Η νεαρή γυναίκα έχει χτενίσει τα μαλλιά της σε στυλ πάζ. Φοράει λευκή μεταξωτή μπλούζα με «φρύλς» στον λαιμό. Ο άνδρας δίπλα της με σκούρο κοστούμι και λευκό πουκάμισο της προσφέρει ένα πακέτο. Το κουτί έχει έντονο γαλάζιο χρώμα και είναι δεμένο με κατάλευκες μεταξωτές κορδέλλες. Όλοι μας αναγνωρίζουμε το «αισιόδοξο» κουτί του εμβληματικού οίκου κοσμημάτων TIFFANY & CO . Δίπλα από το όμορφο ζευγάρι το οποίο φωτογραφίζεται για τις ανάγκες της γιορτινής καμπάνιας του brand τα κλαδιά του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Το concept φαίνεται ότι εμπνέεται από τις αριστοκρατικές οικογένειες των Η.Π.Α. που κατοικούν στις περιοχές της Μασαχουσέτης του Βερμόντ της Βοστώνης. Θυμίζουν έντονα στιγμές από το πλέον αγαπημένο Προεδρικό ζεύγος της Αμερικής. Ο Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντι και η σύζυγός του Τζάκι συνήθιζαν να φωτογραφίζονται μέσα στον Λευκό Οίκο σε αυτή ακριβώς την πόζα. Υπήρχαν και πολλές άλλες φωτο με τα παιδιά τους δίπλα στο Christmas tree. Η Καρολίνα και ο Τζον-Τζον με τις πυζάμες του κοντά στο δέντρο. Ο μπαμπάς φοράει σμόκιν τα κρατάει στην αγκαλιά του και τους δίνει το τελευταίο φιλί πριν αναχωρήσει για κάποια βραδυνή έξοδο. Οι καμπάνιες του Οίκου TIFANNY είναι υπέροχες. Τα κουτιά με τα κοσμήματα, οι όμορφοι άνθρωποι, μέλη μιας ευτυχισμένης οικογένειας. Μιας οικογένειας-πρώτυπο για τα εκατομμύρια των Αμερικανών πολιτών. Το concept αποπνέει τρυφερότητα glamour αισιοδοξία. Με ένα έντονο touch από vintage…

Η Zιζέλ πάνω στο μπουκάλι, η Τζένιφερ με την κόκκινη τσάντα Dior

Η Ζιζέλ Μπούντχεν το πιο πλούσιο και πετυχημένο μοντέλο της εποχής μας φοράει κατακόκκινο μίνι φόρεμα και έχει »σκαρφαλώσει» πάνω στο μπουκάλι του ιστορικού αρώματος Chanel Νο 5.

Ο οίκος Graff έχει επιλέξει ένα νεαρό αριστοκρατικό κορίτσι το οποίο συνδυάζει το βραδυνό του φόρεμα στο χρώμα της μέντας με τα αριστουργηματικά διαμάντια του brand.

Η Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί μούσα του οίκου BVLGARI φορούσε γιορτινό ντραπέ πορτοκαλί φόρεμα με ογκώδη μπριγιάν.

Οι πάνθηρες του Cartier με λευκά και μαύρα διαμάντια «φέρουν» emeraudes στην θέση των ματιών.

Η νεαρή βραβευμένη με Oscar ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς φοράει λευκό-κόκκινο φόρεμα που θυμίζει αυτό της Τζάκι και κρατάει τσάντα γιορτινή από κόκκινη γούνα για τον οίκο Dior.

Ο οίκος κοσμημάτων De Beers παρουσιάζει βραχιόλια από κατάλευκα διαμάντια που θυμίζουν αυτά τα οποία φορούσαν οι stars στις ταινίες της δεκαετίας του ’60.

Απλά… ατμοσφαιρικά!

Στον οίκο Gucci τα κορίτσια έχουν «φόντο» πράσινη μοκέτα και κλασσικά λαμπατέρ με πορτοκαλί «καπέλα». Τα φορέματα είναι σεμιζιέ οι τσάντες έχουν αλυσίδες.

Η Chanel φωτογραφίζει τα μπιζού της (Chanel fine Jewellery) σε ατμοσφαιρικό φόντο. Το φόρεμα και η τσάντα θυμίζουν αυτά της κυρίας Κέννεντι μιάς γυναίκας fashion icon που συνεχίζει να «εμπνέει» και σήμερα.

Ο οίκος Le Grisogono με έδρα την Γενεύη έχει επιλέξει να ρίχνει το βάρος της διαφημιστικής του καμπάνιας σε ένα και μόνο τεράστιο σμαράγδι. Το πανάκριβο πετράδι έχει «δέσει» με μοναδικό τρόπο πάνω στο δακτυλίδι που κλέβει καρδιές. Το back ground πίσω είναι απλά total black.

