Το λευκό σκουφί, κατασκευασμένο από γούνα βιζόν και την υπογραφή του οίκου Hockley, έπεσε στο πάτωμα. Η θεραπαινίς Καντελάρια έσπευσε να το απομακρύνει από την περιοχή του τζακιού. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής πρόσθεσε μερικές ακόμη σταγόνες από το iconic γιορτινό κονιάκ Hennessy Paradis Imperial, αξίας 1.600 ευρώ, στο βαρύτιμο κρυστάλλινο ποτήρι. Ακούμπησε με ικανοποίηση το κεφάλι του στην πλάτη της δερμάτινης πολυθρόνας. Ο παιδικός μου φίλος αισθανόταν πραγματικά ευτυχισμένος. Οι δυνατές φλόγες που έφθαναν ως τις άκρες από τις δερμάτινες-γούνινες μπότες του Brunello Cucinelli και ο μελαγχολικός καιρός ο οποίος είχε βάψει με βαριά γκρίζα χρώματα τον ουρανό τού θύμιζαν τα σκηνικά από τη λατρεμένη του Κουρσεβέλ.
Η Ούρσουλα στάθηκε μπροστά από τον μεγάλο καθρέφτη.«Χρειάζομαι κάτι sparkly μέσα από το γούνινο σκουφί μου» είπε. Σήκωσα βαριεστημένα το κεφάλι μου από την άκρως ενδιαφέρουσα αστυνομική νουβέλα του Αντριου Μάρτιν με τίτλο «Yellow diamond». Πρότεινα στην Ούρσουλα να χαρίσει ακόμη περισσότερο φως στα χρυσά μαλλιά της με τα εμβληματικά κίτρινα διαμάντια του οίκου Graff. Προτίμησα να βυθιστώ στον μυστηριώδη κόσμο του βιβλίου με πρωταγωνιστές ρώσους ολιγάρχες, πάμπλουτους Αραβες, έναν brilliant αστυνομικό και μια πανέμορφη γυναίκα. Ολους αυτούς άλλωστε συνηθίζω να τους συναντώ στα σαλόνια, στις ακριβές boutiques ή γύρω από το εντυπωσιακό με τη σφραγίδα Dior δένδρο του ξενοδοχείου «Cheval Blanc».
Οι Ελληνες στο chalet Μανουκιάν
Οι Russian tycoons κινούνται σε ένα διαφορετικό σκηνικό από αυτό του Mayfair. Εγκαταλείπουν τις Ferrari και Aston Martin στις οποίες αναφέρεται ο συγγραφέας και συναντούν φορώντας πανάκριβες στολές του σκι τους έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες, big fans της Κουρσεβέλ. Κάποιοι από αυτούς «πετάγονται» με το ιδιωτικό τους αεροπλάνο για λίγες μόνο ώρες στο Γκστάαντ και στο σπίτι του παγκοσμίου φήμης businessman Μπομπ Μανουκιάν. H πολυτελής κατοικία του Μπομπ και της Ταμάρα, η οποία είχε φιλοξενήσει τη Μαντόνα (προτού εκείνη αγοράσει τον περασμένο Αύγουστο chalet στο πολύβουο spot των Ελβετικών Αλπεων) βρίσκεται μέσα στο «The Alpina Gstaad». Τις luxury κατοικίες του five star hotel αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ έχουν «τιμήσει» πολλοί ξένοι κροίσοι. Οι έλληνες ισχυροί του χρήματος –προς το παρόν τουλάχιστον –επιλέγουν απλά και μόνο να επισκέπτονται τον αρμενικής καταγωγής με λιβανέζικη υπηκοότητα μόνιμο κάτοικο Λονδίνου, Μπομπ.
