To πλούσιο κατάλευκο τρίχωμα και το στέμμα από τη συλλογή crown jewels της Elizabeth Gage στην κορυφή του κεφαλιού την έκαναν να μοιάζει με αστραφτερό χριστουγεννιάτικο στολίδι. Η γάτα Xoυρέμ είχε κολλήσει τα μικροσκοπικά της ποδαράκια στην οθόνη του iPad. Το κατοικίδιο του έκπτωτου πρίγκιπα Βλαντίμιρ παρακολουθούσε με προσοχή τρεις άτακτες «κυρίες» οι οποίες το είχαν σκάσει από το υπέροχο βασίλειο των κεραμιδόγατων να κάνουν… πασαρέλα στη Σύνοδο των G20. Ο ρωσικής καταγωγής γαλαζοαίματος ξέσπασε σε δυνατά γέλια. Στη συνέχεια μου εξήγησε ότι το συγκεκριμένο βίντεο έχει προκαλέσει εδώ και μερικές ημέρες το έντονο ενδιαφέρον της snob, κακομαθημένης Χουρέμ. Ο Μπαράκ, ο Πούτιν και τα λατρεμένα ζωάκια των Τούρκων να κλέβουν την παράσταση στη σκηνή που είχε στηθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας. Κοίταξα τα μπεζ, βελούδινα γοβάκια της Charlotte Olympia με το πρόσωπο μιας γάτας ζωγραφισμένο στο μπροστινό τους μέρος. Τα δημοφιλή τετράποδα «παίζουν» σε διεθνές επίπεδο την εφετινή σεζόν. Μαγεύουν τον άκρως επικοινωνιακό Ομπάμα, ζωγραφίζουν χαμόγελα στο ψυχρό πρόσωπο του ρώσου προέδρου, χαρίζουν ατέλειωτη έμπνευση σε διάσημους σχεδιαστές και εικαστικούς. Η μουσική από τον «Καρυοθραύστη» έκανε τη γάτα-beauty queen να γυρίσει το κεφάλι της.
Τα βήματά της μέσα στο σαλόνι της κατοικίας στο Κεφαλάρι έμοιαζαν με αυτά της 23χρονης κορυφαίας χορεύτριας στην παράσταση «The Nutcracker» Φραντσέσκα Χέιγουoρντ. Ο prince λέει ότι λίγο προτού «ανηφορίσει» στις Γαλλικές Αλπεις και το chalet φίλων στη Μεζέβ θα παρακολουθήσει την εντυπωσιακή performance στο Royal Opera House του Λονδίνου.
Χρυσά mansions στο σφυρί
Τα βόρεια προάστια βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Ενας συναγερμός στις αποχρώσεις του emperor red. Δοκιμάζω το μακρύ βραδινό φόρεμα με την ουρά και τα graffiti που φέρει την υπογραφή του οίκου Moschino. Γράφω στους εξωτερικούς τοίχους της έπαυλης του έκπτωτου πρίγκιπα με κόκκινους και λαμέ μαρκαδόρους το σύνθημα «Η σιωπή μας είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο για τους ξεπεσμένους, χρεοκοπημένους επαυλοκρατούντες». Το υπηρετικό προσωπικό από το απέναντι mansion με κοιτάζει μάλλον τρομαγμένο. Ενα λυκόσκυλο αρχίζει να τραβάει την ουρά της silk gown αξίας 9.350 λιρών. Αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων σκέφτομαι να βγάλω σε δημοπρασία το μοναδικό αυτό κομμάτι του ιταλικού brand. Τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για την προστασία και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Ο έκπτωτος πρίγκιψ με πληροφορεί ότι ένα από τα ωραιότερα διαμερίσματα στην περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου πωλείται σε χαμηλή τιμή. Το συγκεκριμένο σπίτι φιλοξενούσε την πρώην σύζυγο και τα παιδιά πασίγνωστου επιχειρηματία ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με τη Δικαιοσύνη. Ενας άλλος από τους πλέον προβεβλημένους στο παρελθόν businessmen της χώρας βγάζει στο σφυρί την έπαυλή του στη Μύκονο. Μια τεράστια, μοναδικής ομορφιάς έκταση στα Μεσόγεια με κήπους που θυμίζουν ανάλογους στη Φλωρεντία πουλάει μέλος ισχυρής, old money εφοπλιστικής οικογένειας. Τις απαραίτητες «κινήσεις» για την πώληση του κτήματος κάνει αποκλειστικά πολύ μεγάλο γραφείο του εξωτερικού. Πρέπει κάπου εδώ να αναφέρω ότι το τελευταίο πωλείται επειδή η οικογένεια πλοιοκτητών διαθέτει πάρα πολλά ακίνητα. Παντού…
Private party με guest star τη Βίσση
Οι πενήντα προσκεκλημένοι στο private dinner ύψωσαν τα champagne flutes για να ευχηθούν στον εορτάζοντα. Ο εφοπλιστής Γιώργος Λαιμός βρισκόταν στο επίκεντρο της προσοχής. Ο old money πλοιοκτήτης είχε τα γενέθλιά του λίγες μόλις βραδιές πριν. Η σύζυγός του Ελισάβετ και τα νεαρότερα μέλη της οικογένειας θέλησαν να χαρίσουν ένα δώρο-έκπληξη στον πάντα δυναμικό George Lemos. Τι ήταν αυτό; Σίγουρα όχι κάποιο πουλόβερ από γνήσιο κασμίρι, ένα μικρό κομψό ρολόι ή ένα αγαπημένο έργο τέχνης. Αμέσως μετά το τέλος του φαγητού μια γυναίκα με μακριά ξανθά μαλλιά έκανε την εμφάνισή της. Φορούσε δερμάτινο μπουφάν, στενό κολλητό μαύρο ρούχο με λεπτομέρειες από δαντέλα και διακριτικά στρας. Εκείνη έβγαλε το μπουφάν, κούνησε τον χρυσό χείμαρρο των μαλλιών της και χάρισε λαμπερά χαμόγελα. Οι καλεσμένοι αναγνώρισαν στο πρόσωπό της την Αννα Βίσση. Η δημοφιλής αοιδός ήταν λοιπόν το δώρο-έκπληξη στον εορτάζοντα. Μια performer με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της τραγούδησε αποκλειστικά για τον Γιώργο Λαιμό και τους φίλους του. Η κυρία Βίσση ακολούθησε το παράδειγμα των Αντώνη Ρέμου και Ελένης Φουρέιρα. Οι αοιδοί καλούνται να διασκεδάσουν τους ισχυρούς του χρήματος σε private parties. Why not; Οι μεγιστάνες του πλούτου στο εξωτερικό προσκαλούν σε mansions και ιδιωτικά νησιά την Τζένιφερ Λόπεζ, την Μπιγιονσέ και τον Τζάστιν Μπίμπερ.
