Πίσω από τις φαρδιές καλογυμνασμένες πλάτες του νεαρού bodyguard παρακολουθούσα τις κινήσεις του Ντίντη Ευπαλίδη. Ο μεγαλοεφοπλιστής – μεγαλογαιοκτήμων κατέβηκε από το legendary Riva Tritone Special Cadillac. Το σκάφος με τα άσπρα δερμάτινα καθίσματα έφερε στο μπροστινό μέρος τα διακριτικά του sailing yacht «Red Dragon». Ο Ντίντης είχε περάσει γύρω από τους ώμους του μια λευκή-μαύρη πετσέτα «λάφυρο» της επίσκεψής του σε ένα από τα ωραιότερα και πολυτελέστερα ιστιοφόρα του πλανήτη. Πέταξα τα total white γυαλιά του Alain Mikli για τον οίκο Courrèges στην άμμο. Ο ισχυρός άνεμος φούσκωνε τα κατάλευκα πανιά της επιβλητικής θαλαμηγού με τον Κόκκινο Δράκο έτοιμο να… δραπετεύσει για μια βόλτα στα κοσμοπολίτικα σοκάκια της Μυκόνου. Ο σωματοφύλακας πρόσφερε στον κ. Ευπαλίδη ένα ποτήρι παγωμένης σαμπάνιας. Ακουσα τον παιδικό μου φίλο να του λέει ότι το εντυπωσιακής ομορφιάς yacht ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει το Αιγαίο με προορισμό την υπερσύγχρονη μαρίνα Del Gargano στη Μανφρεντόνια της Ιταλίας. Ο ship-owner ξάπλωσε δίπλα μου. Παρατήρησα ότι το καινούργιο ισραηλινής καταγωγής μέλος της προσωπικής φρουράς του Ντίντη ήταν ένας πραγματικός καλλονός. Ο θόρυβος από τα τηλεκατευθυνόμενα μικρά αεροπλάνα πάνω από το κεφάλι μου με έκανε να σηκωθώ ενοχλημένη από τη σεζλόνγκ. Ο Ντίντης Ευπαλίδης, ιδιοκτήτης χολιγουντιανού τύπου έπαυλης σε ξακουστό προάστιο της Mykonos, δεν έδειξε όμως να ανησυχεί από την παρουσία των ενοχλητικών drones. Μου εξήγησε ότι είχαν πετάξει και άλλες φορές πάνω από το λαμπερό mansion με την ιδιόκτητη παραλία. Τα συγκεκριμένα drones δεν ανήκουν σίγουρα στον… στόλο των Ισραηλινών που απέκτησε πριν από έναν χρόνο η ΕΛ.ΑΣ. Τα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια-κάμερες προσπαθούσαν απλά να τραβήξουν πλάνα της συντρόφου του Ντίντη, διάσημου ανά την υφήλιο μοντέλου Τζίτζι, σε προσωπικές στιγμές. Ακριβώς όπως έκαναν όταν ο jet setter μεγαλοεφοπλιστής «παρέδωσε» την έπαυλή του στον πάμπλουτο άσο της Ρεάλ Μαδρίτης Σέρχιο Ράμος.
Τι ψάχνουν τα drones πάνω από τις βίλες;
Το σκηνικό θα μπορούσε να μοιάζει με αυτό κινηματογραφικής ταινίας. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Τα πολυσυζητημένα mansions και ιδιόκτητες εκτάσεις των ελλήνων ισχυρών του χρήματος απέχουν αρκετά από ανάλογες, «τυλιγμένες» με χρυσό και πανάκριβα πετράδια, περιοχές του Μπέβερλι Χιλς. Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι οποίοι στέλνουν τα drones; Ποιοι κρύβονται πίσω από τις εναέριες αποστολές οι οποίες όλο και πυκνώνουν τις τελευταίες ημέρες; Τα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια σπάνε την ηρεμία και χαλαρότητα του τοπίου. Σφυρίζουν ενοχλητικά. Εξαφανίζονται ξαφνικά για να επιστρέψουν αργότερα. Μεγαλοεφοπλιστές και επιχειρηματίες ανησυχούν. Οι ψαράδες οι οποίοι κινούνται ανάμεσα σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι κρατούν τα στόματά τους ερμητικά κλειστά. Οι Mykonian γιαγιάδες με τις ρόκες και οι ιδιοκτήτες θαλάσσιων ταξί επιμένουν ότι δεν είδαν κάτι. Οι περισσότεροι δεν τους πιστεύουν. Ψάχνουν γεμάτοι αγωνία… Το μυστήριο θα λυθεί σε λίγα μόνο 24ωρα. Τα drones δεν έχουν σίγουρα στο στόχαστρο εκείνους οι οποίοι, αν και ανήκουν στην ελίτ του χρήματος, έσπευσαν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ! Τα drones «διψάνε» για real glamour και φωτογραφικά στιγμιότυπα πασπαλισμένα με πραγματική χρυσόσκονη –έστω και κουνημένα. Τυλίγω γύρω από το πρόσωπό μου έναν χρυσοκέντητο φερετζέ. Νιώθω σαν πρωταγωνίστρια σε μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν.
