Cara Delevingne και Kendall Jenner

Η ξανθιά Κάρα Ντελεβίν με το γατίσιο βλέμμα, η καλλονή μικρή αδελφή της Κίμ Καρντάσιαν Κένταλ Τζέννερ και η άτακτη ντίβα του Χόλλυγουντ Κίρστεν Στιούαρτ, αρκετά χρόνια πριν δεν θα αποτελούσαν σίγουρα τα κορίτσια-σύμβολα της Chanel. Και όμως! Ο «πολύς» Κάρλ Λάγκερφελντ, creative director εδώ και 30 χρόνια του εμβληματικού Γαλλικού οίκου επέλεξε τις τρεις πανέμορφες νεαρές γυναίκες ως πρωταγωνίστριες στα fashion shows και τις διαφημιστικές καμπάνιες αξίας πολλών-πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Στον οίκο Chanel πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Αρκετά πάλι παραμένουν ίδια. Όπως η «εμμονή» στην υπέροχη, κλασσική κομψότητα, το στυλ που αποπνέει μια μοναδική elegance, τα πανάκριβα υφάσματα, τα κοσμήματα και αξεσουάρ που άφησαν εποχή. Το brand συνεχίζει όμως να ανανεώνεται. Με γρήγορο και εντυπωσιακό τρόπο. Οι κλασικές τσάντες με τις αλυσίδες απέκτησαν πιο «ευφάνταστα» κουμπώματα, ζωγραφίστηκαν με χρώματα, μοδάτες εκρηκτικές πινελιές και ντύθηκαν με πολύτιμα υφάσματα. Τα βραδινά τσαντάκια έγιναν διάφανα, πήραν το σχήμα χιονόμπαλας, λιπ γκλός, κουτιού αρώματος γέμισαν με εκθαμβωτικά κρύσταλλα. Τα ταγιέρ όπως και οι τσάντες και οι καμέλιες παραμένουν τα «βαριά χαρτιά» του οίκου που ίδρυσε πριν πολλά χρόνια η Gabrielle (Coco) Chanel. Η μικροκαμωμένη, οστεώδης Coco οραματίστηκε υπέρκομψες γυναίκες μέσα σε κλασσικά ταγιέρ με κοντές ζακέττες, φούστες που «ακουμπούν» το γόνατο, καμέλιες στο πέτο και πολλές λευκές μακριές πέρλες.

Η έκθεση στην Saatchi Gallery οι κορυφαίοι συλλέκτες και ο Δάκης

Οι στυλιστικές προτάσεις της Coco Chanel οι οποίες παρέμειναν αλώβητες στο πέρασμα του χρόνου όπως και αυτές του μοναδικού Κάρλ Λάγκερφελντ παρουσιάζονται σε λίγες μέρες μέσα από μια φαντασμαγορική έκθεση στο Λονδίνο και την SAATCHI GALLERY. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 18 Νοεμβρίου 2015. Οι μεγαλύτερες προσωπικότητες του πλανήτη αναμένεται να περάσουν από το παγκόσμιας εμβέλειας αυτό γεγονός το οποίο φέρει τον τίτλο «Mademoiselle Prive». Η πρόσκληση είναι κομψή, απέριττη σε ιβουάρ και μαύρα χρώματα. Η Coco λάτρευε άλλωστε το μαύρο το οποίο χρησιμοποιούσε πολύ συχνά στα ταγιέρ της αλλά και τις θεσπέσιες μακριές τουαλέττες της. Η γυναικεία μορφή στην πρόσκληση (σκίτσο) φοράει ταγιέρ, μικρό καπέλλο και γόβες. Το always classic style Chanel το οποίο προσπαθούν να μιμηθούν εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Εκείνες πάντως οι οποίες διαθέτουν τα χρήματα για να αγοράσουν ρούχα, τσάντες και αξεσουάρ του κορυφαίου οίκου θα βρίσκονται στο Λονδίνο για την έκθεση στην εντυπωσιακή γκαλλερί που δημιούργησε ο κροίσος Mr. Σαάτσι. Ο μεγιστάνας του χώρου των διαφημίσεων βρίσκεται στην λίστα με τους κορυφαίους ανά τον κόσμο συλλέκτες μοντέρνας τέχνης. Μαζί του ο Γάλλος Φρανσουά Πινό (ιδιοκτήτης εξαιρετικής συλλογής και δημιουργός του περίφημου Palazzo Grassi στην Βενετία) και ο δικός μας Δάκης Ιωάννου. Αρκετοί Έλληνες άλλωστε θα δώσουν το παρόν στην έκθεση που αναμένεται να «μονοπωλήσει» το διεθνές ενδιαφέρον.

