Ο Κάρι Γκραντ φορούσε ένα υπέροχο μαύρο χειροποίητο γιλέκο πάνω από ολομέταξο λευκό πουκάμισο και κάτω από το καρρώ σακκάκι στα χρώματα της σοκολάτας. Το άψογο στυλιστικά look συμπλήρωνε γραβάτα με μαύρες και καφετί ρίγες. Η επιτομή της κομψότητας! Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός πόζαρε για Διεθνές περιοδικό (Απρίλιος 1955) με αφορμή το promotion της ταινίας του Αλφρεντ Χίτσκοκ «To Catch a Thief». Ο star για τον οποίο ο Χίτσκοκ (ο γλυκούλης παχουλός, συμπαθής μαίτρ των ταινιών μυστηρίου) είχε πει «είναι ο μόνος ηθοποιός πρωταγωνιστής των κινηματογραφικών δημιουργών μου που αγάπησα πραγματικά» παραδίδει μαθήματα στυλ. Ο Γκραντ λάτρευε τα γιλέκα. Τα φορούσε πολύ συχνά μέσα από τα κουστούμια του. Τελικά χρειάζεται να διαθέτεις υψηλή αίσθηση του στυλ για να φορέσεις σωστά ένα γιλέκο. Τα πολύτιμα αυτά ρούχα – αξεσουάρ με την vintage αισθητική έχουν κάνει πανηγυρική επιστροφή στις ανδρικές γκαρνταρόμπες. Μεγαλοεπιχειρηματίες stars, μοντέλα, γαλαζοαίματοι και πολιτικοί φορούν όλο και πιο συχνά γιλέκα. Συνοδεύουν τα γκρίζα, μπλε, πρενς δε γκάλ και πτι καρώ κοστούμια τους. Κάποιες φορές σε πολύ επίσημες περιπτώσεις κατάλευκα ολομέταξα γιλέκα επιλέγονται για να συνοδεύσουν ένα ακριβό μαύρο tuxedo. Λίγοι έχουν όμως την τόλμη να επιλέξουν ένα λευκό ή ανοικτό μπεζ κουστούμι με ασορτί γιλέκο. Ακριβώς όπως έκαναν ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο μεγιστάνας Σταύρος Νιάρχος. Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα των «μεγάλων» της πολιτικής και των business. Ίσως να επηρεάστηκε περισσότερο από τον γοητευτικό fashion icon πρωθυπουργό του Καναδά Τρουντό. Η επιλογή του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν μάλλον ατυχής.

Ο Alexis τα… γιλέκα του Ισπαχάν, ο Γκάντι και ο Μέσι

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην διάρκεια της επίσκεψής του στο Ιράν (μαζί με κλιμάκιο υπουργών για την προώθηση των Ελληνικών συμφερόντων) επέστρεψε στο γνωστό κλασικό style. Σκουρόχρωμο κοστούμι στις αποχρώσεις του μπλε και λευκό πουκάμισο ανοιχτό στον λαιμό. Η Εσθήρ παρατηρεί τις φωτογραφίες του ζεύγους: Αλέξη – Περιστέρας στο Ισπαχάν. Ο Alexis στεκότανι έκθαμβος μπροστά στα εντυπωσιακά χαλιά που του παρουσίαζαν. Η παιδική μου φίλη σκέφθηκε ότι εδώ ο Greek prime minister θα μπορούσε να φορέσει ένα γιλέκο με… κάποιες λεπτομέρειες που παραπέμπουν στην πανέμορφη αυτή πόλη η οποία θεωρείται πολιτιστική πρωτεύουσα του Ιράν. Τέτοιου είδους γιλέκα κατασκευάζουν οι πάντα ευρηματικοί λάτρεις του μαξιμαλισμού στο ντύσιμο Dolce & Gabbana. Το super model και ένας από τους γοητευτικότερους και πλέον sexy άνδρες του πλανήτη Ντέιβιντ Γκάντι θα μπορούσε να του «μιλήσει» γύρω από μία τέτοια στυλιστική επιλογή. Ο big star του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι φοράει επίσης τα περίτεχνα γιλέκα των Ιταλών σχεδιαστών. Ο Alexis όταν επέλεξε γιλέκο στην διάρκεια προηγούμενων ταξιδιών του δεν ρώτησε κάποιον ειδικό. Μπορεί να απευθύνθηκε στον λάθος… stylist ή fashion editor. Τα γιλέκα δεν πρέπει να «κολλάνε» στο σώμα όταν δεν είσαι πολύ λεπτός και δεν διαθέτεις τους κοιλιακούς – φέτες του Ντέιβιντ Γκάντι. Το γιλέκο του πρωθυπουργού στενό, «μίζερο», μικροσκοπικό απογοητεύει ακόμα και την fashion icon Κριστίν Λαγκάρντ η οποία στρέφει πλέον τους οφθαλμούς της με θαυμασμό στον 44χρονο Τζάστιν Τρουντό.