Το καλοκαίρι των μεγάλων αντιθέσεων
Οι δυνατοί άνεμοι της Μυκόνου φέρνουν μαζί τους καινούργιες πληροφορίες από τα μικρά νησιά του Αργοσαρωνικού, το Πόρτο Χέλι και τα τουρκικά παράλια. Το καλοκαίρι επίσημα φθάνει στο τέλος του. Το ατέλειωτο όμως χρυσαφένιο ταξίδι των μεγιστάνων του πλούτου με τις θαλαμηγούς των εκατομμυρίων δολαρίων συνεχίζεται. Στα καταγάλανα νερά των ελληνικών θαλασσών. Εφοπλιστές συζητούν με τούρκους μεγαλοεπιχειρηματίες γύρω από το συγκλονιστικό περιστατικό με το βύθισμα του yacht στα ανοιχτά της Ψαρούς. Οι τούρκοι μεγιστάνες υποστηρίζουν ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί στη Νότια Ιταλία. Πίνουν τα ποτά τους στο «Nammos» και σχολιάζουν τα όσα συμβαίνουν στο Μπόντρουμ των billionaires και top clubs. Εκεί όπου δίπλα στα πανάκριβα κοσμηματοπωλεία και τις boutiques με τις δημιουργίες των Prada, Gucci, Chalayan και Erdem πωλούνται χιλιάδες σωσίβια για τους μετανάστες. Απίστευτα σκηνικά. Οι κορυφαίοι d.j. του πλανήτη κάνουν τις πλέον επιθυμητές γυναίκες να λικνίζονται με φόντο το «Cavo Paradiso», ο λαϊκός αοιδός Ελευθέριος Πανταζής διασκεδάζει έλληνες και ξένους θαμώνες στο «Cabaret». Τα χρώματα στην παραλία της Παράγκας αλλάζουν. Μια γωνιά του beach bar «Scorpios», το νέο big hit του νησιού, «κλείστηκε» αποκλειστικά για τα γενέθλια της Βίκυς Τσουκαρίδη. Οι γερμανοί ιδιοκτήτες Τόμας Ζέιν και Μάριο Χέρτελ πίνουν σαμπάνιες Krug Clos du Mesnil και χαμογελούν πανευτυχείς…
Ελικόπτερα και parties παντού…
Τα ελικόπτερα προσγειώνονται στα decks των mega yachts. Μεταφέρουν συνέχεια καλεσμένους. Οι bodyguards σχηματίζουν προστατευτικό κλοιό γύρω από σαουδάραβες, καταρινούς, ρώσους, τούρκους και αμερικανούς μεγιστάνες. Τα λίαρ τζετ δημιουργούν ουρές στο αεροδρόμιο της Μυκόνου. Νεαρή ωραία γαλαζοαίματη έπειτα από ένα σύντομο Mykonian break πέταξε στο Πόρτο Χέλι για το gathering με αφορμή την ονομαστική γιορτή του Βίλεμ – Αλεξάντερ. Ο κατάξανθος συμπαθής king και η εντυπωσιακή σύζυγός του Μάξιμα επιθυμούσαν να γιορτάσουν στην κατοικία που διαθέτουν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.