Ο Νικόλαος και το brunch
Ο Γιώργος Λαιμός γιόρτασε στην Αθήνα. Πολλοί όμως συνάδελφοί του έδωσαν ραντεβού στη βρετανική πρωτεύουσα. Οι σημαντικότεροι παγκοσμίως πλοιοκτήτες – ιδιοκτήτες (αποκλειστικά και μόνο) τάνκερ συγκεντρώθηκαν στο gathering της Intertanco. Ανάμεσά τους ισχυροί Ελληνες που γράφουν μεγάλη ιστορία στον διεθνή ναυτιλιακό χάρτη. Αυτοί οι οποίοι παρέμειναν στην Αθήνα κατηφόρισαν στα νότια προάστια. Τα δύο παραδοσιακά ιδιωτικά δείπνα σε λαμπερά mansions της Εκάλης με αφορμή το Thanksgiving δεν πραγματοποιήθηκαν αυτή τη φορά. Το brunch στην οικία του ζεύγους Ριάντ και Ράνας Ζέιν στο καλύτερο «κομμάτι» των south suburbs χάρισε όμως ευχάριστες στιγμές σε στενούς φίλους.
Ο ζεστός ακόμη καιρός έχει κάνει τον πρώην βασιλιά Κωνσταντίνο και τη σύζυγό του Αννα-Μαρία να παρατείνουν τη διαμονή τους στο σπίτι τους στο Πόρτο Χέλι. Ο former king (το αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Χωρίς τίτλο» θα μπορούν να διαβάσουν από αυτή την Κυριακή οι αναγνώστες του «Βήματος») ίσως δώσει το παρών την ερχόμενη Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στην Αθηναϊκή Λέσχη σε ένα κλειστό γεύμα το οποίο φέρει τη σφραγίδα του δευτερότοκου γιου του Νικολάου. Ο πρίγκιπας επιθυμεί να ενημερώσει γύρω από τις δραστηριότητες της +πλευσης. Η +πλευση προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των ακριτικών νησιών του Αιγαίου μέσα από δυναμικές πρωτοβουλίες. Ο Νικόλαος και η ομάδα εθελοντών έχουν κάνει ήδη εξαιρετική δουλειά.
Ο Τόνι Μπλερ και ο αντιπρόεδρος
Τα νεαρά κορίτσια με τα super mini και τα δωδεκάποντα, και τα αγόρια με τα κομψά γκρίζα κοστούμια, τα μακριά μαύρα παλτό και τα καπέλα έκαναν την είσοδό τους στο εμβληματικό Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία». Ολα ήταν έτοιμα για το fashion show του νεαρού ταλαντούχου σχεδιαστή μόδας Δημήτρη Πέτρου. Μια γνώριμη μορφή στο «Winter Garden», λίγο πιο μακριά από εκεί όπου φωτογραφιζόταν το James Bond girl Τόνια Σωτηροπούλου, τράβηξε το βλέμμα μου. Ο πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας Τόνι Μπλερ στεκόταν κοντά στον φλωρεντιανού τύπου μπουφέ. Μήπως ο κ. Μπλερ, ο οποίος βρέθηκε για μερικές ώρες στην Αθήνα (η συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά είχε σχέση με τον αγωγό ΤΑΡ, για τον οποίο ενδιαφέρονται οι Βρετανοί), σκόπευε να παρακολουθήσει τη χειμερινή συλλογή του κ. Πέτρου η οποία έφερε τον τίτλο «Empechement» και ήταν αφιερωμένη στο Παρίσι μέσα από τη ματιά του Εμίλ Ζολά;
Ο Τόνι όμως με… απογοήτευσε. Εκανε στροφή και αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Η κολεξιόν με πολλά γνωστά ονόματα στις πρώτες σειρές γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Το φόρεμα με τις ασημένιες παγέτες, εμπνευσμένο από την ηρωίδα του Ζολά Νανά, φορούσε νεαρή Ελληνοαμερικανίδα, γόνος ισχυρής οικογένειας, στο «Hilton» της Νέας Υόρκης. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βραβεύτηκε με το Athenagoras Humanitarian Award. Συναντήθηκε με εξέχοντα μέλη της παροικίας μας και λίγους έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι έφθασαν από την Αθήνα. Ανάμεσά τους ο Γιάννης Σήφη Βαρδινογιάννης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