Τα χρυσά κεντήματα της παραδοσιακής στολής έδεναν αρμονικά με τα χρώματα από το λουράκι του σκύλου. Το άτακτο, κακομαθημένο chow chow Μάο έδειχνε για πρώτη φορά ήρεμο και ευτυχισμένο, δίπλα στον ινδικής καταγωγής συνοδό του. Η Εσθήρ κοίταξε γεμάτη περιέργεια τον νεαρό Jigme. «Είναι αλήθεια ότι ο εφοπλιστής Πανταλέων Κουλουμπρής προσέλαβε άνθρωπο ο οποίος συνοδεύει αποκλειστικά και μόνο τα τετράποδά του στις πρωινές και απογευματινές τους βόλτες;» με ρώτησε. Ξεκόλλησα το βλέμμα μου από τα εκτυφλωτικά φτερά μιας πεταλούδας. «Οι πληροφορίες σου είναι σωστές» επεσήμανα. «Ο στενός μας φίλος τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στα σκυλιά του» συνέχισα. «Αυτός εδώ λοιπόν είναι ο… απόλυτος promeneur de chiens!» τόνισα. Ο συνοδός τού Μάο τον άφησε για λίγο να τρέξει στον μικρό αγρό με τις παπαρούνες και τις μαργαρίτες. Εξήγησα στην Εσθήρ ότι η «μόδα» με τους αποκλειστικούς συνοδούς σκύλων ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη. Η παιδική μου φίλη κάθισε κάτω από ένα δένδρο. Μου έδειξε μέσα από την οθόνη του ipad τις τελευταίες φωτογραφίες με την επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους της Αγγλίας στην Ινδία και στο Μπουτάν. Το βραδινό φόρεμα της Κέιτ Μίντλετον τραβούσε τα βλέμματα σαν μαγνήτης. Μερικά 24ωρα πριν τα απεριποίητα νύχια στα πόδια της Δούκισσας του Κέιμπριτζ είχαν γίνει το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στο private dinner με φόντο το «Park Chinois» του Λονδίνου. Ελληνας μεγαλοεπιχειρηματίας, θαμώνας στο νέο super trendy spot της Berkeley street, σχολίαζε χαρακτηριστικά. «Η Κέιτ έβγαλε τα παπούτσια της στο Μουσείο Γκάντι και ολόκληρη η υφήλιος έμαθε ότι δεν κάνει πεντικιούρ. Incroyable!» αναφώνησε.
Ο έλληνας λάτρης του Πριγκιπάτου και οι Mykonian αφίξεις
Στο πάτιο της εξοχικής κατοικίας βρίσκεται μια tulipiere του 17ου αιώνα. Καρφιτσώνω την τουλίπα πάνω στο κατάλευκο φόρεμα της Ελιζαμπέτα Φράνκι. Λατρεύω τα ρούχα της ιταλίδας σχεδιάστριας η οποία, μαζί με τον Μάσιμο Τσιρίλο, επένδυσε ήδη ένα εκατομμύριο ευρώ στη δημοφιλή Mykonian παραλία Λια. Ο φίλος μου, μεγαλοεπιχειρηματίας, μετά τις συχνές επισκέψεις στο λονδρέζικο «Park Chinois» του Alan Yau, έριξε άγκυρα στο «Cipriani» του Μόντε Κάρλο. Ο Σπύρος Μεταξάς έκανε την είσοδό του στο always classic spot. Ο κ. Μεταξάς βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στο Πριγκιπάτο. Κάποιοι πίστευαν ότι ο old money businessman θα εγκατέλειπε για λίγο το Μονακό για να επιστρέψει στην Αθήνα με αφορμή ένα σημαντικό γεγονός. Ο low profile κ. Μεταξάς συνέδραμε στη δημιουργία του Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χωρίς την παρουσία του Σπύρου, ο οποίος παρέμεινε στο Μόντε Κάρλο.
