή της αμερικανικής Macklowe Gallery βρισκόταν «πεταμένο» στην άμμο. Οι αχτίδες του ήλιου έπεφταν πάνω στο ροζ εξώφυλλο του εμβληματικού βιβλίου της Jacqueline Susann «Η κοιλάδα με τις κούκλες». Το καναρίνι Αλεχάντρο χτυπούσε επίμονα με τη μύτη του τα κάγκελα του κλουβιού με τον ροζ φιόγκο-ομπρέλα προστασίας. Ξεφύλλιζα βαριεστημένα τις σελίδες του συγγραφικού έργου της Susann. Σκέφθηκα ότι το λιλιπούτειο κατοικίδιο αισθανόταν έντονα την επιθυμία να… ανακαλύψει όλα αυτά τα «βρώμικα μικρά μυστικά» που κρύβονταν στο βιβλίο. Με αργές κινήσεις άνοιξα το pillbox. Το κουτάκι περιείχε καραμελίτσες. Εμοιαζαν με νιφάδες χιονιού και είχαν γεύση φράουλας. Τα dirty little secrets «πρωταγωνιστούσαν» τελικά μόνο στο θορυβώδες Μανχάταν και στις ζωές αυτών που κινούνταν στον δήθεν αστραφτερό κόσμο της showbiz. Εκείνο το καυτό μεσημέρι σε μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Μυκόνου κανένας δεν μπορούσε άλλωστε να «διατηρήσει» καλά κρυμμένα μυστικά. Ολοι ήταν εκεί. Ολοι μιλούσαν για όλους. Ολοι υποστήριζαν ότι γνωρίζουν μικρά και μεγάλα μυστικά. Το προηγούμενο weekend η Mykonos έζησε μεγαλειώδεις στιγμές. Ροζ σαμπάνιες, sushi και χαβιάρι στην παραλία. Λίγα μόλις 24ωρα πριν από το Πάσχα και ενώ στο πολιτικό σκηνικό πρωταγωνιστούν υπουργοί-Μαρίες Αντουανέτες, δανειστές που ζητούν πρόσθετα μέτρα και κυβερνητικά στελέχη τα οποία μιλούν για κόκκινες γραμμές. Η Νάντια Αουερμαν η οποία έφθασε στην Αθήνα λατρεύει το απόλυτο κόκκινο!
Το private dinner και ο Λίντμπεργκ, η Νάντια, η Σάντρα
Το πρώην top model, γερμανικής καταγωγής, διατηρεί πάντα εκπληκτικές αναλογίες. Η γυναίκα που κέρδισε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες για τα πανύψηλα καλλίγραμμα πόδια της κάθισε στο μεγάλο τραπέζι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Η Νάντια Αουερμαν, «μούσα» του διάσημου φωτογράφου Ρίτσαρντ Αβεντον και του οίκου Versace (η γυμνή φωτογραφία με τις συναδέλφους της Κλόντια Σίφερ, Κρίστι Τέρλινγκτον, Σίντι Κρόφορντ, Στέφανι Σέιμουρ για το ιταλικό fashion house δημιούργησε σάλο), ανηφόρισε στα βόρεια προάστια και στην εντυπωσιακή κατοικία πολύ γνωστού επιχειρηματικού ζεύγους. Ενα private dinner για λίγους και εκλεκτούς. Τιμώμενο πρόσωπο του ιδιωτικού δείπνου σε ένα σπίτι γεμάτο πολύτιμα έργα τέχνης ο σημαντικός, διεθνούς φήμης φωτογράφος Πίτερ Λίντμπεργκ. Ο Λίντμπεργκ φαινόταν να απολαμβάνει τη βραδιά κοντά στους οικοδεσπότες και στους έλληνες, αμερικανούς, γερμανούς και λιβανέζους φίλους. Η Gagosian Gallery δημιούργησε την επόμενη ημέρα ένα μοναδικό event στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η πρόεδρος του Μουσείου Σάντρα Μαρινοπούλου συνομίλησε με τον Πίτερ για «δημιουργικότητα» και άλλα πολλά. Ακρως ενδιαφέροντα πάντα.
Κοιτάζω τα φοβερά πόδια της Αουερμαν. Μετά το τέλος της βραδιάς στέκεται μπροστά από τα «ράφια» του Cycladic Shop. Λέει ότι θεωρεί εξαιρετικές τις δημιουργίες των σύγχρονων ελλήνων σχεδιαστών οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τις συλλογές του Μουσείου για να δημιουργήσουν εκτυφλωτικά πασχαλινά δώρα. Δένει γύρω από το χέρι της ένα βραχιόλι από ασήμι, μετάξι και τιρκουάζ. Σκέφτομαι ότι δίκαια ο Valentino την είχε αποκαλέσει νέα Μάρλεν Ντίτριχ…
Οι συνδαιτυμόνες του ex prime minister και η δεξίωση Ντάβλα

Ο Γίρκι Κατάινεν, αντιπρόεδρος της ΕΕ, επισκέπτεται τα καλοκαίρια την Πάτμο. Ο κ. Κατάινεν συνέφαγε ως γνωστόν στο roof garden της «Μεγάλης Βρεταννίας» με τον Αντώνη Σαμαρά. Ολα καλά ως εδώ. Διάβασα όμως την προηγούμενη εβδομάδα στον Τύπο ότι ο πρώην πρωθυπουργός απόλαυσε το φαγητό του στον ίδιο ακριβώς χώρο με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα. Λάθος. Καθόμουν σε κοντινό τραπέζι. Ο κ. Σαμαράς απολάμβανε (κοντά στην τζαμαρία) το φαγητό του με τον επιχειρηματία κ. Βιτάλη τον οποίο φρόντισε να μου συστήσει πολύ ευγενικά. Ο πάντα ήρεμος και χαμογελαστός κ. Στουρνάρας καθόταν στο μεγάλο τραπέζι με τον καναπέ. Δίπλα του παλιός του φίλος.
