Τα κρόσσια από πολύτιμο μετάξι δημιουργούσαν εντυπωσιακό «σύννεφο» γύρω από την καλλίγραμμη σιλουέτα της Θέκλας. Η παιδική μου φίλη περπατούσε αργά, νωχελικά στo lobby του «Hôtel Plaza Athénée». Οι μεγάλες σακούλες με τον λογότυπο της exclusive boutique του Emilio Pucci, στην Avenue Montaigne, «μαρτυρούσαν» ότι μερικά από τα πλέον αντιπροσωπευτικά κομμάτια της ανοιξιάτικης κολεξιόν του ιταλικού οίκου είχαν γίνει δικά της. Πλησίασε στο τραπεζάκι με τα βαριά ασημένια σερβίτσια και τις πορσελάνες. Κόλλησε το βλέμμα της πάνω στις δύο iced mini galettes with almond milk and Corsican clementine. Εβαλε βιαστικά ένα κομμάτι από τις μοναδικές δημιουργίες του διάσημου Christophe Michalak στο στόμα της. Το ροδακινί κρόσσι βυθίστηκε στο φλιτζάνι τσαγιού. Η Θέκλα έμοιαζε να μην ενοχλείται από το μικρό «ατύχημά» της. Βρισκόταν άλλωστε σε μία από τις πλέον chic και εμβληματικές αίθουσες στο Παρίσι. Η ιεροτελεστία σερβιρίσματος του γαλλικού afternoon tea, περίφημου πλέον «Goûter by Michalak», είχε ξεκινήσει στην Galerie. Κοίταξε γύρω της με συνωμοτικό ύφος. Ανοιξε γρήγορα την τσάντα της. Ενα βουναλάκι από vintage τύπου κασέτες «μοιράζονταν» τον εσωτερικό χώρο με χτένες, λιπ γκλος, καθρεφτάκια και διάφορα άλλα αντικείμενα. «Αυτές είναι μόνο ένα ελάχιστο μέρος της πλούσιας συλλογής μου» ψιθύρισε. «Μόνο εγώ και ο Γιάνης Βαρουφάκης διαθέτουμε μια τέτοια φοβερή… κολεξιόν» αποκάλυψε. «Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μαγνητοφωνούσε όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup» τόνισε. «Οι δικές μου κασέτες περιέχουν τις τηλεφωνικές συνομιλίες του πρώην συζύγου μου με εκατοντάδες ερωμένες. Οι αποδείξεις αυτές μου χάρισαν διατροφή που θα ζήλευε ακόμη και αυτή η… Τζάκι Ωνάση!» επεσήμανε.
Η Μάτα Χάρι και η ξαφνική εμφάνιση Νιάρχου – Οικονόμου
Αισθάνομαι κάτι σαν ζάλη όταν η Θέκλα σημειώνει πάνω στο λευκό μπλοκ το ποσό της διατροφής. Ανάμεσα σε χιλιάδες μηδενικά, ιλιγγιώδεις τραπεζικούς λογαριασμούς, παρακολουθήσεις και μαντό Pucci πληροφορούμαι ότι η υπερκατάσκοπος Μάτα Χάρι συνελήφθη πριν από πολλά χρόνια μέσα στο πολυτελές «Hôtel Plaza Athénée». Κρύβω το πρόσωπό μου πίσω από το μαύρο βέλο του Rick Owens. Κινηματογραφικά σκηνικά, ανεμελιά και glamour στην Πόλη του Φωτός. Τα τρομοκρατικά χτυπήματα φαίνεται ότι δεν φοβίζουν τους Γάλλους. Περπατάνε στους δρόμους, γεμίζουν πλατείες, εστιατόρια, café. Απολαμβάνω το φαγητό μου στο super luxury, ανακαινισμένο resto του κορυφαίου Alain Ducasse όταν μου τηλεφωνούν από την Αθήνα. Ενα από τα πλέον hot ζευγάρια του διεθνούς τζετ σετ δειπνεί στο roof garden της «Μεγάλης Βρεταννίας»: η fashion icon Ευγενία, κόρη του μεγιστάνα Φίλιππου Νιάρχου, και ο σύντροφός της Χρήστος Οικονόμου έχουν ανεβεί στον όγδοο όροφο του ιστορικού ξενοδοχείου, το οποίο συναγωνίζεται σε κομψότητα το «Plaza» της Avenue Montaigne.
Η τούρτα-μήλο και ο γάμος Χατζηγιάννη

Ο στενός μου φίλος παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του ζευγαριού. Εκείνη φοράει μαύρη δερμάτινη φούστα, πλεχτή ζακέτα και καλσόν οπάκ. Εκείνος είναι επίσης ντυμένος σπορτίφ. Μοιάζουν άνετοι, χαμογελούν, κοιτάζουν τα iPad τους. Νιώθουν σίγουροι ότι εκεί ψηλά, με θέα την Ακρόπολη, βρίσκονται μακριά από τους paparazzi. Σε λίγο φθάνει στο τραπέζι ένα μήλο καραμελωμένο. Το λευκό κερί στη μέση. Μια… λιλιπούτεια τούρτα. Ο κ. Οικονόμου είχε τα γενέθλιά του. Επέλεξε για αυτή τη γιορτινή βραδιά την Ελλάδα των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων. Μακριά από τα διεθνή members clubs.
Η Ευγενία με τα μακριά χρυσά μαλλιά φοράει ένα ογκώδες δαχτυλίδι από τη συλλογή της Venyx. Δεν γνωρίζω αν η νεαρή κόρη του γνωστού κύπριου εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη Βάνια επιλέξει κάποιο από τα κοσμήματα της Niarchos collection για τους γάμους της. Οι φίλες της Βάνιας ετοιμάζουν ήδη φορέματα haute couture και εντυπωσιακά κοσμήματα με αφορμή το σημαντικό γεγονός. Οι γάμοι της Βάνιας θα πραγματοποιηθούν στις 6 Φεβρουαρίου. Οι καλεσμένοι θα συγκεντρωθούν στο εκκλησάκι το οποίο βρίσκεται μέσα στην έπαυλη Χατζηγιάννη στην Εκάλη. Ποιος d.j. θα «τραβήξει» όμως τα γοητευτικά αγόρια και τα κορίτσια με τα super mini και τα 12ποντα στην πίστα; Ο Κάλβιν Χάρις πάντως ήρθε πριν από λίγο καιρό στην Αθήνα. Υπάρχει πάντα και ο αγαπημένος μου Στιβ Αόκι.
Από το Παρίσι στο Γκστάαντ και στο Λονδίνο