Η φίρμα κοσμημάτων Chaumet έχει τοποθετήσει επίσης ένα δαχτυλίδι πάνω σε λευκό μαρμάρινο τραπέζι. Το δαχτυλίδι είναι γεμάτο με λευκά διαμάντια και έχει σχήμα τιάρας. Για τις ωραίες πριγκίπισσες του χιονιού. Κάτι σαν Χριστουγεννιάτικο παραμύθι τυλιγμένο σε χιονόμπαλες.

Η Τζούλιαν, η Κέιτ, η Σάλμα

Η Κέιτ Γουϊνσλετ μια από τις κομψότερες γυναίκες διεθνώς κρατάει το άλογό της για την διαφημιστική καμπάνια Longines. Θυμίζει σκηνές από την εξοχική κατοικία του Προεδρικού ζεύγους Κέννεντι. Όταν ο Τζον και η Τζάκι ίππευαν με στυλ πάντα, τα αγαπημένα τους καθαρόαιμα στο ράντσο τους στη διάρκεια των γιορτών.

Η Κένταλ Τζένερ το ωραιότερο και νεαρότερο μέλος της οικογένειας Καρντάσιανς, ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα του πλανήτη (είναι μόλις 19 ετών) διαφημίζει το νέο άρωμα της Estee Lauder ντυμένη στο γιορτινό εκτυφλωτικό κόκκινο.

Η Κέιτ Χάντσον, η Αντριάννα Αμπρόσιο, η Τζούλιαν Μούρ, η Εύα Λονγκόρια, η Σάλμα Χάγιεκ, η Μόνικα Μπελούτσι πρωταγωνιστούν σε γιορτινές καμπάνιες για ρούχα αρώματα κοσμήματα ακόμα και… βαλίτσες ταξιδιού τυλιγμένες πάντα σε ακριβά υφάσματα.

Καμπάνιες εκατομμυρίων

Οι γιορτινές καμπάνιες έχουν κάτι από τους Κέννεντι. Οι διασημότεροι φωτογράφοι του κόσμου είναι πίσω από τον φακό. Οι σημαντικότερες διαφημιστικές εταιρείες έχουν ξοδέψει αστρονομικά ποσά για τις γιορτινές διαφημιστικές εκστρατείες. Αυτές οι οποίες θα κάνουν τον καταναλωτή να αγοράσει. Σε δύσκολες οικονομικά εποχές για ολόκληρο τον πλανήτη. Σίγουρα όμως είναι οι καμπάνιες οι οποίες κάνουν τους περισσότερους να ζουν το όνειρο. Ένα κατάλευκο Χριστουγεννιάτικο όνειρο. Γεμάτο λάμψη. Το πιο αστραφτερό fairy tail είναι εδώ!

Η «ΕΛΠΙΔΑ» τιμά το Ιδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης»

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αφροδίτη Παναγιωτάκου – Παπαδημητρίου

Παρουσία μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», και πολλών προσκεκλημένων η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τίμησε το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», για την προσφορά του και τη διαχρονική στήριξή του στον αγώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ενάντια στον παιδικό καρκίνο και ειδικότερα στην ανέγερση της «Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ ξεχωριστή»,είπε η κυρία Βαρδινογιάννη, υποδεχόμενη τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», κύριο Αντώνη Παπαδημητρίου, τον Επίτιμο Πρόεδρο του Ιδρύματος κύριο Παύλο Ιωαννίδη, τον Αντιπρόεδρο κύριο Ιωάννη Ιωαννίδη, τη Γενική Γραμματέα του Δ.Σ. του Ιδρύματος κυρία Μαριάννα Μόσχου και τα μέλη του Δ.Σ., τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλο και κύριο Παρασκευά Ιωαννίδη, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». «Τόσο για μένα προσωπικά, όσο και για ολόκληρη την οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ», την οποία στηρίζετε εδώ και πολλά χρόνια με βαθειά ευαισθησία και απέραντη αγάπη για τα παιδιά. Και είναι ξεχωριστή, γιατί στο πρόσωπό σας υποδεχόμαστε και τιμάμε σήμερα, ένα από τα σπουδαιότερα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» που προσφέρει στη χώρα μας έργο εθνικής σημασίας και αποτελεί έναν από τους βασικούς ευεργέτες του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, ανάμεσα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και σε αγαπημένους φίλους, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου μας που θέλησαν να μοιραστούν μαζί μας αυτές τις συμβολικές και όμορφες στιγμές. Και η συγκίνησή μου είναι μεγαλύτερη στη σκέψη ότι η δημιουργία του Πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου στην Ελλάδα αποτέλεσε όραμα που μοιραστήκαμε και κατόρθωμα που στηρίχτηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό στη δική σας γενναιόδωρη συμβολή. Για εμάς, αυτή η προσφορά του Ιδρύματος Ωνάση απετέλεσε μια ιστορική συνεργασία, που θεμελίωσε την αμοιβαία εκτίμηση και τη φιλία που συνδέει την «ΕΛΠΙΔΑ» με το Ίδρυμα…Το μακροχρόνιο έργο του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» μας κάνει ως Έλληνες υπερήφανους. Με βασικούς του άξονες τον πολιτισμό, την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον και την κοινωνική αλληλεγγύη, στηρίζει τη χώρα μας και τον Ελληνικό Πολιτισμό, όπως οραματίστηκε ο ιδρυτής του, ο αείμνηστος Αριστοτέλης Ωνάσης.Ο χαρισματικός άνθρωπος, ο γνήσιος πατριώτης, που θέλησε να ενισχύσει τον τόπο του και την σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδος… Η ευαισθησία του Ιδρύματος Ωνάση, όπως εκφράστηκε από τον Ιδρυτή του και το έργο του, αλλά και τους ιστορικούς Προέδρους του, τη Χριστίνα Ωνάση και τον Στέλιο Παπαδημητρίου, ο οποίος έδωσε φτερά στο έργο του Ιδρύματος, συνεχίζεται σήμερα επάξια μέσα από την ηγεσία του Αντώνη Παπαδημητρίου».