Σε ένα όμορφο εκκλησάκι στον Αγιο Αιμιλιανό βαφτίστηκε το baby boy του ζεύγους Ελένης Σαραντίτη – Νίκου Πατσέα. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την πρώτη βραδιά γεύμα στην κλασική ταβέρνα του Δρούζα πάνω στην Κόστα. Το επόμενο βράδυ έγινε η μεγάλη δεξίωση στο οικογενειακό κτήμα Σαραντίτη.
Ο γάμος της Ισμήνης Παναγιωτίδη με τον Γιώργο Αγιοστρατίτη πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο εκκλησάκι μέσα στο κτήμα Γ. Παναγιωτίδη στο Πόρτο Χέλι. Ακολούθησε wedding dinner με τα μεγαλύτερα ονόματα του εφοπλιστικού και επιχειρηματικού χώρου να δίνουν το παρών. Το welcome cocktail (Παρασκευή βράδυ) ήταν αποκλειστικά σε white chic τόνους. Το μεσημέρι της Κυριακής οι νεαροί κυρίως προσκεκλημένοι θα διασκεδάσουν σε ένα beach party με dance ρυθμούς και «φόντο» το πολυτελές Nikki Beach Resort στο Πόρτο Χέλι.
Το dinner Λαιμού καιο James Simmons

O χώρος του «Ορλώφ» με αυτή την αίσθηση μιας άλλης εποχής προστατεύει από ενοχλητικούς εισβολείς τους καλεσμένους της Μπέσσυς Λαιμού. Η always elegant σύζυγος του Διαμαντή Λαιμού προσκάλεσε φίλους από την Αθήνα και το Λονδίνο όπου διαμένει μόνιμα σε private dinner. Στο always classic spot των Σπετσών βρέθηκαν πριν από λίγες βραδιές οι Μπάζιλ και Λίο Γουλανδρής, ο Γιάννης Χανδρής, η Νινέτα Φιξ, η Μαρία Διαμαντίδη, τα ζεύγη Μακ Ντάγκαρντ, Παναγιωτίδη, Χαρλαύτη, Τσουκαλά, Παναγόπουλου, Λεκανίδη και Δαυΐδ.

Το επόμενο πρωί ο Ντίνος Κόκκαλης βρίσκεται νωρίς στη δημοφιλή βεράντα του «Poseidonion Grand Hotel». Ο νεαρός γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, μπαμπάς πλέον μιας όμορφης κόρης λίγων μόλις μηνών, αποχωρίζεται για λίγο τα μαύρα γυαλιά του. Ισως για να παρατηρήσει καλύτερα αυτό που του δείχνει ο συνομιλητής του. Γρήγορα όμως τα βάζει στη θέση τους.
Στην ίδια βεράντα ένα εικοσιτετράωρο αργότερα εμφανίζεται ο γνωστός, ιδιαίτερα low profile εφοπλιστής της «Libra Group» Γιώργος Λογοθέτης. Ο κ. Λογοθέτης μαζί με τον Μπιλ Κλίντον, τον CEO της Coca-Cola Μουχτάρ Κεντ και το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος συμμετέχει στη διεθνή προσπάθεια του The Hellenic Initiative.
Μια επιχειρηματική προσωπικότητα παγκόσμιου κύρους «κρύβεται» λίγο πιο μακριά. Το υπερπολυτελές super yacht «Archimedes» έχει αράξει στο βάθος της θάλασσας. Ο ιδιοκτήτης του Τζέιμς Σίμονς είναι ο δημιουργός του περίφημου hedge fund management company «Renaissance Technologies». Ο πάμπλουτος κ. Σίμονς όταν βγαίνει από τη θαλαμηγό του μοιάζει με απλό θνητό.
Το ίδιο βράδυ στο μπαρ «Bikini» απολάμβαναν το ποτό τους τα ζεύγη Κώστα Τσουβελεκάκη, Γιάννη Φράγκου, Γιώργου Φειδάκη, Θωμά Βαρβιτσιώτη, Νίκου Βαρδινογιάννη, Μιχάλη Στασινόπουλου, Τίμου Μελισσάρη και Σάββα Αθανασιάδη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