Το ζεύγος Μανουκιάν είναι άλλωστε οι οικοδεσπότες σε μεγαλειώδη γιορτινά parties. Μέλη των οικογενειών Γουλανδρή, Χανδρή, Λαιμού, Βεργωτή πίνουν ένα ποτήρι σαμπάνια Ruinart Blanc de Blancs με φόντο ένα τοπίο που θυμίζει κατάλευκο μαγευτικό fairytale. Κάποιοι από αυτούς έχουν φιλοξενηθεί τα καλοκαίρια στο πλωτό βασίλειο των Μανουκιάν «Siran». Ενα super luxury yacht το οποίο «αγκυροβολεί» για αρκετές ημέρες στη Μύκονο. Το υπόλοιπο διάστημα του χρόνου βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι του Μόντε Κάρλο.
Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής με πληροφορεί ότι η Σάφια αλ Ρασίντ, συχνή επισκέπτρια τα καλοκαίρια στο Πόρτο Χέλι, μεταμφιέστηκε σε καμαριέρα με αφορμή λαμπερό party στο «Hotel de Paris, Monte-Carlo». Θέμα του party η ταινία του Γουές Αντερσον «The Grand Budapest Hotel». Η θεραπαινίς Καντελάρια τινάζει θυμωμένη το ξεσκονόπανο πάνω από το τζάκι. Εχει την αίσθηση ότι θα ήταν περισσότερο πειστική στον ρόλο από την πρώην σύζυγο του ελληνολάτρη κροίσου Αλ Ρασίντ. Οι φλόγες τρεμοπαίζουν…
Mustache, σμόκιν και private dinners στην Εκάλη

Μοβ, μπορντό, ασημί, μαύρα χρώματα με λεπτομέρειες από στρας και κρύσταλλα για το σκηνικό που είχε στηθεί για το… Μοντεκάρλιο «The Grand Budapest Hotel». Οι κύριοι έχουν ζωγραφίσει απαραίτητα μουστάκια. Ο κ. Δελμούζος- Κασσανδρής επέλεξε ήδη το σμόκιν του για το βράδυ των Χριστουγέννων. Ο στενός του φίλος Tom Ford, νικητής του βραβείου «Κόκκινο Χαλί» στα British Fashion Awards, του ετοίμασε ένα εξαιρετικής ραφής το οποίο «συναγωνίζεται» αυτό του τραγουδιστή και γνωστού ακτιβιστή Τζάρεντ Λέτο. Ο golden heir επέλεξε σκούρο μπλε κοστούμι για μια φιλική επίσκεψη στα βόρεια προάστια. Ανηφόρισε στις… βουνοκορφές της Εκάλης για το private dinner του ζεύγους Νίκου και Μάιρας Τσαβλίρη. Στην πραγματικότητα, διοργανώθηκαν δύο ιδιωτικά δείπνα. Ενα το βράδυ της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου και ένα το βράδυ της Τρίτης 24 Νοεμβρίου. Το «παρών» έδωσαν τα ζεύγη Θανάση Μαρτίνου, Γιώργου Φειδάκη, Βίλλυ Παναγιωτίδη, Δημήτρη Δαλακούρα κ.ά.
Οι έλληνες φίλοι των Βεργκάρα – Μανγκανιέλο και ο… Πλακιωτάκης

Οι βόλτες κοντά στη θάλασσα με ταξιδεύουν. Το τεράστιο υπερπολυτελές yacht «Alouette» του μεγαλοεφοπλιστή Γιώργου Κουμάνταρου βρίσκεται αγκυροβολημένο σε μεγάλη δημοφιλή μαρίνα της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Η Ούρσουλα επιμένει ότι η δυναμική κόρη του ζεύγους Κουμάνταρου Φλώρα Κατσαούνη ήταν η μοναδική Ελληνίδα η οποία παρευρέθηκε στον μυθικό γάμο της διάσημης ηθοποιού Σοφίας Βεργκάρα με τον ωραίο, sexy Τζο Μανγκανιέλο. Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στο «The Breakers» στο Παλμ Μπιτς.