Ο Πρόεδρος Αντώνης Παπαδημητρίου

Από αριστερά: Ιωάννης Ιωαννίδης, Παρασκευάς Ιωαννίδης, Παύλος Ιωαννίδης, Δημήτρης Νανόπουλος, Αντώνης Παπαδημητρίου, Μαριάννα Μόσχου, Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου, Αφροδίτη Παναγιωτάκου – Παπαδημητρίου.

Απευθυνόμενη προσωπικά στον κύριο Παπαδημητρίου η κυρία Βαρδινογιάννη πρόσθεσε: «Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ μου Αντώνη, είσαι ένας άνθρωπος με βαθιά κοινωνική ευαισθησία, ανθρωπιστική συνείδηση και αγάπη για τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας μας. Έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές, όχι μόνο στο πλαίσιο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», αλλά και μέσα από το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα, καθώς ιδρύσαμε μαζί το Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Στην περίπτωση του ογκολογικού νοσοκομείου, μέσα από την συνεργασία μας διέκρινα αρετές που φανερώνουν ένα μοναδικό μεγαλείο ψυχής. Οι ιδέες και οι προτάσεις σου, το συνεχές σου ενδιαφέρον, η πρόθεσή σου να συμβάλεις στην προσπάθειά μας, με στόχο να διευκολυνθεί το έργο μας και να συντομευθούν οι διαδικασίες, ώστε να κερδηθεί ακόμα περισσότερος χρόνος προς όφελος των άρρωστων παιδιών, άγγιξαν βαθιά την καρδιά μου τότε και δεν το ξεχνώ ποτέ. Σήμερα, 5 χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του Νοσοκομείου, αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που σε υποδεχόμαστε εδώ μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στα οποία αναλογεί ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας και της μεγάλης δράσης του Ιδρύματος Ωνάση, για να σας εκφράσουμε μαζί με τους μικρούς μας ασθενείς την ευγνωμοσύνη μας!».

Σε αναγνώριση της μεγάλης συμβολής του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» στο έργο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», η κυρία Βαρδινογιάννη του απένειμε την Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», καθώς και στον Πρόεδρο του Ιδρύματος κύριο Αντώνη Παπαδημητρίου, για την προσωπική του προσφορά.

Ο κύριος Παπαδημητρίου παραλαμβάνοντάς τα βραβεία ευχαρίστησε θερμά την κυρία Βαρδινογιάννη λέγοντας: «Αξιότιμη κυρία Βαρδινογιάννη, αγαπητή φίλη, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ωνάση σας ευχαριστούμε πολύ για την ιδιαίτερη τιμή που μας κάνετε με αυτή τη βράβευση, η οποία έρχεται να μας θυμίσει πολλά πράγματα. Η συνεισφορά και η συνεργασία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και του Βαρδινογιάννειου Ιδρύματος, έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν, όταν πρόεδρος ήταν ο πατέρας μου. Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση του Ιδρύματος Ωνάση και αυτή η βράβευση έρχεται σε μια πολύ επίκαιρη στιγμή για να μας θυμίσει ποια είναι η αποστολή του: Η υποστήριξη και η απελευθέρωση των δυνάμεων της χώρας και της κοινωνίας στους τομείς της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Το Ίδρυμα Ωνάση είναι ενεργό σε όλους τους τομείς και κυρίως στον τομέα της υγείας και ειδικά σε ένα χώρο τόσο ευαίσθητο, όπως είναι η υγεία του παιδιού. Το αγαθό της υγείας είναι δημόσιο, και αυτονόητο για όλους. Οι ιδιώτες και ειδικά τα ιδιωτικά ιδρύματα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη και την ευθύνη μας για να συμβάλλουμε στην ανακούφιση αυτού του πόνου και της ανάγκης της κοινωνίας. Σας ευχαριστώ θερμά εσάς προσωπικά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Να σας συγχαρώ για άλλη μια φορά για το τεράστιο έργο σας. Εσείς προσωπικά, ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης, η οικογένεια σας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΠΙΔΑΣ, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχετε κάνει ένα έργο αξιοζήλευτο το οποίο έρχεται να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στην ελληνική κοινωνία. Συγχαρητήρια! Ευχαριστούμε πολύ είναι μεγάλη τιμή για εμάς».