Ο γυιός της Μάργκαρετ, το studio 54, ο Νιέτο και η star της σαπουνόπερας

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τον πρωθυπουργό του Καναδά να ξεχωρίζει με τις στυλιστικές του επιλογές; Ο Τζάστιν γυιός του πρώην πρωθυπουργού του Καναδά Πιερ Τρουντό και της άτακτης Μάργκαρετ «αναδεικνύει» με μοναδικό τρόπο τα ρούχα της προσωπικής του γκαρνταρόμπας. Τα κουστούμια σε άψογη γραμμή «πέφτουν» πάνω σε ένα καλογυμνασμένο σώμα και τα γιλέκα συμπληρώνουν την εμφάνιση τύπου κινηματογραφικού αστέρα…

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Πρωθυπουργός του Καναδά με τα πλούσια καστανά μαλλιά και τους άψογους κοιλιακούς (φροντίζει να τους επιδεικνύει σε φιλικούς, φιλανθρωπικού σκοπού αγώνες μποξ ή με κολλητά φανελλάκια όταν κάνει τζόκινγκ) έχει αναδειχθεί από την «Vogue» ως ένας από τους πλέον sexy και κομψούς άνδρες του πλανήτη. Ο Τζάστιν έχει έντονη την αίσθηση του στυλ. Ο μπαμπάς Πιέρ ήταν επίσης ένας κομψός άνδρας ο οποίος απασχολούσε τον Διεθνή Τύπο με την προσωπική του ζωή. Η μαμά του Μάργκαρετ Τρουντό υπήρξε fashion icon και τρελό party animal. Η Μάργκαρετ με τα μακριά seventies φουστάνια και super mini υπήρξε ένα από τα πρόσωπα που πρωτοστατούσαν στα εκκεντρικά parties του «Studio 54». Ο Στίβι Ρουμπέλ δημιουργός του Νεοϋορκέζικου κλαμπ που άφησε εποχή θεωρούσε «ιέρειες» του στυλ τις Μάργκαρετ Τρουντό Μπιάνκα Τζάγκερ (είχε εμφανιστεί πάνω στο περίφημο λευκό άλογο στην διάρκεια party στο spot) και Μπριτ Εκλαντ. Η μαμά Μαργαρίτα φρόντισε να «περάσει» κάτι από την αίσθηση του στυλ στον όμορφο γυιό της.

Ο Πρόεδρος του Μεξικό και το χειροποίητο κοστούμι

Ο Πρόεδρος του Μεξικό Ενρίκε Πένα – Νιέτο επιλέγει συνήθως σκουρόχρωμα κοστούμια «κολλαριστά» λευκά πουκάμισα και επίσης σκουρόχρωμες γραβάτες. Κλασικός αλλά υπέρκομψος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εδώ και πέντε χρόνια σύζυγός του πρώην διάσημη star δημοφιλών σαπουνόπερων στην Μεξικανική T.V. «έχει λόγο» στις στυλιστικές επιλογές του.

