Ο Ρόμελ όρμησε σαν γερμανικό πάντσερ πάνω στο βουνό από άχυρα. Το pincher μου έμοιαζε απόλυτα εξοικειωμένο με το βουκολικό σκηνικό γύρω του. Ακολούθησα τη Θέκλα στη μικρή βόλτα της μέσα στους στάβλους. Τα δωδεκάποντα λευκά και κόκκινα σανδάλια της Tabitha Simmons «κολλούσαν» στο έδαφος. Σκέφθηκα ότι έπρεπε να αλλάξουμε τα λεπτεπίλεπτα παπούτσια με τις φλατ μπότες του οίκου Céline. Δημιουργούσαν άλλωστε εντυπωσιακή αντίθεση με τα αέρινα λουλουδιαστά boho φορέματα του Ralph Lauren. Μέσα από τις βαριές πόρτες μπορούσαμε να θαυμάσουμε το άγριο αλλά πάντα όμορφο τοπίο. Ο στάβλος, τα άλογα, η τοποθεσία με τις αγροικίες κάπου έξω από το Ρέθυμνο.
Η Θέκλα μου εκμυστηρεύτηκε έτσι όπως κοιτούσε τα καθαρόαιμα με τους αναβάτες να βρίσκονται κοντά στα γαλάζια νερά ότι η εικόνα της θύμιζε τον περίφημο πίνακα του Πολ Γκογκέν «Riders on the beach». Προσωπικά η όλη ατμόσφαιρα μου έφερνε στη μνήμη σκηνές από τις… εμβληματικές black & white ελληνικές ταινίες «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» και «Αστραπόγιαννος». Ο Ρόμελ βγήκε ξαφνικά έξω από τον στάβλο. Βρέθηκε κοντά σε ένα γουρουνάκι στην πλάτη του οποίου οι ιδιοκτήτες του έγραψαν ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά δεν ήταν καθόλου κακή ιδέα αυτή η ξαφνική εκδρομή. Τώρα που οι κρητικοί αγρότες μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους τους «μετακομίζουν» στην Αθήνα, εμείς κάναμε απόβαση στο νησί. Αντίθετα, οι περισσότεροι από τους φίλους μας βρίσκονται αυτές τις ημέρες «σκαρφαλωμένοι» στις ελβετικές οροσειρές συντροφιά με καλοθρεμμένες αγελάδες. Κάποιοι άλλοι έχουν «πετάξει» στο Ντουμπάι, στο Αμπου Ντάμπι, στην Ιταλία και στην κινηματογραφικού τύπου Νέα Ορλεάνη με το πολυσυζητημένο ολοκαινούργιο, luxury «Ace Hotel», το οποίο δεν έχει ανοίξει τις πύλες του ακόμη.
Τα νέα yachts και ο Ρέμος στα Ekali mountains
Ο νεαρός εφοπλιστής Πανταλέων Κουλουμπρής περνάει το χέρι του πάνω από το φίνο ύφασμα του αυθεντικού navy blazer με τα χρυσά κουμπιά και την υπογραφή Brooks Bothers. Λίγη ώρα πριν είχε συνάντηση με τον νεαρό, πολλά υποσχόμενο ιταλό σχεδιαστή σκαφών Φραντσέσκο Κόρντα. Ο κ. Κουλουμπρής είναι πάντα έτοιμος να προσθέσει στον στόλο των mega yachts του ένα «μικρό» που μοιάζει με αυτοκίνητο! Αυτή πλέον είναι η νέα τάση στον αστραφτερό κόσμο των θαλαμηγών. Mega yachts λοιπόν και super cars για αυτούς οι οποίοι έχουν ακόμη τη δυνατότητα σε μια Ελλάδα που καταρρέει να προχωρούν σε υπέρλαμπρες αγορές πολλών πολλών εκατομμυρίων. Ασφαλιστικό, Αγροτικό, Μεταναστευτικό και ένα νέο γεωπολιτικό, γεωστρατηγικό παιχνίδι στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου βρίσκονται εν τω μεταξύ σε εξέλιξη. Μέσα στο γκρίζο μελαγχολικό σκηνικό «ακούγονται» ξαφνικά δυνατές μουσικές. Τα τραγούδια «περνούν» πάνω από τα Ekali mountains και φθάνουν ως την Κηφισιά. Ο Αντώνης Ρέμος ερμηνεύει τις μεγάλες του επιτυχίες. Δέχεται «παραγγελιές» ενώ ένα λαμπερό χρυσό πέπλο μοιάζει να χαρίζει φως στη χειμωνιάτικη νύχτα. Οι κάτοικοι σε έναν από τους πλέον chic δρόμους της Εκάλης άκουγαν το περασμένο Σάββατο τον λαοφιλή λαϊκό αοιδό να τραγουδάει ως αργά.
Ολοι οι εφοπλιστές, η Μπιγιονσέ και ο Αντώνης Σαμαράς