Τιμητικά μετάλλια και παρουσίες

Επίσης η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε τιμητικά Μετάλλια του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»στον Επίτιμο Πρόεδρο του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», κύριο Παύλο Ιωαννίδη, στον Αντιπρόεδρο, κύριο Ιωάννη Ιωαννίδη, στην Γενική Γραμματέα του Δ.Σ. του Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Μόσχου, και στα μέλη, κυρίους Δημήτρη Νανόπουλο και Παρασκευά Ιωαννίδη.

Στην εκδήλωση, εκτός από τους προαναφερθέντες παραβρέθηκαν η μητέρα του κυρίου Παπαδημητρίου, κυρία Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου, η σύζυγός του, κυρία Αφροδίτη Παναγιωτάκου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», οι κυρίες: Μελίνα Δασκαλάκη, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Αικατερίνη Μεταξωτού, Ντίνα Πριτσιβέλη, Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου και Κέττυ Φιλιππίδου, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου, οι κυρίες: Ειρήνη Αθανασιάδου, Μάρη Αλεξανδράτου, Ιωάννα Γκελεστάθη, Χριστιάννα Καίσαρη, Αικατερίνη Λαλαούνη, Έπη Νικολακοπούλου, Ειρήνη Νταϊφά, Άννυ Πετράκη, Άντζελα Πλακόπηττα, Μαριάννα Σταφυλοπάτη και Αγγελική Τσίγκα. Επίσης από το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» παραβρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια, κυρία Έφη Τσιότσιου, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας, κύριος Δημήτρης Δρίβας, και ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου, κύριος Αλέξανδρος Μωρέλλας.

Η παρουσίαση του λευκώματος “SUITE HOME ESCAPE” της Τόνιας Βασιλοπούλου και η ELPIDA Youth

Μια εντυπωσιακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πριν λίγες βραδιές στο roof garden του ξενοδοχείου St. George Lycabettus. Αφορμή η παρουσίαση του πολυτελούς συλλεκτικού λευκώματος “SUITE HOME ESCAPE” της Τόνιας Βασιλοπούλου, ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για τους σκοπούς της ELPIDA Youth, της νεοσύστατης επιτροπής που λειτουργεί στα πλαίσια του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Ανάμεσα στους πολλούς προσκεκλημένους οι οποίοι έφθασαν στην εκδήλωση ήταν η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία θέλησε να στηρίξει την ELPIDA Youth, στα πρώτα της βήματα. Την εκδήλωση άνοιξε ο κος Χρήστος Ζαμπούνης των εκδόσεων Φερενίκη. Ο οίκος ανέλαβε την έκδοση του λευκώματος “SUITE HOME ESCAPE”. Το βιβλίο προλόγησε η Πρώην Υπουργός και Βουλευτής Α’ Αθηνών κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία παρέδωσε στη συνέχεια τη σκυτάλη στην κα Τατιάνα Μπλάτνικ. Στη σύντομη ομιλία της, η κα Μπλάτνικ ευχαρίστησε θερμά τη συγγραφέα για την πολύτιμη συνδρομή της στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η επιτροπή της Elpida Youth για την ανακαίνιση του ξενώνα που φιλοξενεί τις οικογένειες των παιδιών, τα οποία νοσηλεύονται στην «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε cocktail υπό την επιμέλεια του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin, Chef Jérôme Serres, κατά τη διάρκεια του οποίου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την οικοδέσποινα και να προμηθευτούν βιβλία, με την ιδιόχειρη υπογραφή της. Το Suite Home Escape είναι μια πολυτελής έκδοση 216 σελίδων στην αγγλική γλώσσα, με επιλεγμένα ξενοδοχεία από όλο τον κόσμο.

Το βιβλίο διατίθεται στην τιμή των €25, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Φερενίκη καθώς και στο lobby του ξενοδοχείου St. George Lycabettus.