Η Καρολίνα, η Κάρλα, η Δάφνη, η Ευγενία και η Αμάλ στο μεγάλο γεγονός

Οι κομψότερες γυναίκες του κόσμου όπως η πρώην διευθύντρια της Γαλλικής «Vogue» Καρίν Ρόϊτφελντ (μαζί με το φίλο της Λάγκερφελντ είχαν οργανώσει το 2012 την έκθεση «The little black jacket» με πηγή έμπνευσης την δημοφιλέστατη πάντα κοντή ζακέτα της Chanel) οι πριγκίπισσες Καρολίνα και Στεφανί του Μονακό στενές φίλες του Λάγκερφελντ, η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας και πρώην top model Κάρλα Μπρούνι, η Δάφνη Γκίννες, η Ευγενία Νιάρχου, η Σίντυ Κρόφορντ και βέβαια η style icon Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ η οποία κάνει συχνά εμφανίσεις με τα υπέρκομψα ταγιέρ της Chanel. Τα βράδια στην διάρκεια των επισκέψεων της σε chic restaurants επιλέγει μίνι κεντημένα φορέματα του οίκου. Στην επέτειο του γάμου της με τον διάσημο Αμερικανό ηθοποιό (έκλεισαν ένα χρόνο έγγαμου βίου) σε εστιατόριο της Βρεττανικής πρωτεύουσας πριν λίγα 24ωρα επέλεξε πάντως ένα floral άκομψο φόρεμα άλλης φίρμας. Το συνδύασε με πολύ ψηλές μπότες που έκαναν ακόμα πιο έντονο το πρόβλημα με τα κοκαλιάρικα πόδια της. Η έκθεση «Mademoiselle Prive» είναι μιά καλή ευκαιρία να…διορθώσει μέσα από τις άψογες συνήθως στυλιστικές προτάσεις της τα κάποια λάθη της.

Η Τίλντα και τα χρυσά παπούτσια

Οι κυρίες θα ανέβουν με τα 12ποντα των Roger Vivier Christian Louboutin και Charlotte Olympia στους τρεις ορόφους της γκαλλερί που θα φιλοξενήσει την έκθεση με το τεράστιο ενδιαφέρον. Μην ξεχνάμε ότι μέσα από μία σημαντική αναδρομή στο fashion world περνούν συνήθειες των ανθρώπων προτιμήσεις των γυναικών άλλων εποχών, οι πολιτικές κοινωνικές εξελίξεις και η «επιρροή» τους στις επιλογές των κυριών και δεσποινίδων κ.λ.π.

Η μοναδική Τίλντα Σουϊντον μούσσα της Chanel είμαι σίγουρη ότι θα κάνει τις βόλτες της στην γκαλλερί φορώντας τα flat μαύρα-χρυσά παπούτσια του οίκου. Με μικρές «τρυπίτσες» γύρω από τα λαμπερά χρυσά, ανδρικού τύπου παπούτσια του θυμίζουν άλλες εποχές. Παπούτσια της χειμερινής κολλεξιόν 2015-2016 τα οποία κάνουν ήδη θραύση ανάμεσα σε αυτούς που παρακολουθούν τις τελευταίες επιταγές της μόδας. Εντυπωσιακότατη και η μαύρη κροκό τσάντα με το ασορτί δερμάτινο χερούλι και την χρυσή επιγραφή CHANEL στο πάνω μέρος…

Το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Ιερά Αρχιεπισκοπή για τους πρόσφυγες

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος

Σύμμαχος αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης σύναψαν ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη». Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο γραφείο του, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή στο κέντρο της πόλης. Η πρέσβειρα της UNESCO τον ενημέρωσε με λεπτομέρειες για το Πρόγραμμα Ιατρικής Βοήθειας σε Παιδιά Προσφύγων «WE CARE» το οποίο ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες. (Αφορά βρέφη, παιδιά και εφήβους στους οποίους παρέχονται δωρεάν εξετάσεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς και εμβολιασμός όπου απαιτείται κ.λ.π).

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τη Μαριάννα για την πρωτοβουλία της και της έδωσε την ευλογία του. Ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι η κυρία Βαρδινογιάννη μέσα από την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία της στέλνει παγκόσμιο μήνυμα του τρόπου Ελληνικής φιλοξενίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα μας και ιδιαίτερα τα παιδιά. Στην συνέχεια ανέφερε ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών θέτει υπό την ευλογία της την πρωτοβουλία της κ. Βαρδινογιάννη αποδεχόμενη την πρόσκλησή της για κοινή δράση στο πλαίσιο αυτό. Η κυρία Βαρδινογιάννη εξέφρασε την βαθύτατη εκτίμηση στο πρόσωπο του Αρχιεπίσκοπου. Η Μαριάννα είπε ότι ο Μακαριώτατος είναι σύμβολο ελπίδας και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας. «Επιτελεί θεάρεστο και εθνικής σημασίας έργο για την ανακούφισή τους» τόνισε.

Θεαματικός αγώνας τέννις από τον ΟΤΕ ΤV – Κοκκινάκης-Τσιτσιπάς έπαιξαν στην Αθήνα

Έναν εντυπωσιακό αγώνα ανάμεσα στον αστέρα του παγκοσμίου τέννις, τον Ελληνικής καταγωγής Θανάση Κοκκινάκη και τον ανερχόμενο αθλητή Στέφανο Τσιτσιπά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι καλεσμένοι του OTE TV σε ένα μοναδικό exhibition tennis event το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ΤΑΤΟΪ CLUB. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο ΟΤΕ TV έδωσε την δυνατότητα στους συνδρομητές του να συμμετέχουν μαζί με τα παιδιά τους τα οποία παρακολούθησαν μαθήματα τέννις με την καθοδήγηση των Κοκκινάκη, Τσιτσιπά και της νεαρής ταλαντούχας παίκτριας Μαρίας Σάκαρη.


Το πρώτο American Eagle Outfitters Store στο The Mall Athens

Άνθρωποι των επιχειρήσεων και της μόδας έδωσαν το παρόν στα εγκαίνια του πρώτου American Eagle Outfitters Store στην Ελλάδα. Το opening πραγματοποιήθηκε στο The Mall Athens. Οι λάτρεις του δημοφιλούς fashion brand δοκίμασαν τις τελευταίες δημιουργίες άκουσαν δυνατές μουσικές, απόλαυσαν παγωμένη μπύρα BUD, χτύπησαν τατουάζ με σχήμα τον αετό. Η Coca Cola Τρία Έψιλον χάρισε στιγμές δροσιάς στους φίλους του American Eagle Outfitters.