Ο Ενρίκε δίνει μεγάλη σημασία στην ραφή των κοστουμιών του. Είναι όλα sur mesure. Εκτός από εξαιρετικούς ράφτες του Μεξικό οι φήμες λένε ότι στο Προεδρικό Μέγαρο φθάνουν αρκετές φορές αυτοί της εμβληματικής Λονδρέζικης Savile Row. Οι γυναίκες τρελλαίνονται με τον Μεξικάνο γυναικοκατακτητή Πρόεδρο του Μεξικού. Η σύζυγος του ηθοποιός Αντζέλικα Ριβέρα στέκεται πάντα περήφανη δίπλα στον κομψότατο σύζυγο της. Εκείνος όμως λένε ότι τον τελευταίο καιρό … κοιτάζει κάπου αλλού. Ο sweet sweet Ενρίκε.

Οι κύριοι Τρουντό, Νιέτο και ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλλς, ο βασιλιάς Φελίππε της Ισπανίας, ο Αλβέρτος του Μονακό, ο Χανς Λίντε Πρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς στην Σουηδία είναι μερικοί από τους κομψότερους άνδρες σε διεθνές επίπεδο. Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει μάλλον να «πετάξει» τα γιλέκα από την γκαρνταρόμπα του. Κάποια περιττά κιλά «τονίζονται» περισσότερο με το συγκεκριμένο ρούχο. Τα φουλάρια που δένει επίσης ο κ. Τσίπρας (σε πρόσφατες εμφανίσεις του) πάνω από μπλε κοστούμια είναι τελείως άσχετα. Τα συγκεκριμένα φουλάρια κασκόλ φοριούνται μόνο όταν τα κοστούμια συνοδεύονται από chic παλτό. Σε καμηλό, σκούρο μπλε η μαύρο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο άκρως γοητευτικός, επικεφαλής της φρουράς του Φρανσουά Ολάντ έγινε fashion icon… μέσα από ένα κασκόλ. Ο νεαρός άνδρας με τις γωνίες στο πρόσωπο και τα μακρυά μαλλιά είχε δέσει με περίτεχνο τρόπο το κασκόλ του όταν συνόδευσε τον μικρόσωμο Φρανσουά σε μεγάλη πορεία στα Ιλίσια Πεδία.

Το «PLAZA ATHENÉE» και η Haute Couture

Παραμένουμε στο Παρίσι. Η πόλη σε πείσμα των ισχυρών τρομοκρατικών χτυπημάτων που δέχθηκε μόλις λίγους μήνες πριν είναι πάντα απίστευτα όμορφη. Οι τουρίστες επιστρέφουν στην Πόλη του Φωτός. Τα εστιατόρια private clubs και boutiques στην Faubourg St. Honoré και Avenue Montaigne είναι γεμάτα από επισκέπτες υψηλού οικονομικού επιπέδου. Μεγιστάνες του πλούτου και big stars όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Ριάννα βρέθηκαν στην Γαλλική πρωτεύουσα. Όλοι αυτοί έχουν επιλέξει για την διαμονή τους τα ακριβότερα και πολυτελέστερα ξενοδοχεία της πόλης. Το «PLAZA ATHENÉE» στην Avenue Montaigne είναι γεμάτο διεθνείς κροίσους. ‘Έξω ακριβώς από το ξενοδοχείο βρίσκονται Rolls-Royce, Ferrari , Porche και δεκάδες bodyguards. Στο υπερπολυτελές hall με τα μάρμαρα και τους βελούδινους και μεταξένιους καναπέδες, λεπτά, ωραία κορίτσια υποδέχονται τους guests με μακριά κρεπ haute couture φορέματα. Το hotel «Plaza Athenée» το οποίο ανήκει πλέον στην «Dorchester Collection» ανακαινίστηκε εντυπωσιακά ώστε να «περάσει» σε μια νέα εποχή. Το ξενοδοχείο άλλωστε άνοιξε τις πύλες του το 1913 στην Avenue Montaigne στην πασίγνωστη Couture address in Paris. Οι πελάτες της καινούριας γενιάς ανάμεσα τους οι πραγματικοί κούκλοι νεαροί Άραβες με τις Ferrari έχουν ακόμα υψηλότερες απαιτήσεις.