Το χαλαρό, αστραφτερό σκηνικό του Πριγκιπάτου και του «Yachting Club» απολάμβαναν μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας Γλύπτη. Ο φίλος μου μεγαλοεπιχειρηματίας με πληροφόρησε ότι το εμβληματικό resto «Rampoldi» ανοίγει και πάλι τις πύλες του. Λίγο προτού ξεκινήσει η Formula 1. Στο deck τεράστιου sailing yacht έκανε ηλιοθεραπεία ο signore Φιορούτσι, μέλος της γνωστής οικογένειας επενδυτών στον χώρο της τέχνης και της μόδας. Οι επενδύσεις της διάσημης συμπατριώτισσάς του Ελιζαμπέτας στη Μύκονο σχολιάστηκαν, όπως επίσης και η εμφάνιση της Μόνικα Μπελούτσι μέσα στον Ιούλιο στο κατάλευκο νησί του Αιγαίου. Η συνέχεια αναμένεται καυτή. Ο πελεκάνος στο λιμάνι «καταγράφει» ατέλειωτες αφίξεις προσωπικοτήτων…

Ανοιξιάτικο «touch» και… τεχνοκρατικές εμμονές
Η Εσθήρ «κουνάει τα ροζ σαμπό Mansur Gavriel που αγόρασε από το Dover Street Market. Λίγα 24ωρα πριν, όταν περνούσε την πόρτα του «Zonars», είχε επιλέξει φίνα δωδεκάποντα πέδιλα τα οποία ταίριαζαν απόλυτα με το πορτοκαλί Oscar de la Renta φόρεμά της. Είμαι σίγουρη ότι ο ταλαντούχος creative designer του οίκου Peter Copping (φθάνει στα μέσα Οκτωβρίου στην Αθήνα για ένα super glamorous fashion show) θα ενέκρινε απόλυτα τη στυλιστική επιλογή της.
Στο εσωτερικό του εστιατορίου η Μαζντ Σαμάν, σύζυγος του λιβανέζου μεγαλοεπιχειρηματία Τζόσεφ Σαμάν (φροντίζει για τη διανομή σε παγκόσμιο επίπεδο μεγάλων κινηματογραφικών ταινιών), είχε καλέσει αγαπημένες της φίλες για lunch. Η Μαζντ, η οποία είναι από τις κομψότερες γυναίκες που κυκλοφορούν στην Αθήνα, είχε προσκαλέσει τις συζύγους των πρέσβεων Τουρκίας και Αιγύπτου, κυρίες Ουράς και Μόνα, όπως επίσης τις Χάλα και Ράνια Χούρι κ.ά.
Λίγο πιο μακριά, στο εντυπωσιακό café – εστιατόριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, η Ρόζμαρι Χατζηιωάννου παρέθεσε μεσημεριανό γεύμα με αφορμή τα γενέθλιά της. Πληροφορήθηκα ότι μέσα σε μία ημέρα πραγματοποιήθηκαν έξι μεσημεριανά γεύματα αποκλειστικά και μόνο για κυρίες.
Ανοιξιάτικος καιρός, ροζ της πούδρας, βεντάλιες, γαλλικά αρώματα και ο… Πρωθυπουργός να μιλάει για τεχνοκρατικές εμμονές που μπλοκάρουν τις διαπραγματεύσεις!
Από το Λονδίνο στο Λος Αντζελες και στην Αθήνα
Τα τιρκουάζ μπιζού του David Yurman, έτσι όπως αστράφτουν στο ηλιοκαμένο γυμνό δέρμα της Κέιτ Μος, είναι εξαιρετικά. Η Εσθήρ σκοπεύει να τα φορέσει στο super party της Αναστασίας Μαρσάλια-Πατέρα. Το party-υπερπαραγωγή θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι της Αναστασίας και του τραπεζίτη συζύγου της, στη βρετανική εξοχή. Μαθαίνω ότι κορυφαίοι παγκοσμίως Djs θα φθάσουν στο Λονδίνο από το Λος Αντζελες. Ολα αυτά στις 25 Ιουνίου. Τρεις περίπου μήνες αργότερα ο Χάρης και η Εμιλυ Βαφειά ετοιμάζονται να βαφτίσουν τον μικρότερο γιο τους.
Στριφογυρίζω μια μινιατούρα καρέκλα της φοβερής Eileen Gray. Η μεγάλη Dragon chair είχε πουληθεί το 2009 σε δημοπρασία αντί 28 εκατομμυρίων δολαρίων!
Εδώ δεν είναι Νέα Υόρκη, υποστηρίζει ο κ. Κουλουμπρής. Σίγουρα! Η Αθήνα όμως των μεγάλων προβλημάτων φιλοξενεί σπουδαία γεγονότα γύρω από την τέχνη και το design, με υπογραφές μάλιστα σημαντικών δημιουργών. Η Μαρίνα Βερνίκου, η φιλανθρωπική οργάνωση CREAID, η εκδήλωση «Designer Lights» και ένα ατέλειωτο κομβόι αυτοκινήτων να ανηφορίζει με κατεύθυνση το κτίριο του «One Athens». Μοναδικά φωτιστικά που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες της δημοπρασίας. Ξεχώρισα αυτό της γλύπτριας Μαρίνας Καρέλλα, της ταλαντούχας χαμηλών τόνων Μαρίτσας Τραυλού (από πορσελάνη και ανοξείδωτο ατσάλι), το «μήλο» του Αλέξανδρου Χαιρετάκη, το «Black Box» του Θοδωρή Ζουμπουλάκη, το «Spartan Glory» της Ιωάννας Μαρινοπούλου.
Στοργή, φροντίδα και… αετοί
Καυτή άμμος και υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά. Τα σπίτια στα δημοφιλή όσο και πανάκριβα προάστια της Μυκόνου ετοιμάζονται να ανοίξουν τις λευκές μινιμαλιστικού ύφους πόρτες τους για το Πάσχα. Κάποια από αυτά πωλούνται μέσω διεθνών μεσιτικών γραφείων εδώ και καιρό. Αγοραστές όμως δεν υπάρχουν. Ο εφοπλιστής Πανταλέων Κουλουμπρής παρακολουθεί τους ρώσους πολυσυζητημένους επενδυτές να φθάνουν στα κακοτράχαλα βουνά και να φεύγουν γρήγορα. Τους παρακολουθεί μέσα από τα αυθεντικά κιάλια τού Ερνεστ Χεμινγκγουέι. Αυτά που χρησιμοποιούσε ο νομπελίστας συγγραφέας όταν κατοικούσε στο νησί Μπικίνι. Ο κ. Κουλουμπρής επιμένει ότι τα drones, τα οποία έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους πάνω από τα λαμπερά mansions, δημιουργούν τεράστια προβλήματα. Οι μεταλλικοί απρόσκλητοι επισκέπτες καταγράφουν τα πάντα. Οι άριστα εκπαιδευμένοι όμως στην Ολλανδία αετοί θα… καταρρίπτουν πλέον τους ενοχλητικούς κατασκόπους. Οι φοβεροί και τρομεροί eagles-εξολοθρευτές μετά τη Βουλιαγμένη (μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα αποφάσισε να λάβει δυναμικά μέτρα όταν φωτογραφίες δεκάδων πελατών της εμφανίστηκαν στα media) κατακτούν τη Μύκονο. Τις ημέρες του Πάσχα άλλωστε σημαντικά ονόματα της επιχειρηματικής ζωής, όπως οι οικογένειες Κόκκαλη, Γουλανδρή, Κουμαντάρου και η Μαριάννα Λάτση, θα βρίσκονται στο χρυσοφόρο ανεξάρτητο κρατίδιο Mykonos…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