Σε ιδιωτικό δείπνο των βορείων προαστίων σύζυγος γνωστού βιομηχάνου σχολίαζε τον γάμο της σεξοβόμβας Σοφίας με τον μικρότερο σε ηλικία Τζο. «Το κορίτσι κάθε καλοκαίρι λιάζεται δίπλα μου, σε μια ξαπλώστρα στην Ψαρού της Μυκόνου» σχολίαζε. «Γνωρίζω μάλιστα πολύ καλά τον πρώην αρραβωνιαστικό της, ιδιοκτήτη σημαντικού διεθνούς fund, Nick Loeb. Τελικά το ζευγάρι χώρισε. Εκείνη παντρεύτηκε τον Μανγκανιέλο, ο Nick όμως μέσα από γνωριμίες του με ισχυρούς έλληνες businessmen δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη χώρα μας» τόνισε.
Εφοπλιστής του old money τράβηξε μια ρουφηξιά από το πούρο του. Δεν ξέρω για ποιον λόγο ο πλοιοκτήτης αποφάσισε να σχολιάσει τον glamorous γάμο του υπηρεσιακού προέδρου της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη. Ισως επειδή ο κ. Πλακιωτάκης τις τελευταίες μέρες βρίσκεται κάτω από τα έντονα φώτα της δημοσιότητας. Ο πρώην υφυπουργός είχε νυμφευθεί την αγαπημένη του Αφροδίτη πριν από έναν χρόνο στο Πατριαρχείο. Ακολούθησε wedding party στο πολυτελές «Ciragan Palace» της Κωνσταντινούπολης.
Με την υπογραφή της Μαρίνας
Το γλυπτό με τίτλο «The Cat» ήταν τοποθετημένο στον εντυπωσιακό, μινιμαλιστικού ύφους τέταρτο όροφο του κτιρίου της VSΤ επί της λεωφόρου Κηφισιάς. Στους τοίχους πίνακες της διεθνούς φήμης εικαστικού Μαρίνας Καρέλλα. Παρακολουθώ τη δουλειά της Καρέλλα από την εποχή που εκείνη ζούσε μόνιμα στη Νέα Υόρκη.
Η Βέτα Στεφανίδου-Τσουκαλά και η νεαρή κόρη της Λώρα Τσουκαλά υποδέχθηκαν αγαπημένους φίλους και λάτρεις της τέχνης στο opening της έκθεσης «Woodland».
Η Μαρίνα, έργα της οποίας έχουν εκτεθεί στο Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης και σε μεγάλες γκαλερί του πλανήτη, άκουγε τα κολακευτικά σχόλια έχοντας στο πλευρό της τον low profile σύζυγό της, σημαντικό συγγραφέα πρίγκιπα Μιχαήλ. Ανάμεσα στους παρευρισκομένους το πριγκιπικό ζεύγος Νικολάου – Τατιάνας Μπλάτνικ, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η Σάντυ Κοπελούζου, η Αννυ Πετράκη, η Σοφία Κουμαντάρου, η Χριστίνα Κυριακοπούλου, η Χάλα Χούρι, η Μίμι Κάσλοκ, η Ανούσκα Ραφαήλ, η Βάσω Φειδάκη, η Πόπη Ροδοπούλου, η Ράντα Γκαντούρ, η Ράνα Ζέιν, η Σήλια Κριθαριώτη-Τσάκου, η Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, η Μαρία Διαμαντίδη, η Δέσποινα Κάτσικα, η Ελένη Σαμαρά, η Μαρίζα Κουτσολιούτσου, η Χριστίνα Μήτση, η Μαρίνα Βερνίκου, η Λάουρα Δράγνη, οι νεαρές αδελφές Δρακούλη. Η Ιλεάνα Μακρή δημιούργησε ένα υψηλής αισθητικής γούρι για την εταιρεία κατά της κακοποίησης παιδιού ΕΛΙΖΑ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