Ο Johny, η Penelope και τα super models στο bar du Plaza

Στα σαλόνια και τις υπερπολυτελείς σουίτες του ξενοδοχείου έχουν φιλοξενηθεί από τον Rudolf Valentino, την Grace Kelly, τον Gary Cooper, τον Michael Jackson, τον Johny Depp, την Anna Wintour, τον Stevie Wonder μέχρι την Penelope Cruz. Τις προηγούμενες μέρες στο εστιατόριο «Relais Plaza», την «La Galerie» με τα φοβερά γλυκά του Christophe Michalak, το restaurant και le bar του διάσημου Alain Ducasse και το super chic Dior Institut φιλοξενήθηκε όλο το fashion world το οποίο έχει φθάσει στο Παρίσι για την εβδομάδα Haute Couture. Στο «Bar du Plaza» με τους εξαιρετικούς DJ’s χόρευαν top models, επιχειρηματίες, stars…


Εκδήλωση για τις σημαντικές κοινωνικές δράσεις για τα παιδιά και το περιβάλλον – Βράβευση της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για την προσφορά της σε αυτές

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016 στη Μεγάλη Αίθουσα, με πυκνή συμμετοχή κόσμου, ανέδειξε τις σημαντικές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί, σε συνεργασία και με μέλη του Πανεπιστημίου μας, για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών και την προστασία του Περιβάλλοντος. Σε όλες αυτές τις δράσεις καθοριστική ήταν η συμβολή της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών τίμησε μια σπουδαία Ελληνίδα, την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, για την προσφορά της στην υλοποίησή τους.

Ο Πρύτανης, καθηγητής Μ. Α. Δημόπουλος, κατά την προσφώνησή του, ανέφερε ότι «στη σημερινή εξαιρετικώς δύσκολη, κοινωνικά και οικονομικά, συγκυρία, η Πολιτεία έχει ανάγκη την προσφορά του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Η προσφορά αυτή, όμως, μπορεί να ενισχυθεί χάρη και στην υποστήριξη επιφανών πολιτών». Ακολούθως παρουσίασε συνοπτικά τις δράσεις για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών και την προστασία του Περιβάλλοντος, και κατέληξε σημειώνοντας: «Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, ήταν και παραμένει ο πνευματικός φάρος, που φωτίζει με το έργο του – το εκπαιδευτικό, το ερευνητικό και το κοινωνικό – την πορεία του Έθνους, ιδιαιτέρως σε δύσκολες στιγμές. Το έργο τού Πανεπιστημίου μας εξακολουθεί να είναι σημαντικό για την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, καθώς και για τη λειτουργία του Ελληνικού Κράτους. Αυτό το έργο υπηρετούμε όλοι με αυταπάρνηση. Αυτό το έργο, πέρα από την αυτονόητη στήριξη της Πολιτείας, έχει ανάγκη, και σήμερα, την συμβολή των πολιτών που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν, όπως κι εσείς πράττετε, γι’ αυτό και σας ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά σας». Η κ. Βαρδινογιάννη παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα για την προσφορά της σε όλες αυτές τις δράσεις εξέφρασε τη συγκίνησή της και τόνισε, μεταξύ άλλων, την υποχρέωση που έχουμε όλοι ως πολίτες να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας, να προσφέρουμε και να είμαστε οι φορείς της αλλαγής, ιδιαιτέρως οι νέοι.

Με τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας στην Αθήνα

Μία διεθνής πνευματική προσωπικότητα βρέθηκε στην Αθήνα πριν λίγα 24ωρα. Ο Διευθυντής της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας Δρ. Ισμαήλ Σεραγκελντίν ήρθε στην Ελλάδα προσκεκλημένος του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη». Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συνόδευσε τον κ. Σεραγκελντίν στο Προεδρικό Μέγαρο. Η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO είναι μέλος του Advisory Board της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και Ιδρύτρια του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης. Στην συνάντηση και ο Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός. Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε την σημασία της Βιβλιοθήκης και του «Κ.Ε.Σ» για την συνύπαρξη του πολιτισμών σε ένα κλίμα αρμονίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την συμβολή των κ.κ Σεραγκελντίν και Βαρδινογιάννη, με σκοπό να αναδειχθούν οι κοινές αρχές και αξίες που συνδέουν την βιβλιοθήκη με τις Ελληνιστικές Σπουδές.

Στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το ζήτημα της Ελληνιστικής Περιόδου καθώς και η αναβίωση της Βιβλιοθήκης αλλά και η επιβίωση της μετά την Αραβική Άνοιξη ήταν το θέμα της διάλεξης του Δρ. Σεραγκελντίν που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία της η κ. Βαρδινογιάννη. «Ο Δρ. Σεραγκελντίν είναι η ψυχή της Βιβλιοθήκης. Είχα την ιδιαίτερη τύχη να συναντηθούν οι δρόμοι μας πολύ πριν εγκαινιαστεί η βιβλιοθήκη το 2002. Ο Δρ. Σεραγκελντίν είναι μία εξέχουσα ηγετική φυσιογνωμία. Όχι μόνο διοικεί αλλά δημιουργεί. Στα 14 χρόνια λειτουργία της η βιβλιοθήκη αποτελεί ναό πνεύματος και φάρο της γνώσης».

Ο Δρ. Σεραγκελντίν ευχαρίστησε θερμά την κ. Βαρδινογιάννη για την προσφορά της στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας «Η κ. Βαρδινογιάννη επέμενε για την ίδρυση του κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών» είπε. «Μαζί ενώσαμε τις δυνάμεις και προχωρήσαμε σε πολλά επίπεδα. Η Μαριάννα συνδράμει προς όλους τους λαούς του κόσμου. Στηρίζει τις τέχνες και τα γράμματα» επεσήμανε ο Δρ. Σεραγκελντίν.

Η Αθηνά Οικονομάκου και το fashion world

Τυλιγμένη στα μεταξωτά αέρινα υφάσματα και τις χειροποίητες δαντέλλες ενός ρομαντικού νυφικού. Το δερμάτινο sexy φόρεμα με τις ψηλοτάκουνες γόβες. Το γούνινο total black γιλέκο. Η δημοφιλής ηθοποιός Αθηνά Οικονομάκου πρωταγωνίστρια της καθημερινής σειράς του Mega «Το Δαχτυλίδι της φωτιάς» επισκέφθηκε το ατελιέ του γνωστού designer Γιάννη Τόγκου. Τα ρούχα του σχεδιαστή βραδυνά και καθημερινά γοήτευσαν την νεαρή ηθοποιό.

Η Αννίτα και ο Κρις στις Θέρμες Πλατυστόμου

Απολαυστικές στιγμές χαλάρωσης με θέα το ποτάμι και ένα δάσος από πλατάνια. Το «Θέρμες Πλατυστόμου Resort & Spa Ασκληπιός» είναι μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο. Οι ιδιοκτήτες του spot Μπίλλη και Ιωάννα Στραγάλη υποδέχθηκαν εκεί την Αννίτα Ναθαναήλ, τον σύζυγο της Κρις Χάμπερτ και τις δύο κόρες τους.

Ο Stan και ο Γιώργος χαμογελούν στον φακό

Δημοφιλείς τραγουδιστές δυνατές μουσικές όμορφες παρουσίες γνωστοί επιχειρηματίες. Τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου όλοι κατηφορίζουν σ το «ΕΝΑΣΤΡΟΝ». Βασίλης Καρράς, Γιώργος Μαζωνάκης δημιουργούν χαμό στην πίστα. Μαζί τους ο νεαρός , αγαπημένος τραγουδιστής της νεολαίας Stan. Ο Γιώργος Ντάβλας επισκέφθηκε τον Σταν στο καμαρίνι του. Λίγο πριν… εισβάλλουν δυναμικά οι θαυμάστριες του.