Στο ισόγειο του ιστορικού ξενοδοχείου οι βαριές χειροποίητες πόρτες του «Ballroom» έχουν κλείσει. Αφήνω τη σκέψη μου να πετάξει μερικές βραδιές πριν. Οταν οι μεγάλες αίθουσες γέμισαν με κόσμο, χρώματα, μουσικές. Τα πολυτελή αυτοκίνητα είχαν δημιουργήσει ατέλειωτες ουρές μπροστά από την κεντρική είσοδο. Τα φλας άστραφταν εκτυφλωτικά, οι doormen με τις χαρακτηριστικές πράσινες στολές χαμογελούσαν ικανοποιημένοι. Οι Γιώργος και Χάρης Ντάβλας πραγματικοί «μάγοι» στον δύσκολο και άκρως ανταγωνιστικό χώρο του PR και της επικοινωνίας γενικότερα, δύο νέοι δυναμικοί άνδρες με διεθνείς διασυνδέσεις, γιόρτασαν τα 10 χρόνια από τη δημιουργία της εταιρείας τους. Πρωταγωνιστές οι ίδιοι μπροστά, κυρίως όμως πίσω από τις κάμερες, «εμπνέονται», καθοδηγούν, ενορχηστρώνουν, δημιουργούν. Τα σημαντικότερα ονόματα του επιχειρηματικού, πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου έδωσαν το παρών σε μια βραδιά που θύμιζε ανάλογες στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη.
Ο Δημήτρης Κοπελούζος, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Ολγα Κεφαλογιάννη, η Εριέττα Γ. Λάτση, η Μαριάννα Λάτση, η Τατιάνα Μπλάτνικ, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η Ζωή Λάσκαρη, η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η Αγνή Μπάλτσα, η Τζένη Μελισσανίδη, η Μαρινέλλα, ο Αντώνης Ρέμος, η Ελένη Μενεγάκη συναντήθηκαν όλοι μαζί με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός.
Living Dangerously στο Μόντε Κάρλο

Τα σκάφη λικνίζονται νωχελικά στη μαρίνα του Μόντε Κάρλο. Το «Cipriani» και το «Yachting Club» είναι γεμάτα από ρώσους κροίσους και έλληνες επιχειρηματίες. Η ωραία, sexy σύζυγος Russian tycoon η οποία διαθέτει apartment στο ίδιο κτίριο με τον αιγυπτιακής καταγωγής businessman Μοχάμεντ αλ Φαγέντ υποστηρίζει ότι πολύ σύντομα στο Μονακό θα ακούγονται μόνο ρωσικά και ελληνικά. Η νεαρή κυρία η οποία επιλέγει πάντα κοσμήματα της Ευγενίας Νιάρχου ίσως και να αποδειχθεί αληθινή. Μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του ελληνικού shipping μετακομίζουν στο Πριγκιπάτο. Επενδύουν στην αγορά ακινήτων και σε έργα τέχνης. Ακολουθώντας το παράδειγμα των Ρώσων. Η έκθεση Art Monaco συγκεντρώνει στο Μόντε Κάρλο τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της παγκόσμιας τέχνης. Ο οίκος Prada διοργανώνει big party στο Musée National de Monaco για τον Φραντσέσκο Βετζόλιο. Ο Dj Ντέιβιντ Γκέτα και ο Σαμ Μάρτιν «εμπνέονται» στο νέο τους βιντεοκλίπ από τη Formula 1. Living Dangerously… Σαμπάνιες και super models έχουν στήσει τρελό χορό με φόντο private club…
Το baby girl Οικονόμου βαφτίζεται στη Σύμη
Το σκηνικό στη Σύμη αλλάζει. Είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό της Μυκόνου. Οι πολυτελείς κατάλευκες, μινιμαλιστικού ύφους επαύλεις με τις μεγάλες πισίνες δίνουν τη θέση τους σε αριστοκρατικά κτίσματα. Τα σπίτια στη Σύμη θυμίζουν άλλες εποχές. Το νησί έχει κάτι από… vintage. Αυτό το «διαφορετικό touch» που λατρεύουν οι Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Ντιέγκο Ντε Λα Βάλε του οίκου TOD’S. Μερικές εβδομάδες πριν φθάσουν εκεί τα super yachts των ιταλών μεγαλοεπιχειρηματιών και τούρκων billionaires ένα «πέπλο» σε απαλά μωρουδίστικα χρώματα τυλίγει το λιμάνι. Το μαγικό πέπλο μεταφέρει αισιόδοξες ειδήσεις.
Ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου και η νεαρή όμορφη σύντροφός του Κυβέλη Μελετοπούλου θα βαφτίσουν στη Σύμη τη λίγων μηνών κόρη τους. Ο εφοπλιστής, ο οποίος έχει ακόμη πέντε παιδιά από προηγούμενους γάμους, τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στο νησί. Το «Barracuda», ένα από τα ωραιότερα διεθνώς sailing yachts, αράζει συχνά στη Σύμη. Το «ταξίδι» συνεχίζεται…
Στην Πάτμο βρίσκονται ήδη γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου που ετοιμάζονται να γιορτάσουν το Πάσχα στο Νησί της Αποκάλυψης. Σε ένα σκηνικό που δημιουργεί μοναδικά συναισθήματα…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