Ο Τομ Χάρντι του «Mad Max», ένας από τους ωραιότερους σταρ της εποχής μας, fashion icon και απίστευτα sexy, επιλέγει το super ψαροφαγικό resto «Antoine» όταν επισκέπτεται το Παρίσι. Ακριβώς όπως και ο μοναδικός Κάρολος Φιξ, ο οποίος μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας.
Η Θέκλα επιμένει ότι οι δημοφιλείς singers Αννα Βίσση και Μιχάλης Χατζηγιάννης θα τραγουδήσουν αποκλειστικά και μόνο για τους καλεσμένους μεγαλοεπιχειρηματία. Το dinner party του Ανδρέα Χριστοδουλάκη θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου σε χώρο prive, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι δύο γνωστοί τραγουδιστές αποτελούν την αδυναμία του ιδίου και της κυπριακής καταγωγής συζύγου του Ζέλας Μούσκα. Το ζεύγος ασχολείται με τις επιχειρήσεις και το shipping. Στο gathering θα δώσουν το παρών μεγάλα ονόματα ελλήνων και κυπρίων εφοπλιστών.
Ο νεαρός συνάδελφός τους Χάρης Βαφειάς θα «ανηφορίσει» στις Ελβετικές Αλπεις. Ο πλοιοκτήτης θα γιορτάσει με ένα party τα γενέθλιά του στο Γκστάαντ, το οποίο είναι υπέροχο αυτή την εποχή. Ο επίσης γνωστός εφοπλιστής Γιάννης Μαυρής έσβησε τα κεράκια της γενέθλιας τούρτας του το βράδυ της 20ής Ιανουαρίου κοντά σε καλούς φίλους.
Ερχομαι τώρα στο φημολογούμενο ειδύλλιο μεταξύ του πρίγκιπα Χάρι της Αγγλίας και της εγγονής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Μαρίας-Ολυμπίας που διέψευσε επισήμως το Backingham. Μμμ! Πραγματικά θα μιλήσω όταν πρέπει να μιλήσω. Σκέφτομαι μήπως η νεαρή διάσημη star Εμα Στόουν, η οποία πριν από λίγο καιρό βρέθηκε ξαφνικά στη λίστα κατακτήσεων του άτακτου prince (χωρίς να το ξέρει), μπορεί να… εκθέσει με περισσότερη σαφήνεια τα γεγονότα. Oh, my God!

Ο Ντι Κάπριο, ο Κρουζ, ο Δημήτρης και ο Μαζώ

Τα κορίτσια που δουλεύουν στο Bar à Ongles Ecologique μέσα στο «Bon Marché» έβαψαν τα νύχια μου σε χρώματα χρυσαφένια. Το χρυσό αστράφτει κάτω από το φως του ήλιου έτσι όπως ανεβαίνω την Avenue Kléber. Προχωράω προς το Τροκαντερό. Ο Δημήτρης Μαυρομάτης μετά τις Μπαχάμες επέστρεψε στο σπίτι του στο Παρίσι. Ο διεθνούς φήμης έλληνας κολεξιονέρ πέρασε τις διακοπές των Χριστουγέννων με τον Τομ Κρουζ και την παρέα του. Ο μικρόσωμος κ. Κρουζ αγόρασε μάλιστα σπίτι πολύ κοντά σε αυτό του Δημήτρη. Μέσα σε πανάκριβη ιδιωτική περιοχή στις Μπαχάμες. Καθισμένη σε καναπέ-σπάνια αντίκα στο Mavromatis mansion στο Τροκαντερό τον ρωτάω αν ο κορυφαίος σήμερα star του Hollywood, συνάδελφος του Κρουζ Λεονάρντο Ντι Κάπριο γνωρίζει πραγματικά από τέχνη. Ο Δημήτρης, ο οποίος τον συνάντησε να «ψωνίζει» στην εικαστική έκθεση του Μαϊάμι (αργότερα είχαν dinner μαζί), λέει πως ναι. Ο big star έκλεψε την παράσταση και στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, δίπλα στην πολιτική, οικονομική και επιχειρηματική ελίτ του πλανήτη. Και αν οι κύριοι Ντι Κάπριο, Μπιλ Γκέιτς, Μπόνο, Σεμπάστιαν Φέτελ και… Τσίπρας ήταν «σκαρφαλωμένοι» στις βουνοκορφές του Νταβός, στην Αθήνα οι ισχυροί του χρήματος κατηφορίζουν στην Πειραιώς.
Μεγαλοεφοπλιστές, επιχειρηματίες, stars αλλά και πολλά νεαρά παιδιά σπεύδουν στο «Εναστρον», τον απόλυτο προορισμό διασκέδασης της εφετινής σεζόν. Οι Βασίλης Καρράς και Γιώργος Μαζωνάκης ανεβαίνουν στην πίστα και… γίνεται πραγματικός χαμός. Magnifique!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