Ο εφοπλιστής Ανδρέας Χατζηγιάννης επιθυμούσε οι προσκεκλημένοι στους γάμους της κόρης του Βάνιας με τον Βάκη Τσακίρογλου να έχουν τα καλύτερα. Εξαιρετικούς d.j., διάσημους αοιδούς και… ειδικές ογκώδεις γαμήλιες κατασκευές. Περισσότερα από 1.500 άτομα ανηφόρισαν στις οροσειρές της Εκάλης. Μια τεράστια ουρά αυτοκινήτων και bodyguards βρίσκονταν έξω από την οικία Χατζηγιάννη. Τα ισχυρότερα ονόματα του shipping όπως οι οικογένειες Μαρτίνου, Πολέμη, Τσάκου, Χατζηιωάννου, Παληού, Φαφαλιού, Διαμαντίδη ήταν εκεί. Μόλις ο Αντουάν Ρεμουά αποχώρησε, οι d.j. ανέβηκαν πάλι στα decks. Λατρεύω τα τραγούδια της Μπιγιoνσέ. Οταν το Νο 1 της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας τραγουδάει την τελευταία της επιτυχία «Formation» με αποκαλυπτικά μπορντό και μαύρα bodies, δημιουργείται παγκόσμιος πανικός.
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το ίδιο βράδυ προτίμησε να κατηφορίσει από την Κηφισιά στο Παλαιό Ψυχικό. Ο κ. Σαμαράς μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία βρέθηκαν γύρω στις 9.30 το βράδυ στο σπίτι φιλικού τους ζευγαριού. Ο ex prime minister, ξεκούραστος και χαλαρός, δεν αναφέρθηκε καθόλου στις πολιτικές εξελίξεις. Συνομιλούσε με τον oldmoney Δημήτρη Γκέρτσο και κάποιους άλλους καλούς φίλους.
Ο Μορίς, η Δάφνη, η Αναστασία και οι νιφάδες χιονιού

Η Μέρκελ και ο Ερντογάν «τα είπαν» ψιθυριστά πίσω από τις πλάτες της πτωχής κατατρεγμένης Ελλάδας. Το σκηνικό με τις ίντριγκες και τα μυστικά μέσα στα χρυσά, κιτς παλάτια μού θυμίζει κάτι από τον «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή». Τούρκοι billionaires μαζί με έλληνες ισχυρούς του χρήματος θα βρεθούν το βράδυ της Κυριακής στο super party του Μορίς Αμόν μαζί με τη fashion icon πρώην κυρία Σπύρου Νιάρχου Δάφνη Γκίνες. Ο Αμόν, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, είναι αυτός ο οποίος «παράγει» το μελάνι για τα χαρτονομίσματα. Το διαζύγιό του με την εντυπωσιακή Τρέισι είναι από τα πλέον ακριβά και θορυβώδη διεθνώς.
Στο ελβετικό θέρετρο βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες η Μαριάννα Λάτση, ο Διαμαντής και η Μπέσυ Λαιμού, ο Χάρης και η Εμιλυ Βαφειά. Ο Γιάννης Πλουμής γιόρτασε εκεί τα γενέθλιά του. Η jet setter ελληνολάτρις Μπριγκίτα Νοτζ έκλεισε το ολοκαίνουργιο spot «Bouquet» μέσα στο «Le Grand Bellevue Hotel» για το δικό της private party. Προσκεκλημένοι ο Αντονι Εμπειρίκος, ο prince Σαρλ-Ενρί Λόμπκοβιτς, ο Χρύσανθος Πανάς και η Ελενα Σύρακα. Οι νιφάδες του χιονιού οι οποίες είχαν στήσει τρελό χορό έξω από το σαλέ Αμόν «ψιθύρισαν» την είδηση για το super private party το οποίο ετοιμάζει το καλοκαίρι η Αναστασία Πατέρα-Μαρσάλια. Ο σύζυγός της, ιταλός τραπεζίτης Στέφανο Μαρσάλια, κλείνει τα 60 του χρόνια…

Μια καρδιά by Koons πάνω από την πόλη

Μια τεράστια κατακόκκινη καρδιά σχεδιασμένη από τον Jeff Koons φέρνει μαζί της δειλά μηνύματα αισιοδοξίας. Προσγειώνεται στο σαλόνι εκπληκτικής χλιδής mansion στα νότια προάστια της πόλης. Ο οικοδεσπότης και οι καλεσμένοι του, συγκεντρωμένοι γύρω από τις κρυστάλλινες ροτόντες με τα κόκκινα St. Valentine’s κεριά και σοκολάτες, συζητούν για τις τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Γνωστοί επιχειρηματίες οι οποίοι απολάμβαναν ένα super glamorous lifestyle τώρα βρίσκονται λίγα μόλις βήματα πριν από την ολική καταστροφή. Oh, my God! Ξεπουλήματα πανάκριβων έργων τέχνης, κοσμημάτων, ακόμη και συλλεκτικών τσαντών. Σύζυγος πολύ γνωστού βιομηχάνου, σε πείσμα όλων αυτών των δυσάρεστων γεγονότων που δίνουν μια «πικρή» μάλλον γεύση στη St. Valentine’s chocolate, επιμένει ότι τα καλύτερης ποιότητας διαμάντια τα αγόρασε πριν από λίγες ημέρες στο Τουσόν της Αριζόνας. Στη συνέχεια εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να γιορτάσει πριν από μερικά 24ωρα τα γενέθλιά της στο δημοφιλές Italian spot «Capanna». Το υπόγειο πάνω στον πεζόδρομο της Χάρητος… ξέρει να κρατά καλά κρυμμένα μυστικά. Η κυρία πληροφόρησε τους συνδαιτυμόνες της ότι μία από τις πλέον πολυσυζητημένες Ελληνίδες του διεθνούς τζετ σετ, η Ντόλλυ Βουρέκα, έφυγε από τη ζωή. Η Ντόλλυ ζούσε μόνιμα σχεδόν στο Γκστάαντ. Ηταν η μητέρα των Ανδρέα Κωνσταντίνου και Πάκη Πεταλά και αγαπημένη θεία του Σπύρου Λάτση